Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Kvinnefrigjøring-feminisme-gynokrati-sjåvinisme?

NYTT TEMA
forelderlikeverd

Innlegg: 8963
forelderlikeverd
08.05.07 12:04
Så mange rare produkter som kvinnebevegelsen leverer under bekvemmelighetsflagget "likestilling" - kan en lure på hva som er den egentlige drivkraften.

Noen ganger er det ren menneskerettighetskamp - som tilfellet var med for eksempel stemmerett for kvinner.

Andre ganger kan det være det kjønsspesifikke spesialinteresser - som for eksempel å få lagt til rette for amming i forbindelse med arbeide og lignende - selvom også fedre kan ha behov for å få tilrettelagt arbeidet slik at det ikke går urimelig ut over omsorgen for egne barn.

Men ikke så rent sjeldent, virker det som om at pur kvinnesjåvinisme og feministisk kjønnsapartheidholdninger ligger bak en bevisst vinkling av eksakte saker ut fra helt tydelige og ensrettede kvinneperspektiver som utelader alle andre levende veseners interesser - deriblandt både barn og fedre.

Bør befolkningen - og kvinner i særdeleshet - ta et kraftig oppgjør med feminismen, slik at kvinneinteresser kan bli ivaretatt uten at det går på bekostning av sannheten, etikken, moralen og rettighetene og velferdsgodene til alle de som ikke er kvinner?

Bør de aggressive hardcorefeminister isoleres fra kvinner med sunne almengyldige interesser for menneskeheten og menneskerettigfhetene?

Kvinner er hverken dårligere eller bedre enn andre - derfor bør heller ikke samfunnet innrettes med spesialordninger kun forbeholdt kvinner - dette er jo egentlig i direkte konflikt med likestillingstanken!

Lag et samfunn med like retter og plikter for alle - uten hensyn til kjønn - da blir det enklere for menn og kvinner å være likestilte og likeverdige.

Vekk med sjåvinisme og kjønnskamp - det er kun egnet til å så splid mellom kjønnene og mellom mennesker i all alminnelighet!
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg