Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vi trenger en bedre måte å diskutere på - og deg

NYTT TEMA
kjempekanin
kjempekaninInnlegg: 25674
27.04.14 01:53
StevenPatrick: Ja, det har du alldeles rett i.Problemet ditt er at du ikke innser hva som blir for dumt...

Å, er det du som er Amatørens motdebattant på den tråden?

StevenPatrick
StevenPatrickInnlegg: 28096
27.04.14 02:27
kjempekanin: Å, er det du som er Amatørens motdebattant på den tråden?

Det er vel et tema jeg aldri har engsjert meg i;-)

otliman
otlimanInnlegg: 3692
27.04.14 02:29
VG Nett: Det er ikke tillatt å trakassere meddebattanter. Diskuter sak, ikke person! Trakassering fører til umiddelbar utvisning.

Vi må tydeligvis leve med at dere ikke makter/evner/er villige til å praktisere deres egne regler.

Keva
KevaInnlegg: 17080
27.04.14 10:22
Amatør_1: Denne innblandingen er usaklig. Ingen spør deg.

Dette er et åpent forum hvor hvem som helst kan svare på hva man vil.

Du har jo faktisk fått ikke bare ett, men flere svar på "klagen" din. Noen av oss har stilt spørsmål ved sletting i egen eller herværende tråd på en høflig og saklig måte, uten å se snurten av noe svar fra Mod.

Etter ditt mønster burde da kanskje "noen av oss" lage luftige konspirasjonsteorier om hvorfor Mod svarer deg, men ikke oss...? (Neida, Mod, vi gidder ikke det.)

Og - til temaet dere har vært innom: Kunne det være en idé om Mod markerte det når et innlegg er endret av Mod? F.eks.: "Innlegget ble redigert 27.04.14 kl 34.56 av VG Nett"?

(Innlegget ble redigert 27.04.14 10:28)

Mirage
MirageInnlegg: 20940
27.04.14 19:28
otliman: Vi må tydeligvis leve med at dere ikke makter/evner/er villige til å praktisere deres egne regler.

De trenger flere for å holde styr på forumet. Det å bare ha én mod for hele dette forumet er ganske useriøst. Langt mindre forumer kan skilte med 5-6 stykker.

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
27.04.14 19:29
Mirage: De trenger flere for å holde styr på forumet. Det å bare ha én mod for hele dette forumet er ganske useriøst. Langt mindre forumer kan skilte med 5-6 stykker.

Vi er 17 moderatorer. 

Øyvind

Mirage
MirageInnlegg: 20940
27.04.14 19:31
VG Nett: Vi er 17 moderatorer.  Øyvind

Så det at vi bare ser Øyvind er bare et skalkeskjul? Eller heter alle Øyvind?

titan_sable
titan_sableInnlegg: 60609
27.04.14 19:54
Mirage: Så det at vi bare ser Øyvind er bare et skalkeskjul? Eller heter alle Øyvind?
VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
27.04.14 20:14
Mirage: Så det at vi bare ser Øyvind er bare et skalkeskjul? Eller heter alle Øyvind?

Det er bare jeg som svarer. Jeg er ikke moderator, men sjefen til moderatorene. Vi velger å ha anonyme moderatorer fordi det er endel folk som dessverre ikke vet å oppføre seg. Det får holde at jeg får tyn.

Øyvind
http://www.vg.no/profil/32979/

(Innlegget ble redigert 27.04.14 23:00)

Mirage
MirageInnlegg: 20940
27.04.14 20:41
VG Nett: Det er bare jeg som svarer. Jeg er ikke moderator, men sjefen til moderatorene. Vi velger å ha anonyme moderatorer fordi det er endel folk som dessverre ikke vet å oppføre seg. Det får holde at jeg får tyn. Øyvind
http://www.vg.no/profil/32979/

Ah, det forklarer. Inntrykket mitt har vært at det bare er én, men jeg trodde (heldigvis) feil.

Volmets
VolmetsInnlegg: 2062
28.04.14 20:21
VG Nett: Alt dette må de jo få lov å hevde. Men når det sies på så sviktende grunnlag som det her så syns jeg det er verdt å være ryddig og forklare i detalj.

`Trøsta` må være at de fleste her inne har opplevd lignende:) For det hjelper ikke å slette innlegg - da dukker det bare opp flere nye med om lag samme ordlyd. Spørsmålet til de 17 moderatorene er da hva som skal til for å bli utestengt? Det står vel i reglene tydelig nok at trakassering av meddebattanter fører til umiddelbar utestengelse, så hvorfor blir ikke VGD`s egne regler overholdt av moderatorene... Min teori er at de ikke leser mange nok innlegg i trådene til å se mønsteret - gjentakelsene, særlig i form av spamming. Det er også trakassering når det konsekvent går ut over de samme personene. Det går nemlig ikke på hva de kaller meningsmotstandere - for de har ingen begrunnet mening om emnet selv, men har andre motiver for å ødelegge tråden.

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
28.04.14 20:44
Volmets: Min teori er at de ikke leser mange nok innlegg i trådene til å se mønsteret - gjentakelsene, særlig i form av spamming.

Tja, vi fikk inn 2,7 millioner innlegg her i fjor - om vi later som de ble likt fordelt på alle moderatorene (vi ser på alle innleggene), så har de sett 158 000 innlegg hver. 

Min påstand er at de er svært godt orientert om "ståa" både på forumet generelt, på de enkelte underforumene - og i tråder. 

MEN - det betyr ikke at vi likevel ikke gjør feil. Derfor har vi en varsle-knapp så dere kan hjelpe oss.

Er ikke enig at å spamme er det samme som trakassering nei. Begge deler er regelbrudd men ikke det samme.

Øyvind

kjempekanin
kjempekaninInnlegg: 25674
28.04.14 21:14
VG Nett: Er ikke enig at å spamme er det samme som trakassering nei. Begge deler er regelbrudd men ikke det samme.

Noen er ekstra hårsåre. Ser spamming og trakassering i alt.

Volmets
VolmetsInnlegg: 2062
28.04.14 21:21
VG Nett: Er ikke enig at å spamme er det samme som trakassering nei.

Nei, ikke i og for seg, men når man til samme person stadig gjentar besvarte spørsmål, var det jeg mente. Det er ikke så enkelt som å la være å svare ofte, for da har jo spammeren, kverulanten eller stalkeren (you name it) oppnådd det han/hun var ute etter, nemlig å sette vedkommende på sidelinja, og mht spamming dessuten gjøre tråden uoversiktelig, slik at saklige innlegg forsvinner i mengden. Og et lite PS: Det å stenge en tråd i stedet for å utestenge de som forårsaker problemer er nær ved å være ei falitterklæring.

 Ellers, takk for svar.

sambasamba
sambasambaInnlegg: 15245
29.04.14 00:01

spørsmål til mod angående rovdyrdebatten som har gått i 2 tråder som har blitt stengt.

 

Rovdyrdebatten er en het debatt generelt i samfunnet, med steile sider i begge leire og temperaturen kan gjerne bli høy. Ser at begge ble stengt uten at jeg fant noe som var fryktelig stygt i noen av de.

Har dere samme linje i slike debatter som i mer personlige debatter, eks religion? Jeg tenker at det bør kunne være litt takhøyde.

(Innlegget ble redigert 29.04.14 00:01)

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
29.04.14 00:13
sambasamba: Ser at begge ble stengt uten at jeg fant noe som var fryktelig stygt i noen av de.

Vi har med andre ord gjort jobben.

Det ble slettet MASSE innlegg. Vi har bedre å bruke tiden på enn å passe på folk som ikke klarer oppføre seg.

Øyvind

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 57171
29.04.14 01:03
sambasamba: Ser at begge ble stengt uten at jeg fant noe som var fryktelig stygt i noen av de.

Du kan ikke ha lest trådene, eller du bruker andre briller enn meg. Riktignok ble mye som var ille slettet, men du verden så mye ugreit som sto igjen.

Ser ikke bort fra at noen av mine innlegg også ble slettet, men det vet jeg ikke. Temperaturen kunne bli høy, svært høy.

Rart trådene ikke ble slettet. Likevel var det godt de bare ble låst, slik at styggheita blir stående til framtidens granskere.

(Innlegget ble redigert 29.04.14 01:04)

sanila
sanilaInnlegg: 34058
29.04.14 08:21
VG Nett: Tja, vi fikk inn 2,7 millioner innlegg her i fjor - om vi later som de ble likt fordelt på alle moderatorene (vi ser på alle innleggene), så har de sett 158 000 innlegg hver.
Min påstand er at de er svært godt orientert om "ståa" både på forumet generelt, på de enkelte underforumene - og i tråder.
MEN - det betyr ikke at vi likevel ikke gjør feil. Derfor har vi en varsle-knapp så dere kan hjelpe oss.
Er ikke enig at å spamme er det samme som trakassering nei. Begge deler er regelbrudd men ikke det samme.
Øyvind

Jeg ville akkurat skrive et innlegg rundt akkurat dette, det ser for mig ut som, at  mange debattanter tror, at blott moderater gjør jobben sin, har man ikke et felles ansvar for å endre tonen.

Moderatorene sitter ikke der som noen mama eller papa, synes som noe oppfatter moderatorene som dette.

Det innbefatter å rydde i misforståelser og gå litt i sig selv. 

Den trakassering der foregår, er ofte ganske subtil og foregår ofte over flere tråde samtidig, at moderatorene ikke kan ha overblikk over alle tråde samtidig er svært forståelig. De er flere om gangen.

Trakassering foregår ofte, når flere debattanter, sammen springer inn på tråde de ellers ikke har været på utelukkende med den intensjon, og trakassere.

Noe der ofte gir ufred, er det at ville ha rett, for enhver pris, akkurat det gir en dårlig debatt og en dårlig stemning. Ikke utvikler det så mye, jeg går ut fra at hvis man prater med hverandre er det med det utgangspunkt, og i det minste forsøke å hører hva motparten sier.

I blant er det også like greit å gå ut av diskusjonene, de har det med å ta av, og også jeg har grepet mig i et språkbruk jeg vanligvis ikke kunne finne på å bruke. 

Jeg har lært en del nye ord her på forrommet, jeg tror neppe jeg tar dem med videre i livet. Men erfaringen den er jo grei å ha. Må alle få en fredfylt dag og evnen til å se sig selv.

 

 

(Innlegget ble redigert 29.04.14 08:24)

Sitat
SitatInnlegg: 9587
29.04.14 09:43
kjempekanin: Noen er ekstra hårsåre. Ser spamming og trakassering i alt.

Det har du helt rett i, musikkforum feks er bortimot ødelagt av denslags  anklager nå.

Sitat
SitatInnlegg: 9587
29.04.14 10:00
sanila: Den trakassering der foregår, er ofte ganske subtil og foregår ofte over flere tråde samtidig, at moderatorene ikke kan ha overblikk over alle tråde samtidig er svært forståelig. De er flere om gangen. Trakassering foregår ofte, når flere debattanter, sammen springer inn på tråde de ellers ikke har været på utelukkende med den intensjon, og trakassere.

Kjenner igjen dette også, dessuten er det alt for mange som bare henger seg på en hets av gammel vane eller fordi de har ett nært forhold til den som trakasserer. Dette uten å ha oversikten over hva det egentlig dreier seg om.


Har selv opplevd at en filleting er blitt noe flere tror er ett stort og reelt problem.

Liq
LiqInnlegg: 4382
03.05.14 00:41

Siden jeg har uttrykt meg kritisk til MOD her, vil jeg også gi honnør til den som har den oppgaven på Premier League forumet. Har gjort en strålende innsats og skal ha mye ære for at det er bedre og sakligere enn noen gang. 

2Tough2Die2
2Tough2Die2Innlegg: 8325
03.05.14 14:13
VG Nett: Vi har bedre å bruke tiden på enn å passe på folk som ikke klarer oppføre seg.

Altså, Øyvind: hvorfor er det greit at noen sverter andre, men det er ikke greit å svare på disse meningsløse og falske anklagene som stadig vekk dukker opp i denne tråden, i en eller annen 'subtil' form.

dcdudley
dcdudleyInnlegg: 3155
04.05.14 15:57
2Tough2Die2: en eller annen 'subtil' form

Tror ikke en gang Oi Wind kan gjøre noe med slikt. Dårlige mennesker er dårlige mennesker.

sanila
sanilaInnlegg: 34058
04.05.14 16:21
dcdudley: Dårlige mennesker er dårlige mennesker.

Jeg tror ikke folk nødvendigvis er dårlige mennesker fordi det flommer over med " mere eller mindre subtile person angrep". Jeg tror hellere at der tillates så lite følelser og individualitet i samfunnet at forum som dette så blir en ventil, for innestengte følelser, og ønsket om å bli hørt.

Folk er ikke vant  med å kommunikere på tvers av grenser og generasjoner.

dcdudley
dcdudleyInnlegg: 3155
04.05.14 16:45
sanila: forum som dette så blir en ventil, for innestengte følelser, og ønsket om å bli hørt.

Jeg tror du har mye rett i det du sier her, ja.

Sitat
SitatInnlegg: 9587
05.05.14 18:56
dcdudley: Tror ikke en gang Oi Wind kan gjøre noe med slikt. Dårlige mennesker er dårlige mennesker.

Tror ikke de nødvendigvis er dårlige mennesker. Denne svertingen av andre som man ikke kjenner, blir enda verre når det er en gruppe på flere som kjenner hverandre personlig og som rotter seg sammen og bevisst eller ubevisst misforstår, vrenger, antyder og påstår ting feks jeg vet er helt feil.

 

Du har selv vært med på dette både tidligere og nylig. Før det skjedde sist gang hadde vi oppklart og blitt enig om det meste i en hyggelig tone, helt til en gammel kompis meldte seg på med meningsløse og falske anklager på nytt. Da er det rart du blir grinete på meg, for at jeg svar på ,meningsløs og unødvendig tiltale.

 

Som ett eksempel spør jeg deg, mod og andre her og nå, om du/dere synes det er greit å påstå at det er min skyld at innlegg og tråder blir slettet?

 

Dette har gjentatt seg flere ganger, selv om jeg har sagt hva jeg mener om denslags og at det ikke fremmer en hyggelig tone.

 

Det samme gjelder en påstand om at jeg har hatt en vendetta mot en person. Jeg vet jo utmerket godt at dette ikke stemmer og har vist til hvorfor.Allikevel opplever jeg at slikt tull ikke blir påpekt av andre og godtatt som en sannhet. Det er svært dårlig.

 

Hva mener du om slike påstander?

 

Til slutt og siden du melder på i debatten.

 

Hva mener du om påstanden om at jeg er en versting i avsporing og at dette liksom er noe som har skjedd i tråd etter tråd etter tråd...?

 

Når fakta som jeg selv har innsikt nok til å innrømme er noen svært få.

 

På spørsmål til vedkommende som kommer med disse anklagene, om hvor mange han selv har avsporet er det null selvinnsikt og innrømmelser. Det er svært dårlig, siden jeg har eksempler på flere enn mine egne.

 

Ett minstekrav til de som klager på avsporinger, er at de ikke kaster stein i glasshus.Enig?

 

Avsporingen i rushtråden nylig er ett godt eksempel på hvor fort enkelte ting kan ordnes med få ord og ferdig med det.

 

Hva som skal til for at vi kan rykke tilbake til der vi var 14 og 15.4 vet jeg ikke, der fikk jeg til og med en tommel av deg, så jeg trodde du endelig forstod meg. Men du har helt klart skuffet med å være med på alle morsomhetene, antydningene og feil påstander  om meg siden den gang.

Ellers har jeg ingen problemer med å tilgi dårlig oppførsel og starte på ny frisk.

Jeg kan også beklage min egen, og påstår herved at alle misforståelser lett kan oppklares med svært få ord. Her er det ikke noe tog som har gått :-)

 

 

(Innlegget ble redigert 05.05.14 18:59)

Hermanator
HermanatorInnlegg: 22253
06.05.14 21:33

Er dere immune mot humor?

Helt vill sletting av innlegg i United - Hull tråden nå.

Sparedusj
SparedusjInnlegg: 4586
13.05.14 14:19

Hvorfor i alle dager stengte dere tråden "hvor er talentene om 5 år"-tråden på fotball-norsk? Forventer ikke noe svar igrunn, til det er hele opplegget her inne under enhver kritikk.

stikkpillen
stikkpillenInnlegg: 14147
13.05.14 16:27
VG Nett: Øyvind

Hei.

Hvorfor blir alle gamle tråder som blir trekt frem låst?

Hva er grensen for hvor gammel en tråd man drar frem kan være?

Noen tråder kan da være veldig aktuelle selv om de er 4-5 år gammel?

stikkpillen
stikkpillenInnlegg: 14147
16.05.14 10:05
stikkpillen: Hei.
Hvorfor blir alle gamle tråder som blir trekt frem låst?
Hva er grensen for hvor gammel en tråd man drar frem kan være?
Noen tråder kan da være veldig aktuelle selv om de er 4-5 år gammel?

 

Til MOD:

Hvorfor kan dere ikke gi et svar på slike spørsmål som de jeg stiller over her? Vet det er mange som lurer på dette, kan dere venligst svare?

(Innlegget ble redigert 16.05.14 10:05)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg