Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vi trenger en bedre måte å diskutere på - og deg

NYTT TEMA
Premonition
PremonitionInnlegg: 15829
24.02.14 21:09
VG Nett: Selvsagt "fremmer" ikke VG mobbing. Og selvsagt tillater vi det ikke.

Vet dere egentlig hva mobbing er?

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
24.02.14 22:43
Premonition: Vet dere egentlig hva mobbing er?

Selvsagt:

"Det er mobbing når en person gjentatte ganger og over tid utsettes for negative handlinger. Dette kan dreie seg om trakassering, plaging, utfrysing, sårende erting o.l. Det er typisk for situasjonen at offeret ikke er i stand til å forsvare seg."

Altså er mye av det som kalles mobbing i pressen og sosiale medier IKKE mobbing. 

Men om du har noe mer om denne saken - så send oss en e-post i stedet for i denne tråden ok?

Øyvind

Volmets
VolmetsInnlegg: 2062
25.02.14 22:41
VG Nett: . Det er typisk for situasjonen at offeret ikke er i stand til å forsvare seg."

Det kan det være, men ikke nødvendigvis. Altså er det ofte ingen stakkarer som blir angrepet, men folk som pga sine meninger mht dette og hint blir angrepet av enten enkeltpersoner - en vennegruppe - eller noen med flere nick. "Offeret" kan godt forsvare seg i en enkelt situasjon, men det blir slitsomt hvis usaklig kritikk tilsynelatende kommer fra flere hold. 

Melo15
Melo15Innlegg: 7340
26.02.14 13:23

Er det ikke snart på tide å slå ned på sjargongen/"humoren" som store deler av VGD benytter seg av? Det finnes jo faen ikke en tråd uten at de samme brukerne snakker om "immense", "top lad", bevisst bruker feil grammatikk osv.

I VGD sine regler står det at avsporing av debatten er forbudt, men folk får jo lov å holde på med dette pisset. Dette gjelder forresten også fantastisk lite morsomme fraser som "nå er det igjen". Det er hovedsaklig fotballforumene som er problemet, men også andre deler av forumet når de samme brukerne er på visitt der

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
26.02.14 17:08
Melo15: Er det ikke snart på tide å slå ned på sjargongen/"humoren" som store deler av VGD benytter seg av? Det finnes jo faen ikke en tråd uten at de samme brukerne snakker om "immense", "top lad", bevisst bruker feil grammatikk osv.

Jo, det er et poeng. Det er dessverre endel folk som bruker forumet som om det er en chat - med de minus det fører med seg.

Skal være obs på dette, enig at det er et problem.

Øyvind

Branneren
BrannerenInnlegg: 49942
26.02.14 18:15
Melo15: Er det ikke snart på tide å slå ned på sjargongen/"humoren" som store deler av VGD benytter seg av? Det finnes jo faen ikke en tråd uten at de samme brukerne snakker om "immense", "top lad", bevisst bruker feil grammatikk osv. I VGD sine regler står det at avsporing av debatten er forbudt, men folk får jo lov å holde på med dette pisset. Dette gjelder forresten også fantastisk lite morsomme fraser som "nå er det igjen". Det er hovedsaklig fotballforumene som er problemet, men også andre deler av forumet når de samme brukerne er på visitt der

nå er det igjen

er vgd sjargong

jeg kan lese innlegget ditt sånn:

jeg vil ha fjernet alle som ikke er enig med meg

og til slutt:

humor er krevende greier ja

en liten epilog:

fotballforumet er vel ikke akkurat vgd sitt mest seriøse forum nei

Melo15
Melo15Innlegg: 7340
26.02.14 18:27
Branneren: nå er det igjen er vgd sjargong jeg kan lese innlegget ditt sånn: jeg vil ha fjernet alle som ikke er enig med meg og til slutt: humor er krevende greier ja en liten epilog: fotballforumet er vel ikke akkurat vgd sitt mest seriøse forum nei

Takk for at du illustrerer poenget mitt. Du og dine likemenn kan kose dere på Backstage, så kan vi som vil diskutere bruke de andre delene av forumet

Branneren
BrannerenInnlegg: 49942
26.02.14 18:34
Melo15: Takk for at du illustrerer poenget mitt. Du og dine likemenn kan kose dere på Backstage, så kan vi som vil diskutere bruke de andre delene av forumet

bare hyggelig!!

men en liten tankevekker i retur:

er du sikker på at du tilhører "eliten" som er seriøs og jeg og mine "likemenn" ikke er det?

eller KAN det være sånn at det er mange måter å debbatere på?

hvis du virkelig vil se et sted hvor "den er der igjen" så kan du lese på f.eks. CNN sine debatter under artiklene.

nei til ja og ja til nei

 

missChance
missChanceInnlegg: 48265
26.02.14 18:40
VG Nett: Det er dessverre endel folk som bruker forumet som om det er en chat - med de minus det fører med seg.

Og hvis folk skal holde seg innenfor rammer mod-er og tilfeldige debattanter utenfor trådene setter - gjerne uten en gang å kjenne tråden/deltakerne - får dere i hvert fall færre brukere. Hvis alt skal inn i en veldig firkantet boks, burde dere rett og slett begynne på nytt og fortelle de som ikke følger denne trange malen at de ikke er ønsket.

Denne tråden har etter hvert blitt et trist skue, men "sladring" og klaging. Slik det virker her, burde hele forumet legges ned - for bra er det tydeligvis ikke!

(Innlegget ble redigert 26.02.14 18:41)

Branneren
BrannerenInnlegg: 49942
26.02.14 18:42
missChance: Hvis alt skal inn i en veldig firkantet boks, burde dere rett og slett begynne på nytt og fortelle de som ikke følger denne trange malen at de ikke er ønsket.

enig med deg

men jeg håper og tror at det ikke var det øyvind mente

missChance
missChanceInnlegg: 48265
26.02.14 18:47
Branneren: enig med deg men jeg håper og tror at det ikke var det øyvind mente

Se resten av posten min. Denne tråden har utviklet seg til en klagetråd over mer eller mindre spesifiserte debattanter, tråder og underforumer. Og min personlige mening er at Øyvind jatter for mye med enkelte der ...

(Innlegget ble redigert 26.02.14 18:50)

Melo15
Melo15Innlegg: 7340
26.02.14 18:53
missChance: Og hvis folk skal holde seg innenfor rammer mod-er og tilfeldige debattanter utenfor trådene setter - gjerne uten en gang å kjenne tråden/deltakerne - får dere i hvert fall færre brukere. Hvis alt skal inn i en veldig firkantet boks, burde dere rett og slett begynne på nytt og fortelle de som ikke følger denne trange malen at de ikke er ønsket.

Usikker på om det er mitt innlegg du sikter til, men jeg har lest daglig inne på PL-forumet siden 2006(ish). Jeg skjønner at det skal være en lett og humoristisk tone, men jeg kan ikke være den eneste som irriterer meg over å drukne i intern vitsing på leting etter en god diskusjon

missChance
missChanceInnlegg: 48265
26.02.14 18:58
Melo15: Usikker på om det er mitt innlegg du sikter til, men jeg har lest daglig inne på PL-forumet siden 2006(ish). Jeg skjønner at det skal være en lett og humoristisk tone, men jeg kan ikke være den eneste som irriterer meg over å drukne i intern vitsing på leting etter en god diskusjon

Andre irriterer seg kanskje over din måte å skrive på, og at du skal definere hva som er en god diskusjon ...

Rom for forskjellige typer og diskusjoner må det da være! Det er utrolig mange diskusjoner og debattanter jeg ikke gidder å engasjere meg i, men da lar jeg altså være - i stedet for å forvente at alle skal tilpasse seg mine egne ønsker.

"Chatten" er gjerne en del av grunnen til at folk gidder å være her. Hvis man ikke skal få ha "venner" og tilhørighetsfølelse er det jo ingen grunn til at folk skal være trofaste mot og komme tilbake VGD.

(Innlegget ble redigert 26.02.14 18:58)

U-gurt
U-gurtInnlegg: 33024
26.02.14 19:02
missChance: "Chatten" er gjerne en del av grunnen til at folk gidder å være her. Hvis man ikke skal få ha "venner" og tilhørighetsfølelse er det jo ingen grunn til at folk skal være trofaste mot og komme tilbake VGD.

Enig.

Branneren
BrannerenInnlegg: 49942
26.02.14 19:04
missChance: Rom for forskjellige typer og diskusjoner må det da være! Det er utrolig mange diskusjoner og debattanter jeg ikke gidder å engasjere meg i, men da lar jeg altså være - i stedet for å forvente at alle skal tilpasse seg mine egne ønsker.

det er sånn de fleste av ser det ja

Melo15
Melo15Innlegg: 7340
26.02.14 19:10
missChance: Andre irriterer seg kanskje over din måte å skrive på, og at du skal definere hva som er en god diskusjon ... Rom for forskjellige typer og diskusjoner må det da være! Det er utrolig mange diskusjoner og debattanter jeg ikke gidder å engasjere meg i, men da lar jeg altså være - i stedet for å forvente at alle skal tilpasse seg mine egne ønsker. "Chatten" er gjerne en del av grunnen til at folk gidder å være her. Hvis man ikke skal få ha "venner" og tilhørighetsfølelse er det jo ingen grunn til at folk skal være trofaste mot og komme tilbake VGD.

Det er det sikkert noen som gjør.

Jeg har ikke definert noe som helst, men jeg håper at MOD kan holde et øye åpent til det som er i ferd med å skje.

Jeg sier ikke at alt skal være 100% seriøst hele tiden, og selvsagt får man "venner" etter å ha tilbragt en del tid her inne. Jeg kjenner meg igjen i det. Det jeg prøver å si er at man bør holde kosepraten og den interne sjargongen til enkelte tråder hvor det er passende, og at ikke alle tråder ender opp på samme måten.  

NoobSaibot
NoobSaibotInnlegg: 8380
26.02.14 20:47
Melo15: Er det ikke snart på tide å slå ned på sjargongen/"humoren" som store deler av VGD benytter seg av? Det finnes jo faen ikke en tråd uten at de samme brukerne snakker om "immense", "top lad", bevisst bruker feil grammatikk osv.

Andropov er grunnleggeren av dette språket som er gjenstand for irritasjon for alle som ikke bruker det selv. Andropov er sånn sett nåtidens Ivar Aasen.

taknina
takninaInnlegg: 37129
26.02.14 22:18
Melo15: Er det ikke snart på tide å slå ned på sjargongen/"humoren" som store deler av VGD benytter seg av? Det finnes jo faen ikke en tråd uten at de samme brukerne snakker om "immense", "top lad", bevisst bruker feil grammatikk osv. I VGD sine regler står det at avsporing av debatten er forbudt, men folk får jo lov å holde på med dette pisset. Dette gjelder forresten også fantastisk lite morsomme fraser som "nå er det igjen". Det er hovedsaklig fotballforumene som er problemet, men også andre deler av forumet når de samme brukerne er på visitt der

Om humor skal være ulovlig , og noe som i enn sånn sammenheng som dette er noe negativt , ja da får vi ett "merkelig" sammfunn . Og ett som eg helst ikke vil være en del av . For ett par år siden var det mye skittslenging inne på PL forumet , og da var det litt trist til tider , men nå er det en mye mer gemyttelig tone.

Selv blandt sammfunnets støtter som topppolitikerne våre så er de jo de med humoristisk sans vi husker , eller iallefall burde huske . Som Leirfall eller Einar Førde.

Barbarez9
Barbarez9Innlegg: 10618
26.02.14 22:37
Melo15: Er det ikke snart på tide å slå ned på sjargongen/"humoren" som store deler av VGD benytter seg av? Det finnes jo faen ikke en tråd uten at de samme brukerne snakker om "immense", "top lad", bevisst bruker feil grammatikk osv. I VGD sine regler står det at avsporing av debatten er forbudt, men folk får jo lov å holde på med dette pisset. Dette gjelder forresten også fantastisk lite morsomme fraser som "nå er det igjen". Det er hovedsaklig fotballforumene som er problemet, men også andre deler av forumet når de samme brukerne er på visitt der

Bang out of order. 

missChance
missChanceInnlegg: 48265
27.02.14 16:42

Øyvind, kan du forklare hvorfor åpningsinnlegget i denne tråden blir slettet mens tråden får stå. Med sitert åpningsinnlegg i en av postene?

http://vgd.no/samfunn/politikk-norsk/tema/1790219/tittel/frank-aarebrot

Hvorfor ikke flytte tråden hvis den er feilplassert?

Er det rart man begynner å lure på hvordan reglene følges ...?

(Innlegget ble redigert 27.02.14 16:42)

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
27.02.14 17:34
missChance: Øyvind, kan du forklare hvorfor åpningsinnlegget i denne tråden blir slettet mens tråden får stå. Med sitert åpningsinnlegg i en av postene?

Fordi vi har en bug som gjør at åpningsinnlegget kan slettes uten at tråden slettes. Ikke verre enn det.

Resten er slettet nå.

Øyvind

missChance
missChanceInnlegg: 48265
27.02.14 17:47
VG Nett: Fordi vi har en bug som gjør at åpningsinnlegget kan slettes uten at tråden slettes. Ikke verre enn det. Resten er slettet nå.

Det er slikt som dette som gjør at modereringen virker så tilfeldig, for det har jo blitt sagt at man skal slette tråder, ikke åpningsinnlegget :)

Og så kan en jo lure på om tråden kunne vært flyttet i stedet.

Volmets
VolmetsInnlegg: 2062
01.03.14 23:43

Med `bedre diskusjon`tenkte jeg `mildere`debatt jeg VGD. Men ærlig talt syns jeg at den har blitt hardere i tonen? OK for min del...:) 

TomPadang
TomPadangInnlegg: 15003
02.03.14 14:36

Jeg forsøker å kjøre en debattfremferd som ikke er personvridd, men temafokusert.  Det er ikke alltid lett, når man møter personorienterte motinnlegg, men fokuset er der.

Det er ikke bra med nedsettende karakteristikker, nedvurderende utsagn om andre, "skolemestertone" a. la. "nå må du lese på leksa" "du må snart skjønne at.." og lignende.  Munnhuggeri/tasthuggeri a. la. "du tar feil,se og skjerp deg!" o.l - er også ikkeproduktiv debatt.

Og til sist - vi tar alle feil i noe en eller annen gang.....  

 

 

taknina
takninaInnlegg: 37129
03.03.14 10:15
TomPadang: Og til sist - vi tar alle feil i noe en eller annen gang.....

De som aldri har gjort en feil har aldri prøvd noe nytt.

Albert Einstein

Lightning
LightningInnlegg: 11785
03.03.14 10:57
VG Nett: Øyvind

Under er en interessant artikkel med høy relevans i denne tråden.

http://www.abcnyheter.no/nyheter/2014/03/02/digitale-sadister

Store-O
Store-OInnlegg: 10110
03.03.14 16:28
Lightning: Under er en interessant artikkel med høy relevans i denne tråden. http://www.abcnyheter.no/nyheter/2014/03/02/digitale-sadister

En meget bra artikkel. Men nå  i relasjon til noen som herjer på en viss tråd for tiden, du skjønner hva jeg sikter til... en viktig setning. 

– Det finnes en enkel og effektiv måte å stanse dem på: det er å la være å svare. Problemet er at det er vanskelig å være konsekvent. Når man begynner å la være å svare vil trollene øke postingsfrekvensen sin til de gir opp. Dermed er det lett å tro det ikke virker. Det gjør det, men det tar lang tid.

Det er der alt for mange svikter. vi ser hvem det er og alle burde lese dette og bli konsekvente med å ikke svare.  Jeg ser tydelig i debatten at de fryder seg når de får napp. Og noen lar seg lokke ut på "fotballbanen" 

det er det eneste vi kan bidra med når MOD ikke gjør jobben sin og konsekvent lar det fortsette.. 

 

Husk tittelen i tråden..  "og dere".. 

(Innlegget ble redigert 03.03.14 16:29)

Lightning
LightningInnlegg: 11785
03.03.14 17:12
Store-O: MOD ikke gjør jobben sin og konsekvent lar det fortsette..

MOD synes iallfall å ha gjort jobben sin overfor ei sjikanerende og (til og med) truende "døgnflue" som registrerte seg 28.02.14 og herjet påfølgende dag i Ukraina-tråden. Vedkommende har ikke logget seg på etter 01.03.14...

(Innlegget ble redigert 03.03.14 17:20)

aegi2
aegi2Innlegg: 28840
07.03.14 03:56

se på fremsiden 7/3 kl 03:00

Ser dere en bruker som går igjen ?

Hvorfor er det så mange som sier at svarer vi ikke så vil trådene hans synke. HER har dere et himla godt bevis som jeg alltid har sagt at det er HAN selv som drar opp sine tråder for å ha dem øverst.... bare se siste kommentarer i sine egne tråder klokkeslett og dato på kommentarene foran , det er han selv som gjør jobben. 

Og at vgd ikke ser det og tar fatt i dette.

Hele framsiden er stort sett hans egen blogg. 

Men av en eller annen grunn så er han " freda " ?

(Innlegget ble redigert 07.03.14 03:57)

Volmets
VolmetsInnlegg: 2062
10.03.14 21:41
aegi2: se på fremsiden 7/3 kl 03:00
Ser dere en bruker som går igjen ?

Hvis det er den jeg tror (fant ikke "7/3 kl 03:00") så er jo denne personen grei - aldri ubehøvlet. Det jeg mener er altså at det eneste vi behøver å bry oss om er hva vedkommende sier, og ikke om hva han har sagt før eller kan tenkes å si senere. Derfor ville det være et framskritt hvis VGD kuttet ut avatarene, samt da opplysning om hvem eventuelle tomler kom fra. Da hadde du som bruker kun ha det aktuelle innlegget å forholde deg til.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg