Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Mannen er kvinnens overhode, er det likestilling?

NYTT TEMA
Glasskula

Innlegg: 4219
Glasskula
22.03.08 13:35
I den muslimske verden og tildels i den kristene del av verden er det en kultur/tradisjon som jeg vil kalle ukultur som har som mål at kvinnen skal være mannen underdannig og kvinnen skal tie i forsamlingen. Mannen er kvinnens overhode, og kvinnen skal adlyde mannen. I en del miljøer både muslimsk og kristen så er mannen nr 1, husdyrene nr 2, trellet nr 3 og kvinnene sist som nr 4 i rang.
I det kristene miljøet og særlig i Norge er vi kommet et steg videre, og det er nå nesten akseptert med kvinnelige prester og kvinnene får til en viss grad tale i forsamlingen.

Men hvor i alle dager er politikerne, lukker de øynene for at kvinnene blir diskriminert i Norge, og hvor er alle kvinnene som står på barikadene i andre ting?
Nå må alle landets kvinner reise seg opp og ta et oppgjør med denne muslimske og kristene ukulturen. Og når flere oppegående og resurssterke kvinner til og med forsvarer denne ukulturen begynner jeg å lure.
Politikere som er opptatt av likestilling må nå våkne, for det er på dette området kvinnene virkelig kan nå langt hvis politikerne tørr å ta tak i dette uvesenet. Men politikerne er vel redd for at de ikke lenger er politisk korrekte da og da "offrer" de kvinnene.
For de kvinner/jenter som tenker på å inngå ekteskap/parforhold med en fremedkulturell kan lese boken "På flukt & Aldri mer fri" av Liza Marklund som har skrevet om en svensk kvinne som ble hodestups forelsket i en muslimsk asylsøker fra Libanon og som gjennomgikk et helvete med underkastelse, drapsforsøk og psykisk terror etter at hun ble gravid, og han fikk svensk oppholdstillatelse etter å ha gjort henne gravid.
Denne boken viser hvem som er "sjefen" og slik er det nok i mange kristene forhold også.
fotomannj

Innlegg: 6386
fotomannj
22.03.08 13:37
Menn kan iallefall ikke si noe om dette
da får vi marte Michelet på nakken

For ifølge henne er det ingen mann som kan være mot den holdningen mange muslimer har overfor kvinner, vi har d aingen troverdighet

Så da får vi bare drite i det da, er jo ikke annet å gjøre
marsh-

Innlegg: 1391
marsh-
22.03.08 13:43
Hæ?! Undertrykkes kvinnen her i Norge? Jeg synes dette likestillinghysteriet faktisk har ført oss i den andre grøfta.
Nå er jo kvinner - uansett kompetanse - garantert 40% av lederstillingene i landet. Nå går det faktisk ikke på egenskaper og kompetanse, men kjønn. For å ta et annet eksempel, må vi gutter faktisk både «skræve» og bli «befølt» av legen, men så fort det diskuteres om jenter fra tvilsomme kulturer skal underlivsjekkes, syter personligheter som Inga-Marte og Brustad om at det kan virke krenkende for de det gjelder osv. Ergo: I Norge er jentene og deres «ære» mer verdt.

Det dere kvinner er meget flinke til, er å faktisk takke og bukke og neie for å få alt dere mener har vært mennenes «fordeler», men så fort begrepet LIKESTILLING krever at kvinnene også må ta sin bit av ulempene menn har hatt, så skriker man om at det er urettferdig og kvinnediskriminerende osv.

Logisk... Øøøøh...

[EDIT: Jeg kryper til korset og innrømmer at jeg ikke helt oppdaget at dette handlet om muslimers - og tildels kristnes - kvinnesyn. Trodde dette handlet om kampen for likestilling. Beklager.]
ford1964

Innlegg: 3132
ford1964
22.03.08 13:46
Efeserne 5,22, et Pauli ord

"Likeså skal kvinnen underordne seg mannen"

Jeg tilføyer:Ikke til mannens beste men til kvinnens beste.
KaareKrapp2

Innlegg: 1828
KaareKrapp2
22.03.08 13:50
fotomannj skrev:
"Menn kan iallefall ikke si noe om dette
da får vi marte Michelet på nakken"
------
Og hvis Hege Storhaug sier noe, blir debattanter som GGråstein "meget skeptisk" til hennes motiver og plasserer henne i en rasistisk gråsone. Dermed kan ikke hvite kvinner si noe heller.

Mvh Krapp
fotomannj

Innlegg: 6386
fotomannj
22.03.08 13:51
Nei, du sier noe
Konklusjonen er at de mener islam skal være fritatt for kritikk, det ser man igjen og igjen, ikke så rart siden de røde ser på islams folk som sine viktigste allierte
Glasskula

Innlegg: 4219
Glasskula
22.03.08 14:08
Alle Norske kvinner burde støttet Hege Storhaug som på en eminent måte beskriver situasjonen som flere Norske kvinner ikke vil forstå eller de enda ar skylapper foran øynene fordi de kommer frå familier som har oppdratt sine barn til å være politisk korrekte og ikke kritisere noen kulturer. Jeg tror om noen tiar at de fleste Norske kvinner kommer til å takke Hege Storhaug for sitt forsøk på å åpne øynene på oss, men vi giddet ikke å lytte, og stemplet henne som ei som hadde et annet "ærend"
Igjen det er en gåte hvorfor Norske kvinner godtar denne ukulturen og ikke reiser seg opp.
marsh-

Innlegg: 1391
marsh-
22.03.08 14:10
Nå har jeg ikke fulgt for mye med i media angående diskusjoner om fremmedkulturer o.l., så om noen kunne vise meg nyhetsartikler o.l. hvor denne Hege Storhaug uttaler seg (og gjerne «opposisjoners» reaksjoner), så ville jeg satt stor pris på det.
Glasskula

Innlegg: 4219
Glasskula
22.03.08 14:18
Hege Storhaug er en omstridt aktivist i debatten om innvandring. Tidligere sto hun frem som forkjemper for undertrykte innvandrerkvinners rettigheter.

I hennes siste bok har den nære kontakt med innvandrersamfunnets skyggesider utløst et uforsonlig oppgjør, på bred front, med norsk innvandringspolitikk.

Hun beskriver undertrykkelsen av kvinnene som hun finner i den islamske kulturen der de fleste av våre nye landsmenn hører hjemme. Hun dokumenterer dette gjennom en lang rekke hjerteskjærende kvinneskjebner som hun har fulgt på nært hold: Overgrep, vold, tvangsekteskap, æresdrap, lemlestelse av kvinners kjønnsorganer, seksuelt misbruk.

Hun gir drastiske eksempler på kvinner som mannens eiendom, slave og husdyr, og som økonomisk melkeku, særlig gjennom henting av ektefeller i opphavslandet, der kvinnens verdi ligger i å være inngangsbillett til Norge, ifølge Storhaug.

Hun har oppsøkt skoler i Pakistan som noen innvandrerbarn sendes til, og tegner et dystert bilde av dem. Hun bretter ut forstokkede holdninger til seksualitet, særlig kvinnelig seksualitet, som hun har støtt på i den islamske verden.

Hun prøver å dokumentere at innvandrerne ikke innforlives i det norske samfunnet, men tvert om bygger seg opp som et stadig sterkere fremmedelement, etter hvert som de blir mange nok til å utgjøre en bærekraftig ghetto.

Hun begrunner gjennom statistikk at innvandringen vil sprenge velferdsstaten, fordi innvandrere fra den tredje verden nokså raskt blir storforbrukere av trygd og mottar mer enn de yter. Innvandrernes bidrag til kriminalitet er heller ikke unevnt.

Storhaug legger frem sine synspunkter på en ny og strengere, i hennes øyne mindre naiv innvandringspolitikk, som alternativ til dagens innvandring, omtalt av henne som "ikke bærekraftig".


Hva som gir Hege Storhaug en særegen profil, er hennes utgangspunkt og ståsted i en norsk kulturradikalisme. Hun er ikke-troende og moderne, urban og feministisk, forkjemper for enkeltindividets selvrealisering, opptatt av seksuell frigjøring, likestilling på alle felter. Hennes livsopplevelse er en nærmest desperat uro for truede radikale frihetsverdier.

Trusselbildet er en raskt voksende islam, i hennes øyne reaksjonær, autoritær og en fiende av den frihet, likhet og søsterskap som Vesten gradvis har tilkjempet seg siden den franske revolusjonen. Hennes kulturradikale utgangspunkt sperrer for et velvillig blikk på de gammeldagse verdier ved islamsk levesett, av familie, fellesskap og tro. I hennes verdensbilde vil islams svarte reaksjon etter hvert få et tallmessig overtak hos oss, i kraft av våre nye landsmenns fruktbarhet og en snillistisk familiegjenforeningspolitikk.

Hun hudfletter dagens talemåter om det "flerkulturelle" samfunn. Det betyr, etter hennes syn, at ideene om frihet og likhet blir skjøvet til side av islams mørkemenn.

I denne konflikten ligger en ironi: Den radikale Hege Storhaug, som frykter islams svarte reaksjon, er blitt en uglesett person på vår radikale venstreside, der man frykter innvandrerfiendtlighet og rasisme.

Andre radikale på venstresiden holder sin hånd over bakstrevere i den muslimske ghetto, mens den radikale Storhaug blir tatt til inntekt av Fremskrittspartiet.

Storhaug vil finne mye støtte blant gamle landsmenn som føler seg urettferdig uthengt som fremmedfiendtlige. De sier: Vi vil så gjerne være gjestfrie, men det var ikke meningen at gjestene skulle ta over huset.

Hercule

Innlegg: 10886
Hercule
22.03.08 16:03
Glasskula skrev:
Alle Norske kvinner burde støttet Hege Storhaug som på en eminent måte beskriver situasjonen som flere Norske kvinner ikke vil forstå eller de enda ar skylapper foran øynene fordi de kommer frå familier som har oppdratt sine barn til å være politisk korrekte og ikke kritisere noen kulturer. Jeg tror om noen tiar at de fleste Norske kvinner kommer til å takke Hege Storhaug for sitt forsøk på å åpne øynene på oss, men vi giddet ikke å lytte, og stemplet henne som ei som hadde et annet "ærend"
Igjen det er en gåte hvorfor Norske kvinner godtar denne ukulturen og ikke reiser seg opp.


I den norske overklasse finnes det ikke lenger kvinner , bare sex-bomber og intet-kjønn.
Nå ble dere vel provosert tenker jeg.

Det er en realitet at kvinnens rolle i familien (homo sapiens) er å passe familien. Når fler og fler velger egne karrierer fremfor familien blir det , dersom det økonomifikserte samfunnet fortsetter (ser slik ut) , ikke lenger bruk for begrept kvinne og mann , bare menneske. Kvinner kan muligens utvikles fysisk og ta igjen mannen på det punktet når de kan leggge barnepass og andre omsorgsoppgaver tilknyttet familien ( det kommer til å bli færre familier) til side.

Time will tell.
Anti_islam91

Innlegg: 694
Anti_islam91
22.03.08 17:14
Hercule skrev:
Det er en realitet at kvinnens rolle i familien (homo sapiens)
-----------------------
Når ble kvinner aper?
enigma_undercover

Innlegg: 6741
enigma_undercover
22.03.08 17:21
Glasskula skrev:
I den muslimske verden og tildels i den kristene del av verden er det en kultur/tradisjon som jeg vil kalle ukultur som har som mål at kvinnen skal være mannen underdannig og kvinnen skal tie i forsamlingen. Mannen er kvinnens overhode, og kvinnen skal adlyde mannen. I en del miljøer både muslimsk og kristen så er mannen nr 1, husdyrene nr 2, trellet nr 3 og kvinnene sist som nr 4 i rang.
I det kristene miljøet og særlig i Norge er vi kommet et steg videre, og det er nå nesten akseptert med kvinnelige prester og kvinnene får til en viss grad tale i forsamlingen.

Men hvor i alle dager er politikerne, lukker de øynene for at kvinnene blir diskriminert i Norge, og hvor er alle kvinnene som står på barikadene i andre ting?
Nå må alle landets kvinner reise seg opp og ta et oppgjør med denne muslimske og kristene ukulturen. Og når flere oppegående og resurssterke kvinner til og med forsvarer denne ukulturen begynner jeg å lure.
Politikere som er opptatt av likestilling må nå våkne, for det er på dette området kvinnene virkelig kan nå langt hvis politikerne tørr å ta tak i dette uvesenet. Men politikerne er vel redd for at de ikke lenger er politisk korrekte da og da "offrer" de kvinnene.
For de kvinner/jenter som tenker på å inngå ekteskap/parforhold med en fremedkulturell kan lese boken "På flukt & Aldri mer fri" av Liza Marklund som har skrevet om en svensk kvinne som ble hodestups forelsket i en muslimsk asylsøker fra Libanon og som gjennomgikk et helvete med underkastelse, drapsforsøk og psykisk terror etter at hun ble gravid, og han fikk svensk oppholdstillatelse etter å ha gjort henne gravid.
Denne boken viser hvem som er "sjefen" og slik er det nok i mange kristene forhold også.

****
Pussig. I Norge er det slik:

Kvinnen er nr 1, barna nr 2, bikkja (evt. pus) nr 3 og mannen nr 4.

Er det likestilling?

Englejens

Innlegg: 1426
Englejens
22.03.08 17:35
Kvinnen er et middel for at mannen kan evolusjonere og ta verden videre.
Et morsomt tankeeksperimen er hvor vi (eller de da) ville vært dersom det bare fantes hunkjønn og de reproduserte seg selv. Hadde man f.eks pr. 2008 sendt fartøyer til Mars, foretatt medisinske operert via internett eller hatt operativsystemet Vista (el. noe tilsvarende). Tviler sterkt.

Grunnen til at kjøkkenet lenge var svært tungvint med tråkige maskinelle og upraktiske løsninger, var at det lenge fungerte som kvinnens arbeidsplass. Jeg husker far nevnte dette i soffaen engang og min oppegående mor hadde tilbøyligheter til å være enig:-)
Sabir

Innlegg: 10260
Sabir
22.03.08 17:56
Glasskula skrev:
I den muslimske verden og tildels i den kristene del av verden er det en kultur/tradisjon som jeg vil kalle ukultur som har som mål at kvinnen skal være mannen underdannig og kvinnen skal tie i forsamlingen
----------------------


Jeg synes heller at Valgerd Svarstad Haugland pratet for mye, og det samme med andre Krfs damer, skulle ønske de holdt kjeft av og til;-)
Sabir

Innlegg: 10260
Sabir
22.03.08 17:57
KaareKrapp2 skrev:
fotomannj skrev:
"Menn kan iallefall ikke si noe om dette
da får vi marte Michelet på nakken"
------
Og hvis Hege Storhaug sier noe, blir debattanter som GGråstein "meget skeptisk" til hennes motiver og plasserer henne i en rasistisk gråsone. Dermed kan ikke hvite kvinner si noe heller.

Mvh Krapp
------------------------

Jepp!
Sabir

Innlegg: 10260
Sabir
22.03.08 17:59
Pussig. I Norge er det slik:

Kvinnen er nr 1, barna nr 2, bikkja (evt. pus) nr 3 og mannen nr 4.

Er det likestilling?


--------------------------------Det kommer an på, har man både bikkja og pus så blir det nok nr. 5.
Hercule

Innlegg: 10886
Hercule
22.03.08 18:34
Anti_islam91 skrev:

Når ble kvinner aper?

Det ble de da jeg gikk på barne , ungdoms og gymnas der vi lærte at den latinske betegnelsen for menneske rasen var homo sapiens

Etter en kjapp latin studie oppgraderer vi dem til : Humanitas

Men poenget med debatten er at kvinner pålegger seg nye ansvarsområder samtidig med at de forlanger at menn skal overta deres.

Vi vet at konsekvensen for begrepet familie er store og fødselsratene for vestlige kvinner stuper.
Kvinnene har gjort et valg , jeg skal ikke nekte dem det , men dde trenger ikke å sutre for at de også må jobbe hjemme for å redde familien. Dette er den reelle konsekvense av valget de har gjort.
Sabir

Innlegg: 10260
Sabir
22.03.08 18:43
Kvinnene vil være også menn, men beholder alle fordeler de har som kvinner, fordeler som kvinner, og de vil at menn skal være også kvinner men uten kvinnes fordeler.

Det var en gang en som sa at hvis kvinner vil være "menn" kan de da ikke bli snille menn!

Anti_islam91

Innlegg: 694
Anti_islam91
22.03.08 18:58
Hercule skrev:
---------------
Bare kødda da vet du. Men heter det ikke egentlig homo sapiens sapiens?
enigma_undercover

Innlegg: 6741
enigma_undercover
22.03.08 19:09
homo sapiens erectus?

Og (ei forglemme) : Homo homo sapiens ;-)
Snipp1

Innlegg: 24968
Snipp1
22.03.08 19:12
Anti_islam91 skrev:
Når ble kvinner aper?
---------------
Både kvinner og menn er aper.
Anti_islam91

Innlegg: 694
Anti_islam91
22.03.08 19:42
Egentlig ikke.
LaLa

Innlegg: 8358
LaLa
22.03.08 19:43
Englejens skrev:
Kvinnen er et middel for at mannen kan evolusjonere og ta verden videre.
Et morsomt tankeeksperimen er hvor vi (eller de da) ville vært dersom det bare fantes hunkjønn og de reproduserte seg selv. Hadde man f.eks pr. 2008 sendt fartøyer til Mars, foretatt medisinske operert via internett eller hatt operativsystemet Vista (el. noe tilsvarende). Tviler sterkt."

Mannen kan evolusjonere å ta verden videre? Du ER klar over at det opp til for noen år siden kun har vært mulig for menn å gjøre det fordi a) de undertrykte kvinner og b) kvinnen har tatt seg av hus, barn, pleiing av eldre osv. Hadde de ikke gjort det hadde ikke menn hatt en sjanse i helvete til å gjøre alt de har gjort til nå.
Snipp1

Innlegg: 24968
Snipp1
22.03.08 19:54
Jo, egentlig.
Englejens

Innlegg: 1426
Englejens
22.03.08 19:58
LaLa skrev:
Englejens skrev:
Kvinnen er et middel for at mannen kan evolusjonere og ta verden videre.
Et morsomt tankeeksperimean er hvor vi (eller de da) ville vært dersom det bare fantes hunkjønn og de reproduserte seg selv. Hadde man f.eks pr. 2008 sendt fartøyer til Mars, foretatt medisinske operert via internett eller hatt operativsystemet Vista (el. noe tilsvarende). Tviler sterkt."

Mannen kan evolusjonere å ta verden videre? Du ER klar over at det opp til for noen år siden kun har vært mulig for menn å gjøre det fordi a) de undertrykte kvinner og b) kvinnen har tatt seg av hus, barn, pleiing av eldre osv. Hadde de ikke gjort det hadde ikke menn hatt en sjanse i helvete til å gjøre alt de har gjort til nå.


Nettopp, som jeg sa...kvinnfolk er et middel som gjør at menn kan ta verden videre...enig vi, pus:-)
LaLa

Innlegg: 8358
LaLa
22.03.08 19:58
Englejens skrev:
Kvinnen er et middel for at mannen kan evolusjonere og ta verden videre"

Er meningen med livet evolusjon? Eller reprodusjon?
Vi er avhengig av hverandre og burde derfor samarbeide. Likestilt.
LaLa

Innlegg: 8358
LaLa
22.03.08 20:02
For å gjøre det på din måte: reproduksjon er viktigere enn evolusjon.
Hunnen velger seg ut den hannen med best mulig gener for å sikre at sine gener blir videreført til neste generasjon, og generasjonene etter. VI styrer evolusjonen, og reproduksjonen.

Mannen er bare et middel gutten min:)
Glasskula

Innlegg: 4219
Glasskula
23.03.08 01:17
Bare registrerer at det er enkelte som bare spøker det vekk at muslimene og til dels kristene anser kvinnen som underdannig mannen, og at flertallet av folket vil at det skal være slik.

Så det vil fortsatt være slik at mannen er kvinnens overhode, og kan tukte henne.
Og paradokset er at det også er kvinner som stilltiende støtter dette, selv i Norge.
enigma_undercover

Innlegg: 6741
enigma_undercover
23.03.08 01:22
LaLa skrev:
For å gjøre det på din måte: reproduksjon er viktigere enn evolusjon.
Hunnen velger seg ut den hannen med best mulig gener for å sikre at sine gener blir videreført til neste generasjon, og generasjonene etter. VI styrer evolusjonen, og reproduksjonen.

Mannen er bare et middel gutten min:)

***
Sa sekundærgenene.
LaLa

Innlegg: 8358
LaLa
23.03.08 01:24
Så primærgenene kan ikke svare for seg? Nice comeback!
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg