Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Kvinner ditches i fotball - so what?

NYTT TEMA
FjodorDVD
FjodorDVDInnlegg: 636
17.07.17 18:08
maxus4: Å tro at kvinneidrett generelt vil fenge like mange som herreidrett er meningsløst.

Uansett har du rett i det. Det som hendte igår er at herrene arrangerte sin egen fest akkurat samtidig og da falmer glansen av kvinne-EM og norsk fotball som helhet.

Pumarsenalexis
PumarsenalexisInnlegg: 1368
17.07.17 18:53
FjodorDVD: Med full støtte kunne jentene slått Nederland.

Tror (dessverre) ikke det ville gjort noen forskjell om noen flere så det på TV.

Og de som reiste eller vurderte å reise til Nederland for å se, tror jeg neppe ble påvirket av Eliteserie-runden.

Pumarsenalexis
PumarsenalexisInnlegg: 1368
17.07.17 18:55
maxus4: Å tro at kvinneidrett generelt vil fenge like mange som herreidrett er meningsløst.

Hvorfor tenker du det, og hvor har du det fra?

Hunkpapa
HunkpapaInnlegg: 1728
17.07.17 18:55
FjodorDVD: Nei, det er ingen tvang å se kvinnefotball og det er faktisk en ærlig sak å ikke like kvinnefotball.
Men det er ditching og sabotasje å legge herrenes eliteseriekamper på samme tidspunkt.
Med full støtte kunne jentene slått Nederland.

Jeg er enig i at det var respektløst å legge eliteseriekampene til Norges åpningskamp. Jeg ser kvinnelandkamper med Norge på TV i mesterskap om jeg har tid, og ser av og til klubbkamper for det lokale laget.

Det er imidlertid en vesentlig forskjell for meg mellom herre- og kvinnefotball. I et VM for herrer ville jeg gledet meg til å se Brasil-Argentina, selv om jeg ikke holder med noen av lagene. Jeg ville neppe ha giddet å se USA-Tyskland i et VM for damer. Nivået og tempoet er alt for dårlig.

Hadde kvinnefotballen fått innført mindre baner og mindre mål, tror jeg underholdningsverdien ville steget. Når kvinnefotballen på død og liv vil sammenligne seg med herrefotballen, tror jeg sporten vil stå på stedet hvil i mange år. Det spesielle med moderne fotball er at man for å være god må være rask, sterk, utholdende, taktisk og teknisk god. På en stor bane skinner det så lett gjennom at kvinnene mangler en eller flere av disse egenskapene, derfor vil fotballen som den i dag spilles neppe appellere til massene som topp herrefotball.

(Innlegget ble redigert 17.07.17 18:56)

kytec
kytecInnlegg: 31626
17.07.17 18:57
FjodorDVD: Hva kan gjøres for å likestille kvinner i idretten?

Ingenting. Ler meg halvt i hel kvar gong eg ser ei kvinnelig keeper drite seg ut i et stort "herremål". 

Det er ikkje rart de klarer å score med de latterlige sleivsparkende de kaller skudd. 

kytec
kytecInnlegg: 31626
17.07.17 19:00

Nokon som kan finne klippet der Frode Grodås blir spurt om kva han synes om kvinnefotball? 

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44236
17.07.17 19:06

Merkelig at man må ha denne og tilsvarende debatter hver gang det er et mesterskap for damer. De politisk korrekte og feministinfiserte mediene prøver å hausse det opp til en stor hendelse. Lengst gikk vel NRKs kulturkommentator, Agnes Moxnes, som mener at mediene bør "glemme herrelandslaget" og at man heller bør glede seg til EM for damer.

Fotball (for herrer) har en meget spesiell stilling i sportsverden. De som har stor entusiasme for spillet hyller også sterke individuelle prestasjoner og man ser på haugevis av fotballkamper der man selv ikke har noen sterke preferanser for hvem som vinner eller ikke. Det handler ikke utelukkende om å heie på Norge eller et favorittlag.

Og hva med tilsvarende idretter? I prestisjeidretter som sykling og tennis er jo det også sterk mannsdominans. Kvinnene er satt på sidelinjen.

Så har man vel enkelte idretter der det rett og slett ikke en gang er kvinneklasser, som f.eks. motorsport?

Tror det er dårlig taktikk å sette kvinne- og herrefotball opp mot hverandre. Det er og blir to forskjellige idretter. Pga prestasjonene kan man rett og slett ikke forvente samme interessen for damefotball som herrefotball.

Og i så fall: Hvorfor får vi bare se Norges gruppe på NRK?

kytec
kytecInnlegg: 31626
17.07.17 19:19
DrSchwei: De politisk korrekte og feministinfiserte mediene prøver å hausse det opp til en stor hendelse.

Ikkje egentlig. Eg visste ikkje ein gong at det var EM før eg tilfeldigvis såg nokon kvite og knall oransje drakter på skjermen i går.

Media kan ikkje ha gått bananas angående dette arrangementet. 

kytec
kytecInnlegg: 31626
17.07.17 19:20
DrSchwei: Så har man vel enkelte idretter der det rett og slett ikke en gang er kvinneklasser, som f.eks. motorsport?

Husk at menn er best i alt. Også kvinneting som sminke, frisør, matlaging m.m. 

Pogba6
Pogba6Innlegg: 1336
17.07.17 19:22

Hvis de spiller nakne så vil de få flere tilskuere. Å se på de ellers er dørgende kjedelig, er som vanlig fotball i slow motion.

kennethnilsen
kennethnilsenInnlegg: 1428
17.07.17 19:45
siIkshade: Det er rett og slett ikke god nok kvalitet til at jeg orker å se på

Eksakt samme grunn til at jeg ikke ser norsk herrefotball.

 

KingKongHalvor
KingKongHalvorInnlegg: 50805
17.07.17 19:50
DrSchwei: Tror det er dårlig taktikk å sette kvinne- og herrefotball opp mot hverandre. Det er og blir to forskjellige idretter.

Som med det aller meste av andre idretter. Er milevid forskjell på dame- og herrehåndball også, uten at noen lager noe nummer ut av det. Johnsrud Sundby hadde knust Johaug med mange minutter på ei tremil, uten at noen kaller det en annen idrett.

Det beste hadde vært om folk som ikke bryr seg om kvinnefotball fortsatte med det, men det virker vanskelig for mange, de MÅ bare bry seg.

(Innlegget ble redigert 17.07.17 19:51)

Pogba6
Pogba6Innlegg: 1336
17.07.17 19:52
KingKongHalvor: Det beste hadde vært om folk som ikke bryr seg om kvinnefotball fortsatte med det, men det virker vanskelig for mange, de MÅ bare bry seg

Entusiastene av denne kvinnefotballen klager jo rett som det er over dårlig media og publikum, da må vi jo som ikke ser si hvorfor.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44236
17.07.17 20:03
KingKongHalvor: Det beste hadde vært om folk som ikke bryr seg om kvinnefotball fortsatte med det, men det virker vanskelig for mange, de MÅ bare bry seg.

Jo, men noe av problemet er jo at man blir tutet ørene fulle av at det er noe man MÅ bry seg med. Hvis ikke så forakter man kvinnefotball. Og ingenting gir så mange klikk i nettavisene som noen som sier et eller annet om kvinnefotball vs herrefotball. Det tror jeg ikke nødvendigvis kvinnefotballen tjener på - entusiasmen må komme "nedenfra".

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 9602
17.07.17 21:24
FjodorDVD: Men det er ditching og sabotasje å legge herrenes eliteseriekamper på samme tidspunkt.

Det er sabotasje og diskriminering at NRK ditcher fotball-VM for herrer, men ikke for kvinner. 

Pumarsenalexis
PumarsenalexisInnlegg: 1368
17.07.17 21:48
kytec: Husk at menn er best i alt. Også kvinneting som sminke, frisør, matlaging m.m.

Eh, nei. Og ting som sminke og frisering er ikke "kvinneting", det er "ting" (interesser/gjøremål) for alle folk som liker de tingene.

Pumarsenalexis
PumarsenalexisInnlegg: 1368
17.07.17 22:02
DrSchwei: De politisk korrekte og feministinfiserte mediene prøver å hausse det opp til en stor hendelse. Lengst gikk vel NRKs kulturkommentator, Agnes Moxnes, som mener at mediene bør "glemme herrelandslaget" og at man heller bør glede seg til EM for damer. Fotball (for herrer) har en meget spesiell stilling i sportsverden. De som har stor entusiasme for spillet hyller også sterke individuelle prestasjoner og man ser på haugevis av fotballkamper der man selv ikke har noen sterke preferanser for hvem som vinner eller ikke. Det handler ikke utelukkende om å heie på Norge eller et favorittlag. Og hva med tilsvarende idretter? I prestisjeidretter som sykling og tennis er jo det også sterk mannsdominans. Kvinnene er satt på sidelinjen. Så har man vel enkelte idretter der det rett og slett ikke en gang er kvinneklasser, som f.eks. motorsport? Tror det er dårlig taktikk å sette kvinne- og herrefotball opp mot hverandre. Det er og blir to forskjellige idretter. Pga prestasjonene kan man rett og slett ikke forvente samme interessen for damefotball som herrefotball. Og i så fall: Hvorfor får vi bare se Norges gruppe på NRK?

Sykling: Ja, merkelig nok.

Tennis: Nei. Kanskje blant noen, nettopp fra media som du skriver om, men ikke blant arrangører.

Motorsport: Selvsagt fjernes ikke 50 % av befolkningen fra konkurranse.

Hvis det bare hadde vært en idrett som hadde vært "samme idrett" for begge kjønn, så er det fotball. Alt er likt. Absolutt alt. I motsetning til f.eks. reglene for taklinger i ishockey, hekkehøyden og vekten på spydene i friidrett, distansene i skiidretter og ballstørrelsen i håndball.

Og hvor har du det fra, at interessen automatisk er lavere når damer spiller, enn når menn spiller?

NRK og Tv2 deler rettighetene til EM, så hver av kanalene sender 1 eller 2 kamper fra hvert lag hver, av de tre kampene hvert lag spiller i gruppespillet.

Pumarsenalexis
PumarsenalexisInnlegg: 1368
17.07.17 22:06
Roedgata: Et fåtall synes derimot det er interessant eller underholdende å se på kvinnelandslaget spille fotball. Derfor ser de ikke på kampene deres. Så forbanna enkelt er det.

Hvor har du det fra?

HYYYL
HYYYLInnlegg: 42593
17.07.17 22:12
kytec: Ler meg halvt i hel kvar gong eg ser ei kvinnelig keeper drite seg ut i et stort "herremål". Det er ikkje rart de klarer å score med de latterlige sleivsparkende de kaller skudd.

Håper du ikke latterliggjør kvinner foran dine 4 døtre.

ohlalaSpurs
ohlalaSpursInnlegg: 3871
17.07.17 22:13

Må være drita for å kunne se på det her.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 9602
17.07.17 22:16
ohlalaSpurs: Må være drita for å kunne se på det her.

Or have a woman bouncing on your.... :P

Pumarsenalexis
PumarsenalexisInnlegg: 1368
17.07.17 22:28
GreySerpent: Skal du tvinge folk til å se på driten?

Da blir det jo mindre likestilt, hvis det er fotball blant damer du refererer til med "driten".

Hunkpapa
HunkpapaInnlegg: 1728
17.07.17 22:39
Pumarsenalexis: Og hvor har du det fra, at interessen automatisk er lavere når damer spiller, enn når menn spiller?
NRK og Tv2 deler rettighetene til EM, så hver av kanalene sender 1 eller 2 kamper fra hvert lag hver, av de tre kampene hvert lag spiller i gruppespillet.

Dersom du tror at seertallene i kvinne EM i fotball er lik EM eller VM i fotball for menn, så dream on. Det er tull. Jeg kan gjerne se en mesterskapskamp for kvinner i EM, så lenge Norge spiller. Jeg kunne imidlertid aldri i verden se en kamp mellom USA og Tyskland eller Sverige. Da kunne jeg like gjerne se en gutt G15 kamp mellom Skeid og Lyn. Kvaliteten er den samme, kanskje bortsett fra at et godt guttelag ville slått Norges kvinnelandslag.

I VM for herrer ville jeg storkost meg til en kamp mellom Brasil og Argentina, eller Tyskland og England. Jeg regner ikke med at du forstår hva jeg mener, men forskjellen i kvalitet og interesse er mega stor, og den vil være det med dagens kvinnefotball på stor bane og med store mål i lang tid, selv om det politisk korrekte Norge mener noe annet.

Pumarsenalexis
PumarsenalexisInnlegg: 1368
17.07.17 22:55
Hunkpapa: Jeg regner ikke med at du forstår hva jeg mener, men forskjellen i kvalitet og interesse er mega stor, og den vil være det med dagens kvinnefotball på stor bane og med store mål i lang tid, selv om det politisk korrekte Norge mener noe annet.

Forskjellen i kvalitet kan være stor, men den kan også være fraværende, og spenningen er uansett den samme (og banen og målene er også like), så interessen for fotball er størst for menn de årene de spiller mesterskap, og kvinner de årene de spiller mesterskap. Da snakker jeg om i Norge (og forsåvidt ganske mange andre land), globalt er det en relativt stor forskjell ennå.

 

joplina
joplinaInnlegg: 60349
17.07.17 23:20
siIkshade: Det er rett og slett ikke god nok kvalitet til at jeg orker å se på.

Norges kvinnelandslag i fotball representerer Norge i internasjonal kvinnefotball. Landslaget spilte sin første kamp i 1978, og har siden vært med i seks VM, tre OL og 10 EM. Norge har vunnet samtlige av disse tre turneringene, samt EM to ganger.

-  Det norske herrelandslaget i fotball er ikke engang i nærheten  hva kvalitet eller evner angår ...og gud vet sist de  kom seg noe som helst sted i et VM  :D

 

kytec
kytecInnlegg: 31626
17.07.17 23:27
joplina: Norges kvinnelandslag i fotball representerer Norge i internasjonal kvinnefotball. Landslaget spilte sin første kamp i 1978, og har siden vært med i seks VM, tre OL og 10 EM. Norge har vunnet samtlige av disse tre turneringene, samt EM to ganger.

Spiller ingen rolle. Det er kjedelig å se på. De er dårlige og blir slått hardt av 15 år gamle barn. 

Pumarsenalexis
PumarsenalexisInnlegg: 1368
18.07.17 00:05
kytec: De er dårlige og blir slått hardt av 15 år gamle barn.

Fotball er en idrett hvor damer og herrer svært sjelden møtes på senior-nivå, og når det skjer, er det ofte uhøytidelig, show-kamper eller for å trene på nye ting. 

Noen ganger blir (dame-)seniorlag knust av (herre-)ungdomslag. Da velger noen å mene at de tapte fordi de er damer.

Andre ganger, ofte når det spilles i mer seriøse sammenhenger, vinner jentelag mot guttelag, er det da fordi de er gutter at de taper?

Og ja, jeg vet at dette er juniorfotball, og nei, jeg har ingen eksempler fra seniorfotball (selv om det sikkert finnes), nettopp fordi damelag og herrelag omtrent aldri møtes i seriøse sammenhenger (eller useriøse for den del). Men jeg har mange eksempler fra ungdomsfotball, både på at de kan vinne, men ikke minst på at de kan holde samme nivå over tid.

TheCowboy
TheCowboyInnlegg: 8615
18.07.17 00:07

Nå finnes ikke jeg interessert i fotball, ikke om jeg så fikk penger for det.. 

Men tematikken her virket jo litt spennende.. Helt til jeg leste hva som blir skrevet her inne.. 

Dog den bekrefter jeg deg mener om fotball da.. At det er en homosport! 

Her sitter store staute karer og rakker ned på kvinner, og mener deres fotballspill ikke er like flott som mannfolka sine.. Og vil heller sitte og se på håret homseklatter som har større mulighet å vinne en oscar for filming, enn å treffe målet.. Ikke kom her og si dere er heterofile folkens, det nekter jeg å tro på!! hehe.. 

Nå satt jeg hjemme hos mor og stefar mens damens kamp gikk, og den sto på i bakgrunn.. Må si det var en heller fin skue å se på disse løpe på banen og gjøre sitt.. 

Den som liker sport og idrett, liker sporten og idretten, og kunne ikke brydd seg mindre om hvem som utøvde den! 

kytec
kytecInnlegg: 31626
18.07.17 00:10
Pumarsenalexis: Andre ganger, ofte når det spilles i mer seriøse sammenhenger, vinner jentelag mot guttelag, er det da fordi de er gutter at de taper?

Tvilsomt. Men det spiller ingen rolle. Det som er poenget er at kvinnefotball er kjedelig å se på fordi de er dårlige og banen og mål er alt for store. 

Eg veit utmerka godt at kvinner er veldig, veldig, veldig mye dårligere i langrenn og håndball også, likevel er det interessant å se på.

Sånn er det bare. 

Tviler på det er mange av dere som ønsker å framsnakke kvinnefotball som går på kamper selv. 

kytec
kytecInnlegg: 31626
18.07.17 00:12
TheCowboy: Ikke kom her og si dere er heterofile folkens, det nekter jeg å tro på!! hehe..

Har ikkje behov for å si det. Du får tro kva du vil. 

Dersom du ser på idrett pga korleis nokon ser ut så har du uansett alvorlige problem. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg