Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde-ordfører angriper Oslo

NYTT TEMA
Champis

Innlegg: 3799
Champis
02.03.21 20:33
dortort: Så om man ikke er nøye med smittevern så har ikke det noe å si? Nå har jeg hørt det også...... Din stråmannsargumentasjon gidder jeg ikke svare på. Så om folk i f.eks Bodø ikke brydde seg om smittevern, så ville ikke det ha noe å si for utbredelse av smitte? Så du mener at de bydeler i Oslo der folk ikke bryr seg om de restriksjonene som resten av samfunnet er nødt til å følge, skal komme foran i vaksinekøen?

Haha, det er faktisk hysterisk morsomt at du sier at du ikke gidder å svare på stråmannsargumentasjoner - før du kliner til med to stykker selv :)

Og nei, det var ikke noe stråmann fra meg å si at du bekrefter at du mener at folk som bor på øyer uten smitte er bedre på smittevern enn folk som bor i en bygd med litt smitte osv, osv. Du bekreftet jo selv dette da du sa: Ja, jeg tror at de områder man ikke følger de restriksjoner som er blitt satt er de områder som har mest smitte. Du tror altså at de stedene som har mest smitte, har folk som ikke følger reglene.

Jeg har aldri sagt at det å ikke bry seg om smittevern ikke har noe å si for smittespredning - det har du en stor stråmann! Selvfølgelig har det noe å si. Men hvis folk i Oslo og Bodø er like flinke med smittevern, så vil det allikevel være mye mer smittespredning i Oslo. Forstår du ikke det?

Det siste du nevner, er selvfølgelig også en stor stråmann! Du legger inn et premiss om at folk ikke bryr seg om reglene, og at jeg derfor vil forfordele de som ikke bryr seg om reglene - noe jeg aldri har ment eller sagt!

Men dette bekrefter bare det jeg skrev om at du sannsynligvis skjønner veldig lite av hvordan smittespredning foregår, for du har tydeligvis ikke tatt noe som helst til deg av den infoen du har fått ang. befolkningstetthet etc.


Ønsker du en vaksinestrategi hvor færrest mulig skal dø?

Ønsker du en vaksinestrategi som gjør at vi kan åpne landet mye tidligere enn vi ellers kunne gjort?

Hvis svaret er ja på de to spørsmålene, så bør du være strålende fornøyd med endringen som gjøres i vaksinestrategien.

DrSchwei

Innlegg: 53452
DrSchwei
02.03.21 20:35

Aslak Eriksrud er ikke nådig mot Erna i aften. Han mener Erna ikke har fortalt nok. Og babler seg bort i at hun har hatt noen dager ferie etc...

Han har jo et poeng her. Hva er det han der SMK-fyren har sagt og gjort, egenltig.

kristofferbd

Innlegg: 1356
kristofferbd
02.03.21 20:37
DrSchwei: Og så er det pressekonferanse og han der Skarvøy-tufsen som faktisk TV2 har ansatt. Grøss.

Dyktig og skarp journalist som trådte feil én gang.

 

Palimpsest

Innlegg: 6696
Palimpsest
02.03.21 20:47
Solvgutt1: Sånn sett skulle de jo, i henhold til prioriteringen, være ferdig med første dose for alle over 80 år. Selv om man trekker fra de inntil 20% som skal gå til helsepersonell, så burde jo 94% av de over 80 fått første dose, men de har altså ikke begynt engang?

Mulig de har fått relativt stort antall AstraZeneca-vaksiner og derfor ikke har kunne gi fullt antall til de over 80? Men at de ikke engang skal ha begynt høres jo veldig merkelig ut.

maglauk

Innlegg: 371
maglauk
02.03.21 21:12

Dahl for president !!!

maglauk

Innlegg: 371
maglauk
02.03.21 21:16
DrSchwei: Måtte sjekke litt, dette var jeg ikke klar over... "Skarvøy er bosatt i Oslo og samboer med Høyre-politiker Øystein Sundelin

Jøss, er HAN skinkerytter ?? Den så jeg ikke komme............

Solvgutt1

Innlegg: 23062
Solvgutt1
02.03.21 21:16

« Så du mener at de bydeler i Oslo der folk ikke bryr seg om de restriksjonene som resten av samfunnet er nødt til å følge, skal komme foran i vaksinekøen?»

Kan du dokumentere at det er noen bydeler i Oslo som ikke bryr seg om restriksjonene som alle andre må følge ?

Solvgutt1

Innlegg: 23062
Solvgutt1
02.03.21 21:17

Ellers ble dette etterhvert en flau sak for Høyre. Er nok ute av det gode selskap for en stund Dahl. Må jo ha en syndebukk.

supergunners10

Innlegg: 8974
supergunners10
02.03.21 21:19

Jøss, krangler dere om denne ikke-saken enda?

Dere har jo fått vaksinene deres nå Oslofolk. Vær glade og gå videre i livet.

Champis

Innlegg: 3799
Champis
02.03.21 21:22
maglauk: Jøss, er HAN skinkerytter ?? Den så jeg ikke komme............

Du virker veldig oppegående....

Champis

Innlegg: 3799
Champis
02.03.21 21:23
supergunners10: Dere har jo fått vaksinene deres nå Oslofolk. Vær glade og gå videre i livet.

Altfor sent 

helgekarl

Innlegg: 8198
helgekarl
02.03.21 21:25
maglauk: Dahl for president !!!

Han burde flytte til USA og forsøke bli president der. De har jo allerede hatt en lettere tilbakestående president, så  han har en sjanse der.

(Innlegget ble redigert 02.03.21 21:26)

arkles

Innlegg: 9327
arkles
02.03.21 21:25

Tatover 363 maglauk. Nummeret på antall innlegg du stopper på i vgd

FrannyLee

Innlegg: 20885
FrannyLee
02.03.21 21:28
arkles: Tatover 363 maglauk. Nummeret på antall innlegg du stopper på i vgd

hvorfor det?

Champis

Innlegg: 3799
Champis
02.03.21 23:54

For de som så på Debatten i kveld, så var det meget interessant. Rett og slett fantastisk å se professoren Erik Nord, tidligere seniorforsker i FHI, rett og slett sette skapet på plass så det dundrer etter ang. vaksinestrategien.

Først klinker han til mot Høie om hemmelighold av rapporter, som gjør at det ikke går an å ha noe som helst faglig debatt.

Så snakker han om at han hele tide har etterlyst en skjevfordelig, at den kommer for sent, og at den er altfor beskjeden. Han sier rett ut at med den strategien vi har hatt, så har det dødd flere og vært langt flere innlagte enn nødvendig, at med den nye strategien nå, så vil vi kun redde noen veldig få liv, og at hvis vi hadde kjørt på mer, så viser beregningene at man kan redde opp mot 100 liv. Men det gjør vi altså ikke.

Så påpeker han at FHI skriver at gevinsten er proporsjonal med graden av skjevfordeling.

Deretter sier han at FHI skriver i rapporten at det pga de problemer det kan skape ute i distriktene, så kan det være på sin plass med en beskjeden skjevfordeling. Dette tyder altså på at i stedet for å gå for den beste løsningen mtp. å redde liv, så tar man heller hensyn til at folk kan bli misfornøyde!

Han påpeker også fra rapporten at det er ca. 10 ganger så høy gevinst i områder ved mye smitte enn det det er tap i områder med mindre smitte.

Dette har dessverre blitt som jeg har spådd. Man tør ikke å gå for den beste og mest pragmatiske modellen, men velger heller en mellomløsning for å please folk rundt omkring i landet. Feigt og dårlig lederskap!

dortort

Innlegg: 5129
dortort
03.03.21 08:40
Champis: Haha, det er faktisk hysterisk morsomt at du sier at du ikke gidder å svare på stråmannsargumentasjoner - før du kliner til med to stykker selv :) Og nei, det var ikke noe stråmann fra meg å si at du bekrefter at du mener at folk som bor på øyer uten smitte er bedre på smittevern enn folk som bor i en bygd med litt smitte osv, osv. Du bekreftet jo selv dette da du sa: Ja, jeg tror at de områder man ikke følger de restriksjoner som er blitt satt er de områder som har mest smitte. Du tror altså at de stedene som har mest smitte, har folk som ikke følger reglene. Jeg har aldri sagt at det å ikke bry seg om smittevern ikke har noe å si for smittespredning - det har du en stor stråmann! Selvfølgelig har det noe å si. Men hvis folk i Oslo og Bodø er like flinke med smittevern, så vil det allikevel være mye mer smittespredning i Oslo. Forstår du ikke det? Det siste du nevner, er selvfølgelig også en stor stråmann! Du legger inn et premiss om at folk ikke bryr seg om reglene, og at jeg derfor vil forfordele de som ikke bryr seg om reglene - noe jeg aldri har ment eller sagt! Men dette bekrefter bare det jeg skrev om at du sannsynligvis skjønner veldig lite av hvordan smittespredning foregår, for du har tydeligvis ikke tatt noe som helst til deg av den infoen du har fått ang. befolkningstetthet etc.
Ønsker du en vaksinestrategi hvor færrest mulig skal dø? Ønsker du en vaksinestrategi som gjør at vi kan åpne landet mye tidligere enn vi ellers kunne gjort? Hvis svaret er ja på de to spørsmålene, så bør du være strålende fornøyd med endringen som gjøres i vaksinestrategien

Tøv! Du kommer med en påstand om hva jeg mener. Jeg stilte deg spørsmål om hva du mener. Min setning sluttet med spørsmålstegnet ? Spørsmålstegnet; ? betyr at man spør om noe. Det er noe av det grunnleggende i norsk grammatikk. Noe du ikke har fått med deg, seg jeg.

Jo, det er en stråmann fra deg. Jeg skrev følgende:

Ja, jeg tror at de områder man ikke følger de restriksjoner som er blitt satt er de områder som har mest smitte. Når folk gir blaffen i de retningslinjer som er satt, så vil det bli mer smitte. 

Men siste setningen ville du ikke ha med i ditt innlegg. Om man ikke følger smitteversreglene, så vil det bli mer smitte. Syns du det er vanskelig å forstå?

Neivel? Her er direkte sitatt fra det du skrev:

Det er mange ganger større sjanse for at denne sprer seg i byer hvor folk bor tettere enn på bygda, ekstremt mange ganger. Uansett hvor nøye man er med smittevern.

(min utheving)

Du skrev:

Men hvis folk i Oslo og Bodø er like flinke med smittevern, så vil det allikevel være mye mer smittespredning i Oslo.

Vennligst dokumenter din påstand. Og du kan jo også forklare hvorfor Ulvik i Hardanger hadde et stort smitteutbrudd for en tid tilbake. De bor vel ikke så tett der som i Oslo?

 

En konsekvens av at folk ikke følger smittevernsreglene, vil være at man vil få flere smittede i de områder folk ikke gjør det. Og det er vel i disse områdene med mange smittede du vil forfordele?

Ja. Men jeg vil ha en rettferdig fordeling. Ikke en skjevfordeling.

Så da mener du at Ulvik i Hardanger skal gå foran bydelene i Oslo i vaksinekøen?

kval

Innlegg: 16921
kval
03.03.21 08:51
mulli: Det er interessant å observere hvordan man tar mannen istedenfor ballen i denne saken.

Ja, Høyre prøvde å ta Johansen. (Vanligvis er det Støre). Angrepet var mislykket og Erna måtte gå spissrotgang.

mulli

Innlegg: 215
mulli
03.03.21 09:58
kval: Ja, Høyre prøvde å ta Johansen. (Vanligvis er det Støre). Angrepet var mislykket og Erna måtte gå spissrotgang.

Ja, haha. Eskalerte fort denne saken gitt. Hårreisende at SMK fabrikkerer en drittpakke mot Oslo og Johansen. Like hårreisende at Erna ikke tar større avstand til (les: kvitter seg med) Peder Egseth, når hun legger all skyld på han.

Folkflesk

Innlegg: 30086
Folkflesk
03.03.21 10:06
mulli: Like hårreisende at Erna ikke tar større avstand til (les: kvitter seg med) Peder Egseth, når hun legger all skyld på han.

Bare vent og se. Sist gang en minister (Anniken Hauglie) havnet i garnet så ble hun ikke sagt opp umiddelbart. Det gikk flere uker før hun ble skiftet ut i forbindelse med en omrokkering i regjeringen.

Både Solberg og Hauglie selv benektet at dette hadde noe med NAV-skandalen å gjøre. Noe man må være blå-cowboyen for å tro på.

kval

Innlegg: 16921
kval
03.03.21 10:08
mulli: Ja, haha. Eskalerte fort denne saken gitt. Hårreisende at SMK fabrikkerer en drittpakke mot Oslo og Johansen. Like hårreisende at Erna ikke tar større avstand til (les: kvitter seg med) Peder Egseth, når hun legger all skyld på han.

Hun er også stilig når hun sier at det ikke er SMK sin oppgave å lage utspill mot regjeringens politikk. (Sic!)

kval

Innlegg: 16921
kval
03.03.21 10:18

Angrep på Oslo har vært en vinneroppskrift for SP. Kanskje partistrategene i Høyre også hadde den tanken i hodet.

nemezida

Innlegg: 3947
nemezida
03.03.21 10:21
Champis: For de som så på Debatten i kveld, så var det meget interessant. Rett og slett fantastisk å se professoren Erik Nord, tidligere seniorforsker i FHI, rett og slett sette skapet på plass så det dundrer etter ang. vaksinestrategien.

Erik Nord nevnte ikke et ord om det lille poenget i det Molde ordføreren sa, nemlig hva Oslo har gjort for å begrense spredningen. Jeg tenker da spesielt på de innvandrertette bydelene. Ser man på statistikk over antall smittede i Norge kommune for kommune og sammenholder dette med folketall inntar Oslo en klar førsteplass. Dette kan ikke bare forklares med at folk i Oslo bor tett. Folk bor også tett i Tr.heim. Bergen, Kr.Sand, Tromsø, Drammen, Bodø og sikkert også Molde.

Gårdagens debattprogram var - nær sagt som vanlig - besatt med folk bosatt i Oslo. Stoltenberg, Nord, Raymond selvfølgelig og Høie som representant for regjeringen som har vedtatt denne forskjellsbehandlingen av vaksinefordeling. Motstemmene var selvfølgelig på telefon.

Et annet forhold ved pandemien er at de nasjonale tiltak nesten uten unntak er vedtatt på bakgrunn av forholdene i Oslo. I store deler av 2020 var det knapt smitte andre steder enn i episenteret Oslo (øst/syd). Likevel ble bredde- og barneidrett som er en kjepphester for meg stengt ned i store deler av landet, også i kommuner som knapt hadde eller har Corona. Alt styres fra Oslo, og bestemmes med bakgrunn i hvordan forholdene er i Oslo. At man ikke fikk trene fotball i kommuner som Værøy - uten smitte - før 1. august 2020 pga smittesituasjonen i Oslo var uforståelig. Nå ble dette noe bedre ved at tiltakene ble differensiert med bakgrunn i lokalt smittetrykk.

Hva gjelder fordeling av vaksiner er det helt greit for meg at innvandrerbydelene i Oslo gis noe mer vaksine. Det er ikke der problemet ligger. Problemet ligger i det går for sakte med vaksineringen, og det synes å være gjengs for hele EU. Selv et land som Serbia ligger langt foran de beste EU landene.

Folkflesk

Innlegg: 30086
Folkflesk
03.03.21 10:24
kval: Angrep på Oslo har vært en vinneroppskrift for SP. Kanskje partistrategene i Høyre også hadde den tanken i hodet.

Det kan godt være. Men det illustrerer vel at Vedum er LITT smartere enn denne ordføreren i måten han mobiliserer bygde-opprør på. I vaksinefordelingssaken har han holdt en lav profil, fordi han skjønner at den er mer brennbar enn andre saker. Så uansett hva man synes om ham, så er det liten tvil om at Vedum har bra politisk teft.

(Innlegget ble redigert 03.03.21 10:25)

kval

Innlegg: 16921
kval
03.03.21 10:26
nemezida: Problemet ligger i det går for sakte med vaksineringen, og det synes å være gjengs for hele EU. Selv et land som Serbia ligger langt foran de beste EU landene.

Vi kan kjøpe inn russisk eller kinesisk vaksine. Hvis man ikke er politisk paranoid.

Everenga

Innlegg: 7746
Everenga
03.03.21 10:28
Folkflesk: Så uansett hva man synes om ham, så er det liten tvil om at Vedum har bra politisk teft.

Absolutt, jeg kan ikke utstå han eller hans parti men at mannen har en veldig god fingerspitzgefuhl på norsk folkesjel er det liten tvil om. 

Maskorama f.eks. Genialt. Folkelig, null fare for kritiske spørsmål og han har jovialitet som funker til det. Se for deg Guri Melby, Audun Lysbakken eller Ropstad prøve det samme. 

Columbus_3

Innlegg: 14624
Columbus_3
03.03.21 10:29
kval: Angrep på Oslo har vært en vinneroppskrift for SP. Kanskje partistrategene i Høyre også hadde den tanken i hodet.

Nå ja. jeg synes dette blir drevet litt langt. Tror ikke dette er noen valgkampanje fra Høyre.
Det er nok mer uttrykk for frustrasjon fra en ordfører som kjemper for sin kommune.
Har hørt det samme budskapet fra to andre ordførere i "mitt nabolag" i dag, den ene fra AP, den andre fra SP.

Xavi7

Innlegg: 12367
Xavi7
03.03.21 10:35

Synes Raja skulle prøvd seg i Maskorama. Kan lykkes langt bedre der enn som minister. 

kval

Innlegg: 16921
kval
03.03.21 11:39
Columbus_3: Tror ikke dette er noen valgkampanje fra Høyre.
Det er nok mer uttrykk for frustrasjon fra en ordfører som kjemper for sin kommune.

Når frustrasjon fra en lokal ordfører i distriktet fyres opp og koordineres av toppledere i Høyre gjør Høyre det de alltid har på blokka, nemlig å angripe enkeltpersoner i AP. Valgår eller ikke.

Folkflesk

Innlegg: 30086
Folkflesk
03.03.21 11:45
Columbus_3: Det er nok mer uttrykk for frustrasjon fra en ordfører som kjemper for sin kommune.
Har hørt det samme budskapet fra to andre ordførere i "mitt nabolag" i dag, den ene fra AP, den andre fra SP.

Da synes jeg godt de kan ta med de sentrale tiltakene i den kampen. Å kjempe mot en annen kommune med større problemer mens man er helt ukritisk til regjeringen og stortinget virker bare partipolitisk og tåpelig.

(Innlegget ble redigert 03.03.21 11:46)

DrSchwei

Innlegg: 53452
DrSchwei
03.03.21 12:37

Reagerer litt på denne generelle uttalelsen, som alle synes enige om, at jobben til den og den ordføreren er å kjempe for sin kommune. Til dels riktig, men som samfunnsborger og ordfører kan man faktisk også være solidarisk og se samfunnet og nasjonen som helhet. Synes det sklir litt for lett gjennom som en selvfølgelighet at en ordfører bare skal kjempe for egne innbyggere.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg