Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vi trenger en bedre måte å diskutere på - og deg

NYTT TEMA
VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
15.09.13 15:25
aicat: Hvorfor har dere da ikke greid å gi meg et svar på hvilke regler jeg brøt i det innlegget jeg har sendt til dere på e-post for 5 dager siden og som ble slettet?

Fordi vi ikke trenger begrunne slettinger.

Øyvind

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
15.09.13 15:27
aicat: Fra nå av kommer jeg til å lagre samtlige innlegg som går på kritikk av VT / JV som organisasjon - og jeg vil ha en begrunnelse for hvorfor dere sletter dette. Fortsetter denne praksisen vil jeg ta saken videre med dine overordnede, for dette er rett og slett sensur av meninger!

Nei, det er ikke sensur. Det er VG som utøver vår fulle rett til å håndheve de reglene vi har satt for vårt eget forum. Og det står i reglene at vi ikke trenger begrunne slettinger. Det kommer av at det fører til en haug med nye eposter hvor de som har fått ting slettet skal argumentere for hvorfor vi tar feil og de har rett. Og dermed kaster moderatorene bort masse tid de ikke har.

Øyvind

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
15.09.13 15:28

Innlegget ditt er forøvrig slettet fordi det er spamming og avsporing. Diskusjoner om VGD og våre regler, avgjørelser etc. hører ikke hjemme i trådene men i dette underforumet som heter "VG Debatt".

Øyvind

venderhit
venderhitInnlegg: 266
15.09.13 15:39
VG Nett: Innlegget ditt er forøvrig slettet fordi det er spamming og avsporing. Diskusjoner om VGD og våre regler, avgjørelser etc. hører ikke hjemme i trådene men i dette underforumet som heter "VG Debatt".

Lenge siden vi avslørte som brukere at dine moderatorer også/avogtil sletter i blinde, uten å sjekke innlegget som er innklaget. 

Brukeren PelleParafin klaget til og med inn ett av VG-Nett's egne åpningsinnlegg og fikk det fjernet, da skjønner du selv, at litt selvkritikk kan være i orden?:)

Jehovas Vitner vet vi sitter støtt på sutreknappen når det kommer til kritikk av dem, det er enkelt å se. Så hva med å be dine moderatorer heller følge med på hva som blir slettet, slik at Jehovas Vitner ikke kan klage og ting blir random og helt uten mening radert vekk fra trådene om dem, eller er de diskuteres,

 

Og et spørsmål: "har ikke dere en funksjon som innsetter igjen, feilaktig moderert vekk innlegg"?

(Innlegget ble redigert 15.09.13 15:40)

Store-O
Store-OInnlegg: 10414
15.09.13 15:48
VG Nett: Og nei igjen - vi beskytter ingen. Det er så enkelt som at noen er så langt inni deres egne argumentasjoner og tankerekker at de ikke klarer se at det finnes andre meninger som er helt legitime. Og som ikke bryter reglene.

Nei, det tror ikke jeg heller, ikke når det gjelder "vi".  Overhodet ikke. Jeg var svært optimistisk når du kom på banen her, og tror du mener alvor. 

Det jeg og flere her snakker om er hva som forskjellige dager skjer i praksis. Prøv å lytt litt også,  og du trenger ikke bare oss, men også moderatorer som har forstått budskapet. .. Jeg kan ikke se at noen er så  langt inne i sin egen argumentasjons at en liksom ikke skjønner at daglig utskjelling, personfokusering og sykeliggjøring er meninger som er legitime". 

Klart MOD på vakt ikke får med seg alt, men når innlegg som forteller om  "vi normale" i motsetning da til de som nødvendigvis på andre siden ikke er normale får stå,  (blir rapportert) mens et innlegg som påpeker at slikt er brudd på reglene med henvisning til denne tråden blir sletta, da handler det ikke om å ikke ha fått det med seg. 

Men tross alt er ting blitt bedre her, Blant annet har karakteristikker minka betraktelig. Rom ble ikke bygd på en dag, og ingen er ufeilbarlige. 

aicat
aicatInnlegg: 14964
15.09.13 15:50
VG Nett: Nei, det er ikke sensur. Det er VG som utøver vår fulle rett til å håndheve de reglene vi har satt for vårt eget forum. Og det står i reglene at vi ikke trenger begrunne slettinger. Det kommer av at det fører til en haug med nye eposter hvor de som har fått ting slettet skal argumentere for hvorfor vi tar feil og de har rett. Og dermed kaster moderatorene bort masse tid de ikke har.

Dette var ikke spam eller avsporing! Dette var et spørsmål om hvilke regler som brytes i nevnte innlegg. Jeg konstaterer at du ikke er i stand til å begrunne slettingen - og det er jo en grei måte å sno seg unna ren sensur på - ved å hevde at dere "ikke trenger å begrunne sletting".

Men siden denne trådens tittel nettopp går på å finne en bedre måte å diskutere på - hadde jeg forventet et noe mer begunnet svar enn dette.

Vel, jeg kommer som sagt til å lagre alle innlegg jeg sender med kritikk av JV / VT. 

Jeg vil be deg ta en titt i et par av de trådene hvor det debatteres JV sin blodpraksis - og se hvordan det her "debatteres". Jeg har deltatt her og på AD i mange år nå - men make til slik uredelig debattoppførsel har jeg ALDRI sett før. Dere kan da ikke være totalt blinde for selv å se hvordan enkelte her oppfører seg.

 

(Innlegget ble redigert 15.09.13 15:56)

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
15.09.13 16:12
aicat: Dette var ikke spam eller avsporing! Dette var et spørsmål om hvilke regler som brytes i nevnte innlegg. Jeg konstaterer at du ikke er i stand til å begrunne slettingen - og det er jo en grei måte å sno seg unna ren sensur på - ved å hevde at dere "ikke trenger å begrunne sletting".

Når man diskuterer noe annet enn det innlegget handler om, er det pr. definisjon avsporing.

Om du vil diskutere noe som gjelder VGD, så skal det IKKE gjøres i trådene det gjelder, men i egne innlegg i dette underforumet eller på e-post til moderatorene. 

Men som sagt: Vi trenger ikke begrunne slettinger, og gjør det sjelden av de grunner som jeg svarte rett ovenfor her.

Svaret mitt er altså: Innlegget ditt ble slettet fordi det er en avsporing.

Du må gjerne samle på innlegg som slettes.

PS. Om man skriver en velbegrunnet kritikk av noe en annen har skrevet, men begynner med "Det er det mest idiotiske jeg har hørt" og så kommer med argumentasjonen - blir det slettet - uansett hvor saklig og velformulert resten er.

Jeg sier IKKE at det er det du har gjort, det er ment som et generelt tips.

Vi sletter også innlegg som siterer innlegg som vi har slettet. Så om en person skriver noe som bryter reglene, så siterer du dette og svarer bra, så vil vi oftest slette både det den andre skrev OG ditt svar - selv om det var bra.

Øyvind

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
15.09.13 16:15
Store-O: Klart MOD på vakt ikke får med seg alt, men når innlegg som forteller om  "vi normale" i motsetning da til de som nødvendigvis på andre siden ikke er normale får stå,  (blir rapportert) mens et innlegg som påpeker at slikt er brudd på reglene med henvisning til denne tråden blir sletta, da handler det ikke om å ikke ha fått det med seg.

Enig, moderatorene kan ikke få med seg absolutt alt. Så selvsagt kan det skje at ting som bryter reglene blir stående. 

Men - innlegg som avsporer ved å påpeke at dette er et brudd - blir slettet. Det er IKKE måten å rapportere ting på. Det gjør du ved å trykke varsle på innlegget eller sende epost til moderator. Debatter om reglene i trådene er pr. definisjon avsporing og de sletter vi - med unntak av i dette underforumet. Vi kan ikke ha ørten tråder om alle slags temaer hvor folk krangler om hva reglene er.

Øyvind

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
15.09.13 16:19
venderhit: Lenge siden vi avslørte som brukere at dine moderatorer også/avogtil sletter i blinde, uten å sjekke innlegget som er innklaget.  Brukeren PelleParafin klaget til og med inn ett av VG-Nett's egne åpningsinnlegg og fikk det fjernet, da skjønner du selv, at litt selvkritikk kan være i orden?:)

Ja jøss, det har hendt, og vil sikkert hende igjen. Vi har 11 000 innlegg i døgnet og vi har aldri påstått at vi er perfekte mennesker som aldri gjør feil. 

Det vi derimot står på, er at vi ikke tar standpunkt til hverken religiøse eller politiske spørsmål når vi sitter og modererer - slik som mange her konspirerer om. 

Alle som jobber med moderasjon på VGD, jobber ut fra samme etiske standarder som journalister. De har taushetsplikt om hva de finner ut på jobben, og skal være objektive i jobben. Så enkelt. 

Vi har aldri noen gang sett tegn på noen av moderatorene har hatt tendenser i noen slik retning. Men vi får nå likevel ørten klager på at det er slik. Og det er alltid begge parter som klager: de som er for FrP og de som er mot, de som er Jehovas Vitner og de som ikke kan fordra dem, de som mener isen smelter pga global oppvarming og de som mener hele greia er helt naturlig...

Vi tar akkurat den kritikken der helt med ro. 

Øyvind

Jaddadu
JaddaduInnlegg: 3734
15.09.13 16:23
VG Nett: Når man diskuterer noe annet enn det innlegget handler om, er det pr. definisjon avsporing.

Tenker det da hadde gått varmgang i slette knappen, men det gjør det nok ikke, fordi det avhenger av hvilken side du stiller deg ved... Slettingen er neppe objektiv.

XD

Jaddadu
JaddaduInnlegg: 3734
15.09.13 16:27

Obs ! Kom borti knappen hva ? Ja det viser jo at der er slik jeg sa.

ROTFLMAO

XD

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
15.09.13 16:28
Jaddadu: Obs ! Kom borti knappen hva ? Ja det viser jo at der er slik jeg sa.

Skjønner ikke hva du mener?

Øyvind

Jaddadu
JaddaduInnlegg: 3734
15.09.13 16:31
VG Nett: Skjønner ikke hva du mener?

Ok, kanskje bare en feil, innlegget ble bare borte, spiller egentlig ingen rolle. - ha en fin dag videre.

XD

aicat
aicatInnlegg: 14964
15.09.13 16:40
VG Nett: Svaret mitt er altså: Innlegget ditt ble slettet fordi det er en avsporing.

Da forstår jeg hva du mener. Jeg er enig i at flere av de innleggene jeg har fått slettet - ble slettet - nettopp fordi jeg forstod årsaken.

Men generelt har jeg fått den erfaring etter noen år her at rene angrep på person eller ren sjikane klager jeg sjelden på - fordi det sier mest om avsenderens manglende argumenter (tilsv. Godwins Law). 

Når debatten går fra sak til rene personangrep, sjikane og hersketeknikk - regner jeg med at den som fremfører angrepene ikke lenger er i stand til å argumentere på sak. I noen tilfeller hadde det kanskje vært greit å la slike innlegg bli stående - for det er jo kun avsenderen som slik har stigmatisert seg selv og slik "meldt seg ut av" en saklig debatt.

Her er f.eks. et eksempel på stigmatisering av andre debattanter som havner i en kategori debatt hvor sjikane brukes for å kneble en debatt:

http://vgd.no/samfunn/midtoesten/tema/1750894/tittel/pa-antisemitism/innlegg/37983008#post37983008

 

(Innlegget ble redigert 15.09.13 16:47)

aicat
aicatInnlegg: 14964
15.09.13 18:23
aicat: Da forstår jeg hva du mener. Jeg er enig i at flere av de innleggene jeg har fått slettet - ble slettet - nettopp fordi jeg forstod årsaken.

Men det som fikk meg til å stille spørsmålet om partisk sletting i utgangspunktet - og om dette var ren sensur hadde sin årsak som følger:

Jeg fikk noen innlegg slettet hvor jeg så og si ordrett hadde brukt samme setninger og like formuleringer til den jeg svarte. Mine innlegg ble slettet (hvilket jeg forstod), men de innlegg jeg besvarte ble stående - hvilket jeg ikke forstod og som derfor fikk meg til å spørre hvorfor?

Men dere oppdaget kanskje ikke sammenhengen her - siden jeg ikke har for vane (i motsetning til den jeg da diskuterte med) å henge på klageknappen, eller spamme ned annenhvert innlegg ved å opptre som "reservemod", sitere forumets debattregler, klage over stråmenn, hersketeknikk og avsporinger når vedk. har kjørt seg selv fast i en debatt.

Store-O
Store-OInnlegg: 10414
15.09.13 18:30
VG Nett: Men - innlegg som avsporer ved å påpeke at dette er et brudd - blir slettet. Det er IKKE måten å rapportere ting på. Det gjør du ved å trykke varsle på innlegget eller sende epost til moderator.

Helt riktig det, men når originalinnlegget ikke blir sletta etter noen trykk på "surveknappen", ja da vet du jo det med fotballbanen.   En MOD på vakt som reagerer skaper fort ro. 

Den viktigste setningen i reglene synes jeg er: "diskuter sak ikke person"..  men da har jeg sagt mitt. 

Keva
KevaInnlegg: 17583
15.09.13 19:51
VG Nett: Når det er sagt så er det nok av regelbrudd

Jaha...

Ved 11-tiden i formiddag skrev jeg et svar på VG-Metts innlegg over her, der jeg støttet det h*n skrev, samt refererte til at dere tolererer religiøs forkynnelse på MØ-forumet.
Jeg nevnte samtidig tråden jeg selv startet om dette på herværende forum, og at dere ikke har svart på problemstillingen.

Hvilken regel brøt nå dét?

VG-Mett
VG-MettInnlegg: 45613
16.09.13 06:54
VG Nett: Når man diskuterer noe annet enn det innlegget handler om, er det pr. definisjon avsporing.

En tråd lever sitt eget liv, og det ene fører til det andre og ting henger sammen. Jeg synest det er vanvanskelig å si at det er avsporing.

aicat
aicatInnlegg: 14964
17.09.13 09:16
VG Nett: Når man diskuterer noe annet enn det innlegget handler om, er det pr. definisjon avsporing.

Til Øyvind

Du får spørre deg selv om hvorfor vi stiller spørsmål ved måten dere modererer debatten på.

Dette innlegget her (16.09.13 21:42):

http://vgd.no/samfunn/religion-og-livssyn/tema/1714158/tittel/blodloes-kirurgi/side/95

 

Er en repostering av et innlegg dere tidligere slettet. Som du ser er innlegget stort sett ren sjikane og persondebatt - og så svarer jeg på innlegget - men svaret mitt sletter dere - men dere lar sjikanen få stå. 

 

OK, forsåvidt i og med at avsender her stort sett stigmatiserer seg selv, men deres inkonsekvente sletting er det vel all grunn til å stille spørsmål om. Men du får ta en prat med vedk. som var vakthavende mod i går kveld ca kl 22.

 

Jeg forstår i alle fall lite av en slik praksis.

 

 

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
17.09.13 10:27
aicat: Er en repostering av et innlegg dere tidligere slettet. Som du ser er innlegget stort sett ren sjikane og persondebatt - og så svarer jeg på innlegget - men svaret mitt sletter dere - men dere lar sjikanen få stå.

Takk for tips. Tror ikke det skal leses for mye inn i forskjeller som dette. Jeg har sett på tråden og fjernet en haug med innlegg. Sånn generelt så har dere en tone på det forumet som er alt annet enn hyggelig. Jeg forstår VELDIG godt at det er store uenigheter, men det blir mye jobb for oss - for å si det pent...

Øyvind

aicat
aicatInnlegg: 14964
17.09.13 11:02
VG Nett: Sånn generelt så har dere en tone på det forumet som er alt annet enn hyggelig.

At tonen her er lite hyggelig, det beror kanskje på at åpningsinnlegget inneholder en selvmotsigelse - som TS nekter å forklare meningen med - så da er det vel ikke så rart at menge med meg blir litt frustrert.

Som du ser er ikke jeg den eneste som etterspør meningen. 

aicat
aicatInnlegg: 14964
17.09.13 15:52
VG Nett: Takk for tips. Tror ikke det skal leses for mye inn i forskjeller som dette. Jeg har sett på tråden og fjernet en haug med innlegg. Sånn generelt så har dere en tone på det forumet som er alt annet enn hyggelig. Jeg forstår VELDIG godt at det er store uenigheter, men det blir mye jobb for oss - for å si det pent... Øyvind

Nå er det tredje gang vedk. reposterer et personangrep i et innlegg dere har slettet to ganger før i tråden "blodløs kirurgi"!

Er det det man kaller å "leve farlig"?

mvh

AI-cat

fryatt
fryattInnlegg: 4393
17.09.13 20:31

Men dere sletter ikke når en person har greid det kunststykke å finne ut hvor en person bor. Da begynner det å ligne på trakkaseing og trusler. Hvordan kan den personen ennå være på VGD? Han tåler ikke å bli imotsagt og blir truende. Dette er vel klart imot reglene her! Se på forumet "Sex og samliv. Der er det mye rart.

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
18.09.13 08:43
fryatt: Men dere sletter ikke når en person har greid det kunststykke å finne ut hvor en person bor. Da begynner det å ligne på trakkaseing og trusler. Hvordan kan den personen ennå være på VGD? Han tåler ikke å bli imotsagt og blir truende. Dette er vel klart imot reglene her! Se på forumet "Sex og samliv. Der er det mye rart.

Slike ting er det absolutt lurest å kontakte moderatorteamet om. Eposten står nederst på alle sider. 

Øyvind

fryatt
fryattInnlegg: 4393
18.09.13 08:49
VG Nett: Slike ting er det absolutt lurest å kontakte moderatorteamet om. Eposten står nederst på alle sider.
Øyvind

Jeg har gjort det! Fikk til svar at det ikke var nok til en reaksjon! Det er helt utrolig. Det blir ubehagelig når brukere begynner å følge med deg. Kartlegger alt om deg, skremmende og helt utilbørlig oppførsel.

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
18.09.13 09:12
fryatt: Jeg har gjort det! Fikk til svar at det ikke var nok til en reaksjon! Det er helt utrolig. Det blir ubehagelig når brukere begynner å følge med deg. Kartlegger alt om deg, skremmende og helt utilbørlig oppførsel.

Hm, ok... Send meg en melding da:

http://www.vg.no/profil/?u=8862/

fryatt
fryattInnlegg: 4393
18.09.13 16:15
VG Nett: Hm, ok... Send meg en melding da:

Har du fått meldinga mi? Har sendt den.

tr0ndern
tr0ndernInnlegg: 12384
19.09.13 10:06
fryatt: Har du fått meldinga mi? Har sendt den.

Kontakt politiet, lever formell anmeldelse. Om ikke annet blir VGD nødt til å oppgi brukerens identitet i retten.

missChance
missChanceInnlegg: 49312
19.09.13 10:23
tr0ndern: Kontakt politiet, lever formell anmeldelse. Om ikke annet blir VGD nødt til å oppgi brukerens identitet i retten.

Eller la VGD se om det faktisk er slik det hevdes først ...

fryatt
fryattInnlegg: 4393
19.09.13 10:58
missChance: Eller la VGD se om det faktisk er slik det hevdes først ...

Det er nok slik, hvis du har fulgt med i tråden. Det står svart på hvit. Ingen tvil her.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg