Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vi trenger en bedre måte å diskutere på - og deg

NYTT TEMA
Ljot
LjotInnlegg: 17067
21.07.14 23:45
VG Nett: Øyvind

Tidligere i dag gjorde jeg min 'borgerplikt' på VGD politikk-norsk) og rapporterte en trådstart om ex-minister Huitfeldt og hennes parti samt et innlegg som stempler en annen trådstarter som en ABB-sympatisør. Begge deler klart i strid med det dere selv nevner i åpningsinnlegget i denne tråden. Der dere sier at dere ønsker en bedre debatt - samt vår hjelp. Men innleggene står der fortsatt. Og enkelte nick virker å ha ni liv samtidig som andre ryker etter å ha blitt provosert av trollene.

Jeg undres tidvis over hvor ektefølt det ønsket egentlig er. Det virker som om dere kun tar dere en tur i hagen en gang iblant for å plukke litt ugress. Vel, hagen er stor og litt forsiktig plukking hjelper ikke. Ondet må opp ved roten. Det betyr - hvis dere virkelig ønsker å etterleve innledningen av denne tråden - at dere bør gå hardere til verks. Det er en del forumdeltagere på politikk-norsk (som jeg kjenner best) som overhodet ikke er interessert i en god debatt. Enten det er snakk om rene troll, fanatikere eller andre som kun skaper dårlig stemning og slenger rundt seg med angrep, skjellsord og meningsløsheter.

Jeg tror dere også vet hvem de er. Men de er der fortsatt. Aktive som bare det. Man kan ikke unngå å legge merke til dem og hva de driver med. Dere har selv sagt at dere har eneveldig rett til å holde orden i eget hus. Men det gjøres ikke. Og vær så snill, ikke kom med svaret at det er så mange tusen nick å forholde seg til. En halvtimes klikking i trådene nå og da vil gjøre sitt til at dere svært fort får oversikten over hva som foregår. Jeg tror dere har den oversikten allerede.

Denne observasjonen gjør at jeg sitter igjen med et spørsmål. Er det den gode debatten dere er ute etter? Eller er det en bevisst holdning fra deres side at forumet skal balansere litt på kanten? At dere vil ha rabulister i trådene som driver med fanteri, skaper litt 'temperatur' og øker 'cola og popcorn'-faktoren på forumet?

Jeg er muligens litt urettferdig nå, men som du sikkert leser mellom linjene etterspør jeg bare litt handlekraft fra deres side. Uten dette (og nei, det er ikke handlekraft å håndheve 'en lenke holder ikke'-regelen en gang iblant) vil det bli vanskelig å motivere brukerene til bedring og endring.

Hilsen en grevling som snart går i hi.

JC_
JC_Innlegg: 5
22.07.14 01:44

Håper folk håndhever dette, selv om folk har en tendens til å spy ut kvalme så fort de sitter bak et tastatur :)

 

Oh behaave

hedning_9
hedning_9Innlegg: 6049
22.07.14 13:34
VG Nett: Om dette ikke er noe man liker, så er det selvsagt synd. Men det er reglene her, så det må man bare forholde seg til enten man liker det eller ikke. Øyvind

Hvorfor tar det så mange dager å få et enkelt svar på mail?

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
22.07.14 15:13
hedning_9: Hvorfor tar det så mange dager å få et enkelt svar på mail?

Reglene er her: http://vgd.no/system/information/rules

Vi har ikke behov for å komme med ytterligere forklaringer på de.

Øyvind

hedning_9
hedning_9Innlegg: 6049
22.07.14 18:29
VG Nett: Reglene er her: http://vgd.no/system/information/rules Vi har ikke behov for å komme med ytterligere forklaringer på de. Øyvind

Ok. Så hvilke del av disse reglene bryter innlegget jeg har sendt kopi av til dere på mail disse reglene? Det er det jeg har spurt om,men dere ikke svarer på. Dere sletter i vilden sky i perioder,uten å være konsekvente i det hele tatt. Trolling,som f.eks i "evolusjonstråder" får passere til folk klikker i vinkel over trollingen. Mens ander innlegg slettes tilsynelatende uten grunn. Hadde grunnen vært så åpenbar kunne dere vel bare svart på mail da,istedet for å ignorere brukere av forumet.

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
22.07.14 22:15
hedning_9: Ok. Så hvilke del av disse reglene bryter innlegget jeg har sendt kopi av til dere på mail disse reglene? Det er det jeg har spurt om,men dere ikke svarer på. Dere sletter i vilden sky i perioder,uten å være konsekvente i det hele tatt. Trolling,som f.eks i "evolusjonstråder" får passere til folk klikker i vinkel over trollingen. Mens ander innlegg slettes tilsynelatende uten grunn. Hadde grunnen vært så åpenbar kunne dere vel bare svart på mail da,istedet for å ignorere brukere av forumet.

Vi ignorerer folk som troller. Når folk spør ordentlig så svarer vi.

Evolusjonstrådene er ikke akkurat noe å sammenligne med - de er av de mer spesielle her på forumet.

Vi sletter ikke "i vilden sky". Vi sletter ut fra de reglene vi har for forumet, og med 20 000+ innlegg i døgnet her, på VG og på Facebook og Instagram, så kan vi ikke drive og ha lange diskusjoner om enkeltinnlegg som er slettet. Det må du dessverre bare akseptere. Jeg har sett på innleggene som du har fått slettet, og det er riktig avgjørelser som er tatt av moderatorene.

Øyvind

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 20602
22.07.14 22:46
VG Nett: Vi ignorerer folk som troller.

Det har jeg merket ja. Det hadde vært fint om dere ikke gjorde det, da særlig på Fotball - Norsk.

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 51168
22.07.14 23:03
Tjaaah: et har jeg merket ja. Det hadde vært fint om dere ikke gjorde det, da særlig på Fotball - Norsk.

Hjelper ikke å anmelde heller, trollet får boltre seg fritt, har vel pågått 3-4 uker nå. Er så jævlig synlig at ingen burde trenge å gjøre eller bli gjort oppmerksom på det.

(Innlegget ble redigert 22.07.14 23:03)

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
23.07.14 00:45
Tjaaah: Det har jeg merket ja. Det hadde vært fint om dere ikke gjorde det, da særlig på Fotball - Norsk.

Er under observasjon. Sånn generelt så er det lite problemer på fotballforumene.

Øyvind

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11162
23.07.14 00:52
VG Nett: Evolusjonstrådene er ikke akkurat noe å sammenligne med - de er av de mer spesielle her på forumet.

Utdyp. Den siste tiden har nemlig èn spesifikk bruker fått lov til å boltre seg med trolling i slike tråder – akkurat som den selv lyster. Hvis dette er greit, så regner jeg med at jeg også kan lage antivitenskapelige tråder på R&L, som f.eks. mot algebra, relativitetsteorien eller atommodellen?

(Innlegget ble redigert 23.07.14 00:56)

Zen0n
Zen0nInnlegg: 45426
23.07.14 21:08
Ljot: Tidligere i dag gjorde jeg min 'borgerplikt' på VGD politikk-norsk) og rapporterte en trådstart om ex-minister Huitfeldt og hennes parti samt et innlegg som stempler en annen trådstarter som en ABB-sympatisør. Begge deler klart i strid med det dere selv nevner i åpningsinnlegget i denne tråden. Der dere sier at dere ønsker en bedre debatt - samt vår hjelp. Men innleggene står der fortsatt. Og enkelte nick virker å ha ni liv samtidig som andre ryker etter å ha blitt provosert av trollene. Jeg undres tidvis over hvor ektefølt det ønsket egentlig er. Det virker som om dere kun tar dere en tur i hagen en gang iblant for å plukke litt ugress. Vel, hagen er stor og litt forsiktig plukking hjelper ikke. Ondet må opp ved roten. Det betyr - hvis dere virkelig ønsker å etterleve innledningen av denne tråden - at dere bør gå hardere til verks. Det er en del forumdeltagere på politikk-norsk (som jeg kjenner best) som overhodet ikke er interessert i en god debatt. Enten det er snakk om rene troll, fanatikere eller andre som kun skaper dårlig stemning og slenger rundt seg med angrep, skjellsord og meningsløsheter. Jeg tror dere også vet hvem de er. Men de er der fortsatt. Aktive som bare det. Man kan ikke unngå å legge merke til dem og hva de driver med. Dere har selv sagt at dere har eneveldig rett til å holde orden i eget hus. Men det gjøres ikke. Og vær så snill, ikke kom med svaret at det er så mange tusen nick å forholde seg til. En halvtimes klikking i trådene nå og da vil gjøre sitt til at dere svært fort får oversikten over hva som foregår. Jeg tror dere har den oversikten allerede. Denne observasjonen gjør at jeg sitter igjen med et spørsmål. Er det den gode debatten dere er ute etter? Eller er det en bevisst holdning fra deres side at forumet skal balansere litt på kanten? At dere vil ha rabulister i trådene som driver med fanteri, skaper litt 'temperatur' og øker 'cola og popcorn'-faktoren på forumet? Jeg er muligens litt urettferdig nå, men som du sikkert leser mellom linjene etterspør jeg bare litt handlekraft fra deres side. Uten dette (og nei, det er ikke handlekraft å håndheve 'en lenke holder ikke'-regelen en gang iblant) vil det bli vanskelig å motivere brukerene til bedring og endring. Hilsen en grevling som snart går i hi.

Svært bra innlegg, og jeg har tenkt mange av de samme tankene som deg angående dette. Mange åpenbare troll(etc.) får lov å starte tråd på tråd som kun har dritttslenging som formål. Noen av dem har vært her over lenger tid, samtidig som mange andre, og mer saklige, debattanter blir kastet ut

Det er ok med litt temperatur, og sånn sett så syns jeg det er greit at noen (merk: noen) av de provoserende debattantene får bli. Men jeg syns MOD dobbeltkommuniserer noe når de samtidig snakker om gode debatter.

Og til det aller siste: Ikke gå i hi, Ljot. VGD trenger saklige og balanserte debattanter.

(Innlegget ble redigert 23.07.14 21:14)

Kvitlauk
KvitlaukInnlegg: 6397
24.07.14 18:43

Er det mulig å få en gjennomsnittlig prosentmessig og absolutt oversikt over hvor de ulike innleggene postes på VGD i løpet av et døgn?

Vitebegjerlig
VitebegjerligInnlegg: 674
24.07.14 23:53
VG Nett: Vi har ikke behov for å komme med ytterligere forklaringer på de.

Kort spørsmål, handler det om hva dere har behov for eller hva brukerne har behov for? Jeg har forståelse for at dere har en utfordrende arbeidsoppgave, men blir det ikke feil at det er deres eget behov som står i sentrum framfor brukerne av deres tjenester? 

vadefugl
vadefuglInnlegg: 40361
25.07.14 00:05

Gjetter meg til at Mod og VGD trenger mer makt over de trollene som outer andre og som terroriserer folk ikke bare på forumene men også ute i det vanlige samfunn. Det er hovedproblemet. På for eksempel backstage ble det ekstremt med slike påfunn som medførte politianmeldelse. 

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 7409
25.07.14 00:14

MOD! 

Ærlig talt. Nå må dere være litt strenge her og ikke bare bruke skjønn. 

Det er så ufattelig mye skitslenging i både Arsenal og Liverpool sin transfertråd at jeg har knapt sett maken. Ufattelig at disse klovnene fortsatt kan poste på forumet. 

Her har dere en jobb å gjøre. Og om dere gjør den jobben, gleder det et helt PL-forum. Som jo er en del folk tross alt! 

På forhånd takk. 

Vitebegjerlig
VitebegjerligInnlegg: 674
25.07.14 00:14
vadefugl: Gjetter meg til at Mod og VGD trenger mer makt over de trollene som outer andre og som terroriserer folk ikke bare på forumene men også ute i det vanlige samfunn. Det er hovedproblemet. På for eksempel backstage ble det ekstremt med slike påfunn som medførte politianmeldelse.

Slike holdninger ønsker jeg selvsagt at det skal slås hardt ned på. Når det gjelder forum Backstage så må jeg innrømme at jeg ikke kjenner til. 

Jeg ønsker ikke å fremstå som eple kjekk eller frekk, var bare at jeg stusset over at det det ikke var brukerne av VGD som var i fokus...

 

hedning_9
hedning_9Innlegg: 6049
28.07.14 22:38
VG Nett: Vi ignorerer folk som troller. Når folk spør ordentlig så svarer vi.

Mener du at det som foregår nå i cannabistråden er god moderering? Dere får spørsmål,men bare sletter innlegg istedet for å komme med et saklig svar.

Hvordan forventer dere at man skal følge regler,når dere selv oppfører dere så arrogant,og ikke kan svare på spesifike spørsmål. Spørsmålet gjaldt tråden,og dens tema. Istedet for å svare,så blir innlegget med spørsmålet slettet. Hva er det for slags moderering da?

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
29.07.14 12:23
hedning_9: Hvordan forventer dere at man skal følge regler,når dere selv oppfører dere så arrogant,og ikke kan svare på spesifike spørsmål. Spørsmålet gjaldt tråden,og dens tema. Istedet for å svare,så blir innlegget med spørsmålet slettet. Hva er det for slags moderering da?

Har du spørsmål om noe, så er det et helt forum her som heter VG Debatt. Spørsmål til mod i trådene er avsporing.

Øyvind

hedning_9
hedning_9Innlegg: 6049
29.07.14 13:15
VG Nett: Har du spørsmål om noe, så er det et helt forum her som heter VG Debatt. Spørsmål til mod i trådene er avsporing. Øyvind

Så hvorfor slettet dere den andre tråden om avkriminalisering av narkotika da? Mod sperret den tråden,og henviste til tråden om cannabis.

Men der diskuterer man regulering av cannabis. Ikke avkriminalisering av all narkotika. Ser ikke mod selv at dette er to vidt forskjellige diskusjoner? Jeg oppfordrer igjen til å tenke seg om en gang til før man trykker sletteknappen. Den brukes ganske så flittig til tider. Her ble en hel tråd slettet,som ikke burde vært slettet.

Volmets
VolmetsInnlegg: 2062
30.07.14 00:03

Hva er avsporing? Mange innlegg blir slettet pga såkalt avsporing. Det jeg vil fram til er at diskusjoner ofte endrer retning pga ordlyden i forrige innlegg - og ting henger sammen som kjent. Hvis du f.eks starter en tråd om nødvendigheten av å holde kyr i Norge, så kan du ikke unngå å nevne melk. Noen ganger er det nemlig umulig å svare på saker og ting her, fordi det blir stemplet som avsporing.

Forventer ingen presis:) definisjon på begrepet, men det blir praktisert for rigid slik det er nå.

Axel-F
Axel-FInnlegg: 588
31.07.14 12:21

Hvorfor blokkere på livstid ?

Jeg startet en tråd der jeg ikke hadde sjekket papirene og naivt ga feilinformasjon. Umiddelbar blokkering (hvorfor mod ikke blokkere innlegg fra min imac med gjorde det på laptopen vet jeg ikke men nå blir det vel fullstendig blokkert).

Dere gir ikke debatanter til å gjøre en eneste feil uten at dere gir forklaring og lar debantanter få muligheten til å beklage feilen dere registrerer.

Et firma som bryter en "copyright" får vel ikke en straff på livstid

alberts
albertsInnlegg: 16975
Hermanator
HermanatorInnlegg: 22253
03.08.14 23:33
Ljot: Tidligere i dag gjorde jeg min 'borgerplikt' på VGD politikk-norsk) og rapporterte en trådstart om ex-minister Huitfeldt og hennes parti samt et innlegg som stempler en annen trådstarter som en ABB-sympatisør. Begge deler klart i strid med det dere selv nevner i åpningsinnlegget i denne tråden. Der dere sier at dere ønsker en bedre debatt - samt vår hjelp. Men innleggene står der fortsatt. Og enkelte nick virker å ha ni liv samtidig som andre ryker etter å ha blitt provosert av trollene. Jeg undres tidvis over hvor ektefølt det ønsket egentlig er. Det virker som om dere kun tar dere en tur i hagen en gang iblant for å plukke litt ugress. Vel, hagen er stor og litt forsiktig plukking hjelper ikke. Ondet må opp ved roten. Det betyr - hvis dere virkelig ønsker å etterleve innledningen av denne tråden - at dere bør gå hardere til verks. Det er en del forumdeltagere på politikk-norsk (som jeg kjenner best) som overhodet ikke er interessert i en god debatt. Enten det er snakk om rene troll, fanatikere eller andre som kun skaper dårlig stemning og slenger rundt seg med angrep, skjellsord og meningsløsheter. Jeg tror dere også vet hvem de er. Men de er der fortsatt. Aktive som bare det. Man kan ikke unngå å legge merke til dem og hva de driver med. Dere har selv sagt at dere har eneveldig rett til å holde orden i eget hus. Men det gjøres ikke. Og vær så snill, ikke kom med svaret at det er så mange tusen nick å forholde seg til. En halvtimes klikking i trådene nå og da vil gjøre sitt til at dere svært fort får oversikten over hva som foregår. Jeg tror dere har den oversikten allerede. Denne observasjonen gjør at jeg sitter igjen med et spørsmål. Er det den gode debatten dere er ute etter? Eller er det en bevisst holdning fra deres side at forumet skal balansere litt på kanten? At dere vil ha rabulister i trådene som driver med fanteri, skaper litt 'temperatur' og øker 'cola og popcorn'-faktoren på forumet? Jeg er muligens litt urettferdig nå, men som du sikkert leser mellom linjene etterspør jeg bare litt handlekraft fra deres side. Uten dette (og nei, det er ikke handlekraft å håndheve 'en lenke holder ikke'-regelen en gang iblant) vil det bli vanskelig å motivere brukerene til bedring og endring. Hilsen en grevling som snart går i hi.

Veldig bra skrevet, og jeg er enig til 100 %. Ikke overraskende at dette innlegget står ubesvart.

Hermanator
HermanatorInnlegg: 22253
03.08.14 23:42
VG Nett: Vi ignorerer folk som troller.

Åssen definerer dere moderatorer troll?

Jeg syns jobben dere gjør er helt elendig. Denne tråden er en vits mot hele VGD. 

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
04.08.14 13:55
Axel-F: Hvorfor blokkere på livstid ? Jeg startet en tråd der jeg ikke hadde sjekket papirene og naivt ga feilinformasjon. Umiddelbar blokkering (hvorfor mod ikke blokkere innlegg fra min imac med gjorde det på laptopen vet jeg ikke men nå blir det vel fullstendig blokkert). Dere gir ikke debatanter til å gjøre en eneste feil uten at dere gir forklaring og lar debantanter få muligheten til å beklage feilen dere registrerer. Et firma som bryter en "copyright" får vel ikke en straff på livstid

Det stemmer ikke. Alvorlig brudd fører til varig utestengelse. Det hender også vi slipper inn igjen brukere som kontakter mod og som viser en forståelse for at det de gjorde var galt. Det hører imidlertid til mindretallet. De aller, aller fleste som stenges ute, har brutt reglene mange ganger før de ryker, og når de kontakter mod så er det med utskjelling, roping og generelt null forståelse for at de hadde brutt reglene. Den mest vanlige e-posten vi får når noen stenges ute er:

"Hei, ser at dere har stengt kontoen min??? Jeg har ikke brutt noen regler!!" osv.

Da er det lite håp...

Spamming og reklame fører til umiddelbar stenging, uten mulighet for åpning.

Øyvind

VG Nett
VG NettInnlegg: 18707
04.08.14 13:56
Hermanator: Åssen definerer dere moderatorer troll? Jeg syns jobben dere gjør er helt elendig. Denne tråden er en vits mot hele VGD.

Det må du få lov til å mene. Vi definerer troll som de fleste andre på nettet. 

Øyvind

Hermanator
HermanatorInnlegg: 22253
04.08.14 14:32
VG Nett: Vi definerer troll som de fleste andre på nettet.

Er det rettferdig overfor brukerne her inne? Opplagte troll får herje fritt, så lenge de holder seg innenfor visse rammer. Målet deres er å provosere. Når noen da biter på, som er naturlig i lengden, så blir vedkommende kastet ut. Hvem har da vunnet? Det kan aldri bli godt miljø her inne om det fortsetter.

Er det rullering på moderatorene?

Hermanator
HermanatorInnlegg: 22253
04.08.14 14:33
VG Nett: "Hei, ser at dere har stengt kontoen min??? Jeg har ikke brutt noen regler!!" osv.

Hehehe

thomas166
thomas166Innlegg: 4085
04.08.14 14:34
VG Nett: Vi definerer troll som de fleste andre på nettet.

Men i forlengelsen av å vere ett definisjonspørsmål , så har vel folk forskjellige , ja til å med meget forskjellig oppfatning av hva ett såkalt trollinnlegg er.

casino
casinoInnlegg: 1673
05.08.14 11:06
VG Nett: Vi klarer aldri å fikse det uten din hjelp. Før du trykker "Send inn" - gjør en liten sjekk med deg selv på disse seks punktene. Så blir det mye bedre og være her.

Visst du vil redusere dette som åpenbart plager deg , kan du som allmektig på dette forumet innføre en enkel regel om at alle deltakerne må bruke sitt eget navn og bilde av seg selv istedefor nicknavn. Er temmelig sikker på at folk hadde vist en mere sivilisert adferd her da. Men når det er slik som nå legger VGD inndirekte  opp til litt urent trav innmellom

(Innlegget ble redigert 05.08.14 11:09)

Klikk for å gå tilbake til toppen