Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vi trenger en bedre måte å diskutere på - og deg

NYTT TEMA
GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 57179
08.09.14 22:15
VG Nett: Det var for å informere om at man ikke kan skrive om andre debattanter her. Skal man si fra om noen må man sende e-post.
Øyvind

Du syntes ikke du burde presisert at dette ikke var en mistanke/beskyldning mot meg?

Jeg synes bare at en slik presisering hører med i en god debattskikk.

Og jada, dersom jeg hadde ment det hadde hatt noe for seg skulle jeg sendt e-post.

Ellers anbefaler jeg deg å lese litt i de mest kontroversielle trådene, det er der de stikker seg fram.

Nå har jeg sagt mitt om dette, takk for oppmerksomheten.

Rhabagatz
RhabagatzInnlegg: 24551
08.09.14 22:23
Ljot: Det er nok naturlig å anta at modteamet rett og slett også gjør en del feilvurderinger i løpet av en dag. Det er menneskelig, og egentlig helt greit. Det er ikke akkurat omnipotente og allvitende vesener som sitter der, det er helt vanlige mennesker som meg og deg. Det er dog ikke slettinger (eller mangel på sådanne) av enkeltinnlegg som overrasker meg mest. Det er de som overlever hele tiden, kanskje gjennom tusener av innlegg ved til stadighet å være helt på kanten av det akseptable. Akkurat innenfor men hele tiden med en eim av sur stemning rundt seg. Eller de som er fullstendig uten interesse for en reell meningsutveksling, de som bare rølper. Jeg tror nok forumadministratorene godt vet hvem mange av disse er også. Og som eneveldige eiere av forumet kunne de helt sikkert slettet en del kontoer rett og slett basert på observasjon og fingerspissfølelse, uten at et gitt antall grove overtramp er registrerte. Det ville iallefall jeg gjort om noen gav meg moderatorrettigheter for en dag. Men de vet kanskje ting vi ikke vet. Det kan hende det er rent sosiale grunner til at noen får holde på. Og noe slikt kunne man selvsagt aldri gå ut for å bekrefte. Så da blir det som det blir, langt fra perfekt. Av og til gremmes jeg over ting jeg leser her. Da hjelper det å lese noen av nettavisenes åpne kommentarfelt. Konsekvensen av det er kanskje ett av to. Enten mister man all tro på mennesket som art. Eller så tenker man at VGD ikke er verst i klassen likevel. Men ryddig, det vil det aldri bli. Og mennesker vil være smålige og tvers gjennom ufordragelige til tider. Man kan bare se på det tidvis svært lave nivået blant våre rikspolitikere og 'samfunnsdebattanter'. Av og til langt under VGD-pari.

Stort sett enig i det du skriver, bare at jeg ikke tror at det er feilvurderinger som ligger bak det at åpenbare brudd som klages inn ikke slettes, derimot tror jeg at en stor andel av klagene aldri blir behandlet.

Når det er sagt, det er en svært vanskelig oppgave moderator har, og ressursene er åpenbart begrenset.

Om jeg hadde vært ansvarlig hadde noe av det første jeg hadde gjort var å bruke statistikk over debattanter og klagere, for på en måten identifisere gode klagere og dårlige debattanter. Den informasjonen kan så brukes i klagebehandlingen.

 

 

axce
axceInnlegg: 17848
08.09.14 23:00
kjempekanin: Drittsekkene finner du på alle sider. Også blant de debattanter som mener at de selv er så saklige og seriøse og skikkelige. Skal drittsekkene fjernes, bør altså alle drittsekker fjernes.

Tiltredes.

nattogdag2
nattogdag2Innlegg: 4743
08.09.14 23:26
VG Nett: Vi ser på sammenhengen. Øyvind

Flott! Nå har jeg sendt fire eposter om den samme debattanten, og om disse ikke bryter reglene så vet ikke jeg. 

Dette nicket ødelegger alle debatter den deltar i. Kun stråmenn og personfokus. Er det viktigere at dette nicket får delta, enn at jeg får det? Dette er et valg. Vet det ikke er lett å være moderator, men pokker om det bør være et spørsmål om de titalls eksemplene jeg har sendt. 

(Innlegget ble redigert 08.09.14 23:27)

Goblin_9
Goblin_9Innlegg: 22067
08.09.14 23:49
nattogdag2: Dette nicket ødelegger alle debatter den deltar i.

Det er definitivt et problem når en person går inn for å sabotere debatter om visse emner - ofte de eneste vedkommende deltar i.
Dette skjer ofte ved kroniske, men små personangrep, som hver for seg ligger hårfint under grensen for utkastelse. Andre typiske virkemidler er å kverulere intenst, lage stråmenn som også er "små" men som tvinger den som blir rammet til å gå tilbake i debatten for å motbevise påstander om hva man har skrevet.
I tillegg serveres det ofte en sirkelargumentasjon av en annen verden.

Jeg er temmelig overbevist om at disse personene satser på å "slite ut" en debattråd slik at alle andre skal gi opp, for å forhindre en reell debatt om et emne de hater.

(Innlegget ble redigert 08.09.14 23:52)

axce
axceInnlegg: 17848
08.09.14 23:52
nattogdag2: Dette nicket ødelegger alle debatter den deltar i. Kun stråmenn og personfokus.

Det er svært irriterende at det blir brukt stråmenn. Det er en sikker start på krangel og ødeleggende debatt. Gjentatte bruk av stråmenn er erting, og da er ikke veien lang til mobbing.

At ikke red. slår ned på slike ting er svært beklagelig. Klager hjelper ikke.

vadefugl
vadefuglInnlegg: 40366
09.09.14 00:01

Det virker som om det er folk som har det moro og som finner spenning og utfordring i det å dra andre debattanter ned i søla. Sikkert ikke lett å bli kvitt nei.

nattogdag2
nattogdag2Innlegg: 4743
09.09.14 00:15
Goblin_9: Det er definitivt et problem når en person går inn for å sabotere debatter om visse emner - ofte de eneste vedkommende deltar i.
Dette skjer ofte ved kroniske, men små personangrep, som hver for seg ligger hårfint under grensen for utkastelse. Andre typiske virkemidler er å kverulere intenst, lage stråmenn som også er "små" men som tvinger den som blir rammet til å gå tilbake i debatten for å motbevise påstander om hva man har skrevet.
I tillegg serveres det ofte en sirkelargumentasjon av en annen verden. Jeg er temmelig overbevist om at disse personene satser på å "slite ut" en debattråd slik at alle andre skal gi opp, for å forhindre en reell debatt om et emne de hater.

Godt at andre ser det også.

Det er små stikk, og de er ekstremt irriterende. Så tenker jeg, ok - jeg har ikke de mest radikale meningene, og kanskje kjedelig også for alt jeg vet.

Men er det god nok grunn til at jeg skal være ekskludert fra ulike tråder, fordi jeg ikke orker å forholde meg til stråmenn og personfokus?

For en spesiell debattant så har jeg samlet et titalls innlegg og sendt til mod. Så får de ta stilling til hva som er ok. Dersom vedkommendes innlegg er ok, så har ikke jeg noe her å gjøre. 

nattogdag2
nattogdag2Innlegg: 4743
09.09.14 22:17
VG Nett: Vi prøver virkelig å holde unna folk som ikke kan oppføre seg. Øyvind

Eh vel, nå har jeg sendt dere sju - 7 - nye eksempler fra i ettermiddag/kveld, i tillegg til de titalls jeg sendte i går. Vedkommende sprer fremdeles edder og gale....

Goblin_9
Goblin_9Innlegg: 22067
10.09.14 20:03
vadefugl: Det virker som om det er folk som har det moro og som finner spenning og utfordring i det å dra andre debattanter ned i søla. Sikkert ikke lett å bli kvitt nei.

Jeg mener at noen av disse, særlig på enhver tråd som handler om likestilling eller kvinner, eller om rovdyrpolitikk, har en agenda: Nemlig å torpedere enhver saklig debatt omkring disse emnene, nærmest koste hva det koste vil.
Jeg merker meg også at de samme ord og vendinger går igjen hos flere nick av denne sorten, på begge fora.

Keva
KevaInnlegg: 17107
11.09.14 19:20

Det går en tråd på rasistforumet nå, der man jubler og "feirer" at drapsmannen fra Valdresekspressen er død.

Jeg ser dere har vært inne og slettet noen innlegg, som da må ha vært enda verre enn de som faktisk står der, og det er enkelte saklige røster som prøver å dempe feststemningen med saklige kommentarer, og ære være dem for det - personlig gir de fleste debattene på det forumet meg kvalmefornemmelser.

Men synes dere virkelig en så grotesk tråd har livets rett?

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 17157
11.09.14 20:13
Keva: Men synes dere virkelig en så grotesk tråd har livets rett?

Handlingen var grotesk.
Derav følger reaksjoner.
Om noen *feirer og jubler* - og virkelig mener det som en reaksjon på  handlingen, så er det kanskje vulgært, men likevel forståelig.

Så får man heller fjerne de verste innleggene, men ja, etter mitt syn på rett og rettferdighet har tråden livets rett.
Å la eventuelle, og det er også definisjonsmessig subjektvt, overreaksjoner ødelegge for andre er etter mitt syn en farligere trend.

mvh

(Innlegget ble redigert 11.09.14 20:14)

thomas166
thomas166Innlegg: 4085
11.09.14 20:15
Keva: Men synes dere virkelig en så grotesk tråd har livets rett?

Når en ser enkelte andre tråder som faktisk har litt matnytte i seg blir slettet , definitivt ikke.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 17157
11.09.14 20:54
Keva: Det går en tråd på rasistforumet nå,

Sorry, min tidligere kommentar til deg var bygd på at jeg misforstod at det var den gamle opprinnelige hovedtråden på *Aktuelt* om kapringen av bussen.

Den andre oppdaget jeg først nå og ikke gransket den.
Beklager nok en gang.

(Innlegget ble redigert 11.09.14 20:59)

Sitat
SitatInnlegg: 9587
16.09.14 16:38
Keva: Det går en tråd på rasistforumet nå

Vet ikke hvorfor min kommentar som påpeker en slik stigmatisering ble slettet. Så vidt jeg vet er det ikke noe rasistforum på VGD, så om noe bør slettes så er det vel uriktige påstander om at noe slikt finnes hos VG.

Verden er rar :-)

Branneren
BrannerenInnlegg: 49942
17.09.14 19:16
Sitat: Så vidt jeg vet er det ikke noe rasistforum på VGD

åjoda

finner du det ikke er ikke dette forumet noe for deg

kjempekanin
kjempekaninInnlegg: 25685
17.09.14 19:59
Branneren: åjoda
finner du det ikke er ikke dette forumet noe for deg

VGD har et delforum som heter "Innvandring, rasisme og flerkultur".

At denne av dere blir omtalt som "rasismeforumet", forteller hva dere mener om kritikk av islam og muslimske uskikker (som er hovedandelen av temaer på det delforumet).

(Orker man ikke å si hele navnet, er det mest logiske å forkorte ved å si "innvandringsforumet", altså det første ordet i navnet.
Men det er nok ikke ork'en deres som det skorter på her.)

Sitat
SitatInnlegg: 9587
18.09.14 01:00
Branneren: åjoda finner du det ikke er ikke dette forumet noe for deg

Siden jeg har vært her en god stund er VGD helt klart noe for meg også, men noe rasistforum har jeg ikke sett. Kan du vise meg hvor det er?

Jeg vil også påstå det er noe drøyt å påstå at VG sysler med slike forum. Jeg tror du kanskje forveksler med feks islamnet.no eller Vigrid.net :-)

Sitat
SitatInnlegg: 9587
18.09.14 01:02
kjempekanin: VGD har et delforum som heter "Innvandring, rasisme og flerkultur".

Det er egentlig noe rart at moderatorene finner seg i slike usannheter om VGD.

Sveini
SveiniInnlegg: 7
19.09.14 17:15

Det er fliott med en liten påmindlse om oppførsel her på VGD. Jeg som nybegynner gikk rett i fella. De fleste av innlegga jeg leste dreide det seg mer om person eller sak! Så det gjorde jeg og! Litt provoserende når noen enkelt kan beskrive alle andre for et kor av idioter og lite smarte folk! Og da innsender benytter kallenavnt til vondemannen sjøl, ja da er det litt/ganske fristende å gå litt på person! Derfor takk for påmindelsen om en bedre oppførsel! "men alle er teite bjeffe duster" er det greit å si? 

Hermanator
HermanatorInnlegg: 22253
21.09.14 16:32

MOD bør ta seg en tur i Leicester - United kamptråden. 

LANGEMANN-1968
LANGEMANN-1968Innlegg: 7473
21.09.14 16:52
Hermanator: MOD bør ta seg en tur i Leicester - United kamptråden.

For å spare mod for masse lesning- kampen endte 5-3

TheOpiate
TheOpiateInnlegg: 13012
21.09.14 20:59

Helt ærlig MOD, slettet dere min lett humoristiske tråd vedrørende Liverpool som Englands beste fotballby?

Hvor er takhøyden og den humoristiske sansen blitt av? Ikke bare var det ganske tydelig at det var en uskyldig fleip uten noe vondt budskap, men det postes da både tråder og innlegg som ikke slettes, men som er langt verre flere ganger hver dag. Kanskje på tide å ta disse før dere går på tråder ala den jeg laget?

vadefugl
vadefuglInnlegg: 40366
21.09.14 22:12

Vel. Jeg har også fått saker slettet. Det er noe mod gjør noen ganger selv om vi brukere ikke alltid forstår hvorfor.

trondergutt
tronderguttInnlegg: 31666
22.09.14 12:42
vadefugl: Vel. Jeg har også fått saker slettet. Det er noe mod gjør noen ganger selv om vi brukere ikke alltid forstår hvorfor.

Tror MOD har blitt strengere på dette. Personlig har jeg nå fått slettet flere innlegg slettet i tråden "backstage stengt" enn jeg har fått i hele min karriere her på forumet forøvrig. Av den grunn skriver jeg ingenting lenger i den tråden for sikkerhets skyld :)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 22967
24.09.14 03:56

I en fotball klubb-tråd er det mulig at en av debattantene er ansatt i klubben og skriver omtrent sånn "jeg vet nemlig noe ikke du vet"-type innlegg og samtidig avfeier enhver kritisk røst til klubbens disposisjoner, lagoppstillinger, kjøp salg osv.

Vedkommende har ikke klart uttalt at han er ansatt, men det skinner imellom linjene at vi skal oppfatte det.

Er det greit ? jeg mener det ikke er greit i et debatt-forum hvor debattantene skal fritt si sin mening.

(Innlegget ble redigert 24.09.14 03:57)

Msport77
Msport77Innlegg: 9719
24.09.14 11:43
BigGeorge: Vedkommende har ikke klart uttalt at han er ansatt, men det skinner imellom linjene at vi skal oppfatte det.
Er det greit ? jeg mener det ikke er greit i et debatt-forum hvor debattantene skal fritt si sin mening.

Da spør jeg: er det greit å henge ut noen for å være noe de ikke er? Må være langt bedre å diskutere sak enn å forsøke å henge ut noen for noe de ikke er. Man kan fortsatt vite ting andre ikke vet, selv om man ikke er ansatt i bedriften/foreningen som diskuteres.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 22967
24.09.14 14:03

Du forstår åpenbart ikke problemstillingen. 

 

Volmets
VolmetsInnlegg: 2062
25.09.14 00:35

Hei Mod! Er det ikke på tide at reglene for debatt her på VGD`s fora blir kraftig forenklet? Det blir mye pirk slik det er nå. Erstatt alle regler med èn: Utvis folkeskikk, ellers er det over og ut, uten advarsler.

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
25.09.14 12:15
Volmets: Hei Mod! Er det ikke på tide at reglene for debatt her på VGD`s fora blir kraftig forenklet? Det blir så mye pirk slik det er nå. Erstatt alle regler med èn: Utvis folkeskikk, ellers er det over og ut, uten advarsler.

I en perfekt verden hadde Kardemommeloven holdt. Dessverre er det altfor mange som ikke hadde brydd seg da. Og vi hadde fått endeløse diskusjoner om noe faktisk var folkeskikk eller ikke. Så vi må ha et mer finmasket nett.

Øyvind

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg