Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vi trenger en bedre måte å diskutere på - og deg

NYTT TEMA
Mirage
MirageInnlegg: 20943
13.06.14 00:03
VG Nett: Såvidt jeg kan se har du fått svar. Øyvind

Der fant jeg den gitt! :-)

(Innlegget ble redigert 13.06.14 00:03)

sanila
sanilaInnlegg: 34058
13.06.14 01:06

Hvis vg moderatorene synes det er ok, at mitt innlegg på denne tråden, blir brukt på denne måte, det er blitt gjort, av sitat. Som jeg lenge har forsøkt slutte å sjikanere mig på denne noe manipulerene måte.

Sitat der lagre sitater til senere bruk som han kan bruke til noe morsomt senere (hans egne ord). Som  presser hardt, selv etter vennlige henstillinger, om å slutte.

Jeg er helt klar over jeg så etter press sparker tilbake, men der skal ganske mye til.

Jeg har tidligere, forsvart moderingen, med innlegg her på tråden, fordi det naturligvis kan være vanskelig, når man er mange og noenting er subtile.

Men hvis dette er ok, da ber jeg dere stenge mitt nick, da er nivået av moderingen for lavt. Og dermed, også debattene.

 

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 57179
13.06.14 22:49
sanila: En del bruker her på forum, og sitere på en måte der kun har til hensikt, og sjikanere. Og dra ting ut av sammen heng. Dette problem er størst når innlegg og sitat kommer lenge etter hverandre.
Dette gir veldig dårlig klima, og viser tydelig, at mange ikke leser innleggene eller reflektere nærmere over hva som står.
Der er neppe noen løsning på dette, utover å gjøre oppmerksom på at det er veldig mye brukt.

Synd at du mener denne praksisen gir et dårlig debattklima, så derfor vil jeg forklare hvorfor jeg gjør dette.

Når jeg leser innlegg, så finner jeg av og til noe jeg vil gi et tilsvar, motsvar eller en replikk til.

Det er ikke alltid at det gjelder hele det innlegget jeg leser, men det kan likevel være en påstand/mening i en del av innlegget jeg av en eller annen grunn føler for å kommentere.

I de tilfellene føler jeg det blir rotete å skulle sitere et helt innlegg bare for denne ene tingens skyld. Spesielt i de tilfellene mitt tilsvar til kun denne tingen ikke har noe med resten av innlegget å gjøre, og jeg heller ikke føler at jeg drar noe ut av sammenheng.

Så er det de gangene jeg leser et milelangt innlegg, da føler jeg at jeg kan velge å sitere hele innlegget, eller bare en del av det. Men da svarer jeg på en måte som jeg håper gir leserne inntrykk av at jeg kommenterer også det jeg ikke siterer.

Men synd at du føler at det ødelegger debattklimaet, det er i alle fall absolutt ikke meningen. Så beklager at du føler det slik.

Uansett så kommer jeg til å fortsette med dette, inntil Øyvind sier noe annet.

(Innlegget ble redigert 13.06.14 22:49)

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51171
13.06.14 22:53
sanila: da ber jeg dere stenge mitt nick

Må det stenges da?

Hvis du er misfornøyd med måten VGD fungerer, så er det faktisk mulig å ta en pause, kan jo hende du får lysten tilbake på et senere tidspunkt.

Goblin_9
Goblin_9Innlegg: 22066
14.06.14 10:22
GARDSDATTRA: I de tilfellene føler jeg det blir rotete å skulle sitere et helt innlegg bare for denne ene tingens skyld.

Dessuten svikter sitatfunksjonen rett som det er, slik at det er umulig å sitere hele innlegg - mens noen få ord derimot lar seg sitere.
Slik er det i alle fall for meg. Om dette er en feil i systemet eller bare i min maskin, vet jeg jo ikke.
Men i praksis betyr det at jeg svært ofte bare får sitert deler av innlegget.

kjempekanin
kjempekaninInnlegg: 25675
14.06.14 22:36
GARDSDATTRA: Når jeg leser innlegg, så finner jeg av og til noe jeg vil gi et tilsvar, motsvar eller en replikk til.
Det er ikke alltid at det gjelder hele det innlegget jeg leser, men det kan likevel være en påstand/mening i en del av innlegget jeg av en eller annen grunn føler for å kommentere.
I de tilfellene føler jeg det blir rotete å skulle sitere et helt innlegg bare for denne ene tingens skyld. Spesielt i de tilfellene mitt tilsvar til kun denne tingen ikke har noe med resten av innlegget å gjøre, og jeg heller ikke føler at jeg drar noe ut av sammenheng.

Høres helt greit ut.

Det er ikke nødvendig å sitere ut hele innlegget, hvis man kommenterer kun en del av innlegget, og denne delen er en egen/selvstendig del. Da er ingenting tatt ut av sin sammenheng eller vinklet på egen/annen måte, ved at man utelater å sitere hele innlegget.

Men man kan jo likevel oppleve at motparten tar ting ut av sin sammenheng, og det var vel dette Sanila siktet til, antar jeg. (jeg har ikke lest alle disse trådene, så jeg vet ikke)

Selv pleier jeg å sitere ut hele innlegget, selvom jeg kommenterer kun en setning.

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 57179
14.06.14 22:46
kjempekanin: Høres helt greit ut.

Nå ble jeg skremt for alvor, du og jeg er enige, hva skjer?

Skjelve, skjelve ....

:)

kjempekanin
kjempekaninInnlegg: 25675
14.06.14 23:22
GARDSDATTRA: Nå ble jeg skremt for alvor, du og jeg er enige, hva skjer?
Skjelve, skjelve ....
:)

Jeg har vært enig med deg flere ganger, jeg. (På tråder som jeg kanskje ikke har lagt igjen noen innlegg på.) Ha en fortsatt fin lørdagskveld :)

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 57179
14.06.14 23:29
kjempekanin: Jeg har vært enig med deg flere ganger, jeg. (På tråder som jeg kanskje ikke har lagt igjen noen innlegg på.) Ha en fortsatt fin lørdagskveld :)

Feiga ut altså, du har bestemt deg for bare å skrive innlegg til meg når vi er rykende uenige du. (Arti å krangle litt, ikke sant?)

Men å vise deg fornuftig, strider det mot imaget, eller?

God lørdagskveld til deg også, skåler i rødvin :-)

kjempekanin
kjempekaninInnlegg: 25675
15.06.14 11:46
GARDSDATTRA: Feiga ut altså, du har bestemt deg for bare å skrive innlegg til meg når vi er rykende uenige du. (Arti å krangle litt, ikke sant?)
Men å vise deg fornuftig, strider det mot imaget, eller?
God lørdagskveld til deg også, skåler i rødvin :-)

Er jeg fornuftig kun når jeg er enig med deg, mente du?

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 57179
15.06.14 13:37
kjempekanin: Er jeg fornuftig kun når jeg er enig med deg, mente du?

Selvsagt, hva trodde du? ;)

kjempekanin
kjempekaninInnlegg: 25675
17.06.14 18:35
GARDSDATTRA: (Arti å krangle litt, ikke sant?)

Nei. Ikke når det er på et så lavt nivå.

(Innlegget ble redigert 17.06.14 18:35)

nostalgikern
nostalgikernInnlegg: 9863
19.06.14 11:37

Til mod.  Var det mulig å få opplyst hvilket utsagn, spørsmål eller annet som "undertegnede" konkret har kommet med, og som muligens medfører at jeg ikke lenger får inn innlegg her ?  Kan ikke se at jeg har kommet med f.eks. noen hatefulle uttalelser noen gang, slik man f.eks. vel kan si at enkelte av innleggene på innvandringsforumet her inneholder.  Jeg har hatt innlegg om mange forskjellige temaer, men da jeg i et innlegg forleden spurte om det var noen tilgjengelig statistikk eller om det kanskje var noen som visste om det prosentvise forholdet mellom sunnier og shiaer i Norge, så la jeg merke til at det innlegget ble strøket.  Det var vel strengt tatt bare en etterlysning av faktaopplysninger vel ?  Når jeg i dag forsøkte å sende et innlegg om utenlandske leger som slipper fagprøve (ref. VGs eget oppslag, så lot det til at det ble tatt av "sensuren" før det i det hele tatt kom på trykk.  Så er det slik å forstå at jeg nå er "nektet adgang" generelt ?  Totalt uforståelig i tilfelle, så tar gjerne en tilbakemelding på dette for å unngå evt. misforståelser.

Hilsen "nostalgikeren".

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
19.06.14 12:59
nostalgikern: Til mod.  Var det mulig å få opplyst hvilket utsagn, spørsmål eller annet som "undertegnede" konkret har kommet med, og som muligens medfører at jeg ikke lenger får inn innlegg her ?  Kan ikke se at jeg har kommet med f.eks. noen hatefulle uttalelser noen gang, slik man f.eks. vel kan si at enkelte av innleggene på innvandringsforumet her inneholder.  Jeg har hatt innlegg om mange forskjellige temaer, men da jeg i et innlegg forleden spurte om det var noen tilgjengelig statistikk eller om det kanskje var noen som visste om det prosentvise forholdet mellom sunnier og shiaer i Norge, så la jeg merke til at det innlegget ble strøket.  Det var vel strengt tatt bare en etterlysning av faktaopplysninger vel ?  Når jeg i dag forsøkte å sende et innlegg om utenlandske leger som slipper fagprøve (ref. VGs eget oppslag, så lot det til at det ble tatt av "sensuren" før det i det hele tatt kom på trykk.  Så er det slik å forstå at jeg nå er "nektet adgang" generelt ?  Totalt uforståelig i tilfelle, så tar gjerne en tilbakemelding på dette for å unngå evt. misforståelser.

Hei - dette er ikke en "alt du lurer på om VGD"-tråd så du må faktisk lage en egen tråd i forumet her.

Keva
KevaInnlegg: 17092
19.06.14 14:39
VG Nett: du må faktisk lage en egen tråd i forumet her.

Svarer du i de trådene da, Mod...?

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
20.06.14 00:43
nostalgikern: Til mod.  Var det mulig å få opplyst hvilket utsagn, spørsmål eller annet som "undertegnede" konkret har kommet med, og som muligens medfører at jeg ikke lenger får inn innlegg her ?  Kan ikke se at jeg har kommet med f.eks. noen hatefulle uttalelser noen gang, slik man f.eks. vel kan si at enkelte av innleggene på innvandringsforumet her inneholder.

I og med at du skriver her, så er du vel i grunnen inne fortsatt. Så jeg skjønner ikke hva du mener.

Og igjen: Dette er ikke "alt man lurer på om VGD"-tråden. Lag nye tråder om nye temaer.

nostalgikern
nostalgikernInnlegg: 9863
20.06.14 18:25
VG Nett: så er du vel i grunnen inne fortsatt

Ja, takk for det (det skulle vel i grunnen bare mangle i og med at dere nå engang tilbyr denne tjenesten for VGs lesere/kunder, og jeg vil påstå at jeg aldri har gått over streken mht. grove/usaklige/faktafeilaktige  anklager, hets eller lignende.  For hvis man dét hadde gjort, da måtte man jo selvfølgelig bare finne seg i å bli utestengt, (men kanskje én advarsel ville være på sin plass først, f.eks. for å unngå eventuelle misforståelser osv.).

På den annen side er det kanskje relevant å nevne/minne om at jeg ville f.eks. aldri finne på å skrive følgende tråd, som vitterlig stod her på sidene for et par-tre år siden (og fikk stå):  "Skyt alle sauebøndene!".  Jeg var svært overrasket over at en slik tråd ikke ble slettet rel. promte, men må samtidig nevne at dette nok var før nåværende adm. hadde tiltrådt, og disse "kjørereglene" for debatten ble presentert øverst på sidene her. 

Det meste blekner jo mot slike overskrifter/temaer, for stort råere kan vel pr. definisjon en tråd ikke bli...  Etter mitt skjønn.

(Vedr. at min tråd ikke kom opp, kan jo selvfølgelig da skyldes en teknisk feil, så da ser jeg ikke bort ifra at jeg heller prøver temaet igjen en annen gang..).

Hermanator
HermanatorInnlegg: 22253
25.06.14 19:19

Hvor kan jeg rapportere moderatorer?

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
25.06.14 20:27
Hermanator: Hvor kan jeg rapportere moderatorer?

Huh? Du kan sende oss e-post.

Øyvind

Hermanator
HermanatorInnlegg: 22253
25.06.14 21:05
VG Nett: Huh? Du kan sende oss e-post.

Har ikke fått svar på e-post.

Hermanator
HermanatorInnlegg: 22253
25.06.14 22:31

Dere ber om en bedre måte å diskutere på, men hvorfor? Det får jo ingen konsekvenser. Hvertfall ikke for alle. Personhetsen henger løst i Liverpools transfertråd, men jeg tipper det er mine innlegg som slettes pga "spam".

Stå på.

Hermanator
HermanatorInnlegg: 22253
26.06.14 14:09

Jeg ser at det er greit for dere med personhets her inne. 

Jeg ble utestengt for at jeg skrev "bruk refleks". 

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
26.06.14 16:31
Hermanator: Jeg ser at det er greit for dere med personhets her inne.

Det er jo bare retorikkk fra din side. Personhets er selvsagt ikke lov. 

Og vi stenger selvsagt ikke folk ute for å skrive "bruk refleks".

Øyvind

StevenPatrick
StevenPatrickInnlegg: 28096
26.06.14 16:48
Hermanator: Dere ber om en bedre måte å diskutere på, men hvorfor? Det får jo ingen konsekvenser. Hvertfall ikke for alle. Personhetsen henger løst i Liverpools transfertråd, men jeg tipper det er mine innlegg som slettes pga "spam". Stå på.

Du spammer en tråd, personhetser like mye som noen andre, og allikevel har du magemål til å fremstå som et offer...

Om ikke annet, så viser det enten en frekkhet, eller en mangel på selvinnsikt som faktisk fortjener stående ovasjoner.

Hermanator
HermanatorInnlegg: 22253
26.06.14 16:50
VG Nett: Og vi stenger selvsagt ikke folk ute for å skrive "bruk refleks".

Trenger du bevis, så kan jeg gjerne gi deg det.

 

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
26.06.14 16:51
Hermanator: Trenger du bevis, så kan jeg gjerne gi deg det.

Sure. Bare send til MOD. Adressen nederst på siden. Det er ikke tillatt å diskutere andre brukere i trådene, så vi stopper den diskusjonen der.

Øyvind

Hermanator
HermanatorInnlegg: 22253
26.06.14 16:51
VG Nett: Det er jo bare retorikkk fra din side.

Retorikk? At noen ber meg krype tilbake til der jeg kom fra? At jeg er en løgner?

Og du vet, like godt som alle andre, at denne personen har hatt x antall "nick" her inne tidligere.

Hermanator
HermanatorInnlegg: 22253
26.06.14 16:54

Og han som bryr seg så fælt om min spamming (som forøvrig startet 8 sider etter at emnet begynte i tråden) er så sinnsykt flink til å skjule spydighetene at han ikke engang får refs? 

Er det måten å diskutere på som dere er ute etter?

rothko62
rothko62Innlegg: 13348
30.06.14 11:54

Hvorfor blir mitt innnlegg om den kongelige svenske forlovelsen stadig fjernet? Den inneholdt alt dere krever. Er det temaet dere ikke liker, eller kjenner dere ikke deres egne regler?

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
30.06.14 15:24
rothko62: Hvorfor blir mitt innnlegg om den kongelige svenske forlovelsen stadig fjernet? Den inneholdt alt dere krever. Er det temaet dere ikke liker, eller kjenner dere ikke deres egne regler?

Vi kjenner våre egne regler. Selvsagt. Og siden vi har slettet innleggene dine er det vel ting som tyder på at du har brutt dem?

http://vgd.no/samfunn/aktuelt/tema/1769108/tittel/en-lenke-holder-ikke

Øyvind

PS. Ser bra ut nå. =)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg