Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vil det være rett?

NYTT TEMA
Moffe_4
Moffe_4Innlegg: 144
29.05.06 08:45
Folk mener at gutter/menn som slår jenter/kvinner er helt uakseptabelt, men jeg mener at likestilling betyr at både og skal behandles på samme måte.

det vil ikke si at det er rett at gutten/mannen slår først, men om ei random jente/dame slår en mann, ville du da slått tilbake?

Jeg selv er 16 år, har aldri opplevd og slå ei jente. Men om dagen kommer hvor jeg er på en fest og jeg blir deisa til av ei jente, ville jeg slått tilbake. Er det bare jeg som tenker sånn i sånne situasjoner?
harmony
harmonyInnlegg: 13573
29.05.06 08:53
Moffe_4 skrev:
"Er det bare jeg som tenker sånn i sånne situasjoner?"

Nei, dessverre.
muzzleofbees
muzzleofbeesInnlegg: 7400
29.05.06 08:53
Jeg ser ikke helt vitsen ved å slå tilbake om du kan overmanne henne/holde henne i sjakk på annet vis. Men på generell basis kan jeg jo si at om du klinker til noen i ansiktet så må du nesten forvente en kilevink tilbake.
Moffe_4
Moffe_4Innlegg: 144
29.05.06 09:05
Det er jo helt klart at vi kan holde dem i sjakk på en annen måte, men hvorfor?
Som du sa, når er person slår en annen må de forvente et slag tilbake.

Men mener du at det er helt likens hvis gutt/mann slår først?
Jeg mener at det er urettferdig, vet ikke hvorfor men i mine øyne er det makt missbruk.
Jeg forstår helt og holdent at ei jente/dame ville slå en person om hun hadde en god grunn, som f.eks han hadde stått og pratet skit til henne og skjelt henne ut. Men det er jo ikke altid grunnen, kan jo bare være at de har en dårlig dag og blir sint og vil slå.
tinken
tinkenInnlegg: 5988
29.05.06 09:19
Det er ingenting i "likestillingens navn" som sier noe om å slå hverandre.

Det er faktisk ikke lov å slå noen.
Foreldre har ikke lov å slå barn, menn har ikke lov å slå hverandre, menn har ikke lov å slå kvinner - kvinner har ikke lov å slå løs på hverandre eller slå løs på menn.

Når mennesker ikke klarer å styre seg i en spesiell situasjon, eller har problemer med impulskontrollen generellt - så er det ikke et likestillingsspørsmål hvorvidt man kan slå tilbake.

Hvis du Moffe, blir angripen av en amazone av en kjempekvinne (eller andre) og faktisk frykter for ditt liv - så har du rett til å forsvare deg.
Men du har ikke rett til å returnere ørefiker og hårlugging "fordi det er likestilling".
Begge kjønn har rett til å forsvare sitt liv og sin helse - men ingen har rett til å slå, da å slå ikke er en rettighet og ei heller et likestillingsspørsmål.


Moffe_4
Moffe_4Innlegg: 144
29.05.06 09:28
La oss si at hun ikke stopper da? Man kan holde henne i ro. Eller man kan slå tilbake, det er jo "selv forsvar" For man velger å tro at hun ikke vil være i stand til å kunne skade mer.

Men nå mente jeg ikke lovlig, selvfølgelig er det ikke lov til og slå, men det skjer jo over 100.000 ganger dagelig, så "lets face the facts".

For generelt har bare Menn slått menn, men etter likestillingen så er det da mer rettferdig at en mann kan slå en kvinne tilbake .
Bene
BeneInnlegg: 13431
29.05.06 09:29
Auge for auge og kinn for kinn? Stort sett bør ein vel øve på ikkje å slå, og på ikkje å vere så ekle med folk (det vere seg damer eller herrer) at dei får slå-impulsar.

Samt øve inn i handlingsrepertoaret sitt at ein berre har lov til å slå i (reelt) sjølforsvar. Det er noko med at ein har sjølstendig ansvar for eigne svar og handlingar, som i å handle etter eigne haldningar. Det er ingen automatikk i at dersom ein person er uanstendig, uansvarleg, ufyseleg etc, så kan ein svare med nett det same.

Og likestilling er at både menn og kvinner øver inn dei prinsippa. Og på prinsippet om til ei kvar tid å leite etter fruktbare alternativ, kva som er sunt både for ein sjøl og omgjevnadene, ofte.

Say Bene, som øver framleis. Eg sa ikkje at det var lett!
Bene
BeneInnlegg: 13431
29.05.06 09:31
Generelt har nok også nokre menn for lengst slått kvinner, også, ser du Moffe.

Sjøl om det ikkje var rettferdig, gitt.
Moffe_4
Moffe_4Innlegg: 144
29.05.06 09:33
Joda, fult klar over det.
LiKri
LiKriInnlegg: 8162
29.05.06 11:29
Two wrongs doesn't make one right..

EnMann
EnMannInnlegg: 11729
29.05.06 11:42
hehe tinken,

jeg synes vi skulle tette smutthullene i loven som visstnok ikke dekker dulting og klyping enda (jo kanskje lav klyping). Lover for kvinners velvære og ukrenkelighet kan aldri skrives detaljert nok.

I det minste kan vi skrive håndbøker og prosedyrer - alltid prosedyrer - også om uønsket berøring og vold - det er jo nesten det samme - for å styre usikre, kjønnsløse penisfutteraler i vår nye KvinneVerden på riktig vei.

Vi fikk jo lært dem om innestemmen.
Og de lager jo mat nå.
Menn KAN trenes.
Som hunder.
Og hester.
aaah.
:)
Bene
BeneInnlegg: 13431
29.05.06 11:57
DuMann, var her nokon som forsvarte dulting og klyping her?

Peace and love var det, og du veit nøyaktig likegodt som ein kvar annan mann at uønska seksualisert åtferd er, ja, grensekrenking.

Og det skulle ikkje ver naudsynt å argumentere for, ein gong. Skulle det vel?
HappyDerm
HappyDermInnlegg: 4182
29.05.06 11:59
Moffe_4 skrev:
Men om dagen kommer hvor jeg er på en fest og jeg blir deisa til av ei jente, ville jeg slått tilbake.

Hva om du heller bare oppfører deg høflig og respektfullt, så er det ingen jenter som begynner å slå deg.

Å returnere et slag med et slag gjør deg til like mye idiot som den første som slår. Hvorfor vil du være idiot? Vil du ikke heller være hakket bedre? ( uansett hvilket kjønn som slår)
enigma_undercover
enigma_undercoverInnlegg: 6741
29.05.06 12:00
For en gangs skyld er jeg enig med tinken. Å slå er i utgangspunktet straffbart, det blir derfor meningsløst å snakke om likestilling i denne sammenhengen.
Moffe_4
Moffe_4Innlegg: 144
29.05.06 12:01
Man kan gjøre mye galt, men likestilling er jo ikke bare at vi lar kvinnene komme til, men i sånne situasjoner så må de tåle vår måte og hondtrere ting på!
LiKri
LiKriInnlegg: 8162
29.05.06 12:16
Hvordan kan du argumentere for at utstrakt bruk av vold er likestilling?..

henio
henioInnlegg: 1922
29.05.06 12:17
enigma_undercover skrev:
For en gangs skyld er jeg enig med tinken. Å slå er i utgangspunktet straffbart, det blir derfor meningsløst å snakke om likestilling i denne sammenhengen.

--> Dette dreier seg ikke om hva som er straffbart og ikke, det hangler om hva som er "allmen akseptert". Og _derfor_ går det under likestilling, da det har hersket en holdning over det ganske land at det er "galt å slå jenter" hvis du er gutt, men ikke omvendt.
Bene
BeneInnlegg: 13431
29.05.06 12:18
Og "vår måte" er å slå, Moffe? Neidå, men:

Likestilling er forhandling om felles rettar og plikter - drøfting av framgangsmåtar, handlemåtar og lover og køyrereglar i dei ulike sammenhengane.
henio
henioInnlegg: 1922
29.05.06 12:18
LiKri skrev:
Hvordan kan du argumentere for at utstrakt bruk av vold er likestilling?..

--> Les tråden å se hva som skrives nå da.. Du er ikke dummere enn som så..
Bene
BeneInnlegg: 13431
29.05.06 12:20
Henio - det e r gale å slå jenter. Framleis. Og gutar.
EnMann
EnMannInnlegg: 11729
29.05.06 12:28
hei Bene,

jeg måtte lese mitt eget innlegg en gang til for å finne den utilbørlige SEKSUELLE adferden. Og javisst - den lave klypingen måtte det være - selve ur-symbolsaken for kvinnens utilnærmelighet og anledning til massiv gjengjeldelse. Klyp i baken tilsvarte evig fordømmelse og kan enda bare overgås av i beskrive en kvinne som "flink" eller "søt" på tidspunkt hun ikke vil være det (som etter et foredrag på universitetet).

Nå har kanskje klyper-generasjonen på kaia med manglende seksuelt språk dødd ut i alle fall, men symbolsaken står enda og vitner om kvinnens (aldri mannens) uendelige ukrenkelighet.

Ingen provokasjon er for liten til å bli en stor sak i KrenkeLand..

Litt det samme som grensen meloom slag og dult...
eller dult og skomp...
eller skomp og berøring...
eller behørlig avstand og alt for nær...
:)
henio
henioInnlegg: 1922
29.05.06 12:31
Bare en dåre vil nekte for at holdningene ang. hva som er værst av "Gutt slår jente" og "Jente slår gutt" er generelt forsjellige. Og derfor går dette tema innunder "likestilling". Det var det jeg prøvde å få fram med mitt innlegg.

Hva du prøvde å få fram med ditt, sitter jeg fortsatt å lurer på.
Snipp1
Snipp1Innlegg: 24968
29.05.06 12:40
henio skrev:
Bare en dåre vil nekte for at holdningene ang. hva som er værst av "Gutt slår jente" og "Jente slår gutt" er generelt forsjellige. Og derfor går dette tema innunder "likestilling". Det var det jeg prøvde å få fram med mitt innlegg.
-------------------
Men veien å gå er vel ikke å gjöre det mer akseptabelt at "gutt slår jente" - i likestillingens navn.

Da vil jeg heller slå et slag (ehm...) for at "jente slår gutt" blir uakseptabelt. Hvilket det er.
Bene
BeneInnlegg: 13431
29.05.06 12:41
"uønsket berøring" var stikkordet.

Eg grip ikkje kamp-perspektivet ditt, Mannen. Er du ueinig i at det er ei tid for alt/grensekrenkingar er ein uting/der må forhandlingar til for å trekkje grensene/det er eit gyldig krav å bli respektert på ordet "stopp"?

Eller er det OK å lide av utilfredsstilt trong til å bli fortalt kor søt du er etter foredraget ditt om kva-du-no-jobbar-med? Trong til stadig å bli klypen i låge regionar av ikkje-sambuar-damer?

Kva veit vel eg.
Bene
BeneInnlegg: 13431
29.05.06 12:51
... og for øvrig kan du sjå bort frå min tilsvardel ad søtnos-preik og haleklyping; det høyrer heime på ein eller anna annan tråd.
EnMann
EnMannInnlegg: 11729
29.05.06 12:55
Når den unge trådstarteren lurer på om gutten må være den som stadig snur nye kinn til når jentene blir rabiate, kan vi jo mistenke at propagandaen går for langt.

Når unge gutter blir så pakket full av skyldfølelse før de har krummet sitt første hår på en jentes hode - samtidig som volden blant jentene rundt dem øker i styrke og omfang - kan det være tid for ettertanke.

Mitt hovedargument mot Kvinners uendelige ukrenkelighet var alltid GRADEN. Dette hysteriet med evig fordømmelse om du tar i andre mennesker eller - Gud forby - provoseres til en ørefik en enkelt gang i livet. Det er KvinneEkstremistisk bunnfall i det viktige arbeidet for å beskytte samfunnet mot virkelige voldsmenn (og voldskvinner, og voldsbarn) - de som ikke dasker og skumper.

Vi vet når slag og spark er vold - og det er lett for alle normale mennesker å fordømme vold. Når klaps blir - aha et SLAG (see you in court) - vannes det virkelige problemet ut og berøringsfobien blir bare parodisk. Når læreren ikke kan ta eleven i armen og føre ham til rektor harr den sunne fornuften for lengst tapt.

Og vi ser enda en misdannet frukt fra Feministenes tre.
:)henio
henioInnlegg: 1922
29.05.06 12:58
Snipp1 skrev:
Men veien å gå er vel ikke å gjöre det mer akseptabelt at "gutt slår jente" - i likestillingens navn.

Da vil jeg heller slå et slag (ehm...) for at "jente slår gutt" blir uakseptabelt. Hvilket det er.

--> Veien å gå ville vært å legge ned våpnene, tatt hverandre i hendene og levd lykkelig i alle våre dager. Men det er beklageligvis ikke slik virkeligheten fungerer.

Jeg prøver på ingen måte å få det til å virke greit at gutter går rundt og slår jenter, missforstå meg rett. Jeg simpelten kommenterte fordi enkelte alltid skal ha det til at "DETTE ER IKKE EN LIKESTILLINGSSAK".

Det finnes ikke mange oppegående mennesker som ikke er klar over at situasjonen "jente slår gutt" er mer "akseptert" enn "gutt slår jente" (deg selv inkludert, ref; ditt eget innlegg). Og det betyr at det ikke hersker likestilling på dette området. Om spørsmålet blir om man skal "forby" "jente slår gutt", eller "legalisere" "gutt slår jente", så er vel de fleste enig i at det beste ville vært å få bort voldene i det hele tatt.

Når det er sagt, så vil jeg si at jeg personlig har en ganske innebygget sperre mot å slå jenter. Jeg ville ALDRI slått min kjære, med unntak av nødverge (Dersom den situasjonen mot formodning skulle oppstå). Hadde en fremmed jente slått meg, ville terskelen for å slå tilbake fortsatt vært høyere enn om angriperen var en gutt. Hadde en jente gått til angrep på min kjære, hadde terskelen for å legge henne flat vært ca 0. Akkurat som jeg ikke ville hatt noe sperre mot å jule opp en fyr som går løs på en kompis av meg.

Jeg personlig har en sperre mot å slå jenter, men den er emosjonel, ikke prinsippiel. Og derfor blir det en likestillingssak, da jeg står i fare for å "være den store stygge ulven", om jeg forsvarer "meg og mine" mot en kvinnelig overgriper.
Snipp1
Snipp1Innlegg: 24968
29.05.06 13:04
henio skrev:
--> Veien å gå ville vært å legge ned våpnene, tatt hverandre i hendene og levd lykkelig i alle våre dager. Men det er beklageligvis ikke slik virkeligheten fungerer.
----------------
Verden fungerer ikke slik. Men allikevel så er det ekstremt viktig at dersom dette skal väre en likestillingssak så må middelet väre å tolerere mindre slag fra kvinner, ikke å tolerere mer fra menn. Likestilling er ment å väre noe positivt.

Ca 90% av alle drap i Norge er det menn som står for. Dette blir ikke sett på som en likestillingssak, men jeg synes menn skal drepe mindre - ikke kvinner drepe mer.
EnMann
EnMannInnlegg: 11729
29.05.06 13:13
hei Bene,

folk må få være litt menneskelige synes jeg - på godt og litt ondt. Det må være rom for skolevei-knuffingen (nei, nei ikke mobbing) også i voksen alder uten at storebror tilkalles og man trekkes for Haag-domstolen.

Hvis kvinner petroniserer meg som søt og flink - eller kanskje endatil mener det - er det en sak for meg å håntere selv. Det er ikke mat for Dagbladet og Pravda.

Det er rom for uskyldig berøring hvor jeg selv har ansvar for å markere grenser i min verden hvor ikke alle mellom-menneskelige relasjoner er Statens ansvar og Politiets og Feminismens forvaltning.

Man går rett og slett for langt i sin iver for gode saker. Når sønnen min er sikker på at tante dør hver dag som helst av røykingen sin, mistenker jeg skolen for å blåse støvet av narko-stensilene fra 70-tallet og gjenta fiaskoen mot tidlige hasj-røykere som etter hvert gjennomskuet at du likevel ikke dør av første pipa.

Hvis du overdriver inn i parodien forsvinner budskapet i løgn.
:)
tinken
tinkenInnlegg: 5988
29.05.06 13:14
Kjære vene EnMann.....du må for all del ikke føle deg stigmatisert og fanget av ditt kjønn. Dask til de du har i din nærhet med penisfutturalet ditt og frigjør deg fra feminismens åk. De skjønner nok at du bare måtte....
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg