Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Verdens farligste land for kvinner

NYTT TEMA
Charme74
Charme74Innlegg: 3616
15.06.11 13:31

Denne artikkelen forteller om en undersøkelse som er utført hvor det kommer frem at Afghanistan er verdens farligste land å leve i for kvinner.

Jeg syntes artikkelen er en tankevekker for alle som bor i land hvor likestilling er et tema.

 

Denne dårlige kvinnekulturen må endres på et menneske om gangen

http://www.dagbladet.no/2011/06/15/nyheter/politikk/afghanistan/utenriks/taliban/16925535/

 

Dmmannversjon2
Dmmannversjon2Innlegg: 8326
15.06.11 13:44

Ser man det!

Nesten en komplett liste over feministene på venstresiden sine favorittland det der.

Bare Hamas-Palestina som mangler.

brasilia
brasiliaInnlegg: 3269
25.06.11 06:22
Dmmannversjon2: Ser man det!
Nesten en komplett liste over feministene på venstresiden sine favorittland det der.
Bare Hamas-Palestina som mangler.

I Hamasland smugles det in super Viagra, kan det vere en mulig forklaring? Hamas gubber kjeder seg så jævelig at det smugles inn  i bøtter og spann fra Egypt. Mulig at Gamia også mangler på den lista. Mange "Svidde" damer som ferierer der.

antifeminist
antifeministInnlegg: 2034
25.06.11 15:10

Det som det IKKE forskes på er hvor farlig Afghanistan er for menn.

Jeg er sikker på at slik forskning hadde vist at landet er enda farligere for menn enn for kvinner, med all krigføringen der.

antifeminist
antifeministInnlegg: 2034
25.06.11 15:13

Jeg kan se at gjennomsnittlig levealder for menn er 44,1 år, og for kvinner 44,4 år. Altså et farlig land for begge kjønn, og med marginal kjønnsforskjell. Men likevel - mennene kommer dårligere ut.

http://www.govspot.com/know/afghan.htm

jotul
jotulInnlegg: 8423
25.06.11 17:26
antifeminist: Jeg kan se at gjennomsnittlig levealder for menn er 44,1 år, og for kvinner 44,4 år. Altså et farlig land for begge kjønn, og med marginal kjønnsforskjell. Men likevel - mennene kommer dårligere ut.

Kanskje på tide at forskere og granskere tar feministfilosofene på ordet og faktisk slutter å skille på kjønn?

For meg ser det ut som at hele verden - til tross for tiår med indoktrinering om at kjønn ikke burde spille noen rolle - synes å ønske å gå i kjønnssporet til evig tid. De som en gang i tiden drømte om et utopia der det menneskelige øye er blindt for alt som heter kjønn (jeg sier ikke at jeg er blant dem heller!), må kjenne en utrolig stor skuffelse for hver nye sånn publisering.

antifeminist
antifeministInnlegg: 2034
25.06.11 17:57
jotul: For meg ser det ut som at hele verden - til tross for tiår med indoktrinering om at kjønn ikke burde spille noen rolle - synes å ønske å gå i kjønnssporet til evig tid. De som en gang i tiden drømte om et utopia der det menneskelige øye er blindt for alt som heter kjønn (jeg sier ikke at jeg er blant dem heller!), må kjenne en utrolig stor skuffelse for hver nye sånn publisering.

Helt sant.

Og det er feminismen alene som står for denne ambivalensen. På den ene siden ønsker de særfokus - og spiller på offerrollen for kvinner for å få det, mens de på den andre siden ønsker å utviske kjønn som du sier - dvs når det gjelder de hindringer kvinner måtte oppleve som kjønn.

Dog må det nevnes at det finnes flere grener av feminisme, som til tider jobber mot hverandre. All feminisme er ikke "Ottar-feminisme" :)

Compleo
CompleoInnlegg: 2331
25.06.11 18:07
antifeminist: Men likevel - mennene kommer dårligere ut

Tror fremdeles det er LANGT mer behagelig å være født som mann der. 

"I tillegg blir kvinner som prøver å si sin mening eller ta en offentlig rolle som utfordrer innarbeidede kjønnsstereotypier av hva som er akseptert for kvinner, som å jobbe i politiet eller i TV-nyheter, ofte truet eller drept, sier hun."

Menn har i det minste mer handlefrihet, trenger ikke bruke burka, kan bevege seg rundt, osv. osv.

(Innlegget ble redigert 25.06.11 18:08)

antifeminist
antifeministInnlegg: 2034
25.06.11 18:16
Compleo: Tror fremdeles det er LANGT mer behagelig å være født som mann der

Kanskje, men nå handlet det ikke om hvilket kjønn som har det mest behagelig, men for hvem landet er direkte farlig. "Farlig" tolker jeg som faktorer som går på liv og helse løs - og som gir direkte utslag på levealder.

Compleo
CompleoInnlegg: 2331
25.06.11 18:36
antifeminist: Kanskje, men nå handlet det ikke om hvilket kjønn som har det mest behagelig, men for hvem landet er direkte farlig.

Farligst?

Sikkert ikke farlig for kvinner som bøyer hodet og gjør som de blir fortalt. Lar vær å ta utdannelse. Underordner seg menn. Godtar å leve som kua bikkjer. Joda, de overlever nok enklere enn menn som forventes å delta i kamper om ære og blod.

Men ufattelig farlig for kvinner som ønsker den samme friheten til å handle og velge som menn har. 

Dersom en mann og en kvinne handler på samme måte der borte - er det helt klart farligst for kvinnen. At de fleste kvinner derfor har lært seg å holde kjeft og gjøre som de blir befalt - forandrer ikke på det faktumet.

(Innlegget ble redigert 25.06.11 18:43)

antifeminist
antifeministInnlegg: 2034
25.06.11 18:49
Compleo: Dersom en mann og en kvinne handler på samme måte der borte - er det helt klart farligst for kvinnen.

Åja?

Lurer på hvordan det hadde gått med en mann som ønsket å leve som en kvinne - feminin og myk. Sikkert stor toleranse for slikt der. Han hadde vel overlevd i fem minutter.

Compleo
CompleoInnlegg: 2331
25.06.11 18:58
antifeminist: Lurer på hvordan det hadde gått med en mann som ønsket å leve som en kvinne - feminin og myk. Sikkert stor toleranse for slikt der. Han hadde vel overlevd i fem minutter.

Forskjellen er at kvinnens gitte rolle i Afghanistane er langt mer restriktiv, og utelukker mye de fleste kvinner kunne tenke seg å gjøre. Blant annet å ta utdannelse og jobbe. Menn har mye mer frihet.

Du vil finne langt flere kvinner som ønsker å handle utenfor deres "kjønnsrolle" - enn menn som ønsker det samme. Ganske enkelt fordi mannens rolle er langt mer behagelig og fordelaktig og gir langt større spillerom. 

Menn flest blir ikke hindret i å handle som de vil, men det blir de fleste kvinner. De aller fleste menn ønsker ikke "leve som en kvinne", men du har veldig mange kvinner som sikkert kunne tenke seg å "leve som en mann" - gitt et genuint valg. 

Handler en mann og en kvinne etter egen interesse - vil kvinnen vanligvis være i langt større fare. De fleste kvinner har bare lært seg å ikke handle etter sin egen interesse. Derfor blir forventet levetid som den er. Ikke fordi samfunnet er tryggere for kvinner enn for menn.

(Innlegget ble redigert 25.06.11 19:02)

antifeminist
antifeministInnlegg: 2034
25.06.11 19:05
Compleo: Menn flest blir ikke hindret i å handle som de vil, men det blir de fleste kvinner. De aller fleste menn ønsker ikke "leve som en kvinne", men du har veldig mange kvinner som sikkert kunne tenke seg å "leve som en mann" - gitt et genuint valg.

Har du egentlig spurt kvinnene i Afghanistan om dette?

Lyder nemlig slik.

(Innlegget ble redigert 25.06.11 19:05)

Compleo
CompleoInnlegg: 2331
25.06.11 19:16
antifeminist: Har du egentlig spurt kvinnene i Afghanistan om dette?

Trenger ikke spørre. Trenger bare ta et raskt overblikk.

Kvinner i Afghanistan risikerer liv og helse for å ta utdannelse (som er definert som en mannsgreie). 

De ønsker å jobbe på steder herremennene ønsker å beholde for seg selv. De ønsker i det hele tatt å jobbe

Du ser det samme mønsteret som overalt. Det eneste som er nødvendig for at kvinner forlater den undertrykkende "kvinnerollen" og omfavner aktiviteter som er en del av "mannsrollen" - er et lite glimt av håp om at de faktisk kan gjøre det - en ørliten tåkedrøm om frihet, og de satser alt på det og lar den underdanige masken de har måttet skjule seg bak, råtne.

Men du kan sikkert reise ned og fortelle skolejentene som risikerer å få ansiktet sitt brent av at de egentlig ikke ønsker å bestemme sin egen fremtid (og slike manneting) men egentlig ønsker å krype tilbake under burkaen og bli brukt som avlsdyr, byttevarer og krigsutbytte i mennenes stammekriger.

 

Igjen, ta 10 kvinner og 10 menn som ønsker å ta egen utdannelse, har sterke planer om karriere, gjerne tar seg et nyp i helga, og foretrekker å gå rundt komfortabelt kledd - og slipp dem ned i Afghanistan med påbud om å følge ønskene sine og gi dem forbud mot å føye seg etter eventuelle voldstrusler.

Så kan vi se hvilken gruppe som har flest overlevende etter et år.

HINT: kommer ikke til å være gruppen med kvinner - de er nok alle døde, eller tatt som slaver av en eller annen krigsherre.

(Innlegget ble redigert 25.06.11 19:20)

antifeminist
antifeministInnlegg: 2034
25.06.11 19:21
Compleo: Du ser det samme mønsteret som overalt. Det eneste som er nødvendig for at kvinner forlater den undertrykkende "kvinnerollen" og omfavner aktiviteter som er en del av "mannsrollen" - er et lite glimt av håp om at de faktisk kan gjøre det - en ørliten tåkedrøm om frihet, og de satser alt på det og lar den underdanige masken de har måttet skjule seg bak, råtne. Men du kan sikkert reise ned og fortelle skolejentene som risikerer å få ansiktet sitt brent av at de egentlig ikke ønsker å bestemme sin egen fremtid (og slike manneting) men egentlig ønsker å krype tilbake under burkaen og bli brukt som avlsdyr, byttevarer og krigsutbytte i mennenes stammekriger.

Du lyder som ekspert på afghanske kvinners situasjon. Det kan godt hende du er vel belest om temaet, eller endatil har studert det.

Er du imidlertid ikke mer belest enn oss andre, så er dette vanvittig masse synsing fra din side, og sånn sett verdiløst.

Hvis du tror afghanske menn er så frie.... så spør også dem om hva de synes om å at hver generasjon blir tvunget til å utkjempe en ny storkrig.

Compleo
CompleoInnlegg: 2331
25.06.11 19:34
antifeminist: Hvis du tror afghanske menn er så frie

Ikke nødvendigvis veldig fri i forhold til hva vi er vant til.

Men relativt i forhold til kvinnene i samme land: EKSTREMT!

Benekter du virkelig dette? Med tanke på at Afghanske kvinner risikerer å bli straffet eller drept over "friheter" menn tar som en selvfølge - som utdannelse og jobb? Eller i det hele tatt å kunne bevege seg rundt fritt uten følge? 

(Innlegget ble redigert 25.06.11 19:34)

antifeminist
antifeministInnlegg: 2034
25.06.11 19:42
Compleo: Benekter du virkelig dette? Med tanke på at Afghanske kvinner risikerer å bli straffet eller drept over "friheter" menn tar som en selvfølge - som utdannelse og jobb? Eller i det hele tatt å kunne bevege seg rundt fritt uten følge?

Jeg kan ikke benekte dette. For jeg vet bare hva som kommer frem i media. Og det er så godt som alltid med feministiske briller.

På samme måte synes jeg heller ikke du kan være så påståelig som du er i et par av innleggene overfor.

Jeg har ingen illusjoner om at livet er en dans på roser for kvinner i Afghanistan. Men ikke for menn heller. Jeg tror mye av det du påstår er sant. Men det blir for ensidig.

Compleo
CompleoInnlegg: 2331
25.06.11 19:48
antifeminist: Du lyder som ekspert på afghanske kvinners situasjon.

Feil: Slett

(Innlegget ble redigert 25.06.11 19:48)

Compleo
CompleoInnlegg: 2331
25.06.11 19:52
antifeminist: Jeg har ingen illusjoner om at livet er en dans på roser for kvinner i Afghanistan. Men ikke for menn heller. Jeg tror mye av det du påstår er sant. Men det blir for ensidig.

 

Vel for å gjøre det klart, jeg er IKKE en ekspert - men er det egentlig nødvendig for å se dette?

At det er harde angrep på kvinner som ønsker å utfolde seg utenfor rollen Talibangutta har bestemt for dem, er ikke en hemmelighet. Det er det heller ikke en hemmelighet at disse kvinnene likevel prøver å presse seg ut av denne rollen - fordi de ikke ønsker leve som bikkjer under mennenes herredømme (uansett hvor feminin en slik "myk" rolle måtte være). 

Trenger heller ikke være ekspert for å se at et område er farligst for det kjønnet som risikerer å bli drept for aktiviteter det er naturlig for begge kjønn å ønske å gjøre (som å bevege seg rundt fritt eller ta utdannelse og egen jobb). At kjønnet som rammes hardest tilpasser seg med å ta på seg en "maske" av lydighet, og dermed sjeldnere blir drept totalt sett, forandrer ikke at området objektivt sett er farligest for dem.

Så Afghanistan virker friere, mer behagelig, og tryggere for menn som lever etter eget ønske, enn for kvinner som vil det samme. Jeg kan ikke komme frem til noen annen konklusjon.

Dette kan en gjerne etterprøve med å kjøre eksperimentet jeg snakket om tidligere; dersom du finner 10 menn som er villig til å ta en risk og 10 kvinner som er tungt suicidale... eller dødssyke fra før (vink farvel, du ser dem neppe igjen).

 

(Innlegget ble redigert 25.06.11 19:55)

antifeminist
antifeministInnlegg: 2034
25.06.11 20:00
Compleo: At det er harde angrep på kvinner som ønsker å utfolde seg utenfor rollen Talibangutta har bestemt for dem, er ikke en hemmelighet. Det er det heller ikke en hemmelighet at disse kvinnene likevel prøver å presse seg ut av denne rollen - fordi de ikke ønsker leve som bikkjer under mennenes herredømme (uansett hvor feminin en slik "myk" rolle måtte være). Trenger heller ikke være ekspert for å se at et område er farligst for det kjønnet som risikerer å bli drept for aktiviteter det er naturlig for begge kjønn å ønske å gjøre (som å bevege seg rundt fritt eller ta utdannelse og egen jobb). At kjønnet som rammes hardest tilpasser seg med å ta på seg en "maske" av lydighet, og dermed sjeldnere blir drept totalt sett, forandrer ikke at området objektivt sett er farligest for dem. Så Afghanistan er friere, mer behagelig, og tryggere for menn som lever etter eget ønske, enn for kvinner som vil det samme. Jeg kan ikke komme frem til noen annen konklusjon.

Kjære Compleo, nå synser du igjen - som om du har livslang førstehåndserfaring om emnet.

Hadde jeg hatt mulighet, så skulle jeg reist med deg til Afghanistan og vært der en stund. Så hadde vi begge hatt grunnlag for påstandene våre. Og antakelig hadde vi fått bekreftet mye av det du sier!

Tal gjerne afghanske kvinners sak. Men du svartmaler noe voldsomt. Jeg tror ikke alle afghanske menn er undertrykkende rasshøll som du beskriver dem, de er også offer for afghansk kultur og tradisjon. Og noe tar livet av dem i hakket større grad enn kvinner. Jeg synes fakta taler for seg; begge kjønn har det åpenbart jævlig der nede, når de bare blir 44 år.

 

(Innlegget ble redigert 25.06.11 20:01)

Compleo
CompleoInnlegg: 2331
25.06.11 20:26
antifeminist: Jeg tror ikke alle afghanske menn er undertrykkende rasshøll som du beskriver dem, de er også offer for afghansk kultur og tradisjon.

 

Vel, det er ikke kvinner som kaster syre i ansiktet på jenter som prøver å få seg skolegang...

Afghanske menn er nok både dem som undertrykker og dreper kvinner OG tar livet av andre Afghanske menn (ikke at verden ikke hadde vært omvendt om styrkeforholdet var byttet om for menn og kvinner - men akkurat det blir noe akademisk). 

Det er dermed hovedsakelig Afghanske menn som opprettholder denne kulturen og disse tradisjonene. Afghanske kvinner gjør sitt for å endre dem - ikke nødvendigvis fordi de er "mer moralske" - men fordi det er i deres egen interesse å gjøre det (hvorfor opprettholde en kultur hvor en blir undertrykt og nektet samme retter og muligheter som mennene rundt en?)

 

(Innlegget ble redigert 25.06.11 20:26)

antifeminist
antifeministInnlegg: 2034
25.06.11 20:30
Compleo: Afghanske menn er nok både dem som undertrykker og dreper kvinner OG tar livet av andre Afghanske menn (ikke at verden ikke hadde vært omvendt om styrkeforholdet var byttet om for menn og kvinner - men akkurat det blir noe akademisk).

Det er nettopp her jeg synes du er altfor blind, når du tror bare kvinner er ofre for kjønnskulturen der nede.

Jeg kan forestille meg at menn som ikke ønsker å herse med kvinnene, likevel blir tvunget til det i frykt for sanksjoner (latterliggjøring, mobbing, utstøting) av andre menn - og kanskje til og med andre kvinner (mødre f.eks.) a la "klarer du ikke å ha kontroll på kjærringa di??".

jotul
jotulInnlegg: 8423
29.06.11 09:21
antifeminist: Dog må det nevnes at det finnes flere grener av feminisme, som til tider jobber mot hverandre. All feminisme er ikke "Ottar-feminisme" :)

Nei, åpenbart, men jeg savner at dette kommer tydeligere frem - altså at grener innen feminismen tydeligere går ut og kaller Ottar med sitt rette navn - altså totalitært svermeri, kronisk aksjonisme - eller med mitt eget begrep - femikommunisme.

Men jeg er redd myten om et søsterfellesskap fremdeles sitter godt i - til tross for svenske feministers krangling i offentligheten - som forøvrig burde dekkes bedre av norske medier slik at nordmenn ser hvordan tilstanden er i det landet vi mest av alle kan sammenligne oss med, men der feminismen er kommet 10 år "lengre" enn her.

antifeminist
antifeministInnlegg: 2034
29.06.11 19:50
jotul: Men jeg er redd myten om et søsterfellesskap fremdeles sitter godt i - til tross for svenske feministers krangling i offentligheten - som forøvrig burde dekkes bedre av norske medier slik at nordmenn ser hvordan tilstanden er i det landet vi mest av alle kan sammenligne oss med, men der feminismen er kommet 10 år "lengre" enn her.

Svensk feministisk "framskritt" synes jeg blir godt dekket i norske medier, og da som gla-saker. Det er tydelig hvilken ideologi norsk media har som forbilde.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg