Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vi trenger en bedre måte å diskutere på - og deg

NYTT TEMA
tr0ndern
tr0ndernInnlegg: 12379
20.10.13 13:03

Ellers bør det vel kanskje gjøres en innsats fra MODs side mot et par "debattanter" her inne som opptrer som sjølutnevnt forumpoliti?

Lightning
LightningInnlegg: 11800
20.10.13 14:54
tr0ndern: Ellers bør det vel kanskje gjøres en innsats fra MODs side mot et par "debattanter" her inne som opptrer som sjølutnevnt forumpoliti?

Indikerer denne tråden fra sjefsMOD Øyvind Solstad med tittelen (mi utheving) "Vi tenger en bedre måte å diskutere på - og deg" at MOD ønsker mindre "dugnadsånd" blant debattantene omkring bedre debattklima på de forskjellige delforaene på VGD?

Du tok opp samme tema på egen tråd for noen måneder siden. MOD slettet tråden. Tyder slettinga på at MOD deler ditt syn?

 

(Innlegget ble redigert 20.10.13 14:55)

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
20.10.13 15:14
Lightning: Indikerer denne tråden fra sjefsMOD Øyvind Solstad med tittelen (mi utheving) "Vi tenger en bedre måte å diskutere på - og deg" at MOD ønsker mindre "dugnadsånd" blant debattantene omkring bedre debattklima på de forskjellige delforaene på VGD?

Absolutt ikke. Vi får inn over 11 000 innlegg om dagen og vi følger den løpende strømmen av innlegg, samt at vi følger spesielt med i forum og tråder der vi vet av erfaring det er mye bråk.

Vi setter stor pris på at folk varsler om innlegg som bryter reglene, men ser jo at enkelte er i ivrigste laget. Siste døgnet har f eks en person meldt inn nesten 40 innlegg fra en debattant. Det var ETT av dem som var tvilsomt, resten innenfor. Så pust dypt og tenk over om det egentlig er meningen du sliter med og ikke reglene.

Øyvind

Store-O
Store-OInnlegg: 10149
20.10.13 16:08
VG Nett: Vi setter stor pris på at folk varsler om innlegg som bryter reglene, men ser jo at enkelte er i ivrigste laget. Siste døgnet har f eks en person meldt inn nesten 40 innlegg fra en debattant. Det var ETT av dem som var tvilsomt, resten innenfor. Så pust dypt og tenk over om det egentlig er meningen du sliter med og ikke reglene. Øyvind

Er det å konstant beskylde folk for å lyve og være løgnere i en politisk debatt innenfor reglene.  Eller er det en karakteristikk eller et brudd på ønsket om at vi trenger en bedre debatt? 

 

Kort ja eller nei, så er det avklart. 

Er det å diskuter med en annen debattant 3. person og påstå hva han/hun har gjort og hva han/hun mener som ingen har sett han/hun mener, ( i tilfeller det det fragmenter tatt helt ut av sin sammenheng),  ofte i tråder der den som diskuteres ikke har deltatt,  innenfor eller utenfor reglene eller rammes det av regelen diskuter sak ikke person og  rammer det dine ønsker om en bedre debatt? 

Ja få en avklaring så skal i det minste jeg puste dypt, for ikke å si sukke dypt og tolerere meningene, siden slikt ikke slettes. 

Dersom folk klager på andres meninger så lenge det er på sak burde de vel få en skarp irettesettelse. Det fører jo da til merarbeid for moderatorene. 

Det er bedringer her etter du kom med denne tråden, men så kommer perioder det sklir ut. 

Jeg venter forøvrig på en avklaring på en e-post ti dere, jeg har fått respons  men det gjenstår et endelig svar. Jeg har valgt å ikke ta det opp her selv om det i høyeste grad hører hjemme her. 

Lightning
LightningInnlegg: 11800
20.10.13 16:45
VG Nett: Absolutt ikke. Vi får inn over 11 000 innlegg om dagen og vi følger den løpende strømmen av innlegg, samt at vi følger spesielt med i forum og tråder der vi vet av erfaring det er mye bråk.
Vi setter stor pris på at folk varsler om innlegg som bryter reglene, men ser jo at enkelte er i ivrigste laget. Siste døgnet har f eks en person meldt inn nesten 40 innlegg fra en debattant. Det var ETT av dem som var tvilsomt, resten innenfor. Så pust dypt og tenk over om det egentlig er meningen du sliter med og ikke reglene.
Øyvind

Nok et innlegg fra deg til laudabilis prae ceteris!

Når det gjelder bruk av klageknappen, er jeg selv i hovedsak lite/moderat aktiv, med unntak av når jeg (heldigvis bare noen få ganger i året!) har sett gjentatte, "hinsides" innlegg fra "regelrette debatt-troll". Da har det hendt at jeg har klaget ca. 10 ganger i løpet av ett døgn.

(Innlegget ble redigert 20.10.13 16:49)

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
20.10.13 16:58
Store-O: Er det å konstant beskylde folk for å lyve og være løgnere i en politisk debatt innenfor reglene.  Eller er det en karakteristikk eller et brudd på ønsket om at vi trenger en bedre debatt?

Regelene står her: http://vgd.no/system/information/rules

Å komme med personkarakteristikker er ofte brudd på reglene, men det kommer selvsagt an hva som sies, i hvilken setting osv.

Akkurat som alle andre regler i verden så tolkes de for hver gang noe skjer. Ingen regler fanger opp absolutt alle eventualiteter (da hadde vi f eks ikke trengt å ha rettssaker om det var tilfelle).

Så jeg føler ikke noe behov for å forklare reglene ytterligere. De er tydelig nok.

Øyvind

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
20.10.13 16:59
Store-O: Jeg venter forøvrig på en avklaring på en e-post ti dere, jeg har fått respons  men det gjenstår et endelig svar. Jeg har valgt å ikke ta det opp her selv om det i høyeste grad hører hjemme her.

Vi trenger ikke begrunne sletting, det har vi snakket om før. Det vet du godt.

Øyvind

tr0ndern
tr0ndernInnlegg: 12379
20.10.13 16:59
Lightning: Indikerer denne tråden fra sjefsMOD Øyvind Solstad med tittelen (mi utheving) "Vi tenger en bedre måte å diskutere på - og deg" at MOD ønsker mindre "dugnadsånd" blant debattantene omkring bedre debattklima på de forskjellige delforaene på VGD?

Jeg anser ikke det å skrive f.eks. 'dette er en idiotisk tråd som bør slettes' - opp til flere ganger i samme tråd (bare uttrykt på forskjellige måter) - å vise dugnadsånd, snarere et forsøk på å leke forumpoliti som sjelden er populært blant moderatorer, i hvert fall ikke i andre forum jeg frekventerer.

Store-O
Store-OInnlegg: 10149
20.10.13 17:20
VG Nett: Regelene står her: http://vgd.no/system/information/rules Å komme med personkarakteristikker er ofte brudd på reglene, men det kommer selvsagt an hva som sies, i hvilken setting osv. Akkurat som alle andre regler i verden så tolkes de for hver gang noe skjer. Ingen regler fanger opp absolutt alle eventualiteter (da hadde vi f eks ikke trengt å ha rettssaker om det var tilfelle). Så jeg føler ikke noe behov for å forklare reglene ytterligere. De er tydelig nok.

Ja da, reglene kan jeg. Jeg har ikke bedt om noen ytterligere forklaring. 

Ellers er det slik at en rekke her har spurt deg om konkret og svare på konkrete ting og det går igjen at de ikke kommer. Kan jeg si du av og til er litt unnvikende med tanke på et bedre debattmiljø?  jeg har sett slike spørsmål fra flere her og egentlig venta på et avklarende svar. 

Det er noe merkelig når flere debattanter her fra flere fora ser det samme og har gode meninger om det og stille de samme spørsmål. 

Jeg har ellers ikke bedt om noen begrunnelse her for hvorfor du sletter innlegg, jeg spurte konkret om det å kalle andre løgnere og si du lyver flere ganger daglig er innenfor reglene eller "en bedre måte å diskutere på."  Det kom ikke noe svar. 

Jeg har lagt merke til dine forsikringer flere ganger om at VGD ikke driver politisk sensur, jeg har også lagt merke til ditt gode utsagn om at "dette er enkelt, dersom du skriver innlegg som ikke bryter reglene blir de ikke slettet".  Spørsmålet er om alle moderatorer har lagt merke til slike forsikringer og alle andre "bønner" du har bedt oss om. 

Eia var vi der. 

Hvilken setting? "det er en kjent sak at alle kommunister er løgnere" Kanskje. 

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
20.10.13 17:28
Store-O: Ellers er det slik at en rekke her har spurt deg om konkret og svare på konkrete ting og det går igjen at de ikke kommer. Kan jeg si du av og til er litt unnvikende med tanke på et bedre debattmiljø?  jeg har sett slike spørsmål fra flere her og egentlig venta på et avklarende svar.

Tipper vi svarer på flere tusen spørsmål i året. Men sjelden om hvorfor konkrete innlegg slettes. Det gir seg som oftest selv om man leser reglene. 

Jeg åpnet f eks VGD-forumet her da jeg begynte i VG og folk spør om ting hele tiden - og får svar. 

Jeg har ikke tenkt på svare på noen jeg ikke vet hva du sikter til. Jeg forholder meg til de enkelte innleggene. Jeg har ikke tenkt å si at ordet løgner pr. definisjon er forbudt, men som oftest vil det være brudd på reglene fordi det er en karakteristikk av en annen - som ikke er tillatt.

Men det er lov å si at noe er løgn, særlig om man argumentere for at det faktisk er det.

Det å si "det er en løgn" om og om igjen er f. eks. noe vi sletter. Det er ikke debatt, det er spamming.

Øyvind

Store-O
Store-OInnlegg: 10149
20.10.13 17:45
VG Nett: Tipper vi svarer på flere tusen spørsmål i året. Men sjelden om hvorfor konkrete innlegg slettes. Det gir seg som oftest selv om man leser reglene.  Jeg åpnet f eks VGD-forumet her da jeg begynte i VG og folk spør om ting hele tiden - og får svar.  Jeg har ikke tenkt på svare på noen jeg ikke vet hva du sikter til. Jeg forholder meg til de enkelte innleggene. Jeg har ikke tenkt å si at ordet løgner pr. definisjon er forbudt, men som oftest vil det være brudd på reglene fordi det er en karakteristikk av en annen - som ikke er tillatt. Men det er lov å si at noe er løgn, særlig om man argumentere for at det faktisk er det. Det å si "det er en løgn" om og om igjen er f. eks. noe vi sletter. Det er ikke debatt, det er spamming. Øyvind

Takk for godt og konkret svar på saken om løgn, spesielt det når folk som argumenter, skriver og legger ved linker som dokumenterer det en hevder får slengt i trynet daglig at "du lyver" uten en fjert av saklige motargumenter. 

Informer moderatorene om dette også. Så er den saken avklart og det vil stanse. 

Jeg liker dog begrepet desinformasjon bedre, bevisst sådan, så argumenterer man mot det og gjør så godt en kan og motbevise det, med dokumentasjon.  Det er ikke gitt at alle lyver eller driver bevisst desinformasjon  fordi om en ikke er informert om verdens tilstand på andre områder. 

At dere får mange spørsmål skjønner jeg, og mange av den vil jeg ikke en gang si hva jeg mener om. Men konkret her i tråden er det mer seriøse og alvorlige ting som taes opp av mange som er interessant for oss alle å få en avklaring på. 

Jeg skal heller ikke bruke din tid til å sende e-post om dette med påstander om og diskusjon om annen debattant til 3. person. Jeg har klaget på det ja siste døgn, og purret på det. Det står der og lyser for all verden.  Det dreier seg ikke om sak. Ja det er faktisk en løgn om en dyktig debattant tatt rett ut av lufta. 

Vi får nå se framover.. takk for meg i denne omgang. 

taknina
takninaInnlegg: 37129
20.10.13 17:57
VG Nett: Øyvind

En ting eg lurer på . Noen blir veldig sure og klager har eg forstått når noen vil diskutere andre fotball-lag enn de som de selv er supportere av , og går inn i klubbtrådene med innlegg . Er dette noe problem eller ulovlig når en holder en sakelig tone ? Mange er jo interesert i fotball på ett generelt grunnlag og vil diskutere fotballfaglig . Eg ser jo at folk utenfra skriver i de fleste klubbtrådene , og ett par har en tendens til å bli sure i noen av de når de ikke er enig med posteren og ber de pelle seg vekk .

Eg vil jo mene at det blir veldig innavl-aktig om dette ska være ett problem , men hadde iallefall vært bra å fått ei avklaring på om dette er noe en ikke skal gjøre ?

Store-O
Store-OInnlegg: 10149
20.10.13 18:51
tr0ndern: Jeg anser ikke det å skrive f.eks. 'dette er en idiotisk tråd som bør slettes' - opp til flere ganger i samme tråd (bare uttrykt på forskjellige måter) - å vise dugnadsånd, snarere et forsøk på å leke forumpoliti som sjelden er populært blant moderatorer, i hvert fall ikke i andre forum jeg frekventerer.

Siden du svarer dette til Lightning så kan det missforstås som at han gjør dette. Jeg har aldri sett han brukt slike uttrykk overhodet.  Det ligger nok ikke i "legninga" til den karen. En debattant som jeg mener krystallkart ser når grensa er nådd for regelbrudd og prisverdig har engasjert seg i det på grunnlag av oppfordringene i denne tråden. 

Jeg har sett han i tråder har mint folk på regelen "Diskuter ska ikke person" ja og det som følger med en slik regel ja, og den mer krystallklare regelen om at "trakassering fører til utvisning". Det burde flere gjøre for å dempe de som driver med det. 

Her burde du gå til dem som driver med dette du sier, og ja de er her.  De som kommer inn med setninger som "ikke mat trollet" og "UFO er den veien" med pil bak for eks.  Ja, og utrykt på flere forskjellige måter.  Vi ser alle hvem som ikke liker en fri debatt basert på meninger, kunnskap og argumentasjon, som ikke deltar i den men kommer inn med slike spammende innlegg. 

Gjelder dette andre forum har det vel her ingenting å gjøre. 

missChance
missChanceInnlegg: 48465
20.10.13 19:00
taknina: Er dette noe problem eller ulovlig når en holder en sakelig tone ?

Det er vel når det ikke er saklig, det blir et problem. Og det er ikke alltid avsender selv ser eller vil innrømme at så er tilfelle.

taknina
takninaInnlegg: 37129
20.10.13 19:08
missChance: Det er vel når det ikke er saklig, det blir et problem. Og det er ikke alltid avsender selv ser eller vil innrømme at så er tilfelle.

Eg innrømmer at eg kunne være litt usaklig ved enkelte høve tidligere etter å ha fått slengt skitt om City . Min egen person er helt uvesentlig , men det er jaggu meg lenge siden og da helst i andre typer tråder og da helst kamptråder . Det hente dog at en tok med seg gruff fra en tråd til en annen , noe som eg ser blir gjort av og til fortsatt , men ikke av meg . Dette er nok noe uheldig .

(Innlegget ble redigert 20.10.13 19:08)

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
20.10.13 19:14
taknina: En ting eg lurer på . Noen blir veldig sure og klager har eg forstått når noen vil diskutere andre fotball-lag enn de som de selv er supportere av , og går inn i klubbtrådene med innlegg . Er dette noe problem eller ulovlig når en holder en sakelig tone ? Mange er jo interesert i fotball på ett generelt grunnlag og vil diskutere fotballfaglig . Eg ser jo at folk utenfra skriver i de fleste klubbtrådene , og ett par har en tendens til å bli sure i noen av de når de ikke er enig med posteren og ber de pelle seg vekk .

Om du overfører det til verden utenfor VGD: Om du kom inn på klubbhuset til en norsk tippeligaklubb og satte deg ned for å diskutere fotball generelt, så ville du sikkert blitt godt tatt mot.

Begynte du derimot og bitche om forsvarsrekka til laget, så sleit du mer.

Ofte ser vi jo at folk som besøker "andres" klubbtråder, velger plan b). Og da skjærer det seg som oftest.

Øyvind

kjempekanin
kjempekaninInnlegg: 25746
20.10.13 19:41
tr0ndern: Jeg anser ikke det å skrive f.eks. 'dette er en idiotisk tråd som bør slettes' - opp til flere ganger i samme tråd (bare uttrykt på forskjellige måter) - å vise dugnadsånd, snarere et forsøk på å leke forumpoliti som sjelden er populært blant moderatorer, i hvert fall ikke i andre forum jeg frekventerer.

Ivrige Net Nanny er ikke populære blant brukerne heller. Man får bare konstatere at folk har ulik takhøyde og aksept for hva andre kan skrive.

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 15763
20.10.13 19:42
VG Nett: Så jeg føler ikke noe behov for å forklare reglene ytterligere. De er tydelig nok.

Men allikevel er det mange brukere som føler at moderatorene driver forskjellsbehandling. Hva tror du det kommer av?

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
20.10.13 20:38
Romlingane: Men allikevel er det mange brukere som føler at moderatorene driver forskjellsbehandling. Hva tror du det kommer av?

Stort sett fordi folk ser det de vil se. Jeg kom inn i denne jobben i september i fjor og noe av det første jeg møtte var nettopp disse påstandene. Så da leste jeg gjennom VELDIG mange av de innlegg som var slettet. Både fordi jeg var interessert i hvilken linje moderasjonen ligger på, og om det var noe hold i påstandene.

Og nei - det var det med noen få unntak ikke. Uten at jeg talte veldig nøye så tipper jeg det var 1-2 av 1000 innlegg som jeg ikke helt skjønte hvorfor var slettet. 

Noen ganger så ting snodig ut, men ved å gå inn og se i tråden var det lett og se hvorfor moderatorene slettet ting.

Det som er mest ulogisk med alle påstandene om slemme moderatorer er at det er masse forskjellige folk. Noen jobber i et firma som VG bruker, mens andre sitter rundt om i verden og er ansatt direkte av VG. At disse folkene skulle tørre å risikere å miste jobben for å få slettet noen ekstra innlegg på et lite forum i et hjørne av VG: vel, det er så konspiratorisk at det nesten er morsomt.

Det hender vi gjør feil. Med nesten 4 millioner innlegg i året skulle det bare mangle. Det er nesten 11 000 innlegg i døgnet. Men det er ingen politisk slagside hverken den ene eller andre veien på feilene våre. 

Øyvind

missChance
missChanceInnlegg: 48465
20.10.13 20:47
VG Nett: Stort sett fordi folk ser det de vil se. Jeg kom inn i denne jobben i september i fjor og noe av det første jeg møtte var nettopp disse påstandene. Så da leste jeg gjennom VELDIG mange av de innlegg som var slettet.

Kanskje du heller burde ta en kikk på de innleggene som ikke blir slettet, for det er ikke vanskelig å se at noen bryter VGDs regler og regler for vanlig oppførsel overfor andre mennesker om og om igjen. Og allikevel fortsetter de neste dag og neste og neste ...  Og da kan det lett forstås som at noen har frikort her inne.

 

Lightning
LightningInnlegg: 11800
20.10.13 21:15
missChance: Kanskje du heller burde ta en kikk på de innleggene som ikke blir slettet, for det er ikke vanskelig å se at noen bryter VGDs regler og regler for vanlig oppførsel overfor andre mennesker om og om igjen. Og allikevel fortsetter de neste dag og neste og neste ... Og da kan det lett forstås som at noen har frikort her inne.

Det er akkurat det som er mitt poeng (og mange andres poeng) også. Det er i hovedsak ingenting å si på slettinga, men det er fraværet av "straffe-reaksjoner" overfor konsekvente  regelbrytere som kan virke ubegripelig:

At noen av de verste innlegga hos de notoriske debatt-trolla blir slettet, betyr jo ingenting for debatt-miljøet, siden MOD tillater debatt-trolla å fortsette med regelstridig, sjikanerende personfokus i flertallet av påfølgende innlegg. Overfor slike debatt-troll kan det se ut til at MOD har satt høyden for utestenging tilnærmet umulig å passere. Frikort til regelbrudd eller "diplomatisk immunitet" til det samme. Like forunderlig er det.

 

 

(Innlegget ble redigert 20.10.13 21:20)

Store-O
Store-OInnlegg: 10149
20.10.13 21:19
missChance: Kanskje du heller burde ta en kikk på de innleggene som ikke blir slettet, for det er ikke vanskelig å se at noen bryter VGDs regler og regler for vanlig oppførsel overfor andre mennesker om og om igjen. Og allikevel fortsetter de neste dag og neste og neste ...  Og da kan det lett forstås som at noen har frikort her inne.

Tommel gitt, mer er det ikke å si om det. Og hvorfor MOD sitter å sletter opp til halvparten av noens innlegg her kveld etter kveld, mens det fortsetter og fortsetter og fortsetter... ja si det - 

(Innlegget ble redigert 20.10.13 21:21)

Lightning
LightningInnlegg: 11800
20.10.13 21:22
Store-O: Og hvorfor MOD sitter å sletter opp til halvparten av noens innlegg her mens det fortsetter og fortsetter og fortsetter...

Og ikke minst forunderlig er det når disse driver regelrett trakassering, og trakassering etter VGD-regelverket fører til umiddelbar utvisning...

northside
northsideInnlegg: 36562
20.10.13 21:22
Store-O: Tommel gitt, mer er det ikke å si om det. Og hvorfor MOD sitter å sletter opp til halvparten av noens innlegg her mens det fortsetter og fortsetter og fortsetter...

MOD følger forumets regler. Og har ikke kapasitet til å "ta" alt.

Og ytringsfriheten bør henge høyt. En manns fornærmelse er en annen manns gode og treffende spøk.

Ironi og satire har vært brukt i politisk debatt i mange år. Vi må ikke få et "krenkelsessamfunn", der noe av det verste en kan gjøre mot en menneske er å vise dem en tegning av en profet de tror på.

 

(Innlegget ble redigert 20.10.13 21:23)

northside
northsideInnlegg: 36562
20.10.13 21:24
Romlingane: Men allikevel er det mange brukere som føler at moderatorene driver forskjellsbehandling. Hva tror du det kommer av?

At brukerne tar feil?

Lightning
LightningInnlegg: 11800
20.10.13 21:26
northside: MOD følger forumets regler.
Og ytringsfriheten bør henge høyt. En manns fornærmelse er en annen manns gode og treffende spøk.

"Fasiten" ligger i VGD-regelverket og i det som Øyvind Solstad poengterer både i startinnlegget og i ørten påfølgende innlegg her på tråden. Og da er det ikke slik som du antyder.

(Innlegget ble redigert 20.10.13 21:28)

Store-O
Store-OInnlegg: 10149
20.10.13 21:27
northside: Ironi og satire har vært brukt i politisk debatt i mange år. Vi må ikke få et "krenkelsessamfunn", der noe av det verste en kan gjøre mot en menneske er å vise dem en tegning av en profet de tror på.

Ironi og satire er det ingen her som har nevnt som et problem. 

northside
northsideInnlegg: 36562
20.10.13 21:31
Lightning: Fasiten" ligger i VGD-regelverket og i det som Øyvind Solstad poengterer både i startinnlegget og i ørten påfølgende innlegg her på tråden. Og da er det ikke slik som du antyder.

Jeg svarer på hvorfor brukere som skriver "mange" innlegg som ikke passer inn her ikke bør kastes ut.

Og "fasiten" ligger i tolkningen av regelverket som VGD har. Har du to ulike moderatorere på jobb mandag og tirsdag kan du være sikker på at de vil tolke ting forskjellig.

(Innlegget ble redigert 20.10.13 21:33)

northside
northsideInnlegg: 36562
20.10.13 21:31
Store-O: Ironi og satire er det ingen her som har nevnt som et problem.

Nei, men det er tydeligvis et problem at folk føler seg "forskjellsbehandlet".

Lightning
LightningInnlegg: 11800
20.10.13 21:39
northside: Jeg svarer på hvorfor brukere som skriver "mange" innlegg som ikke passer inn her ikke bør kastes ut.

F. eks. sier regelverket at trakassering fører til umiddelbar utestenging. Mener du at slapp/manglende håndheving av denne regelen og andre regler øker respekten for regelverket? Hva tror du i så fall er sjefsMOD Øyvind Solstads hensikt med denne tråden?

 

(Innlegget ble redigert 20.10.13 21:43)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg