Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Status for likestilling

NYTT TEMA
Litotes

Innlegg: 33060
Litotes
15.03.08 18:19
I firmastyrer pleide det ikke å være noe krav til kjønnsrepresentasjon før i tiden. Nå skal det være minst 40% av hver. I de fleste yrker oppfordres det underrepresenterte kjønn til å søke. Her fokuseres det altså på å få begge med.

I ekteskapet har man derimot gått motsatt vei, før ble det her krevet 50% av hvert kjønn. Dette er endret til 0. Samme veien går det med foreldrejobben.

Noen andre som synes dette er litt inkonsekvent?
pooo

Innlegg: 2111
pooo
18.03.08 00:36
Vet du hvor mange av alle barn (0-17 år) i Norge som ikke lever med sine foreldre - som lever med far og stemor? (Dvs. har adresse hos far, han har omsorgen) og han er etablert på nytt?

1%

:)
forelderlikeverd

Innlegg: 8963
forelderlikeverd
19.03.08 18:59
Like inkonsekvent som at de avdelinger som har med barn, familie og likestilling å gjøre i departementet for slike saker - har 90% kvinner ansatt!

Ekstrejmt inkonsevent og dobbeltmoralsk!
LiKri

Innlegg: 8162
LiKri
19.03.08 19:29
Ledelsen i det nevnte departement har vel grei fordeling i kjønn, ca 50/50. Ellers oppfordres jo menn til å søke på ledige stillinger der..

joplina

Innlegg: 66895
joplina
19.03.08 19:46
Hvis likestilling har ført til kravet om minst 40% av kvinner i styre og ledelse, for å gi kvinner like muligheter - så har fortsatt menn en ekstra 10% å gå på. Det er med andre ord ikke et 50/50 krav, men et krav som er ment å øke kvinneandelen .

(personlig synes jeg 40% er å "ta i", enda jeg skjønner poenget med å gi kvinner en sjanse å nå opp hos Gutteklubben Grei, golfpartnere,svigersønner o.a som nermest har besatt stillinger etter kompismetoden).


Ekteskap er ikke yrkesrelatert eller betinget for en karriere i yrkeslivet. Det er privat, en overenskomst mellom to elskende. At ekteskap innti nylig forlangte en 50/50 kjønnsrepresentasjon har jo ingen likestillingsvinkel. Kun en seksuell legnings- vinkling.

Heterofile ektefeller kunne likestilles/sikres i ekteskap, men ikke lesbiske eller homofile - vilke også representerer kvinner og menn.

Dermed har man _ikke_ gått motsatt vei, slik du hevder - men faktisk valgt å følge likestillingens vei ved å likestille alle mennesker slik at alle mennesker - kvinner og menn - kan gifte seg.
Litotes

Innlegg: 33060
Litotes
21.03.08 08:45
joplina skrev:
Hvis likestilling har ført til kravet om minst 40% av kvinner i styre og ledelse, for å gi kvinner like muligheter - så har fortsatt menn en ekstra 10% å gå på. Det er med andre ord ikke et 50/50 krav, men et krav som er ment å øke kvinneandelen . "


Kravet er ikke minst 40% kvinner, men minst 40% av hvert kjønn. De få rene kvinnestyrene som har eksistert har også måttet tilpasse seg.


"Ekteskap er ikke yrkesrelatert eller betinget for en karriere i yrkeslivet. Det er privat, en overenskomst mellom to elskende. At ekteskap innti nylig forlangte en 50/50 kjønnsrepresentasjon har jo ingen likestillingsvinkel. Kun en seksuell legnings- vinkling."


Det har en ganske stor betydning om de får lov til å adoptere barn. En sier nå at to mødre eller to fedre er like bra som en av hver, mens i firmastyrer er en mann og en kvinne langt å foretrekke fremfor to like. Hvor er logikken her? Er det så mye enklere å ta seg av barn enn forretninger i våre tider, mens det var helt omvendt i gamle dager?


"Dermed har man _ikke_ gått motsatt vei, slik du hevder - men faktisk valgt å følge likestillingens vei ved å likestille alle mennesker slik at alle mennesker - kvinner og menn - kan gifte seg."


Likestilling av alle mennesker burde jo også bety at det er like lett for en mann å få plass i et firmastyre som en kvinne, uavhengig av hvem som måtte være der fra før av. Nå er det en bonus i det å være annerledes enn det eksisterende flertall. Det er ikke likestilling, det er utjevning - noe som er noe ganske annet.
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg