Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vi trenger en bedre måte å diskutere på - og deg

NYTT TEMA
kjempekanin
kjempekaninInnlegg: 25685
11.03.14 00:32
Volmets: Hvis det er den jeg tror (fant ikke "7/3 kl 03:00") så er jo denne personen grei - aldri ubehøvlet. Det jeg mener er altså at det eneste vi behøver å bry oss om er hva vedkommende sier, og ikke om hva han har sagt før eller kan tenkes å si senere. Derfor ville det være et framskritt hvis VGD kuttet ut avatarene, samt da opplysning om hvem eventuelle tomler kom fra. Da hadde du som bruker kun ha det aktuelle innlegget å forholde deg til.

Hva mente du å si her?

Skal debattantene ikke ha brukernavn?

Volmets
VolmetsInnlegg: 2062
11.03.14 12:34
kjempekanin: Skal debattantene ikke ha brukernavn?

Stemmer. Hvorfor skal man vite hvem som har skrevet innlegget? Nok at VGD vet.

FooDog
FooDogInnlegg: 2407
11.03.14 13:52
Volmets: Stemmer. Hvorfor skal man vite hvem som har skrevet innlegget? Nok at VGD vet.

Det er jo akkurat slik det er pr idag☻

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 42591
11.03.14 14:19

Et lite hjertesukk om politikk - norsk, når enkelte brukere blir så totalt dominant når det kommer til antall tråder som startes og antall kommentarer som legges inn så er det et problem for VGD. Jeg sier ikke at man skal kaste ut eller nekte ekstremt aktive brukere å være på VGD, men det må da gå an for Mod å gi noen vennlige tilbakemeldinger til den/de aktuelle brukere at det er viktig å faktisk la andre komme til ordet - og med de aktuelle personers ideologiske grunntankegang burde det bli møtt med forståelse. Jeg er helt sikker på at det er mange som har mye å bidra med som rett og slett ikke orker når flesteparten av trådene kommer fra en enkelt bruker.

Liq
LiqInnlegg: 4382
11.03.14 14:23
GoingKronos: faktisk la andre komme til ordet

Jeg visste ikke at det var et tak på antall tråder som kunne startes. Forøvrig er det fint at VGD har kunnskapsrike og velfunderte tråder, det er ikke alltid trådstarterne makter den oppgaven. 

taknina
takninaInnlegg: 37129
11.03.14 14:32
GoingKronos: Et lite hjertesukk om politikk - norsk, når enkelte brukere blir så totalt dominant når det kommer til antall tråder som startes og antall kommentarer som legges inn så er det et problem for VGD. Jeg sier ikke at man skal kaste ut eller nekte ekstremt aktive brukere å være på VGD, men det må da gå an for Mod å gi noen vennlige tilbakemeldinger til den/de aktuelle brukere at det er viktig å faktisk la andre komme til ordet - og med de aktuelle personers ideologiske grunntankegang burde det bli møtt med forståelse. Jeg er helt sikker på at det er mange som har mye å bidra med som rett og slett ikke orker når flesteparten av trådene kommer fra en enkelt bruker.

For meg blir ikke dette verre eller forskjellig fra att eg går til fiskehandler eller slakteren. Eg kjøper mitt kjøttstykke og mine fiskestykker og går hjem og tilbereder dem. Resten lar eg selvsagt fiskehandleren og slakteren beholde.

GoingKronos
GoingKronosInnlegg: 42591
11.03.14 14:48
Liq: Jeg visste ikke at det var et tak på antall tråder som kunne startes.

Men det er klart at når det er 15 tråder fra samme brukeren forsiden så skremmer det vekk andre, og tråder forsvinner i mengden. Spaming er et problem.

Kul_Djevel
Kul_DjevelInnlegg: 78481
11.03.14 15:07
Liq: Jeg visste ikke at det var et tak på antall tråder som kunne startes. Forøvrig er det fint at VGD har kunnskapsrike og velfunderte tråder, det er ikke alltid trådstarterne makter den oppgaven.

Jeg er enig med GoingKronos. Nå vet jeg hvilken bruker han tenker på. Det er ikke kunnskapsrike og velfunderte tråder alltid når vedkommende kopierer teksten fra wikipedia uten å opplyse om det og later som det er sin egen tekst. Synes ikke det er spesielt kunnskapsrikt eller velfundert.

Det burde absolutt vært et tak på antall tråder man kan starte i et delforum. En tråd pr. dag pr. delforum er en løsning og vil kanskje føre til at trådene faktisk blir kunnskapsrike og velfunderte?

taknina
takninaInnlegg: 37129
11.03.14 15:10
Kul_Djevel: Det burde absolutt vært et tak på antall tråder man kan starte i et delforum. En tråd pr. dag pr. delforum er en løsning og vil kanskje føre til at trådene faktisk blir kunnskapsrike og velfunderte?

Men ville ikke trådene uansett rast ut av lista om ingen tok notis ?

Kul_Djevel
Kul_DjevelInnlegg: 78481
11.03.14 15:15
taknina: Men ville ikke trådene uansett rast ut av lista om ingen tok notis ?

Er temaet verdt å diskutere, så må jo folk få lov til å diskutere det. Grunnen til at jeg nevner mitt forslag om 1 tråd pr delforum pr. dag er jo pga en bruker som starter opptil flere på et og samme delforum og det har for mange begynt å oppleves som forstyrrende. Det har jo egentlig aldri vært noen problem før dette, men når det begynner å bli et problem, så bør man kanskje vurdere en fin måte å løse det på :)

(Innlegget ble redigert 11.03.14 15:16)

taknina
takninaInnlegg: 37129
11.03.14 15:21
Kul_Djevel: Er temaet verdt å diskutere, så må jo folk få lov til å diskutere det. Grunnen til at jeg nevner mitt forslag om 1 tråd pr delforum pr. dag er jo pga en bruker som starter opptil flere på et og samme delforum og det har for mange begynt å oppleves som forstyrrende. Det har jo egentlig aldri vært noen problem før dette, men når det begynner å bli et problem, så bør man kanskje vurdere en fin måte å løse det på :)

Eg ser problemet og har nå også fått med meg hvem det siktest til , men eg mener nå fortsatt att det er ett minor problem egentlig. Noen har mye på hjerte ser det ut som .-)

Kul_Djevel
Kul_DjevelInnlegg: 78481
11.03.14 15:24
taknina: men eg mener nå fortsatt att det er ett minor problem egentlig.

Det er jo selvsagt det, fordi det er jo fortsatt valgfritt om man klikker seg inn på innleggene :)

Var bare en tanke jeg hadde, men kanskje litt teknisk vanskelig å få till :)

 

Volmets
VolmetsInnlegg: 2062
11.03.14 15:41
FooDog: Det er jo akkurat slik det er pr idag

Nei, jeg mente uten nick også:) Svar ville komme med et innrykk under det aktuelle innlegget akkurat som det er i vanlige kommentarfelter i avisene. Slik ville man kanskje få bukt med personforfølgelse i det minste...

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 15760
11.03.14 17:30
Kul_Djevel: Det burde absolutt vært et tak på antall tråder man kan starte i et delforum. En tråd pr. dag pr. delforum er en løsning og vil kanskje føre til at trådene faktisk blir kunnskapsrike og velfunderte?

Jeg er enig i tankegangen. Og selv om alt kanskje ikke vil være like kunnskapsrikt og velfundert, vil det forhåpentligvis bli lettere å skille hummer og kanari, skitt og kanel, klinten fra hveten, etc.

Premonition
PremonitionInnlegg: 15829
11.03.14 18:24
Volmets: Det kan det være, men ikke nødvendigvis. Altså er det ofte ingen stakkarer som blir angrepet, men folk som pga sine meninger mht dette og hint blir angrepet av enten enkeltpersoner - en vennegruppe - eller noen med flere nick. "Offeret" kan godt forsvare seg i en enkelt situasjon, men det blir slitsomt hvis usaklig kritikk tilsynelatende kommer fra flere hold.

Kan så si, og dette godtar Øyvind/MOD at det skjer.

En kar har stalket meg i 10 år, og fortsetter fremdeles å gjøre det, mens Øyvind/MOD vil ikke se det.

I tillegg til denne stalkeren, er det flere som hopper på, uten at MOD og Co bryr seg.

Litt artig at de tilatter disse å slenge dritt mot meg, og kommer med særdels grove personangrep som får lov å stå, men om man tar litt igjen, så blir slikt slettet.

Goblin_9
Goblin_9Innlegg: 22067
11.03.14 21:50
GoingKronos: Et lite hjertesukk om politikk - norsk, når enkelte brukere blir så totalt dominant når det kommer til antall tråder som startes og antall kommentarer som legges inn så er det et problem for VGD. Jeg sier ikke at man skal kaste ut eller nekte ekstremt aktive brukere å være på VGD, men det må da gå an for Mod å gi noen vennlige tilbakemeldinger til den/de aktuelle brukere at det er viktig å faktisk la andre komme til ordet - og med de aktuelle personers ideologiske grunntankegang burde det bli møtt med forståelse.

Dette gjelder i stor grad også likestillingsforumet.
Heldigvis ikke med så mange tråder, men det finnes noen relativt få som gang etter gang opptrer med merkelige tråder som ikke har noen som helst annen hensikt enn å drive ren nedrakking på kvinner. 
De har sikkert stor moro av det, men de ødelegger et forum, og det er uten tvil helt bevisst. Jeg skulle ønske de brakte sitt skjeve forhold til kvinner annet steds hen.  

kjempekanin
kjempekaninInnlegg: 25685
12.03.14 00:25
Volmets: Nei, jeg mente uten nick også:) Svar ville komme med et innrykk under det aktuelle innlegget akkurat som det er i vanlige kommentarfelter i avisene. Slik ville man kanskje få bukt med personforfølgelse i det minste...

Må man ikke i også kommentarfeltet i avisene skrive et kallenavn eller sitt virkelige navn?

Du vil ha trådet visning, da?
Og at hvert innlegg viser et ikon for antallet svarinnlegg, som folk må klikke på for å få frem alle svarinnleggene for å lese dem. Hvis de gidder.

Jeg synes høres meget merkelig ut å ha et digert forum der ingen skal ha brukernavn. Et innlegg kan ha fått f.eks. 23 svarinnlegg, men ingen lesere vil vite 100% sikkert hvilke forumsskrivere dette er (men bare mistenke utfra stil og innhold), ei heller i den videre debatten på tråden. Siden man altså skal forholde seg til kun ett og ett innlegg av gangen.

Volmets
VolmetsInnlegg: 2062
12.03.14 01:06
kjempekanin: Du vil ha trådet visning, da? Og at hvert innlegg viser et ikon for antallet svarinnlegg, som folk må klikke på for å få frem alle svarinnleggene for å lese dem. Hvis de gidder.Jeg synes høres meget merkelig ut å ha et digert forum der ingen skal ha brukernavn. Et innlegg kan ha fått f.eks. 23 svarinnlegg, men ingen lesere vil vite 100% sikkert hvilke forumsskrivere dette er (men bare mistenke utfra stil og innhold), ei heller i den videre debatten på tråden. Siden man altså skal forholde seg til kun ett og ett innlegg av gangen.

Ja, hvis du vil ha bukt med noen ikke helt ubetydelige problemer her som sagt. Og mht det du sier videre her, så ville det nok bli en utfordring for mange... Men spennende å gjette hvem som hadde skrevet hva da, ikke sant! Dette var et vilt forslag. Hensikten var å få fram andre idèer. Tror du f.eks kunne ha kastet noe på bordet? Men nå må jeg ta kvelden. Natt"a alle:)

Volmets
VolmetsInnlegg: 2062
12.03.14 01:16
GARDSDATTRA: Dette kan du ikke mene, jeg som blir så glad for alle tomler ifra deg ....:))))

En notis til da:

Hi hi:) Jo , du vil jo likevel selv se hvem som ga innleggene dine tomle - du måtte ha oppgitt et nick til vgd. Og du og jeg og mange andre ville gjenkjenne folk likevel - ikke sant, men en ville aldri da være helt sikker, slik at personforfølgelse ville ha blitt vanskelig?:)

Ashtead
AshteadInnlegg: 7345
12.03.14 08:41
Volmets: Stemmer. Hvorfor skal man vite hvem som har skrevet innlegget? Nok at VGD vet.

Jeg har sett hvordan det ser ut på slashdot når et stort antall forskjellige anonyme diskuterer. Det er IKKE lett å holde greie på hvem som er hvem, referering til hva en av dem ovenfor skrev blir også temmelig vanskelig -- dato og klokkeslett kanskje. Som kanskje kan funke på vg-debatten der alle tidspunkter er norsk tid, og man ikke kan stille inn på en annen tidssone. Men det måtte automatiseres noe kraftig.

Det ville isåfall bli enda viktigere med gode tråd-titler, og man ville nok finne en god del av dem som er formulert for å fiske etter svar, det opprinnelige «trolling» som nærmest tilsvarer det man kaller «dorging» på norsk -- har ikke noe med troll som skikkelsene i eventyr og mytologier å gjöre. 

Ashtead

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
12.03.14 18:41
Premonition: En kar har stalket meg i 10 år, og fortsetter fremdeles å gjøre det, mens Øyvind/MOD vil ikke se det.

Dette har du klagd på ørten ganger uten noen som helst konkret å komme med. Du får sende oss noe reelt på e-post om det er noe.

Øyvind

Premonition
PremonitionInnlegg: 15829
12.03.14 18:59
VG Nett: Dette har du klagd på ørten ganger uten noen som helst konkret å komme med. Du får sende oss noe reelt på e-post om det er noe.
Øyvind

Se der ja, sletting igjen, viser jo hvor falsk du er.

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
12.03.14 19:03
Premonition: Se der ja, sletting igjen, viser jo hvor falsk du er.

Siste advarsel du får nå: Har du noe KONKRET om dette så kan du sende det på e-post til moderator. Adressen står nederst på siden.

Ytterligere mas om dette i denne tråden så stenger vi kontoen din. Vi har diskutert det MANGE ganger, uten at vi har fått noe konkret fra deg om dette.

Vi ser gjerne på saker der folk plager andre, men det skal ikke skje i denne tråden, og det må være konkret. 

Øyvind

kjempekanin
kjempekaninInnlegg: 25685
12.03.14 19:13
Volmets: Ja, hvis du vil ha bukt med noen ikke helt ubetydelige problemer her som sagt. Og mht det du sier videre her, så ville det nok bli en utfordring for mange... Men spennende å gjette hvem som hadde skrevet hva da, ikke sant! Dette var et vilt forslag. Hensikten var å få fram andre idèer. Tror du f.eks kunne ha kastet noe på bordet? Men nå må jeg ta kvelden. Natt"a alle:)

Jeg tror at mange overdriver de såkalte problemene.

Ja, det er endel brukernavn her som man kan irritere seg over. Men slik vil det være overalt, også i det virkelige liv. Se deg bare rundt på arbeidsplassen, hvis du har mange kolleger.

Hvis det er idè som du mente at jeg skulle kaste på bordet, så har jeg ingen. Det eneste som jeg kunne ha ønsket meg, var å slippe å ha personer som har flere brukerkonto i bruk, dvs. at hver person ideelt sett kan ha kun 1 (åpen) brukerkonto.

nometalhorse
nometalhorseInnlegg: 15866
12.03.14 21:26
VG Nett: Siste advarsel du får nå:

Sjekk profilen til vedkommende.

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 57179
12.03.14 21:46
kjempekanin: Det eneste som jeg kunne ha ønsket meg, var å slippe å ha personer som har flere brukerkonto i bruk, dvs. at hver person ideelt sett kan ha kun 1 (åpen) brukerkonto.

Jeg har lagt merke til at du har kastet ut denne påstanden i div tråder også du og jeg og enkelte andre har deltatt i.

Flere ganger har jeg følt at du har rettet denne beskyldningen mot meg og andre du er uenig med, og jeg finner slike beskyldninger litt mer enn irriterende. Så er det sagt.

Selv har jeg overhodet ikke mistenkt noen i de trådene du har kommet med slike beskyldninger, for å være multinickere.

Årsaken til at jeg ikke har tatt dette opp i de trådene, er at det ville vært en avsporing.

Men har du konkrete mistanker, så send de i en mail til Øyvind. Noe du burde gjort første gang du kastet ut denne type mistanke.

 

(Innlegget ble redigert 12.03.14 21:48)

silkyjohnson
silkyjohnsonInnlegg: 4811
13.03.14 00:32

Vi trenger ikke denne på f-pl lenger. Vi har vokst av oss disse problemene og er nå det beste delforumet på hele vgd.

Poirot
PoirotInnlegg: 1629
13.03.14 06:57

Min MENING er.

VG som til det kjedsommelige presenterer propaganda hver dag kan ikke bortforklare min mening uten å benytte dobbeltmoral som verktøy.

Store-O
Store-OInnlegg: 10110
13.03.14 11:03
Poirot: Min MENING er. VG som til det kjedsommelige presenterer propaganda hver dag kan ikke bortforklare min mening uten å benytte dobbeltmoral som verktøy.

Det er no så... Ja jeg ga deg en oppfordring i går i tråden om Ukraina om ikke å svare de som bevisst er der for å ødelegge debatten, slenge skjellsord etter andre med-debattanter, diskuter personer og ikke sak, og de sedvanlige stalkerne.

Som vi vet er disse av en eller annen grunn beskyttet av MOD, men det har kommet advarsler om at de er farlig  å la seg lokke ut på "fotballbanen".   Slik er det, vi ser det, vi må bare innfinne oss med det. Når nå denne tråden er ett år. 

Jeg svarer dem konsekvent ikke. Det er den eneste måten vi kan bli kvitt uvesenet på så lenge MOD ikke tar dette alvorlig til tross for egne oppfordringer, så lenge MOD ikke overholder reglene for forumet.  Min ignorliste er da også viden kjent :) 

Du så hvordan det tok av i går, innlegg begynte å bli slettet, men det ble gjentatt igjen i trygg forvisning om at de har immunitet 2 minutter etterpå. 

Nå skal jo MOD ha æren for at de ryddet kraftig opp og utrolig mange innlegg forsvant, ja til og med outerens innlegg som lokket det hele fram ble borte, men i dag har de som ellers blanke ark og nye muligheter.  No står dog noe igjen. 

Det å sitere innlegg som er klart og utvetydig brudd på reglene er ikke bra. De skal klages på slik det er oppfordret til i reglene.  Du oppnår ingenting med å slå tilbake.  Dessuten er du i "livsfare" for som vi vet har enda ikke VGD og modteamet skjønt essensen i ordtaket "den som kaster den første sten". ... og "fotballbanen" er fortsatt der i horisonten, den har store feller og synkehull. 

Regelen om å diskuter SAK og ikke PERSON burde være krystallklar for alle, at ikke MOD ser den enda er bare å beklage... Men i tidens følge har vi jo fått "settingen" og under og over "streken". 

Goblin_9
Goblin_9Innlegg: 22067
13.03.14 12:00
Premonition: En kar har stalket meg i 10 år, og fortsetter fremdeles å gjøre det, mens Øyvind/MOD vil ikke se det.

Unnskyld meg - men du har visst bare vært medlem i VGD siden 24/12 - 2012?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg