Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vi trenger en bedre måte å diskutere på - og deg

NYTT TEMA
Astonstian
AstonstianInnlegg: 2570
28.04.13 19:07
VG Nett: Dette kan vi aldri 100 % unngå med mindre dere vil komme i VG-resepsjonen og vise passet hele gjengen. Men vi vil få bedre løsninger som hindrer det på nett.

Bare en liten tanke.

Hva med istedenfor brukernavn, må man logge inn med fødselsnummer og MinID? Vet ikke om det er nødvendig å få rettigheter til slike ''goder'' på en internettside da.

Så er man f.eks innlogget i 1-2 mnd i strekk, før man blir logget ut og må motta nytt passord på mobil eller på pinkode-arket sitt.

ondoro
ondoroInnlegg: 33023
28.04.13 19:49

Ja da er vi der vi var før forumet "VGD diskuter" ble stengt, saklige innholdsrike innlegg,  fjernt fra noe som kan minne om regelbrudd på VGD men som "pirker" litt blir sletta.  Men "slik vil vel ikke ha det" ?

Resten av det som skulle stått her er er ikke tatt med på grunn av selvpålagt sensur!

Her regjerer i visshet ingen kardemommelov.

Skautroll
SkautrollInnlegg: 13416
28.04.13 20:26
Astonstian: Hva med istedenfor brukernavn, må man logge inn med fødselsnummer og MinID?

 

HELT uaktuelt med fødselsnr...

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
29.04.13 10:37
Astonstian: Hva med istedenfor brukernavn, må man logge inn med fødselsnummer og MinID? Vet ikke om det er nødvendig å få rettigheter til slike ''goder'' på en internettside da.

SPiD har alt funksjon for verifisering med kredittkort. Det er ikke aktuelt her på VGD, men vi har mulighet for det om vi absolutt ville.

Øyvind

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
29.04.13 10:39
ondoro: Ja da er vi der vi var før forumet "VGD diskuter" ble stengt, saklige innholdsrike innlegg,  fjernt fra noe som kan minne om regelbrudd på VGD men som "pirker" litt blir sletta.  Men "slik vil vel ikke ha det" ? Resten av det som skulle stått her er er ikke tatt med på grunn av selvpålagt sensur! Her regjerer i visshet ingen kardemommelov.

De kommentarene som er fjernet fra denne tråden var ting som var off-topic eller at folk gikk løs på hverandre. 

Øyvind

Cameltoes
CameltoesInnlegg: 4254
29.04.13 11:06

Bocchino: Spørsmålet er vel heller hvor lenge enkelte debattanter, hvis navn ikke behøver nevnes, bør stenges inne?

Flott å se vgdmod slå ned på slike som dette ovenfor.

Andropov
AndropovInnlegg: 33131
30.04.13 13:59
VG Nett: "…viser vel ganske tydelig at du er helt tilbakestående…"

Det er nærmest umulig å avstå fra denne typen ytringer når motdebattanten faktisk er tilbakestående.

(Innlegget ble redigert 30.04.13 13:59)

_Dial_Square_
_Dial_Square_Innlegg: 21192
30.04.13 15:11
ondoro: Ja da er vi der vi var før forumet "VGD diskuter" ble stengt, saklige innholdsrike innlegg,  fjernt fra noe som kan minne om regelbrudd på VGD men som "pirker" litt blir sletta.  Men "slik vil vel ikke ha det" ?

Jo de vil ha det slik,det er fraksjoner på begge sider i debatten som  

hele tiden bare er ute etter sensur om du mener litt utenom A4 meninger. Liker de deg ikke,stilen din akkurat det samme.

Jeg lå inn en lite humoristisk innslag i Norsk politikk,for å løse litt opp og spre litt humor. "Stoltenberg sin tale er lekket ut",med en liten video snutt. Talen er reel den,men er litt "tullet" med. Ble slettet på flekken,fortere en Oprah Winfrey sluker en kylling.

 

bhros
bhrosInnlegg: 11256
30.04.13 15:53

Syns ikke man er konsekvent, f.eks. når det gjelder påstander om doping blant norske utøvere som ikke er dømt for det.  Slike innlegg vil jo bli slettet, påstås det. Og det har ikke blitt fulgt opp.

Det har jo i vinter, særlig fra et par stykker, kommet ganske åpenlyse beskyldninger mot norske skøyteløpere, særlig Johann Olav Koss. Har ikke sett at disse påstandene har blitt slått ned på.

nagrom
nagromInnlegg: 6529
30.04.13 20:36

Øyvind Solstad !

Har du lest lederen i papirutgaven i din egen avis idag ?

Den beklager seg over dommen Dagbladet fikk i lagmansretten i ambulansesaken etter sikkert å ha forbrutt seg seg mot de fleste av dine 6 punkter mange ganger -  både på forsider og helsider i avisene's papir og nettutgaver.

Pressen kan ikke leve med en slik dom og den bør ankes til høysterett hevder VG-lederen,

Hvordan kan man karakterisere en mentalitet som dette, der VG krever at avisene og journalistene fritt skal kunne bryte dine 6 punkter i avisene , mens deltakerne i det langt mindre injurierende VG-debatt skal følge dem ?

Jeg tror karakteristikk er unødvendig - noen ting taler for seg selv.

Journalister som er moralistiske og skal mene noe om løsninger mener
ofte at man trenger rollemodeller for å bedre situasjonen

Men så lenge de ikke skjønner at de selv er svært dårlige rollemodeller
for kommentering i media - så utgjør de selv et problem. 

 

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 30.04.13 20:49)

megapixsel
megapixselInnlegg: 18144
01.05.13 00:59

Hei. 

Jeg lurer på om VGD har muligheten for å lage en App der man kan sitere innlegg på smart telefoner og iPad? 

Hadde vært en drøm.

TolvTumsTord
TolvTumsTordInnlegg: 341
01.05.13 14:26

Hva med alt evinnerliga chattande? Halvparten av innleggen är på to-tre ord. Totalt meningslöst som sänker kvaliteten enkom för att "debattanter" är så kåte pa att ha mange innlegg. 

(Innlegget ble redigert 01.05.13 14:27)

JudasT
JudasTInnlegg: 5354
01.05.13 16:09
TolvTumsTord: Hva med alt evinnerliga chattande? Halvparten av innleggen är på to-tre ord. Totalt meningslöst som sänker kvaliteten enkom för att "debattanter" är så kåte pa att ha mange innlegg.

Helt enig. Altfor mange for korte og for lite gjennomarbeidede innlegg. Men hvordan skal man forhindre det? Man kan vel ikke stryke alle innlegg som er på under 2 linjer, heller?

TolvTumsTord
TolvTumsTordInnlegg: 341
01.05.13 20:24
JudasT: Helt enig. Altfor mange for korte og for lite gjennomarbeidede innlegg. Men hvordan skal man forhindre det? Man kan vel ikke stryke alle innlegg som er på under 2 linjer, heller?

Det är såklart inte helt enkelt. För det första kräver det en betydligt mer aktiv moderering, det är ju i princip en hel debattkultur man ska ändra på, och det tvivler jag på är aktuellt. Det är alltid bekvämare om man inte behöver ta ansvar...

(Innlegget ble redigert 01.05.13 20:25)

ondoro
ondoroInnlegg: 33023
02.05.13 13:06

"Nye MOD" ser vi vel nå var den samme gedigne bløffen som tidligere.?  uten at jeg kjenner forumet da jeg kun skriver på poloitikk internasjonal.

De siste ukene har diagnosestillerne hatt fullstendig fritt spillerom, sykeliggjøringen er verre enn noensinne og med systematisk enn jeg har sett siden jeg ble medlem på VGD. Hele tråder angriper de for å still diagnoser over oss som "bederver ungdommen" med andre meninger enn dem selv.

Så ser vi da MOD i kjent stil sletter innlegg der man forsiktig svare dem. mens diagnosen over andre debattanter som skrullinger får stå. Ja nå ser vi de bruker MODs ekstra punkter under reglene  som argumentasjon for sin SPAM, trolling og hets. De ser de har MOD på sin side og motet stiger.

Og MOD , nei jeg angriper ikke deg, du er ikke en debattant en gang.. du er en institusjon!

neida.. : "slik skal vi ikke ha det".

 

Volmets
VolmetsInnlegg: 2062
02.05.13 18:57
JudasT: Helt enig. Altfor mange for korte og for lite gjennomarbeidede innlegg. Men hvordan skal man forhindre det? Man kan vel ikke stryke alle innlegg som er på under 2 linjer, heller?

Her var du i så fall nær grensa selv gitt:)) Hadde du ordlagt deg litt annerledes hadde dette blitt under to fulle linjer. Hvis det bare ikke hadde vært for så som utskjelling av brukere og all trollinga - ved å forfølge brukere med stadige gjentakelser av motbeviste- eller irrelevante påstander, så hadde det vært et flott nettsted synes jeg. Selv om det kalles en debattside, så er det et nettsted med takhøyde - en kombinasjon av debatt, chat og 'speskers corner'. Nettstedet har en egenart. Så hvis man bare modererer litt strengere... Da ikke ved å forhåndslese alt, det hadde ødelagt, men ved å straffe grove overtramp med utestengelse langt oftere.

JudasT
JudasTInnlegg: 5354
02.05.13 20:00
Volmets: Her var du i så fall nær grensa selv gitt:))

Bra, du la merke til det!
Jeg er i hovedsak enig med deg.  VGD har mange positive trekk. Først og fremst muligheten for anonymitet, som er en forutsetning for fri debatt. Det er jo en grunn til at valg er hemmelige! Men anonymiteten medfører også problemer. Slik det er nå, kan vi på sikt i hvert fall ikke ha det, for kvaliteten synker jevnt og trutt. Jeg har avgjort tillit til den nye sjefen og hans tanker. Han har dessuten fått mange verdifulle innspill i disse trådene (pluss adskillig tøv og kverulering), og jeg ser fram til at han snart skal konkludere. Jeg er overbevist om at VGD snart vil få et ordentlig løft under det nye regimet han vil innføre. Jeg gleder meg!

Toetoe244
Toetoe244Innlegg: 2790
02.05.13 21:25

Gjelder denne bedre måten og debattere på Fretzl.98 også, Mod?

http://vgd.no/samfunn/politikk-norsk/tema/1762518/tittel/hvorfor-har-ap-sviktet-nord-korea

 

 

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
02.05.13 21:28
Toetoe244: Gjelder denne bedre måten og debattere på Fretzl.98 også, Mod? http://vgd.no/samfunn/politikk-norsk/tema/1762518/tittel/hvorfor-har-ap-sviktet-nord-korea

Ja. Brukeren er utestengt.

Øyvind

StevenPatrick
StevenPatrickInnlegg: 28096
02.05.13 22:03
VG Nett: Ja. Brukeren er utestengt.

Det var klare ord for pengene, og burde forhåpentligvis virke preventivt.
Eller så håper jeg egentlig at de dummeste trådene får leve. Som skrekk og advarsel på lavmål, men også som underholdning for andre;-)

Jack_Daniels
Jack_DanielsInnlegg: 27221
04.05.13 01:18
VG Nett: Øyvind

Yo!

Er det mulig å få tilbake signaturfunksjonen?  

tordenarcana
tordenarcanaInnlegg: 1128
05.05.13 10:13

har fått slettet to harmløse tråder på religion.så da er vel brukere og moderatorer da-og systemet er stadig korrupt

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
05.05.13 10:19
tordenarcana: og systemet er stadig korrupt

Hva mener du?

tordenarcana
tordenarcanaInnlegg: 1128
05.05.13 10:21
VG Nett: Hva mener du?

hvis folk har for vane å klage på meg-bør da mod skjønne det og se på klageren.eller bare fjerne mine innlegg?

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
05.05.13 10:38
tordenarcana: hvis folk har for vane å klage på meg-bør da mod skjønne det og se på klageren.eller bare fjerne mine innlegg?

Det ene innlegget som ble slettet på Religion var OT, så det ble slettet. Det er ikke noen spesielle folk som andre "har for vane" å klage på. Vi får hundrevis av klager, og det er fra alle kanter og om alle slags innlegg. Og ja - vi prøver å se på ting i kontekst. Vi vet det er "krig" i enkelte forum.

Å snakke om at et "system er korrupt" gir deg IKKE ekstrapoeng forøvrig - det er å konspirere. Vær konkret og saklig så ser vi på ting.

Øyvind
http://www.vg.no/profil/?u=8862/ 

tordenarcana
tordenarcanaInnlegg: 1128
05.05.13 10:42
VG Nett: Å snakke om at et "system er korrupt" gir deg IKKE ekstrapoeng forøvrig - det er å konspirere. Vær konkret og saklig så ser vi på ting.

ok

sitatet det som ikke er forbudt,er påbudt kunne passet på litteratur.jeg synes det passer på religion og,f.ex islam.det er av t.h.white.

videoen med rammstein var bare illustrering av maur systemet

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
05.05.13 11:16

Vi har fjernet de innleggene som omtaler personer som fortsatt er medlemmer her på VGD. Om dere mener noen bryter reglene, så er det en egen "varsle"-knapp på alle innlegg. Om dere trenger å skrive noe lengre så kan dere sende e-post til moderatorene. Lenke i bunnen av alle sider. 

Og har dere andre ting som dere vil ta opp, kan dere kontakte meg - men ta ting med moderatorene først.

Øyvind
http://www.vg.no/profil/?u=8862/ 

tucan
tucanInnlegg: 20044
05.05.13 11:23
VG Nett: Vi har fjernet de innleggene som omtaler personer som fortsatt er medlemmer her på VGD. Om dere mener noen bryter reglene, så er det en egen "varsle"-knapp på alle innlegg. Om dere trenger å skrive noe lengre så kan dere sende e-post til moderatorene. Lenke i bunnen av alle sider. 
Og har dere andre ting som dere vil ta opp, kan dere kontakte meg - men ta ting med moderatorene først.

Sakset fra en annen tråd : Vi kommer selvsagt ikke til å legge ut nickene på de det gjelder. Om man har fått slettet innlegg, så vet man det selv.

Tidligere fikk man opp en melding at man har fått slettet innlegg.. Såvidt jeg har fått med meg er det ikke slik lenger. Hadde det ikke vært en ide å gjeninnført dette? For er vel fort at man ikke vet om man har fått slettet innlegg. (og således ikke vet om man er en av de som siktes til her. ) 

 

 

 

 

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
05.05.13 11:26
tucan: Tidligere fikk man opp en melding at man har fått slettet innlegg.. Såvidt jeg har fått med meg er det ikke slik lenger. Hadde det ikke vært en ide å gjeninnført dette? For er vel fort at man ikke vet om man har fått slettet innlegg. (og således ikke vet om man er en av de som siktes til her. )

Det stemmer. Vi ser på om vi kan få tilbake en slik funksjon - både at brukeren varsles (på e-post og/eller sms) og at innlegget "blankes ut" i tråden med en tekst ala "dette innlegget av NNNN ble slettet pga brudd på regelen [lenke til regel som ble brutt]."

Se egen tråd om dette her: http://vgd.no/kultur-og-fritid/vg-debatt/tema/1760046/tittel/naar-vi-sletter-innlegg 

Øyvind

Aa9skillerz
Aa9skillerzInnlegg: 1396
05.05.13 11:32

Hvorfor ble innlegget mitt fjernet MOD?

Uansett, det er en person som spammer, kommer med personangrep og sprer kvalme i denne tråden: http://vgd.no/sport/fotball-spill/tema/1721804/tittel/fifa-ultimate-team-13/innlegg/38743235#post38743235

 

Håper du kan ta en titt og fjerne brukeren, det er over tosifret antall personer som har rapportert han også.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg