Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Feminisme og seksuelt pågående kvinner

NYTT TEMA
Dmmannversjon2
Dmmannversjon2Innlegg: 8326
27.06.11 18:44

Feministene har, kanskje særlig de siste årene, jobbet intenst for å avskaffe seksuelle kjønnsstereotypier om den aktive mannen og den passive kvinnen; f.eks. har forestillingen om den aktive sædcellen og den passive eggcellen vært noe feministene vil til livs.

Men tenkte feministene over hva dette ville innebære i praksis? Forutsetter ikke feminismens overgrepspolitikk nettopp et konservativt kjønnsrollemønster? Hvor mannen er et rovdyr, mens kvinner ikke er så glade i sex, med mindre det er etter en romantisk middag med påfølgende peiskos, men selvsagt sammen med en mann som ikke har høyere lønn, status eller alder?

Den siste tiden har vi sett flere eksempler på at feministdogmer har blitt utfordret, nettopp pga. et endret kjønnsrollemønster. F.eks. skapte det forferdelse da Oslo-politiet nylig la frem sin rapport om voldtektsanmeldelsene i Oslo de siste årene, mye nettopp fordi de utfordret stereotypien om den passive kvinnen og at den nye seksualkulturen bidrar til flere overgrep. Det samme gjorde Inger Anne Olsens kronikk som gikk enda lenger. Vi ser også at typiske feministiske forestillinger om f.eks. prostituerte, strippere og sexturisme blir utfordret.

I en artikkel om en voldtektssak som har blitt diskutert en del på Aktuelt og Politikk Norsk var følgende å lese:

Etter egen forklaring skal han ha funnet kvinnen på sittende på bakken, avkledd nedentil, og at de hadde sex etter at hun kysset ham.

— Dette skulle for ham gi et signal om at hun ikke var helt i stand til å ivareta seg selv, heter det i dommen.

Mange vil nok hevde at det er snakk om overgrep eller i alle fall umoralsk oppførsel av mannen, men hva om man bytter om på mann og kvinne her? Da vil nok de fleste hevde at mannen er den aktive og ansvarlige part.

Hvor mye likestilling ønsker egentlig feministene på dette området?

 

Thyra
ThyraInnlegg: 43154
27.06.11 18:59
Dmmannversjon2: Mange vil nok hevde at det er snakk om overgrep eller i alle fall umoralsk oppførsel av mannen, men hva om man bytter om på mann og kvinne her? Da vil nok de fleste hevde at mannen er den aktive og ansvarlige part.

Dersom en mann satt på baken naken nedentil og for beruset til å ta vare på seg selv, er det vel lite sannsynlig at fire forskjellige ukjente kvinner skulle utnytte situasjonen for å ha sex med han. Men dersom de gjorde det, burde de selvsagt straffes for det. Det er ikke tillatt å utnytte noen i en sårbar situasjon for å skaffe seg sex, heller ikke for kvinner. Kvinner kan også dømmes for voldtekt av menn.

Dmmannversjon2
Dmmannversjon2Innlegg: 8326
27.06.11 19:03
Thyra: Dersom en mann satt på baken naken nedentil og for beruset til å ta vare på seg selv, er det vel lite sannsynlig at fire forskjellige ukjente kvinner skulle utnytte situasjonen for å ha sex med han. Men dersom de gjorde det, burde de selvsagt straffes for det. Det er ikke tillatt å utnytte noen i en sårbar situasjon for å skaffe seg sex, heller ikke for kvinner. Kvinner kan også dømmes for voldtekt av menn.

Hadde en beruset mann sittet med penisen ute, tilnærmet seg en kvinne, kysset henne og hatt sex med henne, så tviler jeg på at du hadde ordlagt deg som du gjør.

Thyra
ThyraInnlegg: 43154
27.06.11 19:19
Dmmannversjon2: Hadde en beruset mann sittet med penisen ute, tilnærmet seg en kvinne, kysset henne og hatt sex med henne, så tviler jeg på at du hadde ordlagt deg som du gjør.

Ikke dersom han var den aktive part, og var seksuelt pågående mot kvinner som kom forbi på en truende måte, nei.

Men hvis han var avkledd på underkroppen, tydelig beruset og ikke i stand til å ta vare på seg selv og noen utnyttet situasjonen, så burde de selvfølgelig straffes for det.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg