Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Stadig flere er lei feministenes herjing i media

NYTT TEMA
Dvele
DveleInnlegg: 2404
22.11.14 17:07

Rolness setter igjen halen på grisen med denne glitrende kronikken:

http://www.dagbladet.no/2014/11/22/kultur/meninger/ideer/lordagskommentaren/helgekommentaren/36371391/

Leser man debattfeltet under kronikken, utkrystalliserer det seg en tendens som synes stadig oftere; svært mange er usigelig lei av måten feministene han kuppet media på, og hvordan de opptrer som meningspoliti.

Men det er nå engang sånn da at følelser og ren synsing må vike for fakta, uansette hvor smertefult det måtte være for de som bringer disse til torgs.

Kvinner og menn hetses for det de er. Det være seg feite, tynne, late, arbeidsløse osv. Kvinner - som jo i mye større grad enn menn, spiller på utseende, kritiseres for nettopp dette; utseende. Menn som ikke skaper noe av betydning i livet, kritiseres for å være tapere.

Hvorfor framstilles det som så mye værre å få kommentarer på utseendet enn å få drapstrusler ol.?

 

joplina
joplinaInnlegg: 61321
22.11.14 19:26
Dvele: Leser man debattfeltet under kronikken, utkrystalliserer det seg en tendens som synes stadig oftere; svært mange er usigelig lei av måten feministene han kuppet media på, og hvordan de opptrer som meningspoliti.

Det første man legger merke til i kommentarfeltet er et tragisk nett-troll som kverrulerer anonymt under "AutoDidaktus".

Ellers merker man seg kommentarer som dette :

"Fokuset på netthets mot kvinner handler ikke om at kvinner blir hetset MER, oftere eller grovere, men at de blir hetset FORDI de er kvinner. Hetsen er ofte DIREKTE kjønnsfokusert. Derfor blir kvinnehets et eget tema. Selvfølgelig blir menn også hetset, og det er like ille og like alvorlig. Men det er ingen egen mannshets, fordi kjønnet sjelden tillegges betydning når det er en mann som hetses."

"Mange menn som synes synd på seg selv her. Er ikke så kledelig det heller."

Dvele
DveleInnlegg: 2404
22.11.14 21:29
joplina: Det første man legger merke til i kommentarfeltet er et tragisk nett-troll som kverrulerer anonymt under "AutoDidaktus". Ellers merker man seg kommentarer som dette : "Fokuset på netthets mot kvinner handler ikke om at kvinner blir hetset MER, oftere eller grovere, men at de blir hetset FORDI de er kvinner. Hetsen er ofte DIREKTE kjønnsfokusert. Derfor blir kvinnehets et eget tema. Selvfølgelig blir menn også hetset, og det er like ille og like alvorlig. Men det er ingen egen mannshets, fordi kjønnet sjelden tillegges betydning når det er en mann som hetses." "Mange menn som synes synd på seg selv her. Er ikke så kledelig det heller."

Og dette var altså det du klarte å trekke ut av alle kommentarene..

Har du lagt merke til at staidg flere kommer på banen og ytrer sin misnøye mot det Martine Aurdal har omtalt som Det feministiske prosjekt?

Det er sikkert mulig å forklare det hele med at det ståren og annen avviker og noen nettroll bak innleggene. Men det begynner liksom å bli så mange som påpeker det samme; at feministene åpenbart har en dårlig skjult agenda. Og at de forsøker så godt de kan å kneble sine meningsmotstandere med bla flittig bruk av div. hersketeknikker (enda så ironisk det faktisk er..)

OldNick
OldNickInnlegg: 2479
22.11.14 21:45

Joda. Kvinnehatere blir mer synlige og mer hatefulle jo mer presset de blir - dess svakere posisjonen deres blir og jo klarere det blir at kvinner ikke kommer til å krype tilbake til kjøkkenbenken :D

Men, nå når det er sagt;

A) Hvilke herjinger?

B) Hvilken skjult agenda?

C) Hva er galt med Aurdals feministiske prosjekt?

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 57702
22.11.14 21:50
Dvele: Rolness

Rolness skriver noe tankevekkende i denne kronikken. Han sammenligner debattklimaet med en iskald vinterdag, da man gjerne tar på seg tykt tøy for ikke å få frostskader.

Deretter forutsetter han at kvinner er for tynnhudet i debattklimaet og ber derfor kvinner ta på seg et tykkere hudlag dersom de skal debattere.

Ser du hvor snedig dette er gjort?

Kvinner skal altså selv ha skylda dersom de ikke tåler sexistiske kommentarer eller tar seg nær av en voldtektstrussel eller tre - bare for å ha ment noe i offentligheten.

Sånt må man jo bare tåle skal man mene noe på menns premisser.

Menn må jo også tåle - ja ikke trusler om voldtekt og pes for å være et kjønn - nei menn må faktisk bare tåle å få sine meninger latterliggjort, eller bli truet på livet på grunn av sine meninger. Men aldri for å ha ment noe. Derfor ser ikke Rolness noen grunn for kanskje å oppfordre til å bidra til et varmere og bedre debattklima.

Debattklimaet passer for menn, og vil kvinner være med på mennenes arena, ja så får de bare ta på litt tykkere hud .....

Snedig, virkelig snedig.

 

Dvele
DveleInnlegg: 2404
22.11.14 22:25
OldNick: Joda. Kvinnehatere blir mer synlige og mer hatefulle jo mer presset de blir - dess svakere posisjonen deres blir og jo klarere det blir at kvinner ikke kommer til å krype tilbake til kjøkkenbenken :D Men, nå når det er sagt; A) Hvilke herjinger? B) Hvilken skjult agenda? C) Hva er galt med Aurdals feministiske prosjekt?

Får du ikke ørlite vond smak i munnen, når du omtaler folk som er kritiske til denne ismen som kvinnehatere?

Hvor i all verden tar du det fra at de som kritiserer feminismen ønsker kvinner tilbake til kjøkkenbenken? 

A) De 4-5 sakene som feministene omtaler hver eneste uke året rundt. Du vet, saker hvor en eller flere kvinner føler seg krenket, usynliggjort eller på annen måte tilsidesatt av onde hvite menn bosatt i Norge.

B) Å skaffe særfordeler til kvinner, da vi stort sett har oppnådd reell likestilling for lenge siden. Barnefordeling selvmordsstatistikker, og de åpenbare taperne i dagens Norge ønsker de ikke å snakke om.

C) Alt. Se svar B

Dvele
DveleInnlegg: 2404
22.11.14 22:35
GARDSDATTRA: Kvinner skal altså selv ha skylda dersom de ikke tåler sexistiske kommentarer eller tar seg nær av en voldtektstrussel eller tre - bare for å ha ment noe i offentligheten. Sånt må man jo bare tåle skal man mene noe på menns premisser. Menn må jo også tåle - ja ikke trusler om voldtekt og pes for å være et kjønn - nei menn må faktisk bare tåle å få sine meninger latterliggjort, eller bli truet på livet på grunn av sine meninger. Men aldri for å ha ment noe. Derfor ser ikke Rolness noen grunn for kanskje å oppfordre til å bidra til et varmere og bedre debattklima.

Så kvinner får sexistiske kommentarer bare for å ha ment noe i offentligheten? Og menn får ikke trusler for å ha ment noe.. Sier hvem? Du? Lurer litt på hvem som er snedig i retorikken sin..

Folk som slenger dritt og kommer med trussler på nettet, ønsker naturligvis å ramme personen de retter angrepet mot der hvor vedkommende er mest sårbar. Voldtekt er vel neste alle kvinners værste mareritt, dermed settes støtet inn der. Menn ønsker vel  minst av alt å miste ansikt og få manndommen truet. Da fungere det greit å ty til betegnelser som taper, homo osv.

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 57702
22.11.14 22:50
Dvele: Så kvinner får sexistiske kommentarer bare for å ha ment noe i offentligheten? Og menn får ikke trusler for å ha ment noe.. Sier hvem? Du? Lurer litt på hvem som er snedig i retorikken sin..

Prøver du å fortelle meg at sexistiske kommentarer og trusler om voldtekt er svar på en mening?

Jeg mener det er et angrep på en person grunnet kjønn, fordi denne personen har ment noe.

Og det virker, menn slipper på dette viset å få kommentarfeltene sine "forurenset" av feministiske meninger.

For kan du fortelle meg hvorfor Rolness eller andre menn ikke oppfordrer til et bedre og varmere debattklima, for å lokke flere kvinner til å delta?

(Innlegget ble redigert 22.11.14 22:53)

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 57702
22.11.14 22:52
Dvele: Menn ønsker vel minst av alt å miste ansikt og få manndommen truet. Da fungere det greit å ty til betegnelser som taper, homo osv.

Kommer disse utsagnene fordi det er en mann som mener noe, eller fordi en mann har ment noe noen mener er tåpelig?

Det er det springende punktet her.

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 57702
22.11.14 23:53

Det ble stilt på lokalet, lørdagskvelden og allting. Er festen slutt allerede?

Dvele
DveleInnlegg: 2404
23.11.14 08:48
GARDSDATTRA: Prøver du å fortelle meg at sexistiske kommentarer og trusler om voldtekt er svar på en mening? Jeg mener det er et angrep på en person grunnet kjønn, fordi denne personen har ment noe. Og det virker, menn slipper på dette viset å få kommentarfeltene sine "forurenset" av feministiske meninger. For kan du fortelle meg hvorfor Rolness eller andre menn ikke oppfordrer til et bedre og varmere debattklima, for å lokke flere kvinner til å delta?

Sexistiske kommentarer er helt sikkert ment på samme måte som andre trusler og ufine uttalelser. De er ment for å stoppe kjeften på meningsmotstanderen. Og for at dette skal bli så effektivt som mulig, angripes som sagt personens "svakheter".

Det er stygt, ufint osv. Men at kvinner skal lide så mye mere enn menn som utsettes for drapstrusler etc (også for å mene noe og ytre seg om dette i det offentlige rom), er bare blitt et mantra som feministene maler videre på.

Så lenge feministene fortsetter å plassere kvinner i offerrollen i en hver tenkelig situasjon, vil nettroll og dets likesinnede fortsette å bruke begrepet kvinne som noe negativt. det er jo deres blotlagte akilleshæl.

Det er litt interessant dette du sier om at menn ikke vil ha sine debatter forurenset av feministene. For det som som regel skjer i disse debattene, er at en av feministene i feks. DB skriver en av sine vanlige "kvinner kommer til kort i samfunnet, og det er mannens feil" artikkler. Dette trigger naturligvis en del menn (og kvinner kan vi se), for stadig flere begynner å bli lei denne ensidige svartmalingen av menn i media. Så starter meningsutvekslingen.  (Og ja, det dukker opp et og annet troll, men sånn tror jeg alltid det kommer til å være). Mange går høyt på banen og er svært engasjert i det de skriver. Så skjer det pussige; mange opplever at innleggene de skriver blir sletter av moderator. Innlegg som ikke inneholder trusler, banneord, rasisme, sexisme osv. De er ganske enkelt kommentarer som går på tvers av det feks Martine Aurdal eller Marie Simonsen skriver. Denne formen for sensur og meningstyranni må man til lang vi vanligvis ikke liker å sammenligne oss med for å finne. Dette provoserer naturligvis mange, og tonen skjerpes. Noe som igjen gjør at moderator kan boltre seg i sletting av innlegg. Og blir man så stående igjen med? Jo, en haug med slettede innlegg som liksom "beviser" hvor usympatiske meningsmotstanderne er. Samtidig får alle innleggene som støtter avisens fministiske grunnsyn, får stå i fred.

Dette er naturligvis satt helt på spissen, men hvis du leser gjennom slike kommentarfelt, vil du ofte finne innlegg som folk har kopiert og postet på nytt etter at de har blitt slettet. Og du vil ikke finne noe annet å sette fingeren på, enn at det argumenteres mot Simonsen, Aurdal etc.

Det blir litt påfallende at den ene siden aldri klager over at innleggene har blitt slettet (de skjønner derfor ingen ting av den frustrasjonen som oppstår, og argumenterer som regel med at det er nok meningsmotstandernes hat-holdninger som er årsaken til at de slettes). 

Hva Rolness gjør og ikke gjør, får være hans sak. Det vedrører ikke meg. Men det kan jo tenkes at den ensidige vinklingen på dette temaet kan trenge en stemme som taler litt imot av og til. Og nå er det jo engang sånn at det i all hovedsak er kvinner som starter disse debattene med sine helsides artikler om kvinnesak. Så helt tause er ikke kvinner i denne sammenhengen. Det er bare nok et inntrykk Aurdal & Co forsøker å gi oss..

Dvele
DveleInnlegg: 2404
23.11.14 08:58
GARDSDATTRA: Kommer disse utsagnene fordi det er en mann som mener noe, eller fordi en mann har ment noe noen mener er tåpelig? Det er det springende punktet her.

Det er som sagt ikke noe forskjell på kjønn når det kommer til dette punktet. Forskjellen ligger i sjikanen som brukes. Men at den ene formen skal være så mye værre enn den andre, har jeg vodnt for å se gitt..

Mange blir oppgitt og direkte forbannet fordi feministene hele tiden svartmaler den norske mannen, som vel er en av verdens hyggeligste og likestilte menn. Det går jo nesten ikke en dag uten at kvinnen settes i offerrollen. Dette såkalte kvinnehatet er i all hovedsak et retorisk grep for å kneble meningsmotstandere. Det brukes over en lav sko, og setter motdebattanten sjakk-matt, på akkurat samme måte som når noen påstås å forfekte vår hjemmlige massemorders meninger og holdninger fordi man uttaler seg negativt om feks islam. At det finnes lavpanner der ute som helt klart kan blokkeres når de trår over streken er det ingen tvil om. Men når meningspolitiet forsøker å opparbeide seg status som statlig sensurorgan i nettdebatter, er vi på ville veier.

Kvinner angripes ikke fordi de er kvinner, akkurat like lite eller mye som menn angriper fordi de er menn. Det er bare formen på trakaseringen som er litt forskjellig. Eller tror du en mannlig homse slipper unna trusler om voldtekt og det som værre er fordi han er mann?

Dvele
DveleInnlegg: 2404
23.11.14 08:58
GARDSDATTRA: Er festen slutt allerede?

Den hadde nok akkurat begynt;-)

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 57702
23.11.14 13:06
Dvele: Kvinner angripes ikke fordi de er kvinner, akkurat like lite eller mye som menn angriper fordi de er menn. Det er bare formen på trakaseringen som er litt forskjellig. Eller tror du en mannlig homse slipper unna trusler om voldtekt og det som værre er fordi han er mann?

Har til gode å se homse i noens profil ....:)

Og sånn ellers, har du det bra?

Dvele
DveleInnlegg: 2404
23.11.14 14:54
GARDSDATTRA: Har til gode å se homse i noens profil ....:) Og sånn ellers, har du det bra?

Profil? Pleier du seriøst å sjekke folks profil før du starter en diskusjon på feks Dagbladets nettsider?

Svært ofte sier ikke avataren noe som hels om kjønn eller legning.

Men for å komme tilbake til spørsmålet. Hvordan tror du en homse blir møtt av nettroll? Tror du han får gjennomgå fordi han er homse, fordi han er mann, eller fordi han forfekter en seksualitet som for enkelte kan virke støtende/skremmende/kvalmende eller hva de måtte tenke om den saken..

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 57702
23.11.14 15:05
Dvele: Profil? Pleier du seriøst å sjekke folks profil før du starter en diskusjon på feks Dagbladets nettsider?
Svært ofte sier ikke avataren noe som hels om kjønn eller legning.
Men for å komme tilbake til spørsmålet. Hvordan tror du en homse blir møtt av nettroll? Tror du han får gjennomgå fordi han er homse, fordi han er mann, eller fordi han forfekter en seksualitet som for enkelte kan virke støtende/skremmende/kvalmende eller hva de måtte tenke om den saken..

Jeg tror nesten du får utdype nærmere hvordan du kan vite at den eller den er homse av de som deltar i kommentarfeltene?

Det kan nemlig ikke jeg avgjøre. Har heller ikke sett noen blitt hetset for å være homse, så dette problemet kan være noe som foregår kun i ditt hode.

ASEN
ASENInnlegg: 2175
23.11.14 15:06

Molde!!!! Vi er best!!!!!!!

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 57702
23.11.14 15:07
ASEN: Molde!!!! Vi er best!!!!!!!

I hva?

ASEN
ASENInnlegg: 2175
23.11.14 15:07

Skammelig av Odd supportere å gå før kampen er ferdig.

joplina
joplinaInnlegg: 61321
23.11.14 16:30
Dvele: Sexistiske kommentarer er helt sikkert ment på samme måte som andre trusler og ufine uttalelser. De er ment for å stoppe kjeften på meningsmotstanderen. Og for at dette skal bli så effektivt som mulig, angripes som sagt personens "svakheter".

Fint at du har unnskyldningene klar for de som går løs på  "horene", "de som burde tvangspules", " de som burde voldtas" de som er "fitter",  og de som burde "kjenne sin plass" fordi de har den svakheten at de er kvinner med meninger.

Disse som  sexistisk og truende undertrykker kvinner vil jo bare stoppe kjeften på dem - må vite.

nattogdag2
nattogdag2Innlegg: 4764
23.11.14 18:20
GARDSDATTRA: Rolness skriver noe tankevekkende i denne kronikken. Han sammenligner debattklimaet med en iskald vinterdag, da man gjerne tar på seg tykt tøy for ikke å få frostskader. Deretter forutsetter han at kvinner er for tynnhudet i debattklimaet og ber derfor kvinner ta på seg et tykkere hudlag dersom de skal debattere.

Utmerket innlegg!

Det er noe som utmerker seg i feminisme debatten, og i alle tema om menn og kvinner.

Mange som kommenterer inntar nettopp det standpunktet som Rolness gjør - dersom kvinner skal delta så må det være på menns premisser. 

Kvinner er for emosjonelle

Kvinner er for tynnhudete

Kvinner er for ....... (fyll inn det som passer) -

svaret er alltid at da er det kvinnen som skal tilpasse seg.

Hva er det som tilsier at menns måte å reagere på eller å debattere på er bedre eller riktigere enn kvinners? (Hater å generalisere, men det får gå)

Hvorfor kan ikke Rolness kle av seg for å bli mer tynnhudet? Hvorfor er den hardeste og mest brutale fremgangsmåten og tonen den beste? 

Det er innlegg av hans kaliber som får meg til å vurdere å bli feminist. 

Det som først og fremst preger mange av kommentarfeltene under er folk med dårlig folkeskikk. Menn eller kvinner, det bør være mulig å snakke om et tema uten ukvemsord. 

Black_Butler-33
Black_Butler-33Innlegg: 9350
GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 57702
23.11.14 19:49
nattogdag2: svaret er alltid at da er det kvinnen som skal tilpasse seg.

Kan du fatte hvorfor? Husker hvor forskrekka jeg ble da jeg leste her inne de første gangene. For satt ikke de kvinnelige debattantene og forsvarte seg og sitt kjønn i innlegg etter innlegg, i tråd etter tråd?

Mens "mannfolka" angrep og hetset kvinner og kvinners gjøremål og meninger i alle tråder som var.

Og slik har det fortsatt - også i denne tråden forventes det at vi kvinner skal bøye nakken og innrømme våre felles kvinnelige begrensninger. Ikke rart mange tråder blir lange, da ingen kvinner forstår noe av disse kvinnelige begrensninger tufsene påstår at vi har.

 

CinemaMaestro
CinemaMaestroInnlegg: 6020
24.11.14 14:39

Det er irriterende når damer blir hetset for meningsytringer på nett fordi det tar bort fokuset fra sakene, som er det viktigste. Men jeg skulle ønske damer klarte å ignorere søppelkommentarer og fokusere på de saklige og ordentlige kommentarene. De som kommer med ekstreme angrep lever på å få oppmerksomhet.

Gueuze
GueuzeInnlegg: 4034
24.11.14 14:45

 

"I FØLGE EN internasjonal undersøkelse fra i fjor vet kvinner mindre om politikk enn menn. Og kjønnsgapet var størst i likestillingslandet Norge. Bare 20 prosent av kvinnene visste hva handlingsregelen var. Derimot visste 77,5 prosent hva ekskjæresten til Tone Damli Aaberge het."

 

LOL

(Innlegget ble redigert 24.11.14 14:45)

alva1
alva1Innlegg: 13726
24.11.14 15:40
GARDSDATTRA: Ikke rart mange tråder blir lange, da ingen kvinner forstår noe av disse kvinnelige begrensninger tufsene påstår at vi har.

Hehehe :)

Tommel for den.

alva1
alva1Innlegg: 13726
24.11.14 15:55
Gueuze: LOL

Fra artikkelen:

"– Hvordan mennesker skårer i en quiz om allmennpolitiske kunnskaper sier ikke noe om hvor engasjert man er.

Vi så at valgdeltakelsen blant kvinner gikk opp da kontantstøtten var et aktuelt valgkamptema, sier Martinsen.

Jeg tror den nedarvede, kunstige selvsikkerheten som vi menn har, gjør at vi nok er flinkere til å late som om vi vet, selv om vi ikke er sikre. I tillegg er det ganske nytt at politikk er like relevant for kvinner som for menn. Det er bare 30 år siden det ble slik. Det at mannen gjennom tiår har vært toneangivende i politikken, sitter dypt igjen, tror Stanghelle.

Dette gir professor Aalberg ham rett i:

Kvinner sier fort at de ikke vet, mens menn i større grad gjetter. De har en anelse, og tar sjansen. Dette ser vi i mange land, og det gir utslag."

Så, jeg er usikker på hvor du vil med dette LOL`et  egentlig.

1.Vil du frem til at mødre fortsatt har mer ansvar for barna? 

2. Vil du frem til at dette er årsaken til at menn og kvinner derfor engasjerer seg politisk på ulike områder?

3. Eller vil du frem til at de områder menn engasjerer seg på er viktigere enn de områder kvinner engasjerer seg på politisk?

Dersom du mener det siste på punkt 3, så er den holdningen du har desverre en av de mest inngrodde vi ser når det gjelder holdninger ift kjønn og likestilling. Det er tanken om at de områder menn som oftest har hatt ansvar for er viktigere enn de områder kvinner har hatt ansvar for opp gjennom tidene.

Det er jo fryktelig synd...

 

(Innlegget ble redigert 24.11.14 15:58)

GARDSDATTRA
GARDSDATTRAInnlegg: 57702
24.11.14 16:00
CinemaMaestro: Det er irriterende når damer blir hetset for meningsytringer på nett fordi det tar bort fokuset fra sakene, som er det viktigste. Men jeg skulle ønske damer klarte å ignorere søppelkommentarer og fokusere på de saklige og ordentlige kommentarene. De som kommer med ekstreme angrep lever på å få oppmerksomhet.

De fleste kvinner gjør akkurat det, de ignorerer søppelkommentarer. Det er derfor kvinner flest glimrer med sitt fravær på vgd og i kommentarfeltene.

Gueuze
GueuzeInnlegg: 4034
24.11.14 16:01
alva1: Så, jeg er usikker på hvor du vil med dette LOL`et  egentlig.

Nå må du ikke være så surmaga da.

Jeg synes avsnittet var morsomt bare.

alva1
alva1Innlegg: 13726
24.11.14 16:06
Gueuze: Nå må du ikke være så surmaga da.

Er det surmaga å spørre hva du mener med å trekke dette inn?

Isåfall så burde du ikke poste dette i utgangspunktet om du ikke likte svaret, eller rettere sagt, spørsmålene.. ;)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester