Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Denne tar oss på kornet

NYTT TEMA
jotul

Innlegg: 8423
jotul
03.05.07 22:56
det finnes snille, pusete mennesker som tranformerer til Gamle-Erik sjøl når de setter seg ved tastaturet.
joplina

Innlegg: 66880
joplina
03.05.07 23:01
jepp
EnMann

Innlegg: 11729
EnMann
04.05.07 15:13
nå joplina,

skal vi ikke være naive.

Journalister sliter med leserinnlegg som river ned det hegemoniet de har hatt etter at internett gjorde oss alle til deltagere i samfunnsdebatten. Journalistene får selv gjennomgå for slett arbeid når de i god tidsånd skal ut til folket og inviterer oss til å mene noe om det de skriver.

Journalisten som før ble respektert som en blanding av forfatter og etterforsker - yrker som alltid hadde høy tillit hos folk - har i dag mistet enhver troverdighet og status blant folk i takt med skribentenes eget ego blåses til himmels og de opererer mer som aktører i nyhetsbildet enn som leserens advokat. De intervjuer hverandre - TV2 viser TV om TV hvor programlederne er gjest hos hverandre - og de prøver å bli likeverdige kompiser med interessante mennesker de skal portrettere slik at blad-fykerens meninger ofte overstråler den portretterte.

Derfor har de "proffe" skriblerne interesse av absurde påstander om at vi andre ikke skulle mene det vi skriver. Å forsøke å stigmatisere andre som "sinna på nettet" ser jeg som et slag i luften for å dømme ut denne menings-konkurransen journalisten sliter med.

Det blir i beste fall arrogant å forsøke å omdefinere den virkeligheten vi alle ser i folks egne innlegg med egne ord, slik journalisten er blitt vant til å manipulere meningene våre i alle andre sammenhenger.

Det er ikke vanskelig å argumentere for at det er nettopp når folk skriver anonymt uten å måtte ta den sosiale belastningen av å være politisk ukorrekt - altså uenig med makt-eliten - at vi kan få glimt inn i hva folk selv virkelig mener og føler.

Samfunnsaktørers misbruk av den omtalte Amnesty-undersøkelsen om folks syn på kvinners ansvar for å være forsiktige, demonstrerer betydningen av å "eie sannheter". De mest groteske bruker nå uttrykk som "halvparten av norske menn mener kvinnen selv er skyld i voldtekt" og vil slå politisk mynt på dette med å fjerne juryen (den med likemenn som skal dømme) der kvinner er anklageren.

Sannheten om undersøkelsen er det få som er interessert i - bare hvordan den kan misbrukes til egen fordel og agenda.

Fordi det er så viktig å eie sannheten - og meningsmonopolet - vil journalisten nå diskvalifisere alle andre mennesker som ytrer seg via internett.
:)

bribon

Innlegg: 3254
bribon
04.05.07 19:46
Så hvem som skrev artikkelen, og visste med en gang hva slags svada som ville bli servert...

(Må innrømme at jeg er meget kritisk til enkelte organisasjoner, bl.a. Amnesty International, SOS Rasisme og Antirassistisk senter, så mine meninger om Henrik Lunde kan være farget av det...)
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg