Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vi trenger en bedre måte å diskutere på - og deg

NYTT TEMA
Spike11
Spike11Innlegg: 12441
07.07.13 01:35
StevenPatrick: "Siden altfor mange misbruker dette, er det nå slutt på nedsettende navn på andre klubber. Skriver du Scum United, Chelski etc. så sletter vi innlegget og du risikerer utestengelse. Det går an og diskutere uten å lage nedsettende tilnavn på andre lag."
Det er et fotballforum vi snakker om. Vi bruker nedsettende betegnelser i dagligtale. Og det bør jaggu tåles her også.

Nettopp. Fotballfans slenger nok for mye dritt fra tid til annen, men "dritt" som relativt uskyldige økenavn på lag man ikke liker, er da intet problem. Det finnes da nok av annet det går an å ta tak i på fotballsidene, ting som faktisk både er grovt sagt og grovt ment. Hva er egentlig avgjørende galt med at en Liverpoolfan kaller Man Utd - og nå siterer jeg VGDs moderatorer - "Scum United"? (Jeg er Unitedfan, og for sikkerhets skyld en som stort sett avstår fra økenavn, bare for å gjøre det klart at jeg ikke har noen agenda her.) Og - nytt sitat fra moderator - "Chelski", det er da mest av alt søtt... men det er kanskje det som provoserer...

Det som er avgjørende er konteksten. Folk som bruker sånt for å slenge dritt mot medsupportere, bryter garantert reglene på nok andre måter til at sitatet over er det minste problemet. Debatten må ikke modereres i hjel, det er ekstremt viktig. Og da må det være lov å flåse litt, fotballfans mellom.

missChance
missChanceInnlegg: 48246
07.07.13 08:13
StevenPatrick: Det samme bør nok denne "paragrafen du har lagt inn på PL-forumet;-) "Siden altfor mange misbruker dette, er det nå slutt på nedsettende navn på andre klubber. Skriver du Scum United, Chelski etc. så sletter vi innlegget og du risikerer utestengelse. Det går an og diskutere uten å lage nedsettende tilnavn på andre lag."

Dette blir jo helt latterlig med tanke på hva man får lov til å kalle politikere på Aktuelt- og Norsk politikk-forumet ...

Disse "reglene" er jo bare spill for galleriet.

Branneren
BrannerenInnlegg: 49942
07.07.13 13:11
missChance: Dette blir jo helt latterlig med tanke på hva man får lov til å kalle politikere på Aktuelt- og Norsk politikk-forumet ...

ja, det har du helt rett i

de famler litt i blinde nå

missChance
missChanceInnlegg: 48246
07.07.13 14:02

Har du lyst til å fortelle litt om forskjellsbehandlingen mellom de forskjellige forumene, Øyvind? Der det på Aktuelt og Politikk er lov å bruke diverse kallenavn på politikere og andre, mens man da ikke skal få kalle f.eks. Chelsea det kallenavnet jeg ikke kan skrive, fordi jeg da risikerer å bli slettet og utestengt.

 

fryatt
fryattInnlegg: 4393
07.07.13 16:26

Mye stygt på fotballforumet. Folk må hate og hetse andre lags sine tilhengere. Utrolig barnslig gjort. Flott at det blir slått hardt ned på hets. VGD sine regler gjelder også der.

missChance
missChanceInnlegg: 48246
07.07.13 17:06

Det er ikke så mye stygt på fotballforumet, og det skal da heller ikke være en søndagsskole. Det er derimot utrolig mye ødeleggende trolling der.

Uheldigvis hopper mod og Øyvind på alle klager og lager flere og flere merkelige regler uten faktisk å ta tak i det virkelige problemet.

(Innlegget ble redigert 07.07.13 17:14)

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
08.07.13 13:38
missChance: Det er ikke så mye stygt på fotballforumet, og det skal da heller ikke være en søndagsskole. Det er derimot utrolig mye ødeleggende trolling der.

Vi gjør mye med trolling, og har fjernet masse trolling på fotballforumet. Det er dessverre et stykke igjen. Vi må ta et og et forum så vi ikke bruker all tiden på VGD (vi har andre arbeidsoppgaver også). 

Øyvind
http://www.vg.no/profil/?u=8862/ 

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
08.07.13 13:39
-k9b_: Hva er ideen med at det ikke er lov med humor på fotballforumene lenger?

Humor er selvsagt lov. Men hvis det er nødvendig for humoren at andre lag omtales som "scum" (eller lignende) så sliter vi litt her?

Øyvind
http://www.vg.no/profil/?u=8862/

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
08.07.13 13:41
Spike11: Det som er avgjørende er konteksten. Folk som bruker sånt for å slenge dritt mot medsupportere, bryter garantert reglene på nok andre måter til at sitatet over er det minste problemet. Debatten må ikke modereres i hjel, det er ekstremt viktig. Og da må det være lov å flåse litt, fotballfans mellom.

Helt enig, og jeg har ikke inntrykk av at vi "modererer i hjel" debatten på fotballdelen av VGD? Synes du?

Det er en av de mest populære delene av VGD, og det er livlig debatt med høyt under taket.

At denne debatten blir dårligere av å ikke kunne kalle andre lag slik uttrykk er jeg ikke med på.

Øyvind
http://www.vg.no/profil/?u=8862/

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
08.07.13 13:43
missChance: Har du lyst til å fortelle litt om forskjellsbehandlingen mellom de forskjellige forumene, Øyvind? Der det på Aktuelt og Politikk er lov å bruke diverse kallenavn på politikere og andre, mens man da ikke skal få kalle f.eks. Chelsea det kallenavnet jeg ikke kan skrive, fordi jeg da risikerer å bli slettet og utestengt.

Ikke noe forskjellsbehandling. Mange av forumene har egne "underregler", fordi vi trenger å gjøre noe med formen debatten foregår i forskjellige forum. 

På "Politikk - Norsk" er det også en regel om slike tilnavn på partiene og tilhengerne.

http://vgd.no/samfunn/politikk-norsk/tema/1768828/tittel/ord-og-uttrykk-som-foerer-til-sletting

 

Øyvind
http://www.vg.no/profil/?u=8862/

missChance
missChanceInnlegg: 48246
08.07.13 14:24

Du mener det sikkert godt, Øyvind. Men det er forskjell på teori og praksis. Og dessuten er ikke akkurat kallenavn på klubber det største problemet på det forumet - noe mange har fortalt deg, uten at det ser ut til å hjelpe. Det er faktisk ikke mennesker, men organisasjoner.  Det er atskillig verre når det går ut over mennesker, og dertil norske mennesker som faktisk kan lese det som skrives om dem.

Det du/dere gjør nå, er å legge opp til et system der klaging blir brukt i et forsøk på å straffe eller bli kvitt meningsmotstandere på alle mulige måter, og dere har bare gitt dem flere verktøy. Noe en kan se eksempler på på VG Debatt, for eksempel. Jo flere slike regler dere finner på etterhvert, desto mindre virker de og desto færre gidder. Helt til dere sitter igjen med et sanitert forum der alle drikker te sammen og koser seg og en hver diskusjon blir sett ned på. Noe som kanskje passer med hvordan man har tvunget fram en sanitering i engelsk fotball der man snart på snakke Queens English for å få komme inn.

Samtidig blir andre slettet for å svare på en post der du faktisk stiller et spørsmål. Noe som gjør det hele til en vits.

(Innlegget ble redigert 08.07.13 14:28)

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
08.07.13 14:44
missChance: Det du/dere gjør nå, er å legge opp til et system der klaging blir brukt i et forsøk på å straffe eller bli kvitt meningsmotstandere på alle mulige måter, og dere har bare gitt dem flere verktøy.

Er ikke så mange klager ang fotball faktisk. Det er mest klaging om trolling. Det vanligste er unge menn/gutter som hiver seg innom en klubbtråd med skittslenging.

Nå har VGD en side med regler, og så en presisering av disse reglene med et par ekstra på fotball. Jeg mener nå det er et stykke derfra til Queens English...

Men - hva mener du er det største problemet i fotballforumene? Og hvordan løses det?

Øyvind

 

(Innlegget ble redigert 08.07.13 14:44)

missChance
missChanceInnlegg: 48246
08.07.13 15:00
VG Nett: Er ikke så mange klager ang fotball faktisk. Det er mest klaging om trolling. Det vanligste er unge menn/gutter som hiver seg innom en klubbtråd med skittslenging. Nå har VGD en side med regler, og så en presisering av disse reglene med et par ekstra på fotball. Jeg mener nå det er et stykke derfra til Queens English... Men - hva mener du er det største problemet i fotballforumene? Og hvordan løses det? Øyvind

Nå snakket jeg generelt når det gjaldt dette med å gi enkelte debattanter et verktøy for egentlig grunnløs klaging. Det er bare å se i denne tråden (tror jeg det var, orker ikke å gå bakover - og bør vel heller ikke peke på noen, for det er jo  heller ikke riktig), hvor det nærmest blir tysting og sutring og ønske om regler mot alt man en eller annen gang har blitt fornærmet over. Slikt skaper ikke akkurat et godt forum.

Og på fotballforumet - du sier det jo selv. "Alle" har fortalt deg at det er trolling (og brukere som er opprettet kun for trolling) og lignende ødelegging av debatten. Og det har ingenting å gjøre med kallenavn på klubber å gjøre. Når det liksom skal bli en regel på et fotballforum, fordi noen opprettet en tråd og klaget, kan dere snart legge ned forumet. Og grunnen til at det ikke er så mange klager ang. fotballforumet, er vel kanskje at de fleste ønsker og tåler litt takhøyde og temperatur? Hva så om noen kaller United Scum? Hele fotballen er tuftet på rivalisering og "fiendskap" og supportertilhørighet. Skal vi alle sette oss ned å være "bestevenner" og ikke holde med noe bestemt lag?

Problemet løses vel i hvert fall ikke ved enda flere regler samtidig som det folk faktisk irriterer seg over blir oversett. Da mister jo reglene bare sin mening og virkning.

 

Jeg får nesten inntrykk av at dere sitter og lager nye regler etter hvert som noen pønsker ut noe nytt å klage på. Og så sitter mod og sletter litt vilkårlig etterpå uten engang å vurdere hva klagen gjelder. Bare for å teste en gang klaget jeg på en som selv skrev at han/hun sendte inn klage på debattanter som egentlig ikke hadde gjort noe galt på grunnlag av at debattanten kalte de andre "bermen". (Har du hørt noe så fryktelig???) Og jo da, mod slettet umiddelbart. Men på Politikk kan ganske motbydelige kallenavn på f.eks. Eskil Pedersen og andre politikere og offentlige personer bli stående. Og du sier at disse må tåle litt negativ omtale. Men kallenavn på klubber skal liksom være et problem?

(Innlegget ble redigert 08.07.13 15:02)

-k9b_
-k9b_Innlegg: 25456
08.07.13 17:47
VG Nett: Humor er selvsagt lov. Men hvis det er nødvendig for humoren at andre lag omtales som "scum" (eller lignende) så sliter vi litt her?

Off topic er forbudt. Dive-tråder, hvem er best av X og Y-tråder samt all off topic og humorinnslag postes i Garderoben. Oppretter du en tråd som ikke handler om Premier League fotball direkte, vil kontoen din bli stengt.

Var dette jeg tenkte på, ikke kallenavn. Er det virkelig ikke lov med PL-relatert humor på forumet lenger? Garderoben kan legges ned, det er et dødt forum.

Spike11
Spike11Innlegg: 12441
08.07.13 18:05
VG Nett: Helt enig, og jeg har ikke inntrykk av at vi "modererer i hjel" debatten på fotballdelen av VGD? Synes du?
Det er en av de mest populære delene av VGD, og det er livlig debatt med høyt under taket.
At denne debatten blir dårligere av å ikke kunne kalle andre lag slik uttrykk er jeg ikke med på.

Det første først. Nei, debatten modereres ikke i hjel, og jeg synes det er prisverdig at dere tar tak. Fotballsidene har i perioder vært ganske håpløse.

Men, og dette er viktig: Som missChance påpeker, er ikke kallenavn i fotballens verden spesielt negativt, det er en del av den vanlige dialogen. Og det er stor forskjell på å sette økenavn på politiske partier og meningsmotstandere og å gjøre det i fotballverdenen. Sammenligningen er rett og slett ikke relevant, og enda mindre relevant blir den av at mange av de politiske kommentarene handler om å slå meningsmotstandere i hartkorn med nazister etc. Slike karakteristikker har jeg sett lite av på fotballsidene.

For ordens skyld: Ingen av delene handler om meg som debattant, da jeg ikke anvender slike uttrykk. Men forskjellen mellom politikk og fotball er himmelvid, og det håper jeg VGDs moderatorer innser. Da kan debatten bli enda bedre.

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
08.07.13 18:20
-k9b_: Off topic er forbudt. Dive-tråder, hvem er best av X og Y-tråder samt all off topic og humorinnslag postes i Garderoben. Oppretter du en tråd som ikke handler om Premier League fotball direkte, vil kontoen din bli stengt.

Humor (pun intended) at det reageres på all den tid det har stått der i over to år.

Vi får se på om Garderoben skal legges ned men det er ikke noe vi tar sånn på sparket.

Øyvind

(Innlegget ble redigert 08.07.13 18:20)

missChance
missChanceInnlegg: 48246
08.07.13 18:26
Spike11: Det første først. Nei, debatten modereres ikke i hjel, og jeg synes det er prisverdig at dere tar tak. Fotballsidene har i perioder vært ganske håpløse.

Hadde de tatt tak i det som faktisk er problemet, ja :)

Og enig, jeg har heller ingen behov for å bruke kallenavn på klubber, men hvis det skal være lavt under taket, blir det helt håpløst.

Og også enig med -k9b_. Garderoben er noe tull. Og også et sted / en funksjon som det virker som om aktivt blir brukt av klagere. Det har skjedd mer enn én gang at helt relevante PL-tråder har blitt flyttet dit etter klager. Noe som da er helt etter hensikten siden ingen lenger ser tråden.

Branneren
BrannerenInnlegg: 49942
08.07.13 18:26
VG Nett: Humor (pun intended) at det reageres på all den tid det har stått der i over to år. Vi får se på om Garderoben skal legges ned men det er ikke noe vi tar sånn på sparket. Øyvind

garderoben er fotballforumets svar på backstage

og så vil jeg si at hårsårheten er en smule høy på fotballforumene

veldig høy mener jeg egentlig

hallo folkens!!! det er bare fotball!!!

(Innlegget ble redigert 08.07.13 18:30)

Branneren
BrannerenInnlegg: 49942
08.07.13 18:29
missChance: Det har skjedd mer enn én gang at helt relevante PL-tråder har blitt flyttet dit etter klager. Noe som da er helt etter hensikten siden ingen lenger ser tråden.

resten av trådene havner på backstage

fornærmende for de av oss som faktisk liker oss både her og der

humor er sterkt undervurdert

StevenPatrick
StevenPatrickInnlegg: 28096
08.07.13 18:35

En annen liten sak en gammel grinebiter reagerer på, det er denne overdrevne smileybruken.
For guds skyld, jeg reagerer ikke på at noen setter et smil bak et utsagn, et blink, hva som helst, men jeg reagerer på dette...:-))))))))))))))))))))

Det ser ut som den som skriver det mangler et eller annet i toppetasjen, og om man skriver det etter å ha kommet med et eller annet fornærmelig utsagn, da blir det enda mer idiotisk.
Nå er det jo hovedsakelig idioter som gjør dette også, men det er like relevant å slå ned på dette som det er å slå ned på bruk av store bokstaver, f.eks.

fryatt
fryattInnlegg: 4393
08.07.13 19:09
StevenPatrick: Nå er det jo hovedsakelig idioter som gjør dette også, men det er like relevant å slå ned på dette som det er å slå ned på bruk av store bokstaver, f.eks.

Utrolig bra at ikke alle mener det samme. Smileys er helt ok. Store bokstaver er greit, men ikke hele tiden. Det er vel litt drøyt å kalle folk for idioter? Kanskje du er av et helt annet kaliber... Skal det ikke være lov til noen ting lengre?

Sitat
SitatInnlegg: 9587
08.07.13 19:14
fryatt: Skal det ikke være lov til noen ting lengre?

Nei tydeligvis ikke, hele vår humoristiske meningsutveksling og uenighet om fotball er dessverre fjernet. Hvem i alle dager er det som klager på slik uskyldig moro ?

missChance
missChanceInnlegg: 48246
08.07.13 19:16
Sitat: Nei tydeligvis ikke, hele vår humoristiske meningsutveksling og uenighet om fotball er dessverre fjernet. Hvem i alle dager er det som klager på slik uskyldig moro ?

Vel, med sjefen i tråden blir avsporinger lett avslørt ... :D

Sitat
SitatInnlegg: 9587
08.07.13 19:19
missChance: Vel, med sjefen i tråden blir avsporinger lett avslørt ... :D

Det er jo flust med avsporinger her og jeg startet med å kommentere kommentarer angående sutring mellom fotballsupportere, uskyldig moro var det uansett ;-)

Branneren
BrannerenInnlegg: 49942
08.07.13 20:59
StevenPatrick: Det ser ut som den som skriver det mangler et eller annet i toppetasjen, og om man skriver det etter å ha kommet med et eller annet fornærmelig utsagn, da blir det enda mer idiotisk.
Nå er det jo hovedsakelig idioter som gjør dette også, men det er like relevant å slå ned på dette som det er å slå ned på bruk av store bokstaver, f.eks.

jeg går ut i fra at du tøyser nå

du brøt en haug med regler nå jo

StevenPatrick
StevenPatrickInnlegg: 28096
08.07.13 21:02
Branneren: du brøt en haug med regler nå jo

Nevn en.
Å omtale et fenomen, og gi det en karakteristikk, det bryter knapt noen regler.
Denne avsporingen både du og jeg bedriver akkurat nå, derimot...

deF0RD
deF0RDInnlegg: 15800
09.07.13 16:00

Øyvind!

Dere kan da ikke mene at dere sletter innlegg med ordet "frepper"??? Sjøl om det forklarte hvorfor et innlegg forsvant i går, der jeg bruket ordet - om meg sjøl! Jeg tilhører denne forhatte, men opphøyde rase...
Men hvorfor? Tror dere vi er hårsåre alle sammen? Jeg forholder meg fremdeles retten til å kalle sittende regjering rød-grønn gørr og da får jeg for svingende tåle frepper om meg sjøl!

Jeg tror jeg snakker på vegne av samtlige freppere at akkurat den betegnelsen skal vi tåle, når vi i årevis har fått høre rasister, reserve-nazister, ego-partiet, sex-misbrukernes samlingsparti, lovbryternes forbund og påstander om at det var partieier Hagen som styrte oss! Alt dette her greier vi faktisk å flire av - det kalles sjøl-ironi!

Mvh
deFREPP

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 15760
09.07.13 18:14
VG Nett: Er ikke så mange klager ang fotball faktisk. Det er mest klaging om trolling. Det vanligste er unge menn/gutter som hiver seg innom en klubbtråd med skittslenging.

Hvis det ikke er så mange klager angående fotball, er det da slik at disse klagene gjelder bruk av kallenavn på klubbene? Hvis ikke, så skjønner jeg enda mindre av poenget med denne regelen.

Forøvrig er jeg enig med de andre over meg her.

DimitarBerbatov9
DimitarBerbatov9Innlegg: 13132
10.07.13 02:32

De som har problemer med å akseptere en regel som forbyr kallenavn som "manure" "chelski" og "man shitty" bør seriøst revurdere om de er modne nok til å delta i det voksne liv. 

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
10.07.13 12:10
deF0RD: Dere kan da ikke mene at dere sletter innlegg med ordet "frepper"??? Sjøl om det forklarte hvorfor et innlegg forsvant i går, der jeg bruket ordet - om meg sjøl! Jeg tilhører denne forhatte, men opphøyde rase...
Men hvorfor? Tror dere vi er hårsåre alle sammen? Jeg forholder meg fremdeles retten til å kalle sittende regjering rød-grønn gørr og da får jeg for svingende tåle frepper om meg sjøl!

Takk for tilbakemelding, og fint at du har blitt "tykkhudet" gjennom årene. Eller?

Vi ønsker rett og slett ikke en debatt der folk må snakke slik, det gjelder uansett hvilke tilnavn de setter på partiene. Det blir en dårligere debatt, skaper bare masse avsporing (som handler om tilnavnene i stedet for saken som diskuteres) og folk blir sure og oppgitte og gidder ikke diskutere mer.

Det samme skjer med tilnavnene i fotballen. Det er fint og høre at mange her skriver at de hever seg over det - og at de tåler det. Men vi kommer ikke til å endre regelen igjen. Synes svaret over dette er inne på noe vesentlig: hvis det å skjelle ut det andre laget/partiet med nedsettende navn er et nødvendig kriterie for at man skal kunne diskutere, så sliter vi.

Så må vi selvsagt gjøre noe med de andre tingene også. Dette alene endrer ikke verden. Spesielt trolling i fotballforumet er et problem. I politikk-forumene har det hjulpet at vi har satt som krav at åpningsinnleggene skal være mer begrunnet. Det setter i gang debattene bedre, som sprer seg nedover i diskusjonene.

Øyvind

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg