Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vi trenger en bedre måte å diskutere på - og deg

NYTT TEMA
Kul_Djevel
Kul_DjevelInnlegg: 78672
23.04.13 15:23
VG Nett: Og det må dere rett og slett slutte med. Bruk Skype til sånt.
Øyvind

Men tilbake til det med sleivspark som jeg savner svar på :)

I noen diskusjoner kan tempraturen bli høy og sleivspark vil da forekomme uten at det trenger å ligge noe ondskapsfullt bak det fra noen av partene. Hvor stor ser du for deg at takhøyden vil være på dette fremover? Selvsagt så skal de ikke være så mye at hele debatten blir ødelagt, men noen tanker rundt dette har du kanskje gjort deg? Litt av sjarmen med debattforum er jo at temperaturen kan bli høy noen ganger. Det vitner om engasjement.

(Innlegget ble redigert 23.04.13 15:23)

Lightning
LightningInnlegg: 11800
23.04.13 15:24
BlackEagle: "å prøve og å forstå

Det er lett å skjønne hvilken form som er rett hvis man "flytter over"fra presens til preterium eller perfektum. Om f. eks. presens imperativforma "Prøv å forstå" kan gi grunnlag for tvil om å eller og er rett, blir all tvil borte med (preterium) "prøvde å forstå" eller (perfektum) "har prøvd å forstå" 

SimoneInzaghi
SimoneInzaghiInnlegg: 23006
23.04.13 15:26
VG Nett: Ooops, hvor ble det feil? Pleier og få til det ganske greit.

Dette må jo være årets innlegg.

sentry4
sentry4Innlegg: 4354
23.04.13 15:27
VG Nett: Så får hver enkelt stille seg spørsmålet om "det er det mest idiotiske jeg har hørt" er en bra måte og få debatten videre, eller om det tvert i mot lager et dårligere klima og en kjipere diskusjon.

"Det er det mest idiotiske jeg har hørt" er etter min mening godt innenfor grensene for hva som bør tillates. Dette er ikke et personangrep, men et uttrykk for debattantens (subjektive) mening om innholdet i et innlegg.  Hadde man derimot sagt "Du er den største idioten jeg har diskutert med" ville det imidlertid vært personangrep og godt utenfor det som kan og bør regnes som god diskusjonsskikk.

Jeg er ikke enig i at man nødvendigvis skal avstå fra ironi og sarkasme.  vanligvis er dette helt problemfritt, og det gjør diskusjonene både mer underholdende og litt løsere i formen.

 

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11176
23.04.13 15:30
sentry4: Jeg er ikke enig i at man nødvendigvis skal avstå fra ironi og sarkasme.  vanligvis er dette helt problemfritt, og det gjør diskusjonene både mer underholdende og litt løsere i formen.

Ironi og sarkasme er også virkemidler for å fremheve et poeng.

ondoro
ondoroInnlegg: 33023
23.04.13 15:51
sentry4: "Det er det mest idiotiske jeg har hørt" er etter min mening godt innenfor grensene for hva som bør tillates. Dette er ikke et personangrep, men et uttrykk for debattantens (subjektive) mening om innholdet i et innlegg.

Skjønner ikke diskusjonen.. logikken er totalt borte.  Selvsagt er dette akseptabelt om jeg sier det direkte til deg i et svar til deg i en diskusjon og begrunner det. Dessuten vil ikke en gang MOD vite om det. Hvem klager på slikt da, om det da ikke blir systematisk som del av en kampanje mot deg, men det vil du føle fort, og andre vil se det fort.

Vi har kklare forfølgere her, jeg har slike som prokklamerer at de er her for å "disse ondoro",

Men om jeg sier til en annen debattant at det du sa var idiotisk?.. ja da, burde jeg få en kraftig advarsel, ikke sikkert du ser det og du er forsvarsløs. 

Om ikke MOD ser forskjell på "høy temperatur",  og engasjement og persondiskusjon og trakassering, ja da er det på tide å vurdere et annet yrke.

I 19 av 20 tilfeller vil det i slike sammenhenger ikke være tvil. I det ene tilfelle skal tvilen komme den tiltalte til gode.

Kul_Djevel
Kul_DjevelInnlegg: 78672
23.04.13 16:03
ondoro: Selvsagt er dette akseptabelt om jeg sier det direkte til deg i et svar til deg i en diskusjon og begrunner det

Enkelt og greit. Mener noen jeg skriver noe idiotisk (som sikkert hender fra tid til annen), så si gjerne ifra til meg, men hvis vedkommende ikke begrunner hvorfor  han/hun mener det er idotisk, så synes jeg det er totalt unødvendig å skrive det også.

Makro1
Makro1Innlegg: 8664
23.04.13 16:03
VG Nett: Vi klarer aldri å fikse det uten din hjelp.

Et raskt innspill:

Hva med å gi "rødt" og "gult kort" ved overtramp. I full offentlighet, som f.eks. hefter ved profilen i en viss periode? Regner med at en med et "kort" ikke vil være alt for tøff i kjeften så lenge man drar med seg et bevis på at man allerede har tråkket over. Noe slikt kan også gjøre det enklere for oss alle å vite hvor grensene går. Både ved at man selv mottar en liten korreks, og at man ser hvem andre som mottar slikt.

En slik ordning synes jeg er bedre enn utestengelse. Er absolutt tilhenger av en mildere "straffe-måte" en utestengelse, om det egentlig er mild korreks man behøver.

Mvh.

(Innlegget ble redigert 23.04.13 16:11)

Kul_Djevel
Kul_DjevelInnlegg: 78672
23.04.13 16:09
Makro1: Hva med å gi "rødt" og "gult kort" ved overtramp. I full offentlighet, som f.eks. hefter ved profilen i en viss periode? Regner med at en med et "kort" ikke vil være alt for tøff i kjeften så lenge man drar med seg et bevis på at man allerede har tråkket over. Noe slikt kan også gjøre det enklere for oss alle å vite hvor grensene går. Både ved at man selv mottar en liten korreks, og at man ser hvem andre som mottar slikt.

Det beste er at vi alle gjør vårt ytterste ved å skjerpe oss, for klarer vi det, så trenger ikke MOD passe på oss som små barn eller korrigere oss. Det er bare å hedre debattens premisser, så skal det funke helt fint. Selv om tempen blir høy innimmellom :) Men litt takhøyde må det jo fortsatt være.

ondoro
ondoroInnlegg: 33023
23.04.13 16:09
Kul_Djevel: Enkelt og greit.

Ja da, jeg så ditt innlegg også. er enig med deg som alltid :)  Man kan da ikke sitte å lage maler over setninger en kan skrive og ikke skrive.. Bare tull. Hvilket regime blir det da?

Vi ser alle når det er persondiskusjon. , trakassering og forfølging.

Se her:

"Det er ikke tillatt å trakassere meddebattanter. Diskuter sak, ikke person! Trakassering fører til umiddelbar utvisning."

Skjønner ikke moderatorene denne: Søk annen jobb.

(Jada, greit diskusjonen er i orden den for min del, jeg skjønner bare ikke at det kan være tvil om den regelen)

Dette umiddelbare utviskningen .. den er for hard. 1-3 advarsler er ok, men 150 grove innlegg over 2-3 år...og de vandrer midt ibalnt oss    jodda.

Kul_Djevel
Kul_DjevelInnlegg: 78672
23.04.13 16:12
ondoro: Vi ser alle når det er persondiskusjon. , trakassering og forfølging.

Ja, dette er enkelt å se, så enig med deg at man ikke trenger noen mere hokus pokus regler enn akkurat det :)

ondoro
ondoroInnlegg: 33023
23.04.13 16:12
Kul_Djevel: Det beste er at vi alle gjør vårt ytterste ved å skjerpe oss, for klarer vi det, så trenger ikke MOD passe på oss som små barn eller korrigere oss. Det er bare å hedre debattens premisser, så skal det funke helt fint. Selv om tempen blir høy innimmellom :) Men litt takhøyde må det jo fortsatt være.

Veldig bra sagt.Med dette kunne tråden blitt låst.

Jeg har personlig lovet dette, fordi jeg har glidd ut siste år og "tatt igjen". Jeg ser det.  Men da må vi få moderatorer på plass som skjønner reglene og håndhever dem. 

LazioBoyh
LazioBoyhInnlegg: 12446
23.04.13 16:13

Ingen ironi på fotballsida? f999z

Makro1
Makro1Innlegg: 8664
23.04.13 16:15
Kul_Djevel: Det beste er at vi alle gjør vårt ytterste ved å skjerpe oss, for klarer vi det, så trenger ikke MOD passe på oss som små barn eller korrigere oss. Det er bare å hedre debattens premisser, så skal det funke helt fint. Selv om tempen blir høy innimmellom :) Men litt takhøyde må det jo fortsatt være.

Problemet er at da er vi akkurat der vi er nå. Og mitt forslag var for å komme oss videre. Forøvrig ville jeg ikke hatt noe i mot å få en slik mild korreks selv! Synes absolutt ikke det har noe med barneoppdragelse el.l å gjøre. F.eks. om et slikt "kort" hadde blitt borte etter en uke, ville det vært helt OK for meg!

Det blir som på fotballbanen, ser ikke noe galt i noe slikt!

(Men for all del; det er bare et innspill...)

TellMcGregor
TellMcGregorInnlegg: 2461
23.04.13 16:17
St14al3x: Skal jeg gå inn på historieforumet og benekte den franske revolusjonen og Holocaust?

Ja, hvorfor ikke? Så får det være opp til de som er uenige å argumentere imot dine påstander. Debatt fungerer gjerne sånn.

Termion
TermionInnlegg: 4388
23.04.13 16:18

Det er greit at folk skal slutte med å diskutere person. Du gjør en god jobb, men prøv å få fjernet noen av disse forumtrollene raskere enn hva som har blitt gjort.

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11176
23.04.13 16:23
TellMcGregor: hvorfor ikke?

Fordi slikt kalles trolling og generell uredelighet?

TellMcGregor
TellMcGregorInnlegg: 2461
23.04.13 16:25
St14al3x: Fordi slikt kalles trolling og generell uredelighet?

Folk må ha lov til å forfekte andre synspunkter enn deg uten at det skal karakteriseres som "trolling" eller "uredelighet". Oppfatter du motpartens synspunkter som ignorante, får du heller argumentere imot. 

Det som virkelig er uredelig er å løpe til mod og trykke på klage-knappen.

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11176
23.04.13 16:30
TellMcGregor: Folk må ha lov til å forfekte andre synspunkter enn deg uten at det skal karakteriseres som "trolling" eller "uredelighet". Oppfatter du motpartens synspunkter som ignorante, får du heller argumentere imot.  Det som virkelig er uredelig er å løpe til mod og trykke på klage-knappen.

Det finnes ting som kalles "allmennkunnskap". Holocaust faller i denne kategorien. Dessverre er det en del ting innen vitenskap som ikke er dette, og man har en ekstrem uvitenhet I store deler av befolkningen. Det rettferdiggjør likevel ikke å fortsette å lyve etter igjen og igjen å ha fått forklaringer og dokumentasjon. Dette er det store problemet på vitenskapsforumet, og mod. ser ikke ut til å bry seg. Andre tema er langt mer subjektive, som f.eks. fotball og musikk.

(Innlegget ble redigert 23.04.13 16:30)

johwi68
johwi68Innlegg: 18680
23.04.13 16:41
St14al3x: Andre tema er langt mer subjektive, som f.eks. fotball og musikk.

Det er det teiteste jeg har lest noensinne.

Alle vet at Liverpool og Tom Waits er best, noe som er bevist en rekke ganger..

TellMcGregor
TellMcGregorInnlegg: 2461
23.04.13 16:42
St14al3x: Det finnes ting som kalles "allmennkunnskap". Holocaust faller i denne kategorien. Dessverre er det en del ting innen vitenskap som ikke er dette, og man har en ekstrem uvitenhet I store deler av befolkningen.

Slik taler en ekte dogmatiker. Uansett hvor ignorant du måtte mene det er å inneha en kritisk holdning til vedtatte sannheter, behøver du ikke å beskytte meg eller noen andre mot eksponering for disse meningene. 

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11176
23.04.13 16:45
TellMcGregor: Uansett hvor ignorant du måtte mene det er å inneha en kritisk holdning til vedtatte sannheter

Ja, slikt er som oftest basert på uvitenhet om emnet det er tale om.

TellMcGregor
TellMcGregorInnlegg: 2461
23.04.13 16:46
St14al3x: Ja, slikt er som oftest basert på uvitenhet om emnet det er tale om.

Det må du gjerne mene, men å løpe til mod og be om utestengelse av de som mener og tror noe annet enn deg er lavmåls oppførsel som gir assosiasjoner til fordums katolske tider.

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11176
23.04.13 16:48
TellMcGregor: Det må du gjerne mene, men å løpe til mod og be om utestengelse av de som mener og tror noe annet enn deg er lavmåls oppførsel som gir assosiasjoner til fordums katolske tider.

Hvorfor tror du at det finnes et forum som heter "UFO og alternative teorier"?

 

Jeg er forøvrig kristen og sier ikke at det er galt å tro på ting som vitenskapen ikke uttaler seg om. Hvis man derimot benekter vitenskapelig dokumenterte forklaringer/fenomener, er det et problem.

TellMcGregor
TellMcGregorInnlegg: 2461
23.04.13 16:51
St14al3x: Hvis man derimot benekter vitenskapelig dokumenterte forklaringer/fenomener, er det et problem.

Da kan du ikke nok om vitenskapelig metode til å se verdien av hypoteser og tanke-eksperimenter. Blasfemi-begrepet står som oftest sterkt hos de som ikke gjør det.

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11176
23.04.13 16:55
TellMcGregor: Da kan du ikke nok om vitenskapelig metode til å se verdien av hypoteser og tanke-eksperimenter. Blasfemi-begrepet står som oftest sterkt hos de som ikke gjør det.

Nå er jeg ikke sikker på hva du mener, men når jeg sier "vitenskapelig dokumentert" så mener jeg ikke "vitenskapelig verifisert". Hypoteser kan ikke bli verifiserte – bare falsifiserte. Når man likevel har en teori, som forøvrig tidligere var en hypotese, som har gjennomgått utallige feilslåtte falsifiseringsforsøk og all data bare peker i retning av at hypotesen/teorien er riktig, da kan man si at man har dokumentert noe vitenskapelig.

Hollobollo
HollobolloInnlegg: 5828
23.04.13 17:00

Legger denne inn her og siden jeg har forstått at dette er en tråd som rekker hele forumet og omhandler hvordan vi skal ha det her: 

Dere bør vel også ta vekk denne måten å slette innlegg på som gjør at ingen andre enn den som skriver (og selv da ikke den av og til) oppdager at innleggene er borte.

Dere bør ha synlige reaksjoner. Når noe slettes skrives det i tråden at "innlegg er slettet på grunn av ....". I tillegg er jeg tilhenger av at profilene får et "advarselsnivå". Det trenger ikke være synlig for alle, men bør være synlig for den enkelte.

Det er uansett viktig med en form for sosial reaksjon. Mennesket er sånn skrudd sammen at vi reagerer mye kraftigere på sanksjoner og reaksjoner som er offentlige enn de som forblir mer private.

Dette kan løses med at brukerens avatar og sted i debatten står igjen, men at teksten som man ønsker slettet erstattes med "fjernet av moderator" (dette kan dere sikker lage til så det går automatisk). Slik blir det tydelig at hvem og hva som blir reagert på for alle som følger en enkelt debatt, i tillegg kommer da MOD på plass med en forklaring "Innlegg har blitt fjernet på grunn av ....."


Da blir folk mer forsiktig fordi de vet at at andre vil kunne se at de har fått innlegget sitt fjernet og hvorfor.

Aldri undervurder sosiale sanksjoner.

 

Aurorabliss
AurorablissInnlegg: 6171
23.04.13 17:05

Husker du denne, Ondoro?

Den stadig tilbakevendende multinickeren (TS) fikk bli, mens "trollet" ble kastet ut.

Mange av oss protesterte til mod, uten noen respons.

http://vgd.no/kultur-og-fritid/vg-debatt/tema/1572654/tittel/kjaere-mod-trollet-er-tilbake

P.S. Jeg var Pooh-de-Peche, men ble kastet ut. ;)

 

(Innlegget ble redigert 23.04.13 17:05)

Kul_Djevel
Kul_DjevelInnlegg: 78672
23.04.13 17:13
Hollobollo: Innlegg har blitt fjernet på grunn av ....."

Er litt enig med deg. Istedefor å fjerne helt, så skriv heller at dette er slettet pga..... etter klage fra.....

Ja, synes at den som klager også kan bli kjent, fordi man står vel inne for sin klage regner jeg med? Så kan man i tillegg lage en statistikk over hvem som klager mest og hvem som får slettet mest :) Men akkurat den biten regner jeg med blir bare i min villeste fantasi :)

(Innlegget ble redigert 23.04.13 17:16)

DereVetHvem
DereVetHvemInnlegg: 3975
23.04.13 17:17
VG Nett: "Det er ikke tillatt å trakassere meddebattanter. Diskuter sak, ikke person!"

Hvor kan man klage inn de som har såkalte "idiotlister" synlig på profilen sin?

Har en del screenshots på lager, så det er bare å ta kontakt om du trenger hjelp til å rydde opp litt! :)

(Innlegget ble redigert 23.04.13 17:22)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg