Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

burde niqab og burka være lov i Norge?

NYTT TEMA
mssf
mssfInnlegg: 1
18.10.19 12:37

Mange snakker om hvordan de mener Niqab og burka er ekstremt undertrykkende plagg og ikke burde være lov i Norge? men Norge er jo også et fritt land hvor alle burde få lov til å gå med det de vil? 

NiGoZeroIchi
NiGoZeroIchiInnlegg: 14853
22.10.19 11:04

Siden en del bruker det frivillig, vil i alle fall ikke argumentet om at "mange mener" det er "ekstremt undertrykkende" fungere som argument for et forbud.


Religionsfriheten står sterkt og er nedfelt i grunnloven, sånn sett vil det være vanskelig å få gjennom lover som går direkte på bruken av religiøse plagg. 


Man kan basere et forbud på at man i visse situasjoner bør være identifiserbar - noe som da vil ramme alle former for ansiktsdekking (inkludert haikostyme - slik man fant ut da "burkaforbud" ble innført i Østerrike...)
Men - vi er i et land der temperaturen fort kan komme under -20, og en del sikkerhetsutstyr er også ansiktsdekkende (visir på hjelm, støvmaske osv.).  Så det kan være vanskelig å innføre et forbud som gjelder "overalt".

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg