Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vi trenger en bedre måte å diskutere på - og deg

NYTT TEMA
BornOnThe4thOfJuly
BornOnThe4thOfJulyInnlegg: 41439
03.09.15 22:04
Minikongen: Og likevel er det ikke lov til å melde seg ut av VGD.    Eller hva Øyvind?

Dersom du mener å ta med deg de innleggene du frivillig har gitt VG eierrettighetene til når du velger å ikke skrive mer her, så er det nok ikke mulig nei.

Å la være å skrive mer her på grunn av at du nå har oppdaget de muligens uholdbare vilkårene (for deg) du godtok når du meldte deg, så ingen problemer.

Men du kan altså ikke løpe fra den private avtalen du godtok bare fordi du angrer deg. Ei heller forlange at den andre avtalepartneren skal endre avtaleteksten fordi du ikke brukte god nok tid til å lese igjennom det du godtok.

Men ingen tvinger deg til å skrive mer her. Men hvert eneste ord du skriver blir altså VG sin eiendom som de kan gjøre hva de vil med.

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
03.09.15 23:03
TheCowboy: Redigeringen på mitt innlegg, var ikke av den grad at det forandret mening eller innhold.. Kun tok vekk noe som egentlig var overflødig slik sett! Klarer MOD å holde seg til det, så gjør det meg ikke noe.. Men om det blir en helt ny mening av det, er jeg enig med deg, da er det bedre å slette det!!

Det er svært, svært sjelden vi endrer på innlegg. Jeg vet ikke hva du refererer til her, men kan ikke huske at vi har endret på noen innlegg i det siste. Noen ganger må vi endre ting av tekniske grunner.

Vi endrer ALDRI meningen på ting. 

De få gangene vi har endret på innlegg har det vært å ta vekk ting som ikke kan stå i ellers viktige/bra innlegg.

Øyvind

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
03.09.15 23:04
Minikongen: Og likevel er det ikke lov til å melde seg ut av VGD.

Det er lov å melde seg ut. Selvsagt. Men når du melder deg inn gir du oss retten til innleggene. Det betyr at du ikke kan slette dem når du avslutter en konto:

Fra vilkårene:

Gjennom dine debattinnlegg overfører du til VG Nett en evigvarende og eksklusiv rett til uten godtgjørelse å bruke samt redigere ditt debattinnlegg i et hvilket som helst medium VG måtte velge å publisere det i.

(Innlegget ble redigert 03.09.15 23:04)

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
03.09.15 23:06
Minikongen: Jeg ønsker ikke at noen som helst skal endre mine innlegg uten at jeg først blir spurt om det er greit. Jeg må jo kunne stå for mine uttalelser, det kan jeg ikke dersom MOD har redigert det uten min viten og tillatelse.

Vi redigerer ikke innlegg. Det er kun pga tekniske ting og et par helt spesielle tilfeller.

Vi endrer ikke mening på noe.

Øyvind

TheCowboy
TheCowboyInnlegg: 8636
03.09.15 23:29
VG Nett: Jeg vet ikke hva du refererer til her, men kan ikke huske at vi har endret på noen innlegg i det siste

Var en kort linje, helt på slutten, som er borte.. Mulig jeg skrev det i et innlegg som er slettet, husker ikke helt.. Men mener det var i det innlegget som står igjen!

Men uansett, det var ikke noe viktig på noen måte, hverken om det sto der eller ikke :)

Dog et lite spørsmål angående dette med å redigere.. 

Hvorfor får man ikke muligheten til å redigere sine egne innlegg??
Ja jeg vet det er mulig, men den muligheten avsluttes etter et ukjent (og noen ganger virker det som vilkårlig) antall minutter.. 

Hvorfor ikke ha den muligheten åpen hele tiden? Evt lenger enn hva dagens tidsramme er.. (kan forstå at om man skriver noe, blir sitert, så forandrer dette i etterkant, så blir svaret helt feil.. Men det rekker å skje i dag og.. Er noen ganger svaret kommer mens man forandrer på sitt innlegg.. )

Og en ting til, hvorfor har dere tatt vekk muligheten å slette egne innlegg? Gitt man skriver noe feil, eller som i det jeg skriver over, svarer på noe som blir redigert, så kan det jo være greit å faktisk slette innlegget fremfor å måtte sette ... der bare for at man ikke kan slette det!

Keva
KevaInnlegg: 17566
04.09.15 00:00
TheCowboy: hvorfor har dere tatt vekk muligheten å slette egne innlegg?

Noen slik mulighet har aldri vært tilgjengelig på VGD så lenge jeg har vært med (15 - 16 år).

Minikongen
MinikongenInnlegg: 7295
04.09.15 00:08

"Det er lov å melde seg ut"

Nei, det er det ikke, jeg har spurt! :-)

TheCowboy
TheCowboyInnlegg: 8636
04.09.15 08:49
Keva: Noen slik mulighet har aldri vært tilgjengelig på VGD så lenge jeg har vært med (15 - 16 år).

Rimelig sikker på at det var mulig før.. At man kunne slette et innlegg når man redigerte det!

Skal ikke banne på det, kan ha hvert et annet sted dette var... Men mener å huske det var her..

Men om det ikke var, så burde det komme... :) hehe!

Keva
KevaInnlegg: 17566
04.09.15 10:03
TheCowboy: kan ha hvert et annet sted dette var...

Det kan ha vært f.eks. på SOL, dersom du var der? Der kunne man slette eget innlegg, noe som også medførte at alle svarinnlegg forsvant - flittig benyttet av enkelte troll som mtte for sterk motbør, og meget upopulært blant andre debattanter.

Her kan man vel egentlig bare fjerne teksten og evt. håpe på at ingen har rukket å sitere, dersom man føler at man har blemmet seg ut!

TheCowboy
TheCowboyInnlegg: 8636
04.09.15 10:32
Keva: Det kan ha vært f.eks. på SOL, dersom du var der? Der kunne man slette eget innlegg, noe som også medførte at alle svarinnlegg forsvant - flittig benyttet av enkelte troll som mtte for sterk motbør, og meget upopulært blant andre debattanter. Her kan man vel egentlig bare fjerne teksten og evt. håpe på at ingen har rukket å sitere, dersom man føler at man har blemmet seg ut!

Aldri hvert på SOL nei.. Men som nevnt, så ser jeg problemet med å slette egne innlegg..

Men det er jo redigeringsmuligheter i dag, de er bare tidsbegrenset.. Vet bare ikke tiden.. Og det virker som om den er flyktig.. 

 

Minikongen
MinikongenInnlegg: 7295
11.09.15 11:25
VG Nett: Det er lov å melde seg ut.

Gi meg en forklaring på hvordan man kan melde seg ut av VGD da. Det er nemlig opplyst meg som helt umulig, så enten lyver du eller så lyver modteamet ditt. Begge deler vil jeg si er rimelig uheldig for din del.

Minikongen
MinikongenInnlegg: 7295
14.09.15 22:41

"Det er lov å melde seg ut. Selvsagt."

Har du snart tenkt til å forklare meg hvordan man melder seg ut av VGD når du så bråkjekt påstår at det er mulig?

Forøvrig er det utrolig at diskusjon@vg.no ikke har svart meg på over ti henvendelser siden 31/7, i tillegg til at andre instanser har forsøkt å kontakte den flere ganger uten hell. Er du sikker på at e-postadressen er aktiv?

På tide at du begynner å gjøre jobben din som VGD-ansvarlig.

sanila
sanilaInnlegg: 34058
14.09.15 23:37
Minikongen: Har du snart tenkt til å forklare meg hvordan man melder seg ut av VGD når du så bråkjekt påstår at det er mulig?

Kanskje dere ikke mener det samme med at melde seg ut?

Mener du melde deg ut, som: at slette profil, inklusive alt skrevet?

 

Minikongen
MinikongenInnlegg: 7295
14.09.15 23:41

Derfor jeg er interessert i at han skal svare meg fremfor å slenge rundt seg med påstander.

EL-FERNANDO
EL-FERNANDOInnlegg: 56776
15.09.15 14:07
Minikongen: Gi meg en forklaring på hvordan man kan melde seg ut av VGD da. Det er nemlig opplyst meg som helt umulig, så enten lyver du eller så lyver modteamet ditt. Begge deler vil jeg si er rimelig uheldig for din del.

Stasi opererte på samme måte med å kartlegge og oppbevare andres meninger og ytringer under den kalde krigen, ser overhode ikke nødvendigheten at ett privatselskap skal få lov til det samme i Norge anno 2015.

At argumentene for dette er at en har godtatt dette ( uten egentlig å være bevisst på dette ) er irrelevant for menings overvåking og lagring.

 

Datatilsynet burde åpenbart vært på banen og forlangt en endring.

startelver
startelverInnlegg: 44978
15.09.15 16:24

Mod gjør så godt han kan , men sletting av en tråd jeg startet i dag , mulig at trådtittelen ikke ble godkjent ? Men på Politikk Norsk er det tydeligvis ikke lett å ha egne meninger. 

 

 

 

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
15.09.15 16:45
EL-FERNANDO: Stasi opererte på samme måte med å kartlegge og oppbevare andres meninger og ytringer under den kalde krigen, ser overhode ikke nødvendigheten at ett privatselskap skal få lov til det samme i Norge anno 2015.

Stasi faktisk! Ja, slå for all del ikke av for en kjenning.

Hva mener du egentlig? 

Øyvind

VG Nett
VG NettInnlegg: 18708
15.09.15 16:45
startelver: Mod gjør så godt han kan , men sletting av en tråd jeg startet i dag , mulig at trådtittelen ikke ble godkjent ? Men på Politikk Norsk er det tydeligvis ikke lett å ha egne meninger.

De fleste tråder som slettes på "Politikk - norsk" bryter denne regelen:

http://vgd.no/samfunn/politikk-norsk/tema/1768628/tittel/nb-ekstra-regler-for-politikk-norsk

EL-FERNANDO
EL-FERNANDOInnlegg: 56776
15.09.15 17:02
VG Nett: Hva mener du egentlig?

Dette forstår du godt.

Men jeg kan også forklare deg det.

At vgd kan lagre innlegg her fra dag en uten mulighet for at dette slettes etter ønske fra bruker på en enkel og redelig måte.

Jeg mener dette burde vert automatisk etter minimum/max tid.

Med den unnskyldningen at en har godtatt ditt og datt når en lagde konto/bruker.

 

Det finnes ikke en grunn til at "du" trenger meningen til " fru Franzen" fra la oss si 2007, som ett privat selskap.

 

Der av min sammenligning med "stasi" arkivene som også lagret opplysninger om hvemsomhelst.

Gjerne litt flåsete sammenlikning, men poenget blir det samme.

missChance
missChanceInnlegg: 49273
15.09.15 17:10
EL-FERNANDO: At vgd kan lagre innlegg her fra dag en uten mulighet for at dette slettes etter ønske fra bruker på en enkel og redelig måte. Jeg mener dette burde vert automatisk etter minimum/max tid.

De færreste brukere opererer i et vakuum her inne. Det vil si at slettinger vil påvirke hvordan andre innlegg står fram om man går tilbake i tråder. Jeg vil ikke at mine innlegg skal slettes automatisk etter så og så lang tid.

EL-FERNANDO
EL-FERNANDOInnlegg: 56776
15.09.15 17:18
missChance: Jeg vil ikke at mine innlegg skal slettes automatisk etter så og så lang tid.

Ikke jeg heller på nuværende tidspunkt, fint å finne tilbake i ting, vel og bra det, men allikevel burde det vært en individuell/personlig ønske som gjorde at noen fikk muligheten til det automatisk.

 

Med Loven i hånd.

(Innlegget ble redigert 15.09.15 17:20)

missChance
missChanceInnlegg: 49273
15.09.15 17:44
EL-FERNANDO: men allikevel burde det vært en individuell/personlig ønske som gjorde at noen fikk muligheten til det automatisk.

Da ville man risikere at gamle tråder etter hvert bli totalt verdiløse og poengløse. Innlegg vil framstå som totalt meningsløse - eller kan feiltolkes totalt (kanskje i den grad at noen slik blir tillagt meninger de aldri har hatt) - fordi det de svarer på, er borte, osv. 

 

(Innlegget ble redigert 15.09.15 17:45)

EL-FERNANDO
EL-FERNANDOInnlegg: 56776
15.09.15 18:11
missChance: Da ville man risikere at gamle tråder etter hvert bli totalt verdiløse og poengløse. Innlegg vil framstå som totalt meningsløse - eller kan feiltolkes totalt (kanskje i den grad at noen slik blir tillagt meninger de aldri har hatt) - fordi det de svarer på, er borte, osv.

Er dette individets problem?

En person kan være sinnsforvirret etc, og få ting på seg 15 år etter, eksempelvis, om denne da diskuterte med deg eller andre så burde den fått fjernet det uten å måtte fremlegge helseopplysningene sine også til vgd.

Jeg mener nei i enkelte tilfeller og det burde vert den enkeltes rett å fjernet etter eget ønske, automatisk er kanskje litt drygt.

Eller redigeringsknappen var tilgjengelig all time, som på HO 

 

Egentlig en sak for media og datatilsynet dette, ikke meg:)

Hadde vert ok å fått ett innspill fra dem om dette, kanskje Øyvind og co har noe fra dem?

missChance
missChanceInnlegg: 49273
15.09.15 18:17
EL-FERNANDO: Er dette individets problem?

Jepp. Reglene man går inn her på, er ganske klare.

EL-FERNANDO
EL-FERNANDOInnlegg: 56776
15.09.15 18:21
missChance: Reglene man går inn her på, er ganske klare.

Utvilsomt rett det, men er de lovlige? det er ett privat selskap som lagrer meningene til brukere, eventuelt hvem har kontroll på hvordan dette blir forvaltet?

 

ps: det hadde vert ok å visst hvor mange som laget konto som ble bevisst på at alt det de skrev her ble lagret for alltid i VG huset, og dem har alle rettigheter for dette i evighet.

(Innlegget ble redigert 15.09.15 18:27)

missChance
missChanceInnlegg: 49273
15.09.15 18:23
EL-FERNANDO: det er ett privat selskap som lagrer meningene til brukere, eventuelt hvem har kontroll på hvordan dette blir forvaltet?

Med mindre brukerne selv gir opplysninger, er meningene anonymisert på forumet. 

Og jeg tror nok de har fått godkjenning for registreringen sin av medlemmene.

Volmets
VolmetsInnlegg: 2062
15.09.15 19:34
missChance: Med mindre brukerne selv gir opplysninger, er meningene anonymisert på forumet.

Denne "anonymiseringen" stoler jeg (også) på, men som jeg forsto EL-FERNANDO, så var kanskje de færreste som er inne på VGD seg helt bevisst at det du skriver kan bli brukt `i a all evighet` av nettstedet. Det bør vere ei tidsbegrensning på f.eks 2 år, dvs at alle debatter eldre enn det blir slettet for godt. For i praksis er det ingen brukere som går lengre tilbake for å sitere noe. Ellers så beveger vi oss med en fot på hver side av grensa for hva som kan inngå under "en bedre debatt" her nå, så vil bare tilføye at jeg har sett betydelige forbedringer i språkbruken fra flere deltakere etter at denne tråden kom opp. Hva meg selv angår er opp til andre å bedømme.

Volmets
VolmetsInnlegg: 2062
15.09.15 20:02

Ja hei igjen. Jeg har forslag til å få en bedre debatt, men rakk ikke å redigere forrige notis. Èn enkel forbedring er å påby at sitater skal omfatte hele innlegg, ikke bare en setning eller så. Selv da kan de brukes til bevisste misforståelser, men sjansen for det vil blir mindre i de fleste tilfellene. Så får man i noen tilfeller heller bare scrolle litt mer:)

kjempekanin
kjempekaninInnlegg: 25833
15.09.15 20:37
Volmets: Det bør vere ei tidsbegrensning på f.eks 2 år, dvs at alle debatter eldre enn det blir slettet for godt. For i praksis er det ingen brukere som går lengre tilbake for å sitere noe.

Jeg synes at alle tråder og innlegg skal være tilgjengelig.

Og her på VG får vi lov til å skrive under et nickname, så da forstår jeg ikke behovet for / kravet om at gamle tråder og innlegg skal slettes. Ei heller for dem som evt. skriver her og er sinnsforvirret. Har man vært sinnsforvirret og ikke vil assosieres med sine tidligere innlegg ifra den tiden, får man heller opprette en ny brukerkonto.

Volmets
VolmetsInnlegg: 2062
15.09.15 21:12
kjempekanin: Jeg synes at alle tråder og innlegg skal være tilgjengelig. Og her på VG får vi lov til å skrive under et nickname, så da forstår jeg ikke behovet for / kravet om at gamle tråder og innlegg skal slettes.

"Og her på VG får vi lov til å skrive under et nickname, så da forstår jeg ikke behovet for / kravet om at gamle tråder og innlegg skal slettes." skriver du.

Ikke i nær framtid vil jeg tro, men på lengre sikt... Da kan det hende at gamle saker blir brukt mot deg, for regler kan endres under andre regimer.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg