Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vi trenger en bedre måte å diskutere på - og deg

NYTT TEMA
KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51754
09.01.14 23:55
VG Nett: I enkelte av forumene her på VGD har folk lagt seg til en måte og diskutere å som ikke er forenlig med reglene for VGD.
"Det er ikke tillatt å trakassere meddebattanter. Diskuter sak, ikke person!"

Hvordan er ståa nå Øyvind, ift intensjonene, da "Den Store Oppryddingen" startet? Er du fornøyd med utviklingen, og resultatet så langt?

For min del så virker det som om det er Backstage som er det eneste forumet det har skjedd markante forandringer, og det var og er et tulleforum, hvor ingen egentlig har til hensikt å holde seg til noe tema. Men her har det blitt ryddet opp grundig.

Tok meg en tur innom Politikk-Norsk i dag, og den aller første tråden jeg gikk inn i viste meg at absolutt ingenting har skjedd der. Der er det fortsatt greit med avsporinger og trakassering, helt fra trådstart. 

Hvorfor er det fortsatt greit?

Her er tråden, som et eksempel på flere regelbrudd, og et håpløst klima for seriøs debatt.

http://vgd.no/samfunn/politikk-norsk/tema/1786335/tittel/herr-breiviks-stemor/side/1

(Innlegget ble redigert 10.01.14 10:24)

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
10.01.14 10:24
KingKongHalvor: Tok meg en tur innom Politikk-Norsk i dag, og den aller første tråden jeg gikk inn i viste meg at absolutt ingenting har skjedd der. Der er det fortsatt greit med avsporinger og trakassering, helt fra trådstart.  Hvorfor er det fortsatt greit?

Takk for tips. Den tråden var deprimerende. Har slettet nesten halvparten av innleggene og hivd ut noen. 

Og nei, det er selvsagt ikke greit at folk holder på sånn. Det er sånne tråder som gjør at man mister motet og troen på at anonyme debattforum har livets rett.

=( Øyvind

Tråden er forøvrig flyttet til 22. juli-forumet.

(Innlegget ble redigert 10.01.14 10:25)

LON1
LON1Innlegg: 1370
10.01.14 16:54

Jeg har ved et par anledninger klaget på "døde" tråder som vekkes til live igjen av TS, gjerne etter et par dager. Er dette noe som er fullt akseptert av MOD? Særlig én debattant er hyppig bruker av metoden, samtidig som han ofte har 4-8 tråder gående på førstesiden. Trådene er forveklslende lik hverandre enkelte ganger, og jeg forstår vanskelighetene med å holde kontroll. For mitt vedkommende gidder jeg ikke kaste bort tid på personer som kun har et markeringsbehov, uten den ringeste interesse av å diskutere. Kan MOD skaffe en "livredningsrute" som kan benyttes for å fjerne en tråd når formålet til TS bare er å få en gammel tilbake på førstesiden?

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
11.01.14 13:05
LON1: Jeg har ved et par anledninger klaget på "døde" tråder som vekkes til live igjen av TS, gjerne etter et par dager. Er dette noe som er fullt akseptert av MOD? Særlig én debattant er hyppig bruker av metoden, samtidig som han ofte har 4-8 tråder gående på førstesiden. Trådene er forveklslende lik hverandre enkelte ganger, og jeg forstår vanskelighetene med å holde kontroll. For mitt vedkommende gidder jeg ikke kaste bort tid på personer som kun har et markeringsbehov, uten den ringeste interesse av å diskutere. Kan MOD skaffe en "livredningsrute" som kan benyttes for å fjerne en tråd når formålet til TS bare er å få en gammel tilbake på førstesiden?

Det er en kjent problemstilling, og vi skulle vel hatt en funksjon der vi kan ta bort kommentaren som drar opp tråden, og at den da også ble sendt tilbake igjen. Dessverre er databasen da oppdatert så tråden forblir øverst. Om vi ser noen misbruke dette, hender det vi sletter tråder, men det kommer litt an på hvem, hva tråden handler osv. 

Sånn generelt er det ikke et stort problem slik vi ser det.

Øyvind

U-gurt
U-gurtInnlegg: 33024
11.01.14 14:23
VG Nett: Sånn generelt er det ikke et stort problem slik vi ser det.
Øyvind

Men noe skal det alltid klages på :-)

Godt Nyttår.

engafever
engafeverInnlegg: 18086
11.01.14 23:59

Jeg fikk et innlegg sletta som handla om norske soldater i krig og hva slags ettervirkninger de får når de er tilbake i Norge. Det har kommet ut en bok om dette i disse dager, som jeg linket til. Jeg forstår at det kan oppleves som reklame, men det var ikke min hensikt. Jeg kunne skrevet om innlegget og fjerna linken om det var den som var så belastende for VGD, men jeg fikk ingen beskjed.

Men et innlegg hvor en debattant foreslår å destruere gassen fra Syria på Youngstorget , som betyr at man ønsker å bruke gassen til å ta livet av Ap og norsk arbeiderbevegelse får stå.

Og så snakker dere om at dere ønsker et bedre debattklima på forumet. Det ønsket og den modereringa er det vanskelig å ta alvorlig. Er det virkelig mer belastende å få vite om hvordan norske soldater som har kriget for Norge sliter enn at norsk arbederbevegelse skal gasses. Det er tydeligvis det.....

 

StevenPatrick
StevenPatrickInnlegg: 28113
12.01.14 00:15
engafever: Er det virkelig mer belastende å få vite om hvordan norske soldater som har kriget for Norge sliter enn at norsk arbederbevegelse skal gasses. Det er tydeligvis det.....

Blir sikkert sletta dette også, men....

Dette er et klart eksempel på våre representanter fra klovnehøyres behov for sensur via klageknappen.
Er det noe denne grupperingen misliker, da hamrer de denne knappen omtrent ihjel.
At de ikke hamrer like hardt når det kommer "ønsker" om utsletting av Youngstorgets arbeidstakere, det sier ganske mye.

Men prøv å nevne ABB i forbindelse med denne gjengen... 

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
12.01.14 12:56
engafever: Det har kommet ut en bok om dette i disse dager, som jeg linket til. Jeg forstår at det kan oppleves som reklame, men det var ikke min hensikt. Jeg kunne skrevet om innlegget og fjerna linken om det var den som var så belastende for VGD, men jeg fikk ingen beskjed.

Det var derfor den ble slettet ja. Lenker til forlagssider om bøker er ren reklame selv om teksten er aktuell. Har absolutt ingenting med innholdet i posten å gjøre.

Du skriver:

Er det virkelig mer belastende å få vite om hvordan norske soldater som har kriget for Norge sliter enn at norsk arbederbevegelse skal gasses. 

Selvsagt ikke! Nå setter du opp  mot hverandre to ting som ikke har noe som helst med hverandre å gjøre, og hvor den ene tingen er basert på feil premiss. 

Øyvind

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
12.01.14 13:02
StevenPatrick: Dette er et klart eksempel på våre representanter fra klovnehøyres behov for sensur via klageknappen.
Er det noe denne grupperingen misliker, da hamrer de denne knappen omtrent ihjel.
At de ikke hamrer like hardt når det kommer "ønsker" om utsletting av Youngstorgets arbeidstakere, det sier ganske mye.

Til dette vil jeg si et par ting:

1) Vi sletter masse ting som IKKE er blitt klaget på. En rekke forum og enkelttråder passer vi spesielt på, fordi vi det av erfaring er mye rart der. At noen slettes betyr ikke at noen har klagd på det.

2) Selv om 100 klager på noe, betyr det ikke at det slettes. Vi har f eks enkelte her på VGD som sender ørten klager i døgnet, både via varsle-knappen og på e-post. Og som sjelden har noen god sak. Vi ser selvsagt på alt, men enkelte klager på meninger - ikke på regler.

3) Når du karakteriserer meningsmotstandere for "klovnehøyre" så legger du i grunnen lista di veldig lavt, og senker nivået på hele diskusjonen. Du karakteriserer de du diskuterer med - i stedet for sakene de snakker om. Det er en dårlig måte å diskutere på, og det er nettopp slik dårlig diskusjon vi vil til livs her.

4) Til slutt så konspirerer du: du har jo faktisk ikke noe hold for å hevde det du gjør. Det er bare antagelser - hvor du insinuerer at vi holder med en av partene. Da kan jeg bare igjen henvise til reglene som er lenke til øverst på alle sider på VGD. Moderatorene sletter bare innlegg basert på reglene og norsk lov - ikke pga innholdet.

Øyvind

(Innlegget ble redigert 12.01.14 13:02)

RichiRich
RichiRichInnlegg: 4328
12.01.14 13:09
VG Nett: Til dette vil jeg si et par ting: 1) Vi sletter masse ting som IKKE er blitt klaget på. En rekke forum og enkelttråder passer vi spesielt på, fordi vi det av erfaring er mye rart der. At noen slettes betyr ikke at noen har klagd på det. 2) Selv om 100 klager på noe, betyr ikke at det slettes. Vi har f eks enkelte her på VGD som sender ørten klager i døgnet, både via varsle-knappen og på e-post. Og som sjelden har noen god sak. Vi ser selvsagt på alt, men enkelte klager på meninger - ikke på regler. 3) Når du karakteriserer meningsmotstandere for "klovnehøyre" så legger du i grunnen lista di veldig lavt, og senker nivået på hele diskusjonen. Du karakteriserer de du diskuterer med - i stedet for sakene de snakker om. Det er en dårlig måte å diskutere på, og det er nettopp slik dårlig diskusjon vi vil til livs her. 4) Til slutt så konspirerer du: du har jo faktisk ikke noe hold for å hevde det du gjør. Det er bare antagelser - hvor du insinuerer at vi holder med en av partene. Da kan jeg bare igjen henvise til reglene som er lenke til øverst på alle sider på VGD. Moderatorene sletter bare innlegg basert på reglene og norsk lov - ikke pga innholdet. Øyvind

Jeg vet av erfaring at brukere kan slette meldinger på dagbladet.no, det var i hvertfall mulig før, derfor har jeg lurt litt på punkt nr 2, om dere også har dette hullet i systemet.

Fint å få det oppklart, er jo en del som skylder på andre brukere her inne når de blir moderert.

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
12.01.14 13:24
RichiRich: Jeg vet av erfaring at brukere kan slette meldinger på dagbladet.no, det var i hvertfall mulig før, derfor har jeg lurt litt på punkt nr 2, om dere også har dette hullet i systemet. Fint å få det oppklart, er jo en del som skylder på andre brukere her inne når de blir moderert.

Brukere kan ikke slette meldinger på Dagbladet. Dagbladet bruker Disqus - det samme gjør NRK, Aftenposten og TV 2.

Kort om hvordan Disqus fungerer: http://help.disqus.com/customer/portal/articles/466187-how-does-disqus-work-

Om mange "flagger" en kommentar på Disqus, får moderator hos avisen det gjelder en melding, og kan da velge å ta bort ett innlegg. Men det blir ikke automatisk slettet og brukere kan ikke slette innlegg.

VG hadde Disqus før. Vi skiftet til Facebook comments 23. juli 2011, og kommer ikke til å bytte tilbake til Disqus. 

VGD har vi bygget selv, og det er ingen mulighet for vanlige brukere å slette innlegg.

Øyvind

RichiRich
RichiRichInnlegg: 4328
12.01.14 13:31
VG Nett: Brukere kan ikke slette meldinger på Dagbladet. Dagbladet bruker Disqus - det samme gjør NRK, Aftenposten og TV 2. Kort om hvordan Disqus fungerer: http://help.disqus.com/customer/portal/articles/466187-how-does-disqus-work- Om mange "flagger" en kommentar på Disqus, får moderator hos avisen det gjelder en melding, og kan da velge å ta bort ett innlegg. Men det blir ikke automatisk slettet og brukere kan ikke slette innlegg. VG hadde Disqus før. Vi skiftet til Facebook comments 23. juli 2011, og kommer ikke til å bytte tilbake til Disqus.  VGD har vi bygget selv, og det er ingen mulighet for vanlige brukere å slette innlegg. Øyvind

VG sitt system er helt klart bedre og modereringen virker også å være mer konsekvent.

Men at man ikke kan slette meldinger hos Disqus synes jeg høres rart ut, har selv fått meldinger fra en moderator slettet for å teste teorien og han skrev ikke noe galt, men mulig han modererte seg selv.

Hvis det ikke er mulig, så sier det mye om moderatorene i Disqus, der blir jo meldinger som holder seg til tema og som ikke bryter noen regler fjernet daglig.

(Innlegget ble redigert 12.01.14 13:43)

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
12.01.14 17:31
RichiRich: Men at man ikke kan slette meldinger hos Disqus synes jeg høres rart ut, har selv fått meldinger fra en moderator slettet for å teste teorien og han skrev ikke noe galt, men mulig han modererte seg selv. Hvis det ikke er mulig, så sier det mye om moderatorene i Disqus, der blir jo meldinger som holder seg til tema og som ikke bryter noen regler fjernet daglig.

Det er ikke Disqus som sletter meldingene; det er moderatorene for det nettstedet der Disqus-kommentarene ligger. Jeg har Disqus på min egen blogg, og det er jeg personlig som da bestemmer hvilke kommentarer som får stå eller ikke. Unntaket er om f eks en bruker lenker til spam. Da vil et globalt spam-filter slå inn og fjerne det automatisk. De oppføringene som dette skjer med, havner likevel i en lokal liste for nettstedet, slik at moderator kan godkjenne dem igjen om et innlegg (eller en lenke) har havnet på spam-listen ved en feiltagelse.

Øyvind

StevenPatrick
StevenPatrickInnlegg: 28113
12.01.14 20:39
VG Nett: Til dette vil jeg si et par ting: 1) Vi sletter masse ting som IKKE er blitt klaget på. En rekke forum og enkelttråder passer vi spesielt på, fordi vi det av erfaring er mye rart der. At noen slettes betyr ikke at noen har klagd på det. 2) Selv om 100 klager på noe, betyr det ikke at det slettes. Vi har f eks enkelte her på VGD som sender ørten klager i døgnet, både via varsle-knappen og på e-post. Og som sjelden har noen god sak. Vi ser selvsagt på alt, men enkelte klager på meninger - ikke på regler. 3) Når du karakteriserer meningsmotstandere for "klovnehøyre" så legger du i grunnen lista di veldig lavt, og senker nivået på hele diskusjonen. Du karakteriserer de du diskuterer med - i stedet for sakene de snakker om. Det er en dårlig måte å diskutere på, og det er nettopp slik dårlig diskusjon vi vil til livs her. 4) Til slutt så konspirerer du: du har jo faktisk ikke noe hold for å hevde det du gjør. Det er bare antagelser - hvor du insinuerer at vi holder med en av partene. Da kan jeg bare igjen henvise til reglene som er lenke til øverst på alle sider på VGD. Moderatorene sletter bare innlegg basert på reglene og norsk lov - ikke pga innholdet. Øyvind

Med fare for å rote meg inn i en diskusjon jeg ikke ønsker....

1) Mye mulig gjør dere det. Jeg er ganske enkelt ikke i en posisjon der jeg med overbevisning kan motsi det. Og strengt tatt er det jo det moderatorene skal gjøre.

2) At kjøttvekta spiller en rolle, det er jeg helt sikker på. Og jeg har fått beklagelser på mail fra dine medarbeidere etter å ha bedt om en forklaring.
Jeg skjønner at det skjer, jeg skjønner det er enkelt, men det blir allikevel ikke riktig.

3) Klovnehøyre er enkelte debattanter på ytre høyre, med en merkelig tilnærming til sine meningsmotstandere. Ofte med en offensiv og sjikanerende stil, men uten evne til å bli svart på samme måte.
Jeg beklager ikke at jeg bruker dette samlebegrepet på dem.

4) Nei, jeg insinuerer ikke at dere holder med en av partene. For det tror jeg virkelig ikke.
Derimot er det et mer enn merkelig sammentreff at det er svar til visse debattanter som nesten uansett blir slettet. Selv om de er skrevet i en mye mer "sivilisert" tone enn det som besvares.
Og da er vi tilbake til enkeltes misbruk av klageknappen. 

DMoriarty
DMoriartyInnlegg: 571
13.01.14 00:02
StevenPatrick: 3) Klovnehøyre er enkelte debattanter på ytre høyre, med en merkelig tilnærming til sine meningsmotstandere. Ofte med en offensiv og sjikanerende stil, men uten evne til å bli svart på samme måte.
Jeg beklager ikke at jeg bruker dette samlebegrepet på dem.

Sånne har man på alle forum. Klovnereligiøse på religion og livssyn og klovnesupportere på alle fotballforumene.

Problemet er at moderatorene ikke er flinke nok til å skille mellom reelle klager, og klager fra den gjengen som tror de har en egen rett til å ødelegge ethvert underforum med sin sjikanerende stil og manglende evne til å motta kritikk.

Dermed blir forumene, og vgd som helhet, av og til mikrofonstativ for de få, rabiate, og alle andre gidder ikke, orker ikke, å argumentere i mot.

(Innlegget ble redigert 13.01.14 00:03)

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
13.01.14 10:13
DMoriarty: Dermed blir forumene, og vgd som helhet, av og til mikrofonstativ for de få, rabiate, og alle andre gidder ikke, orker ikke, å argumentere i mot.

Der er du inne på noe vesentlig! Det er for polarisert, og de som er i midten "jages" vekk av støyen.

Øyvind

sanila
sanilaInnlegg: 34058
13.01.14 11:12

En del av konfliktene og misforståelserne oppstår, fordi mange ikke gjør sig den uleilighet å lese hva som rent faktisk står.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 18064
13.01.14 19:34

Det som etter min mening er det nest verste er at debattanter legger maler for andre debattanter, fordi man ser ut til å mene at andre debattanter burde være som dem selv.
Når vi klarer å legge av oss dette - da er vi blitt "voksne".

Det verste er likevel hangen til å kalle andre for troll.
Ta et søk på ordet troll på forumet og de utstedte troll-diagnosene er ofte nådeløse, men kanskje ikke så gode...


Pust dypt med magen (bokstavelig talt) og tenk heller ut noe smart å skrive eller legg det litt på is.

Det er ikke for ingen ting at de som tok viktige bestemmelser i gamle kulturer var eldre folk som ikke forhastet seg.
Og husk at rimelighet overfor andre, uansett om de er rabiate eller hva, setter deg selv i et godt lys og gjør de andre flaue (som igjen kan mane til ettertanke).

God debatt!

 

DMoriarty
DMoriartyInnlegg: 571
14.01.14 09:55
VG Nett: Det er for polarisert, og de som er i midten "jages" vekk av støyen.

Ja, og det blir slik fordi MOD ikke er dyktige nok.

På religion og livssyn sletter dere over en lav sko innlegg som inneholder solide faktaopplysninger i debatten, mens et par debattanter får lov til å trakassere, sjikanere og gjøre alt de kan for må ødelegge enhver debatt som toucher innpå deres tro. (obs obs, jeg tror ikke på en konspirasjon, jeg sier bare dere ikke er dyktige nok)

 

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
14.01.14 14:01
DMoriarty: På religion og livssyn sletter dere over en lav sko innlegg som inneholder solide faktaopplysninger i debatten, mens et par debattanter får lov til å trakassere, sjikanere og gjøre alt de kan for må ødelegge enhver debatt som toucher innpå deres tro. (obs obs, jeg tror ikke på en konspirasjon, jeg sier bare dere ikke er dyktige nok)

Akkurat her er jeg ikke enig med deg - det er din subjektive mening om saken (som du selvsagt er i din fulle rett til å ha). 

På religion og livssyn sletter vi ikke "solide faktaopplysninger", men innlegg med trakassering, nedlatenhet, spam og gjentagelser.

Øyvind

DMoriarty
DMoriartyInnlegg: 571
14.01.14 15:40
VG Nett: å religion og livssyn sletter vi ikke "solide faktaopplysninger", men innlegg med trakassering, nedlatenhet, spam og gjentagelser.

Om dere sletter nedlatenhet burde dere lagt inn autoslett på en av debattantene der.

Poenget er uansett at problemet grunner i at en liten, men aggressiv gruppe, som oppfatter alle som har en annen mening om skriften som satans ormeyngel, i møte med god,åpen debatt svarer med å gråte og klage, da de ikke er vant til å bli motsagt.

At dere ikke forstår at det er dette som skjer er tydelig.

Jeg er forøvrig helt upartisk, da jeg ikke er troende, men bare med i debatten for å forsvare de stakkars kirkegjengerne mot trakasseringen der inne.

Store-O
Store-OInnlegg: 10389
14.01.14 19:13
VG Nett: Der er du inne på noe vesentlig! Det er for polarisert, og de som er i midten "jages" vekk av støyen.

Nei det er ikke slik. det er seriøse debattanter som jages vekk av støyen, uansett hvilke meninger de har og politisk ståsted. De som er interessert i debatt. 

MOD skal ikke ta stilling til hvem som er i midten og hvem som er til venstre og hvilke "fløyer" de tilhører som du til stadighet gjør.  MODs oppgave er å håndheve de enkle reglene på VGD. Eller tar jeg her feil, så sett meg på plass?

Trakassering skal vel ikke behandles rettferdig mellom "fløyer" det står i reglene at det ikke er tillat å trakassere meddebattanter. Regner ikke med den regelen skal tolkes. 

Ordningen med "diplomatisk immunitet" som en debattant så helt riktig beskrev det her i sommer ser vi står ved lag i 2014.  Blant annet på politikk internasjonal durer en i vei med daglige innlegg om at alle som ikke deler vedkommendes oppfatning er troll, mens en annen durer bokstavelig talt videre med med å karakterisere de som ikke er enige som rasister og idioter. Dette har foregått siden denne trådens start. 

Noen nyttårsløfter fra MOD i denne anledning som er påpekt en rekke ganger i denne tråden når den nå går mot sitt ett års jubileum?   

En polarisert debatt er noe vi alle tåler. 

(Innlegget ble redigert 14.01.14 19:15)

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
14.01.14 19:47
Store-O: MOD skal ikke ta stilling til hvem som er i midten og hvem som er til venstre og hvilke "fløyer" de tilhører som du til stadighet gjør.  MODs oppgave er å håndheve de enkle reglene på VGD. Eller tar jeg her feil, så sett meg på plass?

Vi tar da ikke stilling til hvilke "fløyer" folk er? Men i alle forum er det grupper som er mot hverandre. Og i flere av forumene har bråket mellom dem jagd vekk alle andre. Det er et reelt problem.

Det er selvsagt ingen "diplomatisk immunitet" på VGD. Det er en herlig myte som noen dere ELSKER å gnage på.

Og nei - en polarisert debatt er kanskje undeholdende en stund, og så blir det mer sirkus enn brød. For mange debatter her bærer preg av det. 

En siste ting: Folk har så forskjellige måter å dra ned andre på: noen skriker og roper idiot, andre har mer subtilt personfokus. 

Øyvind

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 18064
15.01.14 21:12
VG Nett: Og nei - en polarisert debatt er kanskje undeholdende en stund, og så blir det mer sirkus enn brød. For mange debatter her bærer preg av det.

Men kanskje er dette naturens gang?
For eller imot?
Altså de som er for eller imot har per natur større engasjement enn de "i midten"?
Problemet er vel ikke polarisering per se, men tonen.

Men selvsagt kan man ha veldig reflekterte innlegg om man er i det ene hjørnet eller midt i ringen.

De fleste saker har tre sider, din, min og den sanne.
En annen ting å tenke på ad de som ikke er ved en av polene, er at disse kvier seg for kanskje veldig reflekterte innlegg - også fordi man er redde for at tråden slettes eller stenges.

Debattsentralen i sin tid i Aftenposten stengte en tid tråder over en lav sko.
Og - i nyere tider kunne man se at en tråd (les: kronikk etc for kommentarer) ble lagt ut 09:00 og stengt 15:00 samme dag (klokkeslettene som en beskrivelse).
Så kanskje går man glipp av det geniale om ting stenges?

Men moderering på et så stort og bredspekteret forum som VGD, både i emner og type debattanter - blir det vel en slags kamp mot en lerneisk hydra...

LON1
LON1Innlegg: 1370
16.01.14 20:18
VG Nett: Og i flere av forumene har bråket mellom dem jagd vekk alle andre. Det er et reelt problem.

Og i norsk politikk har vi enkeltpersoner som dessverre synes å mangle andre aktiviteter, enn til stadighet å gjenta de samme trådene om og om igjen, med en liten vri for å unngå å bli sparket ut av VGD. Jeg synes det er synd fordi disse trådene forsøpler det som mange mener kan være en konstruktiv debatt.

Sun_Tzu
Sun_TzuInnlegg: 3322
16.01.14 21:13
Store-O: Ordningen med "diplomatisk immunitet" som en debattant så helt riktig beskrev det her i sommer ser vi står ved lag i 2014.

Du vil selvsagt ikke få noen innrømmelse på dette. Både du og jeg har sett utallige ganger hvordan enkelte får dure frem med sine karakteristikker og personangrep uten at noe som helst foretas fra mod sin side, men hvis noen en sjelden gang skulle våge å svare med samme mynt så slettes innlegget øyeblikkelig.

Dobbeltstandarden står ved lag i 2014.

Vi står på feil side av det politiske spektrum, så det forklarer det meste.

 

Lightning
LightningInnlegg: 11850
17.01.14 20:58
Sun_Tzu: Du vil selvsagt ikke få noen innrømmelse på dette. Både du og jeg har sett utallige ganger hvordan enkelte får dure frem med sine karakteristikker og personangrep uten at noe som helst foretas fra mod sin side

De groveste overtrampa blir dog som oftest slettet. Siden de verste debatt-trolla oftest er veldig aktive, blir det derfor veldig mange slettede innlegg på dem f. eks. i løpet av ei uke....

Det som er frustrerende er at uansett hvor mye slike debatt-troll får innlegga sine slettet p.g.a. sin konsekvent trakasserende debatt-stil, blir trolla kun unntaksvis utestengt fra VGD. Fraværet av adekvate MOD-reaksjoner blir på en måte et hån mot den krystall-klare VGD-regelen (mi understreking og utheving):

Det er ikke tillatt å trakassere meddebattanter. Diskuter sak, ikke person! Trakassering fører til umiddelbar utvisning.

 

(Innlegget ble redigert 17.01.14 20:59)

kjempekanin
kjempekaninInnlegg: 25833
18.01.14 00:13

Er sikkert også subjektive oppfattelser av hva som er trakassering og på hva som er så alvorlig trakassering, at denne bør resultere i umiddelbar utvisning.

Selv så reagerer jeg mer på debattstil (en ekkel tone og samme kverulering) og ikke nødvendigvis på enkeltinnlegg som noen synes bør føre til umiddelbar utvisning.

Lightning
LightningInnlegg: 11850
19.01.14 12:03
kjempekanin: Er sikkert også subjektive oppfattelser av hva som er trakassering og på hva som er så alvorlig trakassering, at denne bør resultere i umiddelbar utvisning. Selv så reagerer jeg mer på debattstil (en ekkel tone og samme kverulering) og ikke nødvendigvis på enkeltinnlegg som noen synes bør føre til umiddelbar utvisning.

Jeg er så enig, så enig, bortsett kanskje fra siste formulering "bør føre til umiddelbar utvisning": Hvis du titter på bokmålsordboka, betyr trakassering stadig sjikane (og smålig forfølgelse). Og da blir VGD-regelen om umiddelbar utvisning ikke noe som skal tolkes primært med stoppeklokke, men ut fra konstatert gjentagelser av sjikanerende innlegg i debattantens innlegg. Og da er dessverre den reelle situasjonen at enkelte debattanter kan fortsette med sjikanerende innlegg uansett hvor mange klager om sjikane som sendes inn. Debattanter som vanligvis er høflige og regelfølgende, derimot, kan bli utestengt etter ett enkelt krast, sjikanerende innlegg, etter å ha blitt provosert over lang tid fra trakasserende debatt-troll. Spissformuleringa "diplomatisk immunitet" kan da oppleves som dekkende beskrivelse av den den manglende MOD-reaksjonen overfor slike trakasserende provokatører.

(Innlegget ble redigert 19.01.14 12:08)

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
19.01.14 13:13
FlameWarrior: Ikke vanskelig å se for seg hvilke hyklere som klaget inn mitt svar, men ikke hadde noe problem med CMDs hysteriske, off-topic personangrep. Uansett hadde det da vært en fordel om Moderator kunne lese gjennom tråden før de automatisk trykker på "slett"-knappen. Jeg har full forståelse for at dere ikke kan bruke all verdens tid på vgd, men litt vurdering er nødvendig for at modereringen skal være det minste konsekvent.

Ser gjerne på det - hva heter tråden?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg