Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Russefeiringa må avlyses

NYTT TEMA
TheBaseline

Innlegg: 1422
TheBaseline
07.05.21 16:58

Er dritt lei av å se massiv smitte i den gruppen uten at noe skjer. I min region er nesten all smitte blant barn og ungdom. Smitten har eksplodert og det er satt nye rekorder de siste dagene. Smittesporingen er i tillegg meget vanskelig da disse ikke har forholdt seg til reglene om få nærkontakter. Mange har hatt sosial omgang med mange andre, ikke bare 2-3 som er anbefalingen. Det er ikke en menneskerett å være russ. Hele befolkningen må være med på dugnaden, det inkluderer også russen. 

toydoll

Innlegg: 2940
toydoll
07.05.21 18:12

Det har aldri hvert noen dugnad, dugnad er bare et ord som er brukt av media og regjeringa, men som har vist seg og ikke være med en tomme ord.

Noen grupper har tatt noen all støyten, som studentene. 
Unge folk og studenter er de som har lidd mest det siste året, la de nå kose seg og leve livet. På tide at det er studentene og unge som skal få begynne og leve livet sitt igjen

FjernsynVG

Innlegg: 1423
FjernsynVG
07.05.21 18:57
toydoll: Det har aldri hvert noen dugnad,

Jo, i fjor vinter og våres var det en dugnad hvor alle deltok intill regjeringen kastet dugnaden overbord i sin iver etter å tilfredsstille EU og NHO og få sine skulderklapp derfra.

Champis

Innlegg: 4930
Champis
07.05.21 19:07
TheBaseline: Er dritt lei av å se massiv smitte i den gruppen uten at noe skjer. I min region er nesten all smitte blant barn og ungdom. Smitten har eksplodert og det er satt nye rekorder de siste dagene. Smittesporingen er i tillegg meget vanskelig da disse ikke har forholdt seg til reglene om få nærkontakter. Mange har hatt sosial omgang med mange andre, ikke bare 2-3 som er anbefalingen. Det er ikke en menneskerett å være russ. Hele befolkningen må være med på dugnaden, det inkluderer også russen.

Massiv smitte?? Hvor mange russ er det i Norge? Det er nesten utrolig at det har vært så få tilfeller hvor man hører om smitte blant dem! De yngre i Norge har vært helt eksemplariske gjennom hele pandemien - alle de ekstremt få unntakene får jo spalteplass på forsidene. Og jeg skjønner godt nå at de begynner å bli lei.

På nyhetene nettopp hørte jeg en kommuneoverlege som skrøyt av russen, mente at de var veldig samarbeidsvillige mtp smittesporing, og at de fint kunne fortsette gjenåpning i sin kommune da dette utbruddet har de konroll på.

Champis

Innlegg: 4930
Champis
07.05.21 19:08
FjernsynVG: Jo, i fjor vinter og våres var det en dugnad hvor alle deltok intill regjeringen kastet dugnaden overbord i sin iver etter å tilfredsstille EU og NHO og få sine skulderklapp derfra.

Helt fra 12. mars i fjor har det vært en ekstrem skjevfordeling av byrdene.

TheBaseline

Innlegg: 1422
TheBaseline
07.05.21 19:17

Jeg bor i Grenland og her har russen bidratt til en stor del av smitten. Skien alene hadde over 50 smittetilfeller på ett døgn. 

TheBaseline

Innlegg: 1422
TheBaseline
07.05.21 19:25

Bambles ordfører ber regjeringa avlyse russefeiringa. Støtter han 100 %. Er jo pga russen at Grenland må stenge ned igjen på mandag.

https://www.pd.no/ber-regjeringa-avlyse-russefeiringa-helt-pa-trynet-i-dagens-situasjon/s/5-40-513947

daskedusken

Innlegg: 6393
daskedusken
07.05.21 20:23
TheBaseline: Bambles ordfører ber regjeringa avlyse russefeiringa

Avlyse en uformell feiring? Hvordan skal det gå for seg? Forbud mot russeklær? Forbudt for elever som går sisteåret på VGS og samles?

ballee

Innlegg: 527
ballee
07.05.21 20:46

Ordet dugnad er ødelagt ja,  aldri mer dugnad fra meg.  La nå de unge få feste og herje litt. Å låse dem inn nok et år går bare ikke. Dette gjelder oss andre også, nå er det nok, nå vil vi ut å sosialisere oss.  Er vel minimalt med smittede i forhold til totaltallet.   Og hva er så farlig med denne smitten da?  Veldig få blir særlig syke.  Mange prøver rett og slett å få viruset, ha det noen dager til det går over , og så være immun i lange tider. Så lenge en orker drive med testing så vil en alltid få noen smittet. Umulig å få smitten ned i null,  vi må selvsagt få leve livet likevel

TheBaseline

Innlegg: 1422
TheBaseline
07.05.21 21:27

@ballee Denne festingen "som de unge må få lov til" har katastrofale følger. De smitter ikke bare hverandre, men også andre venner og familie. De igjen kan bli alvorlig syk. Ikke bare det, men nå står Grenland overfor en ny nedstenging takket være russen. Synes ikke det er greit at russen fester på en sånn måte at det går ut over andre, noe som nå er tilfellet. 

Solvgutt1

Innlegg: 24688
Solvgutt1
07.05.21 21:29

Ro deg ned.

perchri

Innlegg: 11979
perchri
07.05.21 23:54
ballee: Ordet dugnad er ødelagt ja,  aldri mer dugnad fra meg.  La nå de unge få feste og herje litt. Å låse dem inn nok et år går bare ikke. Dette gjelder oss andre også, nå er det nok, nå vil vi ut å sosialisere oss.  Er vel minimalt med smittede i forhold til totaltallet.   Og hva er så farlig med denne smitten da?  Veldig få blir særlig syke.  Mange prøver rett og slett å få viruset, ha det noen dager til det går over , og så være immun i lange tider

Man blir smittet, men kan merke knapt noe til det. Det det sies lite om er at man kan få varige lungeskader etc, som kortpustethet osv for resten av livet. Så værsågod og bli smittet.

Om man ikke absolutt dør, kan konskvensene bli svært så alvorlige, og det gjelder faktisk alle aldre.

Skjønner at de fleste unge i dag, har fram til nå, levd et svært lykkelig trykt sharaffenliv..........

daniekr

Innlegg: 8803
daniekr
07.05.21 23:57

Russefeiringa er et begrep på sporadiske og uformelle aktiviteter og ansamlinger av mennesker og kan ikke "avlyses" av regjeringen da det ikke er et arrangement. De kan selvsagt nekte større konkrete arrangementer fra å bli gjennomført, og det er jo allerede gjort.

Nå må hysteriske lokalpolitikere og -debattanter gi seg med denne ekstreme trangen til maktbruk. 

(Innlegget ble redigert 07.05.21 23:57)

daniekr

Innlegg: 8803
daniekr
07.05.21 23:58
perchri: Skjønner at de fleste unge i dag, har fram til nå, levd et svært lykkelig trykt sharaffenliv..........

Dette passer vel egentlig best på mange av de middelaldrende til eldre, som tydeligvis ikke ser noen grense for hvor langt samfunnet skal gå for å skåne noen fra sykdom. 

(Innlegget ble redigert 07.05.21 23:58)

steep

Innlegg: 1432
steep
08.05.21 09:53
toydoll: Noen grupper har tatt noen all støyten, som studentene. 
Unge folk og studenter er de som har lidd mest det siste året, la de nå kose seg og leve livet. På tide at det er studentene og unge som skal få begynne og leve livet sitt igjen

Så unge har lidd mer enn de som har mistet hus, hjem og arbeid?

Champis

Innlegg: 4930
Champis
08.05.21 12:56
steep: Så unge har lidd mer enn de som har mistet hus, hjem og arbeid?

Jepp. For det første, så er det millioner av unge mennesker, mens antallet voksne som har mistet hus, hjem og arbeid kan nok telles på én hånd.

Når det er sagt, så har jeg stor sympati med alle som har ofret mye under pandemien. Men at de yngste i snitt har måttet tåle mest, er det ingen tvil om. Spesielt med tanke på at de har måttet delta i "dugnaden" fordi andre ikke skal bli syke - ikke så veldig mye for sin egen del.

TheBaseline

Innlegg: 1422
TheBaseline
08.05.21 16:02

Nå stenger Grenland ned igjen, bestemt av Staten. Takk til russen som forårsaket dette. Helt nydelig at russen får lov til å feste og gjøre det de vil mens det går ut over alle andre. Fy faen for noen egoister. Det er ikke en menneskerett å være russ. De må være med på dugnaden som alle andre. 

(Innlegget ble redigert 08.05.21 16:03)

fruitman

Innlegg: 2001
fruitman
08.05.21 16:23
TheBaseline: Det er ikke en menneskerett å være russ.

Haha, du snakker som om russ er et statlig påfunn. Hvordan i praksis ser du for deg å "avlyse" russefeiringen da? Nekte 18-19 åringer å gå i røde/blå klær? Nekte dem å kjøpe alkohol? Beslaglegge biler/busser? Gjøre det ulovlig for 18-19åringer å samle seg mer enn 2-3stk? Venter i spenning.

 

fargerik

Innlegg: 72573
fargerik
08.05.21 18:42
TheBaseline: Nå stenger Grenland ned igjen, bestemt av Staten. Takk til russen som forårsaket dette. Helt nydelig at russen får lov til å feste og gjøre det de vil mens det går ut over alle andre. Fy faen for noen egoister.

Det er fryktelig kjedelig for oss andre at festingen de driver med fører til at det blir nedstenging for alle andre. Men jeg er ikke spesielt overrasket.

Livet er en fest

(Innlegget ble redigert 08.05.21 18:43)

Champis

Innlegg: 4930
Champis
08.05.21 21:04
TheBaseline: Nå stenger Grenland ned igjen, bestemt av Staten. Takk til russen som forårsaket dette. Helt nydelig at russen får lov til å feste og gjøre det de vil mens det går ut over alle andre. Fy faen for noen egoister. Det er ikke en menneskerett å være russ. De må være med på dugnaden som alle andre.

Det kommer jo masse forskjellige utbrudd alle mulige steder? Hva med alle de som ikke er forårsaket av russen? Har du hatt like stort engasjement mot de foregående utbruddene som har skjedd i Grenland?

Champis

Innlegg: 4930
Champis
08.05.21 21:06
fargerik: Det er fryktelig kjedelig for oss andre at festingen de driver med fører til at det blir nedstenging for alle andre. Men jeg er ikke spesielt overrasket.

Ja, alle andre lever det "riktige" livet.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg