Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vi trenger en bedre måte å diskutere på - og deg

NYTT TEMA
northside
northsideInnlegg: 36648
20.10.13 21:42
Lightning: F. eks. sier regelverket at trakassering fører til umiddelbar utestenging. Mener du at slapp/manglende håndheving av denne regelen og andre regler øker respekten for regelverket?

Når blir et innlegg trakasserende? Så lenge ting ikke er mer konkretiserte må dette også tolkes. Og her bør lista ligge høyt, mener jeg.

(Innlegget ble redigert 20.10.13 21:42)

Lightning
LightningInnlegg: 11850
20.10.13 21:50
northside: Når blir et innlegg trakasserende

Trakassering er gjentagende sjikane. Og når det skjer er vanligvis ikke vanskelig å skjønne, ikke minst ved hjelp av Øyvind Solstads utmerkede utlegninger i denne tråden.

Det pussige er at debattanter her er blitt utestengt etter et par krasse kommentarer mot "forfølgere", mens de provoserende nett-trolla, som har utløst de krasse kommentarene, går fri.

(Innlegget ble redigert 20.10.13 21:53)

northside
northsideInnlegg: 36648
20.10.13 21:57
Lightning: Trakassering er gjentagende sjikane. Og når det skjer er vanligvis ikke vanskelig å skjønne, ikke minst ved hjelp av Øyvind Solstads utmerkede utlegninger i denne tråden.

Hvis det ikke er så vanskelig å skjønne, hvorfor utestenges ikke folk mer da?

Er det kanskje fordi at moderatorene har en annen oppfatning av hva gjentagende sjikane er?

kjempekanin
kjempekaninInnlegg: 25834
20.10.13 21:59
Lightning: F. eks. sier regelverket at trakassering fører til umiddelbar utestenging. Mener du at slapp/manglende håndheving av denne regelen og andre regler øker respekten for regelverket? Hva tror du i så fall er sjefsMOD Øyvind Solstads hensikt med denne tråden?

Kommer an på hvordan den enkelte definerer og oppfatter ting til å være trakassering. Det er ikke sikkert at den påståtte trakassering er så ille som det den enkelte oppfatter den til å være.

northside
northsideInnlegg: 36648
20.10.13 21:59
Lightning: Det pussige er at debattanter her er blitt utestengt etter et par krasse kommentarer mot "forfølgere", mens de provoserende nett-trolla, som har utløst de krasse kommentarene, går fri.

Det er verre å bryte loven to ganger enn å nesten bryte den 40 ganger.

northside
northsideInnlegg: 36648
20.10.13 22:03
Lightning: Det pussige er at debattanter her er blitt utestengt etter et par krasse kommentarer mot "forfølgere", mens de provoserende nett-trolla, som har utløst de krasse kommentarene, går fri.

Da kritserer du jo MOD for å bruke regelverket også. Hvordan kan "provoserende nett-troll utløse krasse kommentarer" forresten? Dette minner meg om ytringsansvarsdebatten. 

Hver og en er ansvarlig for det en skriver her inne.

StevenPatrick
StevenPatrickInnlegg: 28113
20.10.13 22:05
northside: Er det kanskje fordi at moderatorene har en annen oppfatning av hva gjentagende sjikane er?

Problemet ligger nok mye i at moderatorene er mennesker, og oppfatter de forskjellige regelbrudd forskjellig.
Jeg har ganske stor terskel for å bli æresskjelt, men når debattanter, om man kan kalle dem det, stempler sine motdebattanter som pedofile, og slipper unna med det gang på gang, da er min forståelse liten.
Nå virker det riktignok som om vedkommende omsider er fjernet, men det måtte en direkte henvendelse i denne tråden til.

Store-O
Store-OInnlegg: 10403
20.10.13 22:06
northside: Nei, men det er tydeligvis et problem at folk føler seg "forskjellsbehandlet".

Nei, det er ikke der problemet ligger. Vi kan også se at andre forskjellbehandles.  Jeg skal fortelle deg en historie blant mange, det er en god stund siden men etter at denne tråden kom på banen. 

En av våre "debattanter" kom rasende inn en kveld. i løpet av en halvtime skrev vedkommende 12 innlegg.  En halvtime etter at han forlot kamparenaen var alle borte, + 4 til , så innsatsen gikk altså i minus. 

Joda jeg klagde selv på 2 av dem for de var så hårreisende at jeg fikk bakoversveis, jeg har normalt håret ned i panna. Vedkommende er her fortsatt, men for all del, ikke særlig aktiv.  Flere av oss her har blitt skjelt ut og hetset, outet på virkelig vis, kalt det mest oppfinnsomme skjellsord. 

Noe er ryddet opp i etter kraftig press på moderator, men flere av de mest aktive er her. 

I reglene står det ettertrykkelig at trakassering fører til utestengelse. Ja med punktum bak.

At man skal stenges ute for et sleivspark eller 2 eller 3, eller lar seg lokke ut på "fotballbanen" er ikke riktig. men når en og samme person gjentar at for eks. jeg er sinnssyk 34 ganger på ett år for rene politiske meninger og fordi jeg er uenig, og fortsetter som ingenting har hent er det noe som er feil her.  Men tar man litt igjen.. da er det fare på ferde.  

Men nå skal jeg roe ned. Dette fører ikke fram. vi venter og ser om intensjonene blir satt ut i livet.  

Dersom ironi ikke var tillat her hadde ikke jeg hatt noe som helst her og gjøre, verden er ironisk. 

Fatt mot :) 

northside
northsideInnlegg: 36648
20.10.13 22:08
StevenPatrick: Jeg har ganske stor terskel for å bli æresskjelt, men når debattanter, om man kan kalle dem det, stempler sine motdebattanter som pedofile, og slipper unna med det gang på gang, da er min forståelse liten.

Det er vel et eksempel på gjentagende sjikane ja.

northside
northsideInnlegg: 36648
20.10.13 22:14
Store-O: outet på virkelig vis,

Hva mener du med det?

Store-O
Store-OInnlegg: 10403
20.10.13 22:16
StevenPatrick: Problemet ligger nok mye i at moderatorene er mennesker, og oppfatter de forskjellige regelbrudd forskjellig.
Jeg har ganske stor terskel for å bli æresskjelt,

Ja men MOD skal ikke oppfatte dette forskjellig. Vi ser slagsida. Det kan ikke oppfattes forskjellig at noen konstant kaller andre, troll, løgnere, sinnssyke, idioter osv .. alt det vi kjenner. Du skal ikke behøve å komme med direkte henvendelser på et så soleklart eksempel på trakassering du viser til. 

Min terskel for bli æreskjelt er det ingen som kan komme over. Jeg bryr meg ikke,  for det viser andres problemer. Men det ødelegger debatten enorm, det er avsporende og totalt uinteressant. Man mister lysten til å skrive i flere tråder og fora på grunn av kjeklinga og personfokusering og tiradene av usaklighet. 

Nå da, - skal jeg krype unna for en stund. 

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 15796
20.10.13 23:25
VG Nett: Det som er mest ulogisk med alle påstandene om slemme moderatorer er at det er masse forskjellige folk. Noen jobber i et firma som VG bruker, mens andre sitter rundt om i verden og er ansatt direkte av VG. At disse folkene skulle tørre å risikere å miste jobben for å få slettet noen ekstra innlegg på et lite forum i et hjørne av VG: vel, det er så konspiratorisk at det nesten er morsomt.

Hva missChance sa.

At det er bevisst forskjellsbehandling fra moderatorenes side tror jeg ikke det er så mange som virkelig mener.

Men: siden det er så mange forskjellige mennesker som sitter på så mange forskjellige steder og modererer, så sier det seg nesten selv at det blir mye forskjellig utvisning av skjønn.

Hvis mange brukere opplever inkonsekvens og forskjellsbehandling, er det da disse brukerne det er feil på - som du langt på vei antyder, eller er det modereringen?

 

(Innlegget ble redigert 20.10.13 23:34)

Lightning
LightningInnlegg: 11850
21.10.13 10:37
northside: Da kritserer du jo MOD for å bruke regelverket også. Hvordan kan "provoserende nett-troll utløse krasse kommentarer" forresten? Dette minner meg om ytringsansvarsdebatten.
Hver og en er ansvarlig for det en skriver her inne.

Nei, det er så absolutt ikke kritikk av MOD for at utvisning har skjedd. Jeg påpeker kun inkonsekvensen: Hvis noen blir utvist p.g.a. et par krasse kommentarer mot sjikanerende debattanter, som i lang tid har drevet trakassering mot dem, hvorfor utvises ikke også de debattantene som har drevet trakasseringa, mon tro?

(Innlegget ble redigert 21.10.13 10:39)

Goblin_9
Goblin_9Innlegg: 22078
21.10.13 11:24
Lightning: Hvis noen blir utvist p.g.a. et par krasse kommentarer mot sjikanerende debattanter, som i lang tid har drevet trakassering mot dem, hvorfor utvises ikke også de debattantene som har drevet trakasseringa, mon tro?

Jeg mener dette henger sammen med at en del personer har eksperimentert seg fram til en grenselinje som lar dem "fly under radaren".  De hetser, de kommer med hånlige kommentarer, de starter diskusjoner om andre nick der de kommer med ytterst nedsettende kommentarer som angår alder, sivilstatus - osv.

Hver for seg ligger kommentarene under grensen for sletting (for det meste. Det hender de bommer). Men summen av det er at klimaet i en debatt kan bli ulidelig for den det går ut over, slik at vedkommende enten kutter ut debatten eller sprekker og skriver noe han/hun selv blir slettet eller utkastet på.
Dette er selvsagt en seier for de systematiske mobberne - og så lenge de slipper unna med det. Og det gjør de, stort sett alltid.

Dette er ennå ikke blitt noen standardmetode for "debatten" på VGD. Men jeg ser at det griper om seg, og jeg ser ikke Mod reagere med annet enn milde og generelle advarsler som jeg regner med at de som har perfeksjonert mobbing ler av.

 

 

(Innlegget ble redigert 21.10.13 11:25)

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
21.10.13 12:00
Goblin_9: Hver for seg ligger kommentarene under grensen for sletting (for det meste. Det hender de bommer). Men summen av det er at klimaet i en debatt kan bli ulidelig for den det går ut over, slik at vedkommende enten kutter ut debatten eller sprekker og skriver noe han/hun selv blir slettet eller utkastet på.
Dette er selvsagt en seier for de systematiske mobberne - og så lenge de slipper unna med det. Og det gjør de, stort sett alltid.

Dette ser vi også, og tro det eller ei så er det mange av de som holder på sånn som har fått et "hadet!" fra oss. Med påfølgende raseri på epost etterpå.

Det betyr ikke at alle problemer er løst. Hvis det var så enkelt så kunne vi jo bare latt VGD drive seg selv uten moderatorer.

Det krever bare mye mer tid å sette seg inn i "metodene" enn bare å kikke på enkeltinnlegg. Jeg har sett på forumene i tur og orden, og så får vi se om vi lykkes på sikt.

Øyvind

Goblin_9
Goblin_9Innlegg: 22078
21.10.13 13:52
VG Nett: Dette ser vi også, og tro det eller ei så er det mange av de som holder på sånn som har fått et "hadet!" fra oss. Med påfølgende raseri på epost etterpå.

Okei. Jeg har ikke sett på alle fora her inne. Men merker meg at en del stadig driver på -.

taknina
takninaInnlegg: 37129
21.10.13 15:31
VG Nett: Om du overfører det til verden utenfor VGD: Om du kom inn på klubbhuset til en norsk tippeligaklubb og satte deg ned for å diskutere fotball generelt, så ville du sikkert blitt godt tatt mot. Begynte du derimot og bitche om forsvarsrekka til laget, så sleit du mer.

Men poenget er jo at selv i ei supportergruppering vil det være forskjellige meninger og også ganske krasse meningutvekslinger til tider . Når en da mener at den  ene sida har soleklart rett og en gir utrykk for det , noe som alle som tør å stå opp for sine meninger gjør i alle diskusjoner , uansett tilhørighet og setting , så tar enkelte det som en personlig fornærmelse virker det som , istedet for å prøve seg på en faglig diskusjon , og da får en ofte ei forferdelig skyllebøtte , uten at det egentlig gjør meg noe , eg svarer bare med en relevant sangtekst , å så er det trykking på klageknappen hos noen faste har eg fått inntrykk av .

Dette skal vel være ett diskusjonsforum , og når en holder seg til det , å diskutere sak , så burde det vel være greit .

missChance
missChanceInnlegg: 49302
21.10.13 15:48
taknina: Men poenget er jo at selv i ei supportergruppering vil det være forskjellige meninger og også ganske krasse meningutvekslinger til tider . Når en da mener at den ene sida har soleklart rett og en gir utrykk for det , noe som alle som tør å stå opp for sine meninger gjør i alle diskusjoner , uansett tilhørighet og setting , så tar enkelte det som en personlig fornærmelse virker det som , istedet for å prøve seg på en faglig diskusjon , og da får en ofte ei forferdelig skyllebøtte , uten at det egentlig gjør meg noe , eg svarer bare med en relevant sangtekst , å så er det trykking på klageknappen hos noen faste har eg fått inntrykk av .

Selv i ei supportergruppering blir man lei spamming og "morsomheter" når det bare ødelegger tråden.

Sitat
SitatInnlegg: 9588
21.10.13 17:15
StevenPatrick: Jeg har ganske stor terskel for å bli æresskjelt, men når debattanter, om man kan kalle dem det, stempler sine motdebattanter som pedofile, og slipper unna med det gang på gang, da er min forståelse liten.

Eller rasist. idiot, halvhjerner mm. Jeg er enig i at slikt ikke bør forekomme.

Lightning
LightningInnlegg: 11850
22.10.13 11:50
Goblin_9: De hetser, de kommer med hånlige kommentarer, de starter diskusjoner om andre nick der de kommer med ytterst nedsettende kommentarer som angår alder, sivilstatus - osv

Kan ikke skjønne annet enn at dette er klare brudd på de 2 kjernereglene i VGD:

1. Vi ønsker at du behandler alle debattanter med respekt. Også de som er uenige med deg

2. Bidra til et godt klima! Tenk deg om før du kaller noen andre et stygt ord. Diskuter med en vennlig tone.

Mobberne (som du kaller dem) synes å ha 2 helt andre regler som de følger så godt de kan:

I) Behandle alle som er enige med deg med respekt. Overfor debattanter som står for et annet syn enn ditt skal du uttrykke forakt, men helst ikke så tydelig at det fanges opp av MOD.

II) Bidra til et godt klima mellom meningsfeller. Overfor debattanter med annet syn enn ditt skal du forsure deres opphold på VGD med negativ personfokus i form av infame sarkasmer, hovering, håning, ubegrunnede beskyldninger om løgn + alle ufine hersketeknikker du kan komme på, men der stråmannsargumentasjon bør regnes som obligatorisk. 

(Innlegget ble redigert 22.10.13 12:01)

Aurorabliss
AurorablissInnlegg: 6171
26.10.13 13:29
Goblin_9: Okei. Jeg har ikke sett på alle fora her inne. Men merker meg at en del stadig driver på -.

His du mener en nonne fra Øst-Europa som stundvis er alle kjønn av sørøstasiatiske avkom, tidvis halve sådanne, som liker eller ikke liker sørafrikanske politikere og hater kvinner, og som også går som australske hyener, så ja.

Ooops, jeg glemte alle de fne diktene om vårt intime fleskeforhold i grisebingen.

Han er og han blir. Det får være Mods sak.

nutrilett
nutrilettInnlegg: 1864
27.10.13 00:21

Ja men kjære VG DEBATT. Blir bare matt av alt dere sier og mener at vi "andre" skal si og mene...

Dere som er Moderatorer nå og i fremtiden skal være veldig obs hva som skjer rundt dere.Og ikke slette innlegg fordet de ikke rimer med deres egne meninger.

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
27.10.13 00:22
nutrilett: Dere som er Moderatorer nå og i fremtiden skal være veldig obs hva som skjer rundt dere.Og ikke slette innlegg fordet de ikke rimer med deres egne meninger.

Det gjør vi ikke. Vi fjerner bare innlegg som bryter reglene.

Øyvind

(Innlegget ble redigert 27.10.13 00:23)

nutrilett
nutrilettInnlegg: 1864
27.10.13 00:26

Det er vel "øyet som ser" 

Premonition
PremonitionInnlegg: 15829
27.10.13 14:03
VG Nett: Det gjør vi ikke. Vi fjerner bare innlegg som bryter reglene.
Øyvind

Det ser ut som innlegg som bryter med reglene fortsetter å stå.

Og skulle ikke dere slå ned på de som ikke klarte å forholde seg til brukerens nåværende nick?

Store-O
Store-OInnlegg: 10403
27.10.13 14:12
Premonition: Det ser ut som innlegg som bryter med reglene fortsetter å stå.

Jeg har sett de mest råeste ufyselige personangrepene .. rett i strupen på debattant her de siste døgnene uten at en overhodet ikke streifer innom tema i tråden, .. noen av dem forsvinner, mange får stå, men felles for alle er at "debattantene" fortsetter som ingen ting har hendt. 

Det er deprimerende og nedslående for oss som nå i et halvt år har forsøkt å følge rådene her om i det minst å ikke svare dem. 

Hilsen en "landssviker". .. Det er stemplet godkjent av MOD etter 3 klager.. det var nok i "den rette settingen"  under den nye streken som kom på banen her sist uke. 

Premonition
PremonitionInnlegg: 15829
27.10.13 14:27
Store-O: Jeg har sett de mest råeste ufyselige personangrepene .. rett i strupen på debattant her de siste døgnene uten at en overhodet ikke streifer innom tema i tråden, .. noen av dem forsvinner, mange får stå, men felles for alle er at "debattantene" fortsetter som ingen ting har hendt.

I tillegg er det minst en bruker som har drevet med dette i flere år, uten at det ser ut som vedkommende blir kastet ut.

meco
mecoInnlegg: 3498
28.10.13 10:03

Stilte tidligere spørsmål om hvorfor ikke "Motta daglige email-oppdateringer" fungerer, selv om den står på.

Epostadressen registrert hos SPiD fungerer, men får ingen oppdateringer for det.

Mottar andre oppdateringer, eller vet hvordan men gjør det?

Goblin_9
Goblin_9Innlegg: 22078
28.10.13 16:25
Aurorabliss: His du mener en nonne fra Øst-Europa som stundvis er alle kjønn av sørøstasiatiske avkom, tidvis halve sådanne, som liker eller ikke liker sørafrikanske politikere og hater kvinner, og som også går som australske hyener, så ja.

Som det sto i en gammel slager " - He´s a man of many faces..."
Og alle er de like, men det er - tvers i gjennom!

Lightning
LightningInnlegg: 11850
29.10.13 14:25
Goblin_9: Som det sto i en gammel slager " - He´s a man of many faces..."Og alle er de like, men det er - tvers i gjennom!

Uansett hvor mange trolle-ansikter h*n har, vil nok "diplomatisk VGD-immunitet" gjøre ham umulig å fjerne, eller...? Og så får heller da vi 90% som prøver å følge regelverket, uttrykke gode forsetter på denne tråden.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg