Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vi trenger en bedre måte å diskutere på - og deg

NYTT TEMA
GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 57252
20.05.13 23:31
VG Nett: de siste to ukene, så har jeg vært sykemeldt. Har hundrevis av ubesvarte epost, så da tar jeg det etterhvert når jeg er tilbake på jobb.

Det har vært merkbart (deltar, men leser mest i en viss Øygard-tråd), jeg tror vi her og nå lanserer en vgd-regel til.

Øyvind har ikke lov til å bli syk.

Sånn, der er den grei.

Aa9skillerz
Aa9skillerzInnlegg: 1396
20.05.13 23:32

Kan alle ha sine egne meninger her på forumet? Hvis en person forguder breivik fks eller støtter voldtekt, er det en ting man godtar?

fryatt
fryattInnlegg: 4393
21.05.13 13:29
Aa9skillerz: Kan alle ha sine egne meninger her på forumet? Hvis en person forguder breivik fks eller støtter voldtekt, er det en ting man godtar?

Utrolig spent på det svaret!

Brezjnev
BrezjnevInnlegg: 11121
21.05.13 14:19
VG Nett: Dette er en tråd der vi ber om en bedre debattkultur, og det er nok sidespor i tråden om vi ikke skal ha med intern spøk også. Det er helt greit i andre forum men ikke i denne tråden. Så du trenger ikke lese mer inn i det enn at det ikke passer her.

Og hva slags debattkultur blir det hvis moderatorlauget bannlyser humor på andre forum enn Backstage? Når begrunnelsen til overmål er at Lauget har tillatt for mange regelbrudd (sidespor - avsporing) i tråden fra før av blir det for meg smått absurd.

Jeg kjenner for øvrig ikke denne Spinsind, så spøken var på ingen måte intern - den var fullstendig åpenbar.

Hercule
HerculeInnlegg: 10886
21.05.13 15:10

Hvorfor måtte jeg registrere Spid-konto en gang til ?

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
21.05.13 16:40
Hercule: Hvorfor måtte jeg registrere Spid-konto en gang til ?

Måtte du? Hvorfor kunne du ikke bruke den du alt hadde (om jeg forstår deg riktig)?

Øyvind

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
21.05.13 16:42
Brezjnev: Og hva slags debattkultur blir det hvis moderatorlauget bannlyser humor på andre forum enn Backstage? Når begrunnelsen til overmål er at Lauget har tillatt for mange regelbrudd (sidespor - avsporing) i tråden fra før av blir det for meg smått absurd. Jeg kjenner for øvrig ikke denne Spinsind, så spøken var på ingen måte intern - den var fullstendig åpenbar.

Jeg synes du lager en fjær om til fem høns her. Jeg tok bort en avsporing i en tråd, og så blir dette til at humor skal forbys andre steder enn backstage og vi omtales som "lauget" og det er "absurd".

Om du ser rundt i forumene så er det slettes ikke slik at vi sletter humor.

Øyvind

biermann
biermannInnlegg: 47557
21.05.13 16:44
VG Nett: Måtte du? Hvorfor kunne du ikke bruke den du alt hadde (om jeg forstår deg riktig)?

Jeg måtte også registrere meg på nytt i dag, dvs. legge inn mobilnummeret og deretter skrive inn en kode jeg fikk på SMS. Dette var sikkert bare en form for bekreftelse og ingen ny registrering, men uansett, hva var vitsen?

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
21.05.13 16:47
Aa9skillerz: Kan alle ha sine egne meninger her på forumet? Hvis en person forguder breivik fks eller støtter voldtekt, er det en ting man godtar?

I utgangspunktet kan folk mene ganske mye her. Men siden VG er Norges største avis og vi har mange tusen medlemmer her så må vi ha en viss orden på ting for at det ikke skal bli fullstendig kaos. Så for å være konkret på spørsmålet ditt så vil det bli problematisk om folk støtter f. eks. handlingene til ABB, som da vil være å støtte grove lovbrudd. Og det er selvsagt ikke lov her. 

Det er vanskelig og gi et universelt kortfattet svar på det du spør om, og spørsmålet høres unektelig litt retorisk ut - som om det er et spørsmål nummer to som ligger klar f eks "Ok, hva med disse trådene" eller noe sånt.

Å støtte voldtekt ville være et lovbrudd fordi man da støtter noe som er en kriminall handling i Norge. Reglene sier:

Du kan ikke skrive, laste opp, linke til, embedde eller på annen måte publisere noe som kan medføre straffeansvar, er ærekrenkende, rasistisk, truende, obskønt, pornografisk eller på annen måte er i strid med norsk lov.

Støtte til voldtekt vil dermed være brudd på denne regelen.

Øyvind

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
21.05.13 16:49
biermann: Jeg måtte også registrere meg på nytt i dag, dvs. legge inn mobilnummeret og deretter skrive inn en kode jeg fikk på SMS. Dette var sikkert bare en form for bekreftelse og ingen ny registrering, men uansett, hva var vitsen?

Er det lenge siden du har vært logget inn her?

http://vgd.no/samfunn/aktuelt/tema/1753910/tittel/innlogging-med-spid-fra-onsdag-27-februar/

Dette ble innført 27. februar.

Øyvind

 

biermann
biermannInnlegg: 47557
21.05.13 16:51
VG Nett: Er det lenge siden du har vært logget inn her?

Nei, har vært inne stort sett hver dag siden 27.2. Og dette skjedde faktisk ikke fra morgenen av, men da jeg klikka F5 for å sjekke om noe var nytt, sånn utpå dagen en gang. Og det spilte ingen rolle hvor jeg prøvde, sjekka to PC'er som jeg har vært pålogget fra jevnlig siden 27.2.

(Innlegget ble redigert 21.05.13 16:57)

biermann
biermannInnlegg: 47557
21.05.13 16:56
VG Nett: Det er vanskelig og gi et universelt kortfattet svar på det du spør om, og spørsmålet høres unektelig litt retorisk ut - som om det er et spørsmål nummer to som ligger klar f eks "Ok, hva med disse trådene" eller noe sånt. Å støtte voldtekt ville være et lovbrudd fordi man da støtter noe som er en kriminall handling i Norge.

Du/dere havner fort i en vrien situasjon her ja, det er mange ting i norsk lov som det vil oppleves som urimelig at man ikke kan diskutere (eller til og med oppfordre til å bryte); jfr. cannabis/legaliseringsdebatten og opphavsrettspørsmål. Det punktet i reglene du siterte, handler jo heller ikke om å oppfordre til brudd på norsk lov, men å publisere noe som i seg sjøl er et lovbrudd.

(Innlegget ble redigert 21.05.13 16:57)

fisto
fistoInnlegg: 28816
21.05.13 16:57
biermann: Jeg måtte også registrere meg på nytt i dag, dvs. legge inn mobilnummeret og deretter skrive inn en kode jeg fikk på SMS. Dette var sikkert bare en form for bekreftelse og ingen ny registrering, men uansett, hva var vitsen?

Det samme skjedde med meg.

Men det var i går

(Innlegget ble redigert 21.05.13 17:00)

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
21.05.13 16:59
fisto: Det samme skjedde med meg.

Har ingen forklaring på dette for øyeblikket. Kan ha vært SPiD som har kjørt en oppdatering, men det er bare antagelser fra min side. Skal se om jeg kan finne ut av det.

Øyvind

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
21.05.13 17:01
biermann: Du/dere havner fort i en vrien situasjon her ja, det er mange ting i norsk lov som det vil oppleves som urimelig at man ikke kan diskutere

Ser den - samtidig er det vi i VG som setter reglene her på forumet, så vi står helt fritt til å moderere som vi synes er best egnet for å få en god debatt. De reglene vi har vil dekke 99 % av tilfellene, og så må vi bruke skjønn noen ganger. Jeg tror nok ganske sikkert at en som syns voldtekt er ok, ville blitt slettet her på VGD. En saklig diskusjon om ophavsrett er i utgangspunktet helt uproblematisk, men det kommer selvsagt an på hvordan folk formulerer seg.

Øyvind

Canucks
CanucksInnlegg: 73867
21.05.13 17:04
fisto: Det samme skjedde med meg.

For meg skjedde det for 6-7 dager siden.

fisto
fistoInnlegg: 28816
21.05.13 17:04
VG Nett: Har ingen forklaring på dette for øyeblikket. Kan ha vært SPiD som har kjørt en oppdatering, men det er bare antagelser fra min side. Skal se om jeg kan finne ut av det.

Ok. Det er ikke "multinick"- kontroll, altså?

Nei, jeg har ikke flere nick, jeg da, så jeg gikk greit igjennom:-)

biermann
biermannInnlegg: 47557
21.05.13 17:12
VG Nett: Ser den - samtidig er det vi i VG som setter reglene her på forumet, så vi står helt fritt til å moderere som vi synes er best egnet for å få en god debatt. De reglene vi har vil dekke 99 % av tilfellene, og så må vi bruke skjønn noen ganger. Jeg tror nok ganske sikkert at en som syns voldtekt er ok, ville blitt slettet her på VGD. En saklig diskusjon om ophavsrett er i utgangspunktet helt uproblematisk, men det kommer selvsagt an på hvordan folk formulerer seg.

Helt enig, mitt poeng var bare at dere må være forsiktige med å lage generelle regler av typen "oppfordringer til lovbrudd er forbudt". Som i de fleste andre saker av noen betydning, det ender opp med at skjønn er det viktigste verktøyet. Men også det som er vanskeligst å bruke, sjølsagt.

Branneren
BrannerenInnlegg: 49942
21.05.13 17:40
VG Nett: Er det lenge siden du har vært logget inn her? http://vgd.no/samfunn/aktuelt/tema/1753910/tittel/innlogging-med-spid-fra-onsdag-27-februar/ Dette ble innført 27. februar. Øyvind

jeg måtte skrive inn mobilnummeret på nytt for noen dager siden

fikk tilsendt (gratis) en kode jeg måtte skrive inn

da var jeg innlogget

og jeg har hatt spid siden dag #1

Branneren
BrannerenInnlegg: 49942
21.05.13 17:50
fisto: Ok. Det er ikke "multinick"- kontroll, altså? Nei, jeg har ikke flere nick, jeg da, så jeg gikk greit igjennom:-)

en ikke usannsynlig forklaring ja

Brezjnev
BrezjnevInnlegg: 11121
21.05.13 18:21
VG Nett: Jeg synes du lager en fjær om til fem høns her. Jeg tok bort en avsporing i en tråd, og så blir dette til at humor skal forbys andre steder enn backstage og vi omtales som "lauget" og det er "absurd". Om du ser rundt i forumene så er det slettes ikke slik at vi sletter humor. Øyvind

Det er godt mulig at det menes noe annet enn det som faktisk skrives, men jeg må nesten forholde meg til det som står svart på hvitt og formulere et svar ut fra det. Hvis det viser seg at praksis vil være en annen enn den som du beskrev så er det bare flott. Da har vi i så fall fått avklart det.

tordenarcana
tordenarcanaInnlegg: 1128
21.05.13 18:23
biermann: Du/dere havner fort i en vrien situasjon her ja, det er mange ting i norsk lov som det vil oppleves som urimelig at man ikke kan diskutere (eller til og med oppfordre til å bryte); jfr. cannabis/legaliseringsdebatten og opphavsrettspørsmål. Det punktet i reglene du siterte, handler jo heller ikke om å oppfordre til brudd på norsk lov, men å publisere noe som i seg sjøl er et lovbrudd.

som en venn av meg sa på en musikk fest hos meg et år,til publikum

må dere bryte norsk lov så gjør det bak en busk

selvfølgelig ble det røykt hasj,og det er ok for oss

forøvrig er det lov i endel land.voldtekt er heldigvis ikke.så det blir en forskjell der mener jeg.offisielt må et medie fronte norsk lov.de velger selv hvordan de gjør det i praksis

Keva
KevaInnlegg: 17240
21.05.13 18:52
VG Nett: jo mer vi får beskjed om, jo lettere kan vi gjøre noe med det.

Nei, dessverre fungerer det ikke slik - eller det har i hvert fall ikke gjort det.

Som sagt så fikk jeg selv trussel om utestengelse da jeg ved en anledning rapporterte inn alle regelbrudd fra de to verste trollene i en spesiell tråd - og vi snakker tydelige regelbrudd.
(Dette gjelder fremdeles Religion- og livssynsforumet, men jeg er her og nå ikke i stand til å huske tema eller tidspunkt - men det spiller jo mindre rolle for herværende diskusjon.)

Det er faktisk ikke uten grunn mange tror at én spesiell sekt har Mods spesielle beskyttelse.

Keva
KevaInnlegg: 17240
21.05.13 18:56
VG Nett: Er det lenge siden du har vært logget inn her? http://vgd.no/samfunn/aktuelt/tema/1753910/tittel/innlogging-med-spid-fra-onsdag-27-februar/ Dette ble innført 27. februar.

Akkurat det samme skjedde meg i går da jeg skulle logge inn - og jeg har vært stort sett kontinuerlig innlogget siden 27. februar.

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
21.05.13 19:16
biermann: Helt enig, mitt poeng var bare at dere må være forsiktige med å lage generelle regler av typen "oppfordringer til lovbrudd er forbudt".

Regelen er nå der: 

Du kan ikke skrive, laste opp, linke til, embedde eller på annen måte publisere noe som kan medføre straffeansvar, er ærekrenkende, rasistisk, truende, obskønt, pornografisk eller på annen måte er i strid med norsk lov.

Øyvind

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
21.05.13 19:21
Keva: Som sagt så fikk jeg selv trussel om utestengelse da jeg ved en anledning rapporterte inn alle regelbrudd fra de to verste trollene i en spesiell tråd - og vi snakker tydelige regelbrudd.
(Dette gjelder fremdeles Religion- og livssynsforumet, men jeg er her og nå ikke i stand til å huske tema eller tidspunkt - men det spiller jo mindre rolle for herværende diskusjon.) Det er faktisk ikke uten grunn mange tror at én spesiell sekt har Mods spesielle beskyttelse.

Når enkelte melder inn 150 innlegg samme dag (det var ikke deg forøvrig), så blir det litt mye igjen. 

Hvis folk virkelig tror "én spesiell sekt har Mods spesielle beskyttelse" - tja, da vet jeg ikke helt hva jeg skal si. Jeg syns det nærmer seg konspirasjoner, og det er usunt.

Vi har aldri hatt noen spesiell beskyttelse av noen parter, vi har ingen politisk agenda for det vi modererer og det har aldri vært slik at enkelte har "frikort" (som noen har beskrevet det her) på å få lov å sjikanere andre. 

Øyvind

 

Goblin_9
Goblin_9Innlegg: 22073
21.05.13 20:34
fisto: Det samme skjedde med meg.

Jeg var bortreist fra formiddag 16. til kvelden den 20, og måtte også logge inn på nytt ved å taste inn mobilnummer, få tilsendt kode osv. 

StevenPatrick
StevenPatrickInnlegg: 28096
21.05.13 20:36
VG Nett: Vi har aldri hatt noen spesiell beskyttelse av noen parter, vi har ingen politisk agenda for det vi modererer og det har aldri vært slik at enkelte har "frikort" (som noen har beskrevet det her) på å få lov å sjikanere andre. Øyvind

At det føles slik for mange bør vel strengt tatt være det betenkelige her.
Og da bør kanskje noen andre enn brukerne gå i seg selv?

fryatt
fryattInnlegg: 4393
21.05.13 21:18

Skal det ikke være lov å støtte folk som er antidemokratisk? Er det ikke lov å skrive om ABB?

trondergutt
tronderguttInnlegg: 31666
21.05.13 21:24
VG Nett: pornografisk eller på annen måte er i strid med norsk lov.

Normal voksenpornografi ble vel omsider tillatt her til lands også for noen år siden. Så sånn sett strider ikke posteringer av det mot norsk lov iallfall. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg