Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vi trenger en bedre måte å diskutere på - og deg

NYTT TEMA
BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 44431
29.01.14 21:40
VG Nett: Når vi sletter ett innlegg forsøker vi slette siteringer av dette også. Det er ikke alltid vi lykkes med dette. Så det kan se litt snodig ut i blant.

Ikke for å kverulere om det der, for det er ikke viktig... men folk rekker jo noen ganger å besvare et innlegg før det blir sletta, og uten å sitere, og svarinnlegget blir jo ikke sletta (går jeg ut fra).

Men hovedinntrykket er at dere gjør så godt dere kan innenfor de rammene dere har.

But - keep it in minnd, though!

Mvh

BE

Lightning
LightningInnlegg: 11783
29.01.14 21:44
VG Nett: Og det er nå i grunnen ganske enkelt: Ikke bryt reglene. Problem solved

Det var jo det som jeg holdt fram i innlegget kl15.55 i dag...

Iramhs
IramhsInnlegg: 3453
29.01.14 22:02

Hei mod!

kan dere gjøre noe med spamingen av bilforumet? Det er sikkert over ti tråder som er startet de siste ukene som handler om elbil. De fleste av disse trådene kunne i bestefall vært samlet i en tråd. Problemet er at Ts skriver kun for å provosere. Vi forsøker (selv om vi biter på fra tid til annen) å la trådene synke, men Ts henter dem opp igjen flere ganger daglig. Vennligst lås trådene, og oppfordre Ts å slutte å spamme. Han skriver det samme i alle trådene.

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 44431
30.01.14 00:27
VG Nett: Når vi sletter ett innlegg

Uten direkte sammenheng med dette, men med en viss relevans: På forskjellige fora er det også en del selvjustis - les f. eks. tråden

"Kjennetegn ved et dødt alternativt UFO forum."

på UFO-forumet.

Mvh

BE

 

(Innlegget ble redigert 30.01.14 00:28)

taknina
takninaInnlegg: 37129
30.01.14 08:01
VG Nett: Og det er nå i grunnen ganske enkelt: Ikke bryt reglene. Problem solved.

Eg holder mest til på PL forumet men også politikk . Det eg synest er litt rart og skaper en "ekkel" atmosfære på fotball spessielt er at det finnes bruker som har en oventil og nedholding og haselerer med andres meninger (poster) når disse forfekter andre meninger enn vedkommende . Eg mener igrunn att de som skriver til svar , "ikke skriv til meg\svar meg " ikke har noe i ett debattforum å gjøre og bør geleides ut . Mener en att ett inlegg ikke fortjener respons , ikke svar . Er ikke verre enn det .

Det samme brukeren måtte forøvrig ha noe nærmest ei underskriftskampanje av enige meddebattanter med samme klubbtilhørighet for å komme inn igjen hit etter å ha blitt utestengt på ett tidspunkt.

Att folk i the heat of the moment kan koke over og være litt spydig har eg ingen problem med , men att i utgangspunktet en veldig inteligent bruker er nedlatende som en regel mot folk med difrensierende meninger er i mi bok mye verre .

(Innlegget ble redigert 30.01.14 08:07)

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
30.01.14 08:26
taknina: Det eg synest er litt rart og skaper en "ekkel" atmosfære på fotball spessielt er at det finnes bruker som har en oventil og nedholding og haselerer med andres meninger (poster) når disse forfekter andre meninger enn vedkommende . Eg mener igrunn att de som skriver til svar , "ikke skriv til meg\svar meg " ikke har noe i ett debattforum å gjøre og bør geleides ut . Mener en att ett inlegg ikke fortjener respons , ikke svar . Er ikke verre enn det .

Enig. Og det er et eksempel på en type oppførsel som ikke bryter med "norsk lov" men som likevel ødelegger på et forum. I en bar ville det være som en kar som går rundt og snakker dritt om folk. Han bryter ikke noen norske lover, men det lager mer bråk, derfor får vedkommende beskjed om å skjerpe seg eller forlate stedet.

Øyvind

missChance
missChanceInnlegg: 48246
30.01.14 12:43
VG Nett: Enig. Og det er et eksempel på en type oppførsel som ikke bryter med "norsk lov" men som likevel ødelegger på et forum. I en bar ville det være som en kar som går rundt og snakker dritt om folk. Han bryter ikke noen norske lover, men det lager mer bråk, derfor får vedkommende beskjed om å skjerpe seg eller forlate stedet.

Det er bare det at det litt rart og skaper en "ekkel" atmosfære når noen stadig kommer med tull og avsporinger i andre lags klubbtråder - og har fått beskjed om det ørten ganger, og at det da kan være greit å si ifra at man ikke vil ha slike svar. Kanskje man kunne ta disse postene i egen klubbtråd ...?

Ellers er vel ikke spam og tull det samme som differensierende meninger.

Litt spesielt er det også at dette er blitt en tråd der man "tyster" på andre brukere ... Og at mod da ses som å "støtte" klagerne.

Dette begynner å virke som en kampanjetråd for utestengelse av brukere, Øyvind. Er det slik du vil ha det?

(Innlegget ble redigert 30.01.14 12:48)

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 44431
30.01.14 13:31
VG Nett: Og det er et eksempel på en type oppførsel som ikke bryter med "norsk lov" men som likevel ødelegger på et forum.

Hei igjen.

En annen innsender gjorde meg oppmerksom på at ett eller to av mine innlegg på forumet Innvandring, Rasisme og Flerkultur i tråden Samisk Etnisk Rensing? var sletta.

Hvorfor?

Jeg kan ikke huske å ha vært verken ufin eller regelbrytende i noen av innleggene jeg har skrevet der, så jeg setter pris på om du kan ta deg tid til å svare.

Om du svarer, kan du svare her - eller til

esagslet@bbnett.no

Takk!

Mvh

BE

taknina
takninaInnlegg: 37129
30.01.14 16:45
missChance: Det er bare det at det litt rart og skaper en "ekkel" atmosfære når noen stadig kommer med tull og avsporinger i andre lags klubbtråder - og har fått beskjed om det ørten ganger, og at det da kan være greit å si ifra at man ikke vil ha slike svar. Kanskje man kunne ta disse postene i egen klubbtråd ...?

Eg vet ikke hvor gammel du er eller majoriteten inne på "din" klubbtråd. Saken er nå uansett att det er andre lags supportere inne i andre lags klubbtråder hver dag med forskjellige synspunkt å meninger . Att du og dine da nærmest skal kunne diktere hvilke meninger (svar) folk skal få lov å komme med er for meg rimelig absurd om det da er matnyttige synspunkt som faktisk ligger innafor tema for tråden. Fasiten har vel rimeligvis ingen.

Når en da nærmest blir behandlet som en nudist som ramler inn på ett indremisjonsmøte så er det jo ikke så veldig rart att en svarer tilbake igjen med ett god dag mann økseskaftsvar . Dog med en humoristisk twist , for den som skjønner hva det er .)

 

 

 

(Innlegget ble redigert 30.01.14 16:46)

missChance
missChanceInnlegg: 48246
30.01.14 17:22
taknina: Eg vet ikke hvor gammel du er eller majoriteten inne på "din" klubbtråd. Saken er nå uansett att det er andre lags supportere inne i andre lags klubbtråder hver dag med forskjellige synspunkt å meninger . Att du og dine da nærmest skal kunne diktere hvilke meninger (svar) folk skal få lov å komme med er for meg rimelig absurd om det da er matnyttige synspunkt som faktisk ligger innafor tema for tråden. Fasiten har vel rimeligvis ingen.

Meninger og synspunkter er helt ok, og de fleste klarer faktisk å uttrykke disse på en skikkelig måte som gir meningsfull debatt eller samtale. Tafatte forsøk på ligninger, malplasserte sangtekster og andre totalt umorsomme poster og det som kan oppfattes som trolling er noe helt annet. Dette har blitt fortalt om og om igjen, men det synker ikke inn.

Og den humoristiske vrien er uheldigvis sjelden så veldig humoristisk.

(Innlegget ble redigert 30.01.14 17:23)

taknina
takninaInnlegg: 37129
30.01.14 17:34
missChance: . Dette har blitt fortalt om og om igjen, men det synker ikke inn.

Det er jo der problemet ligger.

Hvem er gitt retten til å bestemme hva andre skal mene .

Men denne meningsutvekslinga med deg har eg jo hatt før og vet att det fører ingen veg , så for min del , over og ut .

missChance
missChanceInnlegg: 48246
30.01.14 18:00
taknina: Hvem er gitt retten til å bestemme hva andre skal mene .

Vel, mod har jo også oppfordret til å være respektfull i klubbtråden. Det kunne jo være noe å ta til seg.

Og når man da kommer inn hit for å sutre på spesifikke brukere til mod, blir det rett og slett pinlig.

(Innlegget ble redigert 30.01.14 18:01)

taknina
takninaInnlegg: 37129
30.01.14 19:02
missChance: Og når man da kommer inn hit for å sutre på spesifikke brukere til mod, blir det rett og slett pinlig.

Mitt siste forsøk

Eg håper du har tenkt nøye gjennom det eg siterer her før du skrev det .

Eller er det på dette nivået du vil ha debatten ?

 

missChance
missChanceInnlegg: 48246
30.01.14 19:07
taknina: Eller er det på dette nivået du vil ha debatten ?

Har du tenkt nøye gjennom dette? Sett litt på deg selv før du kommer hit og tar opp enkeltbrukere?

megapixsel
megapixselInnlegg: 18144
03.02.14 01:50

Okei, helt ærlig MOD. 

Nå har jeg det svart på hvitt at det ikke er lov å ha flere brukere på dette forumet. 

Jeg sendte deg en mail tidligere om en bruker som har gjort dette (og jeg beviste det, og kan bevise det igjen), og som driver med nøyaktig det samme som han gjorde på den forrige brukeren. Nemlig å forpeste alt han/hun er borti. 

Er det så vanskelig å banne denne brukeren? Når dere faktisk har fått bevis... Er det mulig? 

Når dere sier at dere trenger oss for å fikse opp i forumet, og jeg med flere kommer med innspill om hva som må fikses, er det for mye å forvente at du/dere tar tak i det som faktisk kan BEVISES? 

Gud bedre så frustrerende det er å ha en samtale med dere. Beklager, men sånn føler jeg det. Du har bedt meg om å kontakte deg på mail, det har jeg gjort med bevis på at en bruker har flere nick på dette forumet. Og du har selv skrevet at det ikke er lov med flere nick. 

Men tydeligvis er ikke dette nok. Jeg blir ekstremt lei av hele forumet når dere ikke tar dette seriøst. Og jeg tror jeg har flere med meg på den.

"Send meg en mail så skal vi se på det". Fint at dere ser på det. Men det er ikke det som er jobben deres. Jobben deres er å fikse det. Og det har dere tydeligvis ikke gjort, ved flere anledninger. Dere skal ordne opp i forumet, og kaste ut de som bare troller/sprer kvalme. 

Jack_Daniels
Jack_DanielsInnlegg: 27225
03.02.14 01:56

Ta kontakt med Øyvind direkte her. http://www.vg.no/profil/?u=8862/

Herre så jævla lei jeg er av at klubbtråden vår skal bli trollet ihjel. Gang på gang av samme jævla bruker. Hvorfor tar ikke moderatorene affære?

megapixsel
megapixselInnlegg: 18144
03.02.14 01:58

"Ta kontakt med Øyvind direkte her. http://www.vg.no/profil/?u=8862/"

Gitt opp... 

Jack_Daniels
Jack_DanielsInnlegg: 27225
03.02.14 02:13
VG Nett: Øyvind

Det som skjer i klubbtråden til Manchester United nå er en direkte konsekvens av elendig moderering over lengre tid. Det tas aldri grep - og jeg vet at dette innlegget kommer til å bli ignorert på morgenmøtet deres.

Takk skal dere faen meg ha for at dere lar trollene dominere. Hva hjelper det vel å trykke på "Upassende innlegg?"-knappen når ingenting skjer? Hva hjelper det å sende dere mail og fortelle hva som er galt når ingenting, absolutt ingenting blir gjort med problemet? Det kan ikke være rent få mail og klager dere får på de samme brukerne. Ringer det ingen bjeller?

Hvorfor er dere i Mod Team med på å bidra til dette ekstreme kvalitetsfallet vi har bevitnet over lengre tid nå?

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
03.02.14 10:42
megapixsel: "Send meg en mail så skal vi se på det". Fint at dere ser på det. Men det er ikke det som er jobben deres. Jobben deres er å fikse det. Og det har dere tydeligvis ikke gjort, ved flere anledninger. Dere skal ordne opp i forumet, og kaste ut de som bare troller/sprer kvalme.

Takk for mail og jeg burde selvsagt svart deg. Det er bare mye og gjøre her. Vi ser selvsagt på alle saker som sendes inn. Vi må bruke litt skjønn på disse tingene. Hvis vi skulle hive ut alle som har hatt en konto noensinnne før - så ville mange av de faste debattantene her ryket ut.

Når det gjelder den personen konkret som du har sagt fra om, så kan vi ikke kommentere enkeltnicks. Om noen hadde klagd på deg for eksempel (og da sier jeg IKKE at er noen grunn til det), så ville du ikke likt om jeg kommenterte dette, hverken i tråder her eller i e-poster.

Tro meg: Vi følger med på de det gjelder.

Øyvind

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 15760
03.02.14 16:29
VG Nett: Takk for mail og jeg burde selvsagt svart deg. Det er bare mye og gjøre her. Vi ser selvsagt på alle saker som sendes inn. Vi må bruke litt skjønn på disse tingene. Hvis vi skulle hive ut alle som har hatt en konto noensinnne før - så ville mange av de faste debattantene her ryket ut.

"Det er bare tillatt å ha en konto. Oppdager vi at man har flere sperres alle kontoene."

"Men det er altså ikke tillatt å lage ny konto om den gamle slettes."

Øyvind

 

På fotball- og musikkforumene, bl.a. har det vært noen svært aktive gjengangere.

(Innlegget ble redigert 03.02.14 16:38)

kjempekanin
kjempekaninInnlegg: 25674
03.02.14 16:42

Var det ikke slik (i tidligere år) at man kunne få en ny sjanse? Derfor ble det ikke iverksett tiltak straks man så at en utestengt bruker var tilbake med ny konto.

Jeg synes det er mer irriterende med folk som sjonglerer imellom flere brukerkonto.

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
03.02.14 16:42
Romlingane: "Det er bare tillatt å ha en konto. Oppdager vi at man har flere sperres alle kontoene." "Men det er altså ikke tillatt å lage ny konto om den gamle slettes." Øyvind

Jepp. Og så er det slik at noen har hatt problemer med kontoene sine før. Og så lagd nye kontoer. Før kunne man f eks ha flere kontoer på samme mobilnummer (det går ikke nå). Så om vi f eks kjørte et script som 1) fant alle aktive kontoer i dag 2) sjekket om noen av disse har vært registrert før og 3) slettet disse - så ble det masse folk borte.

Poenget mitt er: Om en bruker i dag blir stengt ute så er det ikke tillatt å lage en ny konto og komme tilbake igjen.

Samtidig så er det ikke slik (som jeg har sagt før) at vi sitter webkamera, retinascanner og blodprøvetager av hver eneste som logger seg inn på VGD. Noe slakk blir det alltid.

Det denne delen av diskusjonen startet med var om folk som noen "vet" er en tidligere kjenning skal stenges ute. Og da må vi se på om 

1) det er sant 
2) hva det var de ble stengt ute for før
3) om de fortsatt bryter reglene

Og så får vi gjøre en vurdering ut fra dette.

Det er umulig å lage regler som tar hensyn til absolutt alle detaljer rundt dette. Igjen: Dette er ikke Høyesterett. Så vi må bruke skjønn hver eneste dag ut fra de forholdsvis enkle reglene som finnes her.

Øyvind 

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 15760
03.02.14 16:52

Greit nok. Jeg skjønner hva du mener og jeg ser utfordringene. Men jeg skjønner også at folk reagerer på det de opplever som inkonsekvens og forskjellsbehandling. :)

U-gurt
U-gurtInnlegg: 33024
03.02.14 17:03
VG Nett: Det er umulig å lage regler som tar hensyn til absolutt alle detaljer rundt dette. Igjen: Dette er ikke Høyesterett. Så vi må bruke skjønn hver eneste dag ut fra de forholdsvis enkle reglene som finnes her.
Øyvind

Bifalles.

Så enkelt og så vanskelig er det og det synes jeg vi får slå oss til ro med.

aicat
aicatInnlegg: 14388
03.02.14 20:27
VG Nett: Det denne delen av diskusjonen startet med var om folk som noen "vet" er en tidligere kjenning skal stenges ute. Og da må vi se på om  1) det er sant 
2) hva det var de ble stengt ute for før
3) om de fortsatt bryter reglene

For de av oss som har diskutert her noen år - og stort sett hold oss innenfor en begrenset mengde tema - er det meget lett å kjenne igjen folk som dukker opp med et nytt nick. Sikkert fordi vi i noen fora ikke er så mange - og at mange er gjengangere også fra den gang vi debatterte på AD.

Vi har alle en spesiell måte å ordlegge oss på. Det er nesten slik at man legger igjen et "fingeravtrykk" i måten man debatterer på og standard uttrykk man ofte bruker.

I de fora jeg har deltatt i her på VGD siden 2007 dvs. i snart 7 år har jeg ikke hatt noe problem med å kjenne igjen en som har operert med minst 4 ulike nick etter hverandre (ikke samtidig) - og en annen med 3.

Men nå vet ikke jeg hvorfor de har skiftet nick - det kan jo være andre årsaker til det enn at kontoene deres er blitt sperret.

Lightning
LightningInnlegg: 11783
04.02.14 23:28
aicat: I de fora jeg har deltatt i her på VGD siden 2007 dvs. i snart 7 år har jeg ikke hatt noe problem med å kjenne igjen en som har operert med minst 4 ulike nick etter hverandre (ikke samtidig) - og en annen med 3.

Du skriver mye på Midtøsten-forumet, har jeg sett. Du skriver veldig saklig med stor kunnskap. Jeg skjønner ikke at du klarer å holde ut så lenge med enkelte av dine motdebattanter der: 2-3 av dem skriver mye, men de klarer neppe å lage mer enn 1 av 4 innlegg mot motdebattant innenfor VGD-regelverket, resten er respektløs, usaklig og negativ personfokus. De er "grossister" på sletta innlegg, men MOD klarer av en eller annen grunn ikke å få dem utestengt, uansett hvor mye sjikane trolla der presterer.

(Innlegget ble redigert 04.02.14 23:37)

Sitat
SitatInnlegg: 9587
05.02.14 01:38
Liq: Siden MOD'ene er allmektige men langt fra noen guder, er det da naturlig å be om at utestengelser blir begrunnet hvis det skal få slike drastiske konsekvenser.

Du fikk en klar begrunnelse nedskrevet fra MOD i det innlegget du svarte på.

 

Bror_min
Bror_minInnlegg: 5124
05.02.14 11:04
VG Nett: Poenget mitt er: Om en bruker i dag blir stengt ute så er det ikke tillatt å lage en ny konto og komme tilbake igjen. Samtidig så er det ikke slik (som jeg har sagt før) at vi sitter webkamera, retinascanner og blodprøvetager av hver eneste som logger seg inn på VGD. Noe slakk blir det alltid. Det denne delen av diskusjonen startet med var om folk som noen "vet" er en tidligere kjenning skal stenges ute. Og da må vi se på om 1) det er sant
2) hva det var de ble stengt ute for før
3) om de fortsatt bryter reglene Og så får vi gjøre en vurdering ut fra dette.

Dette har sikkert blitt tatt opp tidligere, men det skader kanskje ikke å gjøre det igjen:

Hvorfor er det enten eller? VGDs system er jo ganske bastant siden det er rett ut om man tråkker over.

På gamle Aftenposten Debattsentral var det først et par advarsler, deretter en uke utestengning. Om det ikke var noen bedring etterpå = to uker utestengning, så tre uker ute før siste reaksjon var full utkasting.

Hvorfor ikke forsøke noe liknende her på VGD?

At de ivrigste folka kommer tilbake er uunngåelig, å skaffe seg et nytt mobnummer er jo den enkleste sak.

Det var mange som, kanskje ikke så overraskende, ble merkbart mye mer saklige og beherska etter å ha fått sin to-ukers tur i tenkeboksen. Til og med jeg....

 

(Jeg beregner meg intet honorar for tipset...)

 

trondergutt
tronderguttInnlegg: 31666
05.02.14 12:56
Bror_min: Hvorfor ikke forsøke noe liknende her på VGD?

Jeg synes dette er en fornuftig ide.

Det må liksom være lov å feile en gang uten å bli kastet ut i mørket til evig tid. Ansenitet her inne bør vel også telle litt når man vurderer advarsel eller utestengelse. En utestengelse for min del hadde betydd slutten på min karriere her på VGD da jeg ikke hadde giddet å starte på nytt med nytt nick.

Konklusjonen er at det er meningsløst om en debatant med f.eks 50.000 innlegg over en god del år blir kastet rett ut for alltid om vedkommende er uheldig å tråkker skikkelig i salaten på et innlegg.

 

Lightning
LightningInnlegg: 11783
05.02.14 15:17
trondergutt: Jeg synes dette er en fornuftig ide. Det må liksom være lov å feile en gang uten å bli kastet ut i mørket til evig tid. Ansenitet her inne bør vel også telle litt når man vurderer advarsel eller utestengelse. En utestengelse for min del hadde betydd slutten på min karriere her på VGD da jeg ikke hadde giddet å starte på nytt med nytt nick. Konklusjonen er at det er meningsløst om en debatant med f.eks 50.000 innlegg over en god del år blir kastet rett ut for alltid om vedkommende er uheldig å tråkker skikkelig i salaten på et innlegg.

Ideen fra Bror_min er selvsagt meget god, men jeg synes at dere overdramatiserer ganske mye. Jeg skal fortelle om et konkret eksempel:

I fjor vår var det en debattant som skrøt på profilen sin av å ha hatt minst 10 nick før. Debattanten hadde en gjennomført sjikanerende uttrykksmåte overfor motdebattanter, og MOD/ved Øyvind Solstad intervenerte til og med direkte i debatter p.g.a. all sjikanen. Til slutt ble debattanten utvist. Dagen etter dukket det opp et nytt nick med nøyaktig samme sjikanerende uttrykksmåte og nøyaktig samme, spesielle ortografiske feil, dog uten å skryte på profilen om tidligere historikk...

Poenget mitt at det er alltid mulig å få venner og bekjente til å stille opp som "front" for eget nick, så permanent utvisning trenger i praksis ikke bety annet enn litt ekstra arbeid.

(Innlegget ble redigert 05.02.14 15:19)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg