Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vi trenger en bedre måte å diskutere på - og deg

NYTT TEMA
Qanuk
QanukInnlegg: 7433
23.04.13 12:35
Staalisen: Kanskje bør det også ses på hvilke profil-navn og profilbilder som er akseptable å bruke.

Du kan roe deg helt ned. De slettet f.eks. UnderdanigHomse etter bare noen timer.

Humor, Øyvind. Humor.

(Innlegget ble redigert 23.04.13 12:36)

keizersoze
keizersozeInnlegg: 8841
23.04.13 12:46

http://www.youtube.com/watch?v=kQFKtI6gn9Y

 

Dere trenger ikke takke meg VGD.

Men her er oppskriften for gode argumentasjoner.

Staalisen
StaalisenInnlegg: 3495
23.04.13 12:57
Qanuk: Du kan roe deg helt ned. De slettet f.eks. UnderdanigHomse etter bare noen timer.
Humor, Øyvind. Humor.

Å slette et profilnavn som U-Homse bærer bud om en streng praksis. Jeg tenkte mer på folk som, via sitt profilnavn, kan gi uttrykk for å ha en posisjon i VG-systemet.

(Innlegget ble redigert 23.04.13 12:59)

Qanuk
QanukInnlegg: 7433
23.04.13 12:59
Staalisen: Jeg tenkte mer på folk som, via sitt profilnavn, tilsniker seg til en posisjon i VG-systemet.

Jada, jeg er klar over hvem du sikter til, men nå har det seg slik at majoriteten faktisk er observante nok til å se forskjell på mod og "mod".

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
23.04.13 13:03
Staalisen: Kanskje bør det også ses på hvilke profil-navn og profilbilder som er akseptable å bruke. Det er nå i hvert fall en debattant som har laget seg en profil som bare avviker marginalt fra VG Netts. Slike profilnavn bør forbys etter min mening siden de kan forveksles med forumets offisielle moderator.

Absolutt. Slikt er det fint om vi får beskjed om. Vi fjerner profilbilder stadig vekk. Så om bildet ditt plutselig er standard "smilemann" så vet du hvorfor - da har mod slettet det.

Øyvind

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
23.04.13 13:04
Staalisen: Å slette et profilnavn som U-Homse bærer bud om en streng praksis. Jeg tenkte mer på folk som, via sitt profilnavn, kan gi uttrykk for å ha en posisjon i VG-systemet.

Akkurat i det tilfellet hadde det nada med nicket og gjøre, men hva vedkommende postet på VGD. Man trenger ikke lese konspirasjoner inn i alt som skjer her.

Øyvind

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
23.04.13 13:05
ondoro: Når jeg sa det til deg for noen uker siden at dette måtte komme avviste du det totalt og sa "kommer ikke på tale".. Men ja. Gratulerer, du går deg til.

Evolusjon er et strålende prinsipp. Alltid.

Øyvind

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
23.04.13 13:06
jonas: Men sånn litt mer saklig, hva med å skumlese et par tråder på vitenskapsforumet og fjerne debatanter som kun farer med diffuse spekulasjoner og fri fantasi slik at de hodene som er interessert i vitenskap kan diskutere uten at trådene blir nedspammet av pjatt?

Jepp. Vi tar det i tur og orden.

Øyvind

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
23.04.13 13:07
ondoro: Forøvrig fikk jeg litt betenkeligheter i går.. du sa du skulle omskrive reglene? Reglene på VGD er ypperlige slik jeg ser det, enkle og forståelige. Ikke lag noe innvikla tull.  Problemet er at vi ikke har hatt moderatorer her de siste åren som har respekt de reglene de vel er satt til å håndheve.

Jepp - de skal skrives enklere og endres endel. Vi er ikke enige om hvorfor ting har blitt som det har blitt, det er endel paralelle løp her. 

Øyvind

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
23.04.13 13:08
Zen0n: Nivået her inne har blitt betraktelig verre i det siste, og det er fordi åpenbare forumtroll får lov til å fortsette å herje på. Jeg mener det skal være lov å holde en frisk tone i debatten, inkludert "det er det mest idiotiske jeg har hørt", men noen debattanter viser at de åpenbart ikke er interessert i saklig og god debatt og tyr i stedet til skjellssettende ord, negative karakteristikker og personangrep.

Det er helt klart et problem. Så får hver enkelt stille seg spørsmålet om "det er det mest idiotiske jeg har hørt" er en bra måte og få debatten videre, eller om det tvert i mot lager et dårligere klima og en kjipere diskusjon.

Øyvind

ondoro
ondoroInnlegg: 33023
23.04.13 13:21
VG Nett: profilbilder

At dere tillater karikaturer av Profeten Muhammed, støter mange, inklusive meg (fordi bevisst håning støter meg) og det er forkastelig. 

Men det er vel for å verne om "ytringsfriheten" det da..

Zen0n
Zen0nInnlegg: 45486
23.04.13 13:22
VG Nett: Så får hver enkelt stille seg spørsmålet om "det er det mest idiotiske jeg har hørt" er en bra måte og få debatten videre, eller om det tvert i mot lager et dårligere klima og en kjipere diskusjon.

"Det er det mest idiotiske jeg har hørt" er kanskje i drøyeste laget, og bidrar som du skriver til å fyre opp.

Derimot hender det jeg sier "dette er bare tull" eller noe lignende. Det mener jeg er greit å kunne si hvis det er noe en annen debattant skriver og som er påviselig feil.

(Innlegget ble redigert 23.04.13 13:23)

bønna1
bønna1Innlegg: 39940
23.04.13 13:38
megapixsel: Skulle gjerne skrevet det til deg, men har ikke tenkt å drive med outing i en tråd der MOD er aktiv. Sorry bønna.

No worries. Jeg anser det ikke som outing om man nevner det opprinnelige nicket, all den tid det faktisk har skjedd, spurte da jeg ikke kom på det selv.

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11181
23.04.13 14:14

Hvorfor tillater dere brukeren "kreasjonist" å trolle og spre vitenskapelige usannheter på Vitenskap-forumet(og til tider her)?

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4197
23.04.13 14:17
VG Nett: Så får hver enkelt stille seg spørsmålet om "det er det mest idiotiske jeg har hørt" er en bra måte og få debatten videre

Det er ikke en ideell måte å få debatten videre på, men det er ikke en særs trakasserende eller personlig måte heller.

Det må være rom for at man av og til presterer under "pari" så lenge det ikke er veldig trakasserende! ;)

TellMcGregor
TellMcGregorInnlegg: 2461
23.04.13 14:47
St14al3x: Hvorfor tillater dere brukeren "kreasjonist" å trolle og spre vitenskapelige usannheter på Vitenskap-forumet(og til tider her)?

Fordi det er ikke opp til dem eller deg å diktere overfor andre hva som er usannheter. Hadde blitt dårlig debatt dersom alle skulle være enige.

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11181
23.04.13 14:55
TellMcGregor: Fordi det er ikke opp til dem eller deg å diktere overfor andre hva som er usannheter. Hadde blitt dårlig debatt dersom alle skulle være enige.

Dette har overhodet ingenting med debatt å gjøre. Skal jeg gå inn på historieforumet og benekte den franske revolusjonen og Holocaust? Selv om ingen gjør dette, er likevel trådene særdeles aktive. Merkelig?

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 44585
23.04.13 14:56
VG Nett: I enkelte av forumene her på VGD har folk lagt seg til en måte og diskutere på som ikke er forenelig med reglene for VGD.

(fra trådstart)

Jeg har visst nevnt det før... ikke at det betyr så mye, og jeg er klar over at folk har ulike forutsetninger - dette er ikke et forsøk på noen form for belæring, men som team betraktet (MOD og folka bak VGD) tilligger det medlemmene av teamet å holde seg med en noenlunde stødig rettskriving. Det heter altså "...en måte Å diskutere på...". Foran verb i infinitiv skal alltid infinitivsmerke benyttes - aldri konjunksjonen "og", unntatt i de tilfelle der man binder sammen to verb som begge står i infinitiv. Da skal infinitivsmerke benyttes foran det første, men i stedet for å skrive "å prøve og å forstå" kan man trekke sammen og forenkle (NB! trekke sammen OG forenkle, som anskueliggjør det jeg snakker om), slik at man kan skrive "å prøve OG forstå" - ALDRI ellers.

Når det er sagt, skal "forenelig" skrives "forenlig" uten "e" mellom "n" og "l"...

...OG det heter "Det skal gå an Å diskutere..."...

Mvh

BE

språkkverulant og tidvis sarkastisk ironiker,

flirfoill no...

:o)

I stedet kan du få ros for god layout på trådstarten din! Oversiktlig og lettlest, og generelt godt språk!

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 44585
23.04.13 14:58
VG Nett: Pleier og få til

Vel...

Mvh

BE

jeangabin
jeangabinInnlegg: 24144
23.04.13 15:00
VG Nett: 1) Unngå tendensiøst utenomsnakk
Eksempler: Personkarakteristikker, påstander om motpartens motiver, årsaksforklaringer til argument. 2) Unngå tendensiøse gjengivelser
Gjengivelsen må være nøytral med tanke på stridsspørsmål. 3) Unngå tendensiøs flertydighet
Flertydigheten gjør at argumentet kan tilpasses kritikken. 4) Unngå tendensiøs bruk av stråmenn
Dette vil si å tillegge motstanders standpunkt et innhold han ikke står inne for. 5) Unngå tendensiøse originalfremstillinger
Informasjon som legges frem, må ikke være usann, ufullstendig, skjev og/eller holde tilbake relevant informasjon. 6) Unngå tendensiøse tilberedelser av innlegg
Eksempler: ironi, sarkasme, skjellsord, overdrivelser eller trusler.

"No soup for you" ?

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
23.04.13 15:02
BlackEagle: Jeg har visst nevnt det før... ikke at det betyr så mye, og jeg er klar over at folk har ulike forutsetninger - dette er ikke et forsøk på noen form for belæring, men som team betraktet (MOD og folka bak VGD) tilligger det medlemmene av teamet å holde seg med en noenlunde stødig rettskriving. Det heter altså "...en måte Å diskutere på...". Foran verb i infinitiv skal alltid infinitivsmerke benyttes - aldri konjunksjonen "og", unntatt i de tilfelle der man binder sammen to verb som begge står i infinitiv. Da skal infinitivsmerke benyttes foran det første, men i stedet for å skrive "å prøve og å forstå" kan man trekke sammen og forenkle (NB! trekke sammen OG forenkle, som anskueliggjør det jeg snakker om), slik at man kan skrive "å prøve OG forstå" - ALDRI ellers. Når det er sagt, skal "forenelig" skrives "forenlig" uten "e" mellom "n" og "l"... ...OG det heter "Det skal gå an Å diskutere..."... Mvh BE språkkverulant og tidvis sarkastisk ironiker, flirfoill no... :o) I stedet kan du få ros for god layout på trådstarten din! Oversiktlig og lettlest, og generelt godt språk!

Takk - selvsagt skal språket være i orden. Rettet.

Øyvind

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11181
23.04.13 15:03
VG Nett: 5) Unngå tendensiøse originalfremstillinger
Informasjon som legges frem, må ikke være usann, ufullstendig, skjev og/eller holde tilbake relevant informasjon.

Og her arresterte vel VGD-mod. teamet seg selv – med tanke på alle usannheter som boltrer seg her inne?

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
23.04.13 15:05
St14al3x: Og her arresterte vel VGD-mod. teamet seg selv – med tanke på alle usannheter som boltrer seg her inne?

Nja, vi har vel ikke sagt at alt er perfekt? Da hadde vi ikke trengt denne oppdateringen. Vi har også ting vi må gjøre. 

Øyvind

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11181
23.04.13 15:06
St14al3x: her

* Religion og Livssyn

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 44585
23.04.13 15:08
VG Nett: Derfor er det seks av dem, ikke bare den ene som du fokuserer på. Det er selvsagt en haug med ting på vår side også; både på hvordan vi gjør jobben og den tekniske løsningen. Men et sted må vi begynne og det blir generelt mye kjappere mye bedre om mange er med.

Det er sant, og et MOD-team er trolig nødvendig. Men fordi jeg har undra meg over enkelte innlegg som er blitt sletta, anmoder jeg at man når sletting er aktuelt, vurderes også konteksten. Jeg er klar over at man kan ikke legge ubegrensa med arbeid på MOD-teamet, men noen ganger virker sletting både unødvendig og uforståelig, samt at slettinga kan føre til at tråden ryker (sammenhengen forsvinner etter at folk allerede har besvart et innlegg som litt seinere er blitt sletta).

Så om dere har mulighet til det, er det fint om dere er litt tilbakeholdne.

Mvh

BE

som forsåvidt har et høyst personlig ønske: at alle som framstiller sin tro som den rene, skjære, ubesudlede og fastslåtte sannhet og intet annet enn den så sant hjelpe meg all verdens guder samt noen til (det gjelder først og fremst de fora jeg frekventerer; nemlig "Alternative teorier" og "Religion", men trolig gjelder det samme bl. a. på politikkforumet) - får et øøøørliten skrape i lakken over høyre bakskjerm - ønsket forventes dog ikke etterkommet...

 

(Innlegget ble redigert 23.04.13 15:15)

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11181
23.04.13 15:08
VG Nett: Nja, vi har vel ikke sagt at alt er perfekt? Da hadde vi ikke trengt denne oppdateringen. Vi har også ting vi må gjøre.

Det er en STOR forskjell på å ha alt perfekt og tillegge seg en tendens i å stenge brukere som faktisk dokumenterer sine påstander(individualist, Stialex, osv.) og la innlegg stå som inneholder enkel, åpenbar løgn. Ja, jeg trenger ikke engang nevne navn når det gjelder det siste.

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 44585
23.04.13 15:11
pewzidane: Hva med kontekst? Hvis, for eksempel, to brukere som er gode VGD-venner drapstruer hverandre, vil dette da føre til utestengelse? Det vil jo nesten bli som å anmelde Tore Sagen for drapstrusler mot Bjarte Tjøstheim - noe som vel ikke har skjedd...

deF0RD og undertegnede kan finne på både å drapstrue hverandre og mere til, og vi befinner oss på hver vår ende av både den politiske og religiøse skalaen. Men perlevenner? Javisst. Men vi slenger ukvemsord til hverandre rett som det er!

Mvh

BE

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 44585
23.04.13 15:12
VG Nett: Takk - selvsagt skal språket være i orden. Rettet.

:o)

Mvh

BE

Skautroll
SkautrollInnlegg: 13416
23.04.13 15:12
VG Nett: Jepp - de skal skrives enklere

 

Dere må nok skrive de sabla enkle om alle på VGD skal forstå dem.. ;)

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
23.04.13 15:17
BlackEagle: deF0RD og undertegnede kan finne på både å drapstrue hverandre og mere til

Og det må dere rett og slett slutte med. Bruk Skype til sånt.

Øyvind

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg