Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Likestilling og selvmord

NYTT TEMA
xinx
xinxInnlegg: 5160
21.03.11 20:00

Det er en kjennsgjerning at det er mange flere menn enn kvinner som tar selvmord. Hvorfor er samfunnet lagt opp slik at det er menn som har det vanskligst? Vanskligst for å finne hjelp? Hvorfor er ikke dette et tema i likestillingsdebatten...

http://www.ssb.no/dodsarsak/tab-2010-12-03-08.html - statistikk

GregorMcTell
GregorMcTellInnlegg: 3602
21.03.11 20:07

Dette har neppe så mye med diskriminering å gjøre.

Det er, og har alltid vært, en kjennsgjerning at menn tar selvmord mens kvinner forsøker å ta selvmord.

"Hopp, Karoline" :-)

(Innlegget ble redigert 21.03.11 20:10)

xinx
xinxInnlegg: 5160
21.03.11 20:17
GregorMcTell: Dette har neppe så mye med diskriminering å gjøre. Det er, og har alltid vært, en kjennsgjerning at menn tar selvmord mens kvinner forsøker å ta selvmord. "Hopp, Karoline" :-)

Vi er da helt like, det er samfunnet som gjør oss forskjellige og gir oss ulike kjønnsroller - ergo må det finne sted diskriminering som gir menn over dobbelt stor risiko for å ende livet ved selvmord... Slik diskuterer man i hvertfall omtrent etthvert annet problem i likestillingsdebattene - men da selvsagt når det er til kvinnens (feministens selvfølelse) gunst

NgT12T
NgT12TInnlegg: 1235
22.03.11 19:30
xinx: Hvorfor er ikke dette et tema i likestillingsdebatten...

Av samme grunn som at det ikke nevnes at gutter får opptil én karakter lavere enn jenter gjennom hele grunnskole -og videregående opplæring til tross for at de scorer opp mot signifikant bedre på internasjonale tester (alá PISA og TIMSS), at kvinner utgjør 2/3 av studentmassen ved høyere utdanning når det snakkes om kjønnspoeng og kvotering til stillinger i både forskning og styrerom; feminismen handler utelukkende om kvinners rettigheter - og de rettighetene får de gjennom å diskriminere og undertrykke menn. Det foregår hver eneste dag på skolen, universitetet, styrerom, barnefordelingssaker og på alle andre områder statsfeminismen har kvelertak om - det er ikke få, for å si det slik..

Turbolady
TurboladyInnlegg: 8059
22.03.11 22:20
xinx: Det er en kjennsgjerning at det er mange flere menn enn kvinner som tar selvmord. Hvorfor er samfunnet lagt opp slik at det er menn som har det vanskligst? Vanskligst for å finne hjelp? Hvorfor er ikke dette et tema i likestillingsdebatten...

Fordi at menn og kvinner har forskjellig måte å takle problemer/livskriser på.

Kvinner er vant med å snakke om føleleser,  snakke med venninner osv når de sliter med noe. Dette er til stor hjelp når de sliter.

Menn har dessverre ikke noe særlig kultur på det. De er ikke vant med å snakke om følelser og å dele vanskelige ting/livskriser med andre, spesielt ikke kompiser. Dermed bærer de veldig mye alene.

Ergo, hvis gutter/menn ble flinkere til å snakke om følelser og vanskelige ting med andre, spes. med kompiser, så vil nok selvmordraten blant menn gå noe ned.

NgT12T
NgT12TInnlegg: 1235
22.03.11 22:33
Turbolady: Ergo, hvis gutter/menn ble flinkere til å snakke om følelser og vanskelige ting med andre, spes. med kompiser, så vil nok selvmordraten blant menn gå noe ned.

Nei. Ekte menn snakker ikke om følelser - vi er løsningsorienterte og handlingsdyktige.

Men hvorfor vil du ikke ta innover deg at det kan være den massive diskrimineringen av menn gjennom statsfeminismen som er et av problemene? Alle hundrevis av menn som blir utkvotert i studier og styrer skal du ikke se bortifra at utgjør en betydelig andel av differansen. Men såpass er vel kvinnefrigjøringen verdt, eller hva?

Feminismen har mye blod på hendene. Den liker det - den tenner på det.

antifeminist
antifeministInnlegg: 2034
22.03.11 22:50

Xinx - dette er noe som går langt tilbake - fra før feminisme kom inn i bildet. Når menn først har bestemt seg for å ende livet, så lykkes de med det. De er mer bestemte i sine avgjørelser og drapsmetodene de velger kan du si. Mens kvinners forsøk er mer halvhjertede, de overlever derfor oftere forsøkene.

Menn må selv ta mye av skylden for den kjønnsrollen de påtvinger seg selv - og hverandre - som ikke gir rom for å innrømme at man har det dårlig, at den nye forretningen ikke går så bra likevel, osv alle slags problemer menn kan havne i. Menn er også elendige til å se/ville se signaler hos andre menn, som tyder på at vedkommende sliter.

Det er umulig å si hvilket kjønn som er ulykkeligst. Det er også umulig å si om feminisme er direkte årsak til at noen menn fremmer selvmord.

Hva vi imidlertid KAN klandre statsfeminismen for, er å ikke vise nok  omsorg for (det vil si bemidle), og sette i gang tiltak for menn i risikosonen. Som et par av dere har nevnt - dette hadde  blitt bemidlet i hundremillionerklassen om kvinner stod for overvekten selvmordere.

Hele greia er bare trist, for vi har ingen menn (eller kvinner) å miste via dette fenomenet.

 

(Innlegget ble redigert 22.03.11 22:53)

Jubalong3
Jubalong3Innlegg: 1771
23.03.11 09:19
NgT12T: Alle hundrevis av menn som blir utkvotert i studier og styrer skal du ikke se bortifra at utgjør en betydelig andel av differansen.

Er det stor andel selvmord blant utkvoterte styremenn sier du? Den var fin...

J.

xinx
xinxInnlegg: 5160
23.03.11 09:49
Turbolady: Ergo, hvis gutter/menn ble flinkere til å snakke om følelser og vanskelige ting med andre, spes. med kompiser, så vil nok selvmordraten blant menn gå noe ned

Dette blir tafatt. Si det som det er - dette bryr deg mindre en minst og mennene som har selvmordstanker får få ut fingern selv og skaffe seg hjelp.

 

xinx
xinxInnlegg: 5160
23.03.11 09:54
antifeminist: Xinx - dette er noe som går langt tilbake - fra før feminisme kom inn i bildet. Når menn først har bestemt seg for å ende livet, så lykkes de med det. De er mer bestemte i sine avgjørelser og drapsmetodene de velger kan du si. Mens kvinners forsøk er mer halvhjertede, de overlever derfor oftere forsøkene. Menn må selv ta mye av skylden for den kjønnsrollen de påtvinger seg selv - og hverandre - som ikke gir rom for å innrømme at man har det dårlig, at den nye forretningen ikke går så bra likevel, osv alle slags problemer menn kan havne i. Menn er også elendige til å se/ville se signaler hos andre menn, som tyder på at vedkommende sliter. Det er umulig å si hvilket kjønn som er ulykkeligst. Det er også umulig å si om feminisme er direkte årsak til at noen menn fremmer selvmord. Hva vi imidlertid KAN klandre statsfeminismen for, er å ikke vise nok  omsorg for (det vil si bemidle), og sette i gang tiltak for menn i risikosonen. Som et par av dere har nevnt - dette hadde  blitt bemidlet i hundremillionerklassen om kvinner stod for overvekten selvmordere. Hele greia er bare trist, for vi har ingen menn (eller kvinner) å miste via dette fenomenet.

Jeg tror ikke feminismen kan lastes direkte heller, men indirekte gjør jeg det allikevel fordi det er stort sett deres tankegang som har skapt det "offentlige bildet" av mannen og alle hans avskyelige sider. Ergo kan ikke mannen være et "offer" for samfunnet slik som kvinnen er det

antifeminist
antifeministInnlegg: 2034
23.03.11 11:15
xinx: Jeg tror ikke feminismen kan lastes direkte heller, men indirekte gjør jeg det allikevel fordi det er stort sett deres tankegang som har skapt det "offentlige bildet" av mannen og alle hans avskyelige sider. Ergo kan ikke mannen være et "offer" for samfunnet slik som kvinnen er det

Ja du kan nok være inne på noe der :)

Hopsidaisy
HopsidaisyInnlegg: 2147
23.03.11 20:58
xinx: Jeg tror ikke feminismen kan lastes direkte heller, men indirekte gjør jeg det allikevel fordi det er stort sett deres tankegang som har skapt det "offentlige bildet" av mannen og alle hans avskyelige sider. Ergo kan ikke mannen være et "offer" for samfunnet slik som kvinnen er det

Så du mener de menn som tar selvmord gjør dette pga en slags dårlig kollektiv samvittighet?

Hopsidaisy
HopsidaisyInnlegg: 2147
23.03.11 21:03
Bruker: Jeg tror ikke feminismen kan lastes direkte heller, men indirekte gjør jeg det allikevel fordi det er stort sett deres tankegang som har skapt det "offentlige bildet" av mannen og alle hans avskyelige sider. Ergo kan ikke mannen være et "offer" for samfunnet slik som kvinnen er det

Det er antifeminismen som indirekte er skyld i menns selvmord. Og kvinners selvmord også såklart. Dette har jeg indirekte belegg for å påstå.

Fra ironi til alvor: Dette tema synes jeg er for alvorlig å sammensatt til å gi en viss gruppe skylden for være seg direkte eller indirekte. Synes ikke du det?

En ting er vi enig om og det er at dette må forebygges med alle midler og forskes på.

 

(Innlegget ble redigert 23.03.11 21:06)

Dmmannversjon2
Dmmannversjon2Innlegg: 8326
23.03.11 21:08

Feminisme fører til selvmord blant menn:

http://www.dagbladet.no/2010/10/06/nyheter/innenriks/selvmord/forskning/ssb/13711896/

Selvmordene blant menn har økt voldsomt siden kvinnefrigjøringen på 1970-tallet. Over dobbelt så mange menn som kvinner tar livet av seg hvert år, melder NRK.

Duddeli
DuddeliInnlegg: 135
23.03.11 21:16
Dmmannversjon2: Selvmordene blant menn har økt voldsomt siden kvinnefrigjøringen på 1970-tallet. Over dobbelt så mange menn som kvinner tar livet av seg hvert år, melder NRK.

Er du en mann eller en dame?

Hopsidaisy
HopsidaisyInnlegg: 2147
23.03.11 21:36
Dmmannversjon2: Selvmordene blant menn har økt voldsomt siden kvinnefrigjøringen på 1970-tallet. Over dobbelt så mange menn som kvinner tar livet av seg hvert år, melder NRK.

Kutt ut drittpreiket om feministers skyld til selvmord, alvorlige anklager dere antifeminister kommer med mildt sagt graverende!!!

http://www.webpsykologen.no/artikler/selvmord-pa-verdensbasis-hva-forarsaker-selvmord/

Hopsidaisy
HopsidaisyInnlegg: 2147
23.03.11 21:39
Dmmannversjon2: Feminisme fører til selvmord blant menn:

Kvalmende påståelser som vanlig, tenk om det faktisk finnes mødre der ute som har kjempet for kvinnefrigjøring, noe de fleste av våre mødre gjorde og så tok mannen eller sønnen selvmord. Hvordan tror du disse føler seg om de skulle lese disse vanvittige anklagene dine??

Dmmannversjon2
Dmmannversjon2Innlegg: 8326
23.03.11 22:00
Bruker: Kvalmende påståelser som vanlig, tenk om det faktisk finnes mødre der ute som har kjempet for kvinnefrigjøring, noe de fleste av våre mødre gjorde og så tok mannen eller sønnen selvmord. Hvordan tror du disse føler seg om de skulle lese disse vanvittige anklagene dine??

Don't shoot the messenger.

Klag heller til SSB (som forskeren representerer). Jeg bare viderefører eksisterende og relevant kunnskap.

Ellers kan du spare oss for den skinnhelligheten din, du som stempler alle som du er det minste uenig med som avskum og pedofile.

(Innlegget ble redigert 23.03.11 22:00)

Dmmannversjon2
Dmmannversjon2Innlegg: 8326
23.03.11 22:06

Det viktigste er å sørge for at ikke historien gjentar seg!

Hopsidaisy
HopsidaisyInnlegg: 2147
23.03.11 22:18
Dmmannversjon2: Ellers kan du spare oss for den skinnhelligheten din, du som stempler alle som du er det minste uenig med som avskum og pedofile.

Og det kom fra rett person ha ha avskum er avskum når de snakker avskum!

Min skinhellighet kan du drite i, og med alle dine tråder der du kjemper om sexretten til å kjøpe prostituerte, ta et blikk på hva du selv har produsert og sakt om feminister

Hopsidaisy
HopsidaisyInnlegg: 2147
23.03.11 22:25
Dmmannversjon2: Klag heller til SSB (som forskeren representerer). Jeg bare viderefører eksisterende og relevant kunnskap.

SSB har aldri påstått at feminister er skyld i selmord, det er din egen forskrudde tolkning, slik du tolker t feminister er årsak til alt som går gærnt. MAKAN til patetisk vrøvl og oppgulp fra deg, feminister er kommet for å bli i hele den vestlige verden.  Face it!

Dmmannversjon2
Dmmannversjon2Innlegg: 8326
23.03.11 22:43
Bruker: SSB har aldri påstått at feminister er skyld i selmord, det er din egen forskrudde tolkning, slik du tolker t feminister er årsak til alt som går gærnt. MAKAN til patetisk vrøvl og oppgulp fra deg, feminister er kommet for å bli i hele den vestlige verden. Face it!

Å skyte budbringeren vasker ikke vekk alt blodet dere har på hendene.

Snarere tvert imot.

 

(Innlegget ble redigert 23.03.11 22:43)

xinx
xinxInnlegg: 5160
23.03.11 22:45
Hopsidaisy: Så du mener de menn som tar selvmord gjør dette pga en slags dårlig kollektiv samvittighet?

Det jeg beskylder feminismen for er å ha skapt et uriktig bilde av mannen og det igjen fører til at man ikke prioriterer menn på samme måte som nå prioriterer kvinner. Indirekte så holder jeg altså feminismen ansvarlig for at vi ikke får fokus på dette - altså menns mentale helse og hvor høye samfunnets krav egentlig er for menn.

Gideg
GidegInnlegg: 35655
23.03.11 22:56
Dmmannversjon2: Feminisme fører til selvmord blant menn:

Tull.

Menn er ikke flinke til å oppsøke hjelp hvis de er psykisk syke, det er årsaken.

Dmmannversjon2
Dmmannversjon2Innlegg: 8326
23.03.11 23:00
Gideg: Tull. Menn er ikke flinke til å oppsøke hjelp hvis de er psykisk syke, det er årsaken.

De var neppe noe flinkere til det før feminismen, snarere tvert imot, så det forklarer på ingen måte tendensen.

Ellers velger jeg å stole på en SSB-forsker fremfor på udokumenterte påstander.

Dmmannversjon2
Dmmannversjon2Innlegg: 8326
23.03.11 23:14
Bruker: Sannheten er heller slik at endel menn er blitt mindre mann og mer sytete

For to innlegg siden sa du det stikk motsatte.

Mener du forresten at syting er en typisk kvinnelig egenskap?

 

(Innlegget ble redigert 23.03.11 23:14)

Gideg
GidegInnlegg: 35655
23.03.11 23:18
Bruker: For to innlegg siden sa du det stikk motsatte.

Det gjorde jeg ikke - jeg skrev at menn ikke er flinke til å oppsøke hjelp når de blir psykisk syke. Endel menn har de siste 30 -40 årene blitt mindre menn og mer ynkelige og sytete - det er mange eksempler på det i trådene her på likestillingsforumet - det er ikke grenser på hva de kan suttre over - man kan bli kvalm av mindre.

(Innlegget ble redigert 23.03.11 23:19)

Anouk
AnoukInnlegg: 5092
23.03.11 23:27
Dmmannversjon2: Feminisme fører til selvmord blant menn:
http://www.dagbladet.no/2010/10/06/nyheter/innenriks/selvmord/forskning/ssb/13711896/
Selvmordene blant menn har økt voldsomt siden kvinnefrigjøringen på 1970-tallet. Over dobbelt så mange menn som kvinner tar livet av seg hvert år, melder NRK.

I Japan hvor man ikke er ute etter å gi feminismen ansvaret for alt fra tannråte, til høye strømpriser og teite naboer, har de en annen teori...

30.000 i året - i tolv år

Men med over 30.000 selvmord i året - de siste 12 årene på rad - vil ikke myndighetene lenger holde tilbake den ubehagelige statistikken som japanerne skyr.

- Utover de menneskelige lidelsene vil vi gjerne vise at de økonomiske tapene ved selvmord er meget stort og alarmerende, sier talsmann for Helse- og omsorgsdepartementet, Yukiko Nakatani til nyhetsbyrået AP.

Selvmord har i mange år plaget det høyeffektive japanske samfunnet - og de hyppigste årsakene er depresjon, økonomiske problemer og arbeidsløshet, viser tallene fra departementet.

Høyere selvmordsantall i Russland

Japans selvmordsrate er med 36,5 per 100.000 personer - for menn - den høyeste blant G8-landene etter Russland, som har 70,6 per 100.000, ifølge tall fra WHO.

Frankrike har den tredjehøyeste for menn med 26,1 per 100.000.

For japanske kvinner ligger selvmordsraten på 14,1 per 100.000 og topper dermed statistikken for G8-landene.

Dmmannversjon2
Dmmannversjon2Innlegg: 8326
23.03.11 23:35
Anouk: økonomiske problemer og arbeidsløshet

Det peker forskeren også på.

Han reagerer på at en bedring av disse forholdene ikke har redusert problemet i tilsvarende grad.

 

Dmmannversjon2
Dmmannversjon2Innlegg: 8326
23.03.11 23:46
Gideg: det er ikke grenser på hva de kan suttre over - man kan bli kvalm av mindre.

Som bagateller som selvmord?

Nei, la oss heller konsentrere oss om kvinneandelen blant artistene på Øya-festivalen.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg