Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vi trenger en bedre måte å diskutere på - og deg

NYTT TEMA
VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
22.04.13 22:35
ondoro: Ironien kom inn i bildet i en diskusjon på politikk internasjonal i dag for å unngå og kaste ut en som brukte all sin tid til kraftige personangrep,  sykeliggjøring.. osv.. ja du kjenner det.  Det  var visst nok "ironi".

Vedkommende er blokkert nå. Var mer sjikanering enn ironi - var vår vurdering.

Øyvind

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51364
22.04.13 22:36
VG Nett: Men et sted må vi begynne og det blir generelt mye kjappere mye bedre om mange er med.

Utover trakassering ol er vel det mest irriterende at åpningsinnlegg fjernes, mens tråden består, og er åpen for videre kommentarer. Dette skaper forvirring, og gir egentlig ingen mening, da grunnlaget for diskusjon er fjernet.

Ekstra klønete er det når åpningsinnlegget er fjernet, men gjenfinnes som sitat i tråden. 

Lykke til med ryddejobben, godt at det tas grep!

 

 

 

 

pewzidane
pewzidaneInnlegg: 9994
22.04.13 22:36
VG Nett: Ja. Skal du drapstrue "venner" så gjør det et annet sted enn her.

Smooth. Nå var dét et eksempel fra ytterkanten, men spørsmålet om kontekst står.

Håper i hvert fall at MOD-teamet kan vise skjønn og forståelse for at de nødvendigvis vil mangle kontekstuell forståelse blant grupperinger innad og på tvers av forumene.

Running gags, etc...

-k9b_
-k9b_Innlegg: 25579
22.04.13 22:36
VG Nett: Jeg har holdt på med VGD aktivt i ca. fire uker nå.

Oi, velkommen på etterskudd.

Hvis du gidder, kan du ta en titt på VGD-PL? Er mye rask og troll ute og går.

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
22.04.13 22:37
TellMcGregor: Du tenker som en nyansatt. Du har ikke begynt å drite i jobben enda. Men slapp av, frustrasjoner og sorg vil fort lære deg.

Jeg har aldri på noe tidspunkt i livet IKKE tenkt som en nyansatt, ikke i noen av jobbene mine. Jeg er han som går forskjellig vei til jobben fra bussholdeplassen til VG bare for at verden ikke skal bli rutine. Så er ikke bekymret for å frustrert (selv om jeg selvsagt river meg i håret i blant).

Øyvind

ondoro
ondoroInnlegg: 33023
22.04.13 22:38
VG Nett: Vedkommende er blokkert nå. Var mer sjikanering enn ironi - var vår vurdering. Øyvind

Ok, jeg har ikke flere tomler nå, Da konsentrerer jeg meg om politisk debatt istedet,

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
22.04.13 22:39
-k9b_: Oi, velkommen på etterskudd.

Har hatt konto siden 2002, men ikke brukt den mye før jeg ble ansatt i VG i september i fjor.

Øyvind

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
22.04.13 22:40
-k9b_: Hvis du gidder, kan du ta en titt på VGD-PL? Er mye rask og troll ute og går.

Will do, men kan ikke ta alle forumene samtidig. Nå kjører vi denne som topp på alle forumene, og så får vi se om det kan avstedskomme noen nye tanker.

Øyvind

Ljot
LjotInnlegg: 17081
22.04.13 22:44
ondoro: Ironien kom inn i bildet i en diskusjon på politikk internasjonal i dag for å unngå og kaste ut en som brukte all sin tid til kraftige personangrep, sykeliggjøring.. osv.. ja du kjenner det. Det var visst nok "ironi".

Man kan selvsagt ikke påberope seg å være ironisk når det helt åpenbart er noe helt annet en holder på med. Da må man finne seg i å bli tatt med buksene nede og bli irettesatt i henhold til forumets regler.

Problemet, som er så altfor åpenbart på f eks P-N, er at når noen en sjelden gang mister nicket etter å ha gått helt kanakkas med de verste og mest ufyselige beskrivelser av med-debattanter eller offentlige personer, ja så kommer de pinadø rekende inn etter noen dager "ny" og "frisk". Nytt nick, samme stil som avsløres etter noen få posteringer. De tar ikke hintet, endrer seg ikke, og blir ikke fjernet før de etter ytterligere noen tusen innlegg med mudring nok en gang tråkker så ettertrykkelig over streken at øksa faller. Og da begynner bare Sisyfos på nytt igjen.

Jeg håper dette er noe av det som vil bedres når den nye vinen hos mod får satt seg og områdd seg litt. Men det er en utakknemlig oppgave.

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
22.04.13 22:46
Ljot: Problemet, som er så altfor åpenbart på f eks P-N, er at når noen en sjelden gang mister nicket etter å ha gått helt kanakkas med de verste og mest ufyselige beskrivelser av med-debattanter eller offentlige personer, ja så kommer de pinadø rekende inn etter noen dager "ny" og "frisk". Nytt nick, samme stil som avsløres etter noen få posteringer.

Dette kan vi aldri 100 % unngå med mindre dere vil komme i VG-resepsjonen og vise passet hele gjengen. Men vi vil få bedre løsninger som hindrer det på nett.

Øyvind

ondoro
ondoroInnlegg: 33023
22.04.13 22:53
Ljot: ja så kommer de pinadø rekende inn etter noen dager "ny" og "frisk". Nytt nick, samme stil som avsløres etter noen få posteringer. De tar ikke hintet, endrer seg ikke, og blir ikke fjernet før de etter ytterligere noen tusen innlegg med mudring nok en gang tråkker så ettertrykkelig over streken at øksa faller. Og da begynner bare Sisyfos på nytt igjen.

Du vet kanskje det er utgangspunktet for at dette forumet ble stengt? 

MOD ville ha seg frabedt at de favoriserte debattanter, hadde sine outere og hetsere blannt oss...  osv. Nei da de kaster ikke ut Nick de kastet ut personer..

De laget tråd og ba om tips! De fikk tips så de sang og suste etter og de ble avslørt ikke bare  med buksa ned på knærne men med buksa på månen.. noe så til de grader ble de avslørt. SÅ helt ufattelig...

De fikk panikk, sletta sin egen tråd og stengte forumet!!

Men nå har vi da nå sjefsmod her, og forumet er åpna.. Nå har vi blanke ark. Fortid er fortid.

 

 

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
22.04.13 23:05
ondoro: MOD ville ha seg frabedt at de favoriserte debattanter, hadde sine outere og hetsere blannt oss...  osv. Nei da de kaster ikke ut Nick de kastet ut personer.. De laget tråd og ba om tips! De fikk tips så de sang og suste etter og de ble avslørt ikke bare  med buksa ned på knærne men med buksa på månen.. noe så til de grader ble de avslørt. SÅ helt ufattelig... De fikk panikk, sletta sin egen tråd og stengte forumet!!

Nuvel, som det heter. Det er din versjon, og den har du din fulle rett til å ha. Jeg har andre versjoner. Men det er ikke tema nå.

Øyvind

TellMcGregor
TellMcGregorInnlegg: 2461
22.04.13 23:09
VG Nett: Jeg har aldri på noe tidspunkt i livet IKKE tenkt som en nyansatt, ikke i noen av jobbene mine. Jeg er han som går forskjellig vei til jobben fra bussholdeplassen til VG bare for at verden ikke skal bli rutine. Så er ikke bekymret for å frustrert (selv om jeg selvsagt river meg i håret i blant). Øyvind

Vel, din generelle åpenhet applauderes ihvertfall. En klar forbedring i forhold til tidligere tider. Modereringa har alltid vært og vil alltid være rar, spør du meg. Folk klager generelt for mye og for ofte, forventer en nærmest eksemplarisk oppførsel av det som stort sett er anonyme mennesker, ting blir tatt med i dragsuget. For meg er det det usminkede som gjør et forum som VGD interessant å lese.

(Innlegget ble redigert 22.04.13 23:15)

Lightning
LightningInnlegg: 11800
22.04.13 23:19
ondoro: "ironi".

og "humor" og "sterk sarkasme", i følge nicket selv. Det er jo også noen som synes det er veldig morsomt å pine dyr til døde...

WestChysten
WestChystenInnlegg: 3306
22.04.13 23:45

Et kjerringtips: I stedet for å svinge øksen, slette innlegg og sperre brukerkontoer ved første regelbrudd/klage, gjør trådens deltakere oppmerksom på at Mod følger med. Jeg er sikker på at et "nå må dere holde dere til tema" eller "ton ned personfokuset, jomfruer" vil ha positiv effekt.

Moderator står selvsagt fritt til å bruke mine fraser om Moderator vil, eller Moderator kan finne på sine egne.

Her er flere:

"Nå må vi ikke vike fra tema"
"Vil bare minne om at trådens tema er...."

Etc. Du skjønner tegninga.

Tordenskjold3
Tordenskjold3Innlegg: 15938
22.04.13 23:56
WestChysten: sperre brukerkontoer ved første regelbrudd/klage,

på politikk-norsk synes jeg problemet er motsatt, tror ikke det er mulig å få sperret brukerkontoen.

D10S
D10SInnlegg: 4230
23.04.13 00:04
VG Nett: Nå kjører vi denne som topp på alle forumene

Ikke nå lenger..

megapixsel
megapixselInnlegg: 18144
23.04.13 00:23

MOD, hvorfor blir ikke en bruker utestengt når han truer en annen bruker med drap?

 

Kvitlauk
KvitlaukInnlegg: 6430
23.04.13 00:37

Hvordan er regelverket for sutring?

bønna1
bønna1Innlegg: 39940
23.04.13 00:43
VG Nett: Kanskje jeg bare skal gå og legge meg...

Nei da, det er helt greit at MOD tilsynelatende har stått opp fra den døde asken.

TellMcGregor
TellMcGregorInnlegg: 2461
23.04.13 00:44
megapixsel: MOD, hvorfor blir ikke en bruker utestengt når han truer en annen bruker med drap?

Fort, la meg få se det før det forsvinner.

megapixsel
megapixselInnlegg: 18144
23.04.13 00:46
TellMcGregor: Fort, la meg få se det før det forsvinner.

Det er lenge siden. Innlegget ble naturligvis slettet, men brukeren "lever" i beste velgående. 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51364
23.04.13 00:46

Fint å se at denne kom opp på Mat-forumet også, vi trenger å strammes opp litt der inne! ;-)

Lurer på om noen har blitt utestengt derfra noengang.

 

 

CaptnObvious
CaptnObviousInnlegg: 3044
23.04.13 00:47

Siden vi kan svare i denne tråden, så kan jeg vel lufte mine tanker om hvordan sensuren og slettingen har fungert de siste ukene;

Kritikkverdig. Tråder og innlegg som er fullstendig harmløse - OG SAKLIGE - slettes over en lav sko. Mens andre innlegg, som helt klart er usaklige avsporinger og tildels spamming, får stå.

Neida, ingen tvinger dere til å la ting stå på, det er tross alt deres webtjeneste og innholdet får dere bestemme selv. Det er ingen menneskerettighet å si hva man vil på et privat forum. Men, ovenstående er uansett mine tanker rundt den siste tids sletting av innlegg og tråder - så får man ta det som man vil.

(Innlegget ble redigert 23.04.13 00:47)

TellMcGregor
TellMcGregorInnlegg: 2461
23.04.13 00:48
KingKongHalvor: Lurer på om noen har blitt utestengt derfra noengang.

Om bare internet hadde kommet for 60 år siden...

ulfarne
ulfarneInnlegg: 27445
23.04.13 00:53
VG Nett: Eksempler: ironi, sarkasme, skjellsord, overdrivelser eller trusler

Kan dere ikke like godt nekte oss å puste med det samme?

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 22307
23.04.13 00:57
VG Nett: "…det er det mest idiotiske jeg har hørt i år…"

Hvordan er dette en karakteristikk av personen? Dette handler tilsynelatende bare om en mening, er det ikke lov til å mene dette om meninger?

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4197
23.04.13 01:03

Hvorfor ikke bare la diskusjoner flyte fritt og slette innlegg/utestenge brukere som kategorisk trakasserer en brukers medfødte egenskaper?

(Innlegget ble redigert 23.04.13 01:04)

HenrikSS
HenrikSSInnlegg: 4843
23.04.13 01:04

Sånn i forhold til fotball, vurderer dere at innlegg skrives i kampens hete? Under og rett etter storoppgjør er det mange av de mer seriøse brukerne som slenger med leppe i ren frustrasjon.

Også synes jeg dere burde ha tidsbestemt blokkering ved første gangs overtredelser. Jeg ble blokkert for godt etter en uheldig(..) outing, ble sluppet inn av Mod etter noen mail, men sikkert ikke alle som har vært så heldige.

LonerWithABoner
LonerWithABonerInnlegg: 5336
23.04.13 01:05

Jeg rapporterte MOD. Klart forsøk på tommelhoring.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg