Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Kvinner må senke krava.

NYTT TEMA
Kistespiker

Innlegg: 1965
Kistespiker
02.02.20 11:51

En interesant artikkel som mange spesielt menn nok kjenner seg igjen i. 

At kvinner søker oppover syntes ikke jeg er spesielt overraskende. Det har dem alltid gjort. Det som kanskje er overraskende er at ikke likestillingen i samfunnet klarer å overstyre biologiske trekk som dette. 

Andelen forsmådde mennesker ser ut til å fortsette å øke, men hva gjør det med samfunnet om en stadig større del av befolkningen havner utenfor parskap med barn etc fordi kvinner passerer menn i sosial status, karriere og utdanning og at det blir for få menn med høyere status til å dekke opp. 

Er heldigvis mange som fremdeles er vanlige da, men trenden er slik, og lover ikke så bra om man ikke klarer å få kjønnene til å nærme seg uavhengig av sosial status.. 

Dessverre tror jeg det er et langt lerret å bleke. Hva tror andre. 

sjarlenns

Innlegg: 9827
sjarlenns
05.02.20 10:14
Kistespiker: At kvinner søker oppover syntes ikke jeg er spesielt overraskende. Det har dem alltid gjort. Det som kanskje er overraskende er at ikke likestillingen i samfunnet klarer å overstyre biologiske trekk som dette.

Jeg skrev under tråden "Antifeminister eller..." dette:

Feminismens stormskritt mot maktposisjoner og derav autorative premissleverandører til nasjonal politikk har ført til at menn nesten skrives ut av historien knyttet til skilsmisse, barnefordeling og deres rolle som fedre. En følge av bla dette har det vokst frem mannegrupper som helt eller delvis avstår fra kontakt med kvinner. En av disse gruppene kaller seg "Men Going Their Own Way" (MGTOW), og består av menn som hevder de mer eller mindre frivillig avstår fra kontakt med kvinner. De hevder at kvinner utnytter og manipulerer menn for mest mulig ressurser, og at det derfor kun er en belastning for menn å forplikte seg til kvinner. Resultatet hevder de, er at de kan ende opp uten kontakt med barna sine, som man likevel må forsørge. Dernest er det feministiske statsapparatet knyttet til spesielt familiepolitikk designet av kvinner for kvinner. 

Det er altså ikke bare at kvinner velger partnere som i sosial rang er minst på høyde eller høyere enn dem selv, men også ovennevnte forhold, nemlig at et økende antall menn vegrer seg å inngå partnerskap med kvinner. Det ser man da også i forskjellig fora der dette debatteres.

Et annet moment som ikke er nevnt i artiklene er det faktum at unge menn de siste tyve årene har blitt mer og mer "feminisert" som følge fravær av mannlige rollemodeller i førskolealder og i hele skoleløpet ellers. Og det bør ikke være overraskende for noen at feminine menn ikke akkurat er kandidater til å gjøre lykke hos høyt utdannede heterofile kvinner. 

De mest talentfulle mennene som velutdannede kvinner velger- de med økonomisk suksess, er ikke mange nok til et økende antall kvinner med høy status. Som det påpekes i artiklene er det flere attraktive kvinner som ikke finner partere fordi det er mangel på attraktive menn til denne gruppen kvinner. Konsekvensen av det er at de færre attraktive mennene sirkulerer mellom større antall attraktive kvinner. I flere tiår allerede har man sett at disse attraktive mennene har både to og tre kull med barn. 

Så fremtiden ser aldeles ikke lys ut med tanke på opprettholdelsen av befolkningen i en tid der maskuline verdier uforstandig er nedvurdert av så vel marxismen som feminismen. 

(Innlegget ble redigert 05.02.20 10:17)

Jhinx

Innlegg: 8415
Jhinx
05.02.20 11:37

Hehe


De understreker at de ikke er «gold diggere», og mener at dette er en gammeldags tankegang.


 


- Men hvis vi ser på statistikken, så ser vi at dette er et mønster som fortsatt er gyldig, sier Pettersen.


-------


De fleste kvinner er og vil alltid være golddiggere. Hvor ofte ser du en kvinne finner seg en fattigere, lavere, ikke kjent eller lignende. De MÅ finne noe som er over deres egen standard.


Så og si alle damer jeg kjenner som er single har noen spinnville krav. Jeg må nesten bare le. De må omtrent være prinser eller kongelige for å være gode nok.


Det triste er at dette er flotte damer. Men de velger å være alene, helt alene, fordi de ikke finner drømmeprinsen på den hvite hest. Som i tillegg er litt bad boy uten å egentlig være det.

GARDSDATTRA

Innlegg: 63449
GARDSDATTRA
05.02.20 23:03
Jhinx: De understreker at de ikke er «gold diggere», og mener at dette er en gammeldags tankegang.

Menn som ønsker å gifte seg med damer som tjener bedre enn dem, eller som har høyere status enn dem selv, finnes det mange av dem tro?


Ellers er det vel slik at ungdom finner hverandre i de miljø de ferdes i.

Jhinx

Innlegg: 8415
Jhinx
06.02.20 09:38
GARDSDATTRA: Menn som ønsker å gifte seg med damer som tjener bedre enn dem, eller som har høyere status enn dem selv, finnes det mange av dem tro?Ellers er det vel slik at ungdom finner hverandre i de miljø de ferdes i.

Begge deler vil jeg tro.


Min kone tjener mer enn meg. Men jeg tjente mer enn henne når vi måttes. Inntekt, status og den slags har aldri brudd meg eller noen andre jeg kjenner. 


Men jeg har jo sett en god del par der mannen virker ut til å være en slags buisness mann, og sleper rundt på en barbie dukke. Så er nok veldig mange kvinner som går etter penger og status.


 

KongOlav2

Innlegg: 44908
KongOlav2
06.02.20 09:48
Jhinx: De fleste kvinner er og vil alltid være golddiggere. Hvor ofte ser du en kvinne finner seg en fattigere, lavere, ikke kjent eller lignende. De MÅ finne noe som er over deres egen standard.
Så og si alle damer jeg kjenner som er single har noen spinnville krav. Jeg må nesten bare le. De må omtrent være prinser eller kongelige for å være gode nok.
Det triste er at dette er flotte damer. Men de velger å være alene, helt alene, fordi de ikke finner drømmeprinsen på den hvite hest. Som i tillegg er litt bad boy uten å egentlig være det.

Kjenner flere kvinner som har menn med lavere utdanning (og evt lønn) enn seg selv. Og jeg kjenner flere menn som i mine øyne er såpass kjedelige/tamme at det overrasker meg at de har samboer/kone og familie, og ikke av typen hentekone fra Thailand.

Og jeg som mann har også endel krav som enkelte vil anse som høye. Det går ikke så mye på utseende som på personlighet og intelligens. Ganske mange (relativt pene) damer finner jeg rett og slett kjedelige og/eller innadvendte. Selv med greit utseende og god utdanning/jobb (noe som tyder på en viss intelligens) er det vanskelig å se hvordan jeg skulle levd med ei dame som jeg finner tam og kjedelig. 

Jhinx

Innlegg: 8415
Jhinx
06.02.20 10:13
KongOlav2: Og jeg som mann har også endel krav som enkelte vil anse som høye. Det går ikke så mye på utseende som på personlighet og intelligens. Ganske mange (relativt pene) damer finner jeg rett og slett kjedelige og/eller innadvendte. Selv med greit utseende og god utdanning/jobb (noe som tyder på en viss intelligens) er det vanskelig å se hvordan jeg skulle levd med ei dame som jeg finner tam og kjedelig.

Godt sagt :)

KongOlav2

Innlegg: 44908
KongOlav2
06.02.20 10:16
Jhinx: Godt sagt :)

Kan forresten legge til at endel av dette dreier seg om humor. Jeg liker det jeg vil kalle intelligent humor og bruker hyppig virkemidler som ironi, sarkasmer og satire i den forbindelse. Og liker også at andre gjør det. En kvinne som er såpass forsiktig/sjenert/tam at hun absolutt ALDRI kan komme med en sarkasme eller en syrlig kommentar er rett og slett ikke interessant.

sjarlenns

Innlegg: 9827
sjarlenns
06.02.20 11:46
KongOlav2: Kan forresten legge til at endel av dette dreier seg om humor. Jeg liker det jeg vil kalle intelligent humor og bruker hyppig virkemidler som ironi, sarkasmer og satire i den forbindelse. Og liker også at andre gjør det. En kvinne som er såpass forsiktig/sjenert/tam at hun absolutt ALDRI kan komme med en sarkasme eller en syrlig kommentar er rett og slett ikke interessant.

Meget enig i dette... 

joplina

Innlegg: 67140
joplina
10.02.20 10:00
Kistespiker: En interesant artikkel som mange spesielt menn nok kjenner seg igjen i.  At kvinner søker oppover syntes ikke jeg er spesielt overraskende. Det har dem alltid gjort. Det som kanskje er overraskende er at ikke likestillingen i samfunnet klarer å overstyre biologiske trekk som dette.

Spørsmålet man ikke kommer unna - fordi det henger sammen med hva disse fagfolka sier, som viser at "kvinner søker oppover" når de søker partner - er hvilken vei menn "søker" når de søker partner.


Skal først likestillingsaspektet tråkles inn i parforhold og valg av partner, så er jo en forutsetning at også menns rolle og valg i dette fremkommer.


Hvis kvinner ønsker en jevnbyrdig eller "bedre rustet" partner (søker oppover) er spørsmålet :


1. ønsker menn  det samme - alltså en jevnbyrdig eller "bedre rustet" partner?


I tilfelle så bidrar de jo selve til å snevre inn sjekkemarkedet og mulighetene. Det er ikke kvinners valg som ødelegger kjøttmarkedet, slik man kan få inntrykk av.


2. Ønsker menn er jevnbyrdig partner eller noen som er "mindre rustet" (slik at de kan booste egoet sitt som typ hovedforsørger)?


I tilfelle skulle vel sjekkemarkedet komme rimelig greit ut...eller?


 

FjodorDVD

Innlegg: 1294
FjodorDVD
10.02.20 10:36
Kistespiker: Hva tror andre.

Jo, det er en markedsplass hvor aktørene benytter all sin kapital for å spre sine gener og sikre avkommets framvekst.


Alt artikkelen handler om er innpakningen der arten skal føres videre.


I sin enkleste form handler det om penger og store pupper i spjåkete forpakning.

maxus4

Innlegg: 6540
maxus4
17.02.20 23:33

Feminist Professor SHOCKED To Find Even Feminists Prefer Traditional Gender Roles In Dating


Det er ikke overraskende i det hele tatt.  Man sier ofte en ting men føres av naturens instinkter til noe annet.   

maxus4

Innlegg: 6540
maxus4
17.02.20 23:40
Kistespiker: At kvinner søker oppover syntes ikke jeg er spesielt overraskende. Det har dem alltid gjort. Det som kanskje er overraskende er at ikke likestillingen i samfunnet klarer å overstyre biologiske trekk som dette.

Ikke så rart . Biologien har styrt siden tidenes morgen og likestilling har vært en tanke i noen få hundre år. Men mest fokus de siste 50 år . I hovedsak fordi den teknologisk utviklingen har gjort det mulig for kvinner med større deltakelse.   Tilgang på prevensjon, bedre hjelpemidler for menstruasjon, bedre helse,  mindre avhengig av fysisk styrke og lavere barnedødlighet. Samt velferdsordninger.     


Men biologien styrer likvel.  Menn går etter egg. Friske egg. De ønsker fertile kvinner med trekk som utstråler fertilitet. Ungdomlighet, glatt hud, former og sunnhet.   Alle motetrender, sminke og andre måter kvinner kler og ter seg på er i bunn og grunn for å se mer fertil ut.   


Kvinner går instinktivt etter sikkerhet og ressurser.    NAturen vet ikke om velferdsordningene , så kvinner søker de menn som har og ter seg som at de kan skaffe ressurser og holde på de og beskytte de når de er gravide og fortsette å gi ressurser mens de oppdrar barn.   
 Har man penger, eiendom, er rett frem, selvsikker, høy, og sterk, så er man attraktiv.  Fordi det utstråler en trygghet når kvinnen er gravid og helt avhengig av en mann for å leve og få mat og det hun trenger.  


Kulturen vår har rotet med hvordan vi tenker.   Derfor mange er så lost idag om hva de vil og hva man skal gå etter.  Men  instinktene er der.    Statistisk sett så vil menn ha unge damer og bryr seg lite om hva hun har av penger og status . Kvinner går fortsatt etter høyere, sterkere, rikere menn med mest mulig status og makt.    


 

pooo

Innlegg: 2111
pooo
20.10.20 21:47
KongOlav2: Kjenner flere kvinner som har menn med lavere utdanning (og evt lønn) enn seg selv. Og jeg kjenner flere menn som i mine øyne er såpass kjedelige/tamme at det overrasker meg at de har samboer/kone og familie, og ikke av typen hentekone fra Thailand. Og jeg som mann har også endel krav som enkelte vil anse som høye. Det går ikke så mye på utseende som på personlighet og intelligens. Ganske mange (relativt pene) damer finner jeg rett og slett kjedelige og/eller innadvendte. Selv med greit utseende og god utdanning/jobb (noe som tyder på en viss intelligens) er det vanskelig å se hvordan jeg skulle levd med ei dame som jeg finner tam og kjedelig.

Underlig at ikke damene står i kø da - så ufattelig attraktiv du synes å være? 

:))

pooo

Innlegg: 2111
pooo
20.10.20 21:53
KongOlav2: Ganske mange (relativt pene) damer finner jeg rett og slett kjedelige og/eller innadvendte.

Har aldri hørt at det er en sammenheng her (pene damer = kjedelige og/eller innadvendte)?

Har du vært ekstremt uheldig, eller kanskje det er noe med deg? 

:))

KongOlav2

Innlegg: 44908
KongOlav2
20.10.20 22:06
pooo: Har aldri hørt at det er en sammenheng her (pene damer = kjedelige og/eller innadvendte)? Har du vært ekstremt uheldig, eller kanskje det er noe med deg? :))

Nei, det er det ikke. Det er mange damer enten er kjedelige og/eller innadvendte. Også blant de relativt pene. Damer som knapt er i stand til å komme med en litt frekk kommentar eller være litt sarkastiske om det så skulle stå om livet.

Poenget i denne tråden var kvinner med skyhøye krav, noe som på ingen måte stemmer med det jeg har sett av mange damer. Noen har høye krav. Det gjelder langtifra alle. Veldig langtifra.

(Innlegget ble redigert 20.10.20 22:07)

Kistespiker

Innlegg: 1965
Kistespiker
21.10.20 12:02
KongOlav2: Poenget i denne tråden var kvinner med skyhøye krav, noe som på ingen måte stemmer med det jeg har sett av mange damer. Noen har høye krav. Det gjelder langtifra alle. Veldig langtifra.

Nå er vel snart 1 / 3 del av alle menn valgt bort. De som ikke sliter vil naturligvis hevde alt er i sin skjønneste orden fordi de omgåes ikke eller kjenner ikke folk i den kategorien. Det betyr dermed ikke at den ikke finnes. 

Hele poenget bunner ut i at man velger ut fra biologiske preferanser fremdeles, selv om likestillingen gjør at det ikke lenger er nødvendig. 

I et slikt scenario vil mennene komme dårligere ut, akkurat som kvinnene kanskje kom dårligere ut tidligere. 

Man har dermed ikke oppnådd likestilling, men har bare byttet om på hvem som er(var) i underlegen possisjon om man kan kalle det slik. 

Det er nok ikke intensjonen, men det er i hvertfall konsekvensen. 

KongOlav2

Innlegg: 44908
KongOlav2
21.10.20 12:03
Kistespiker: Nå er vel snart 1 / 3 del av alle menn valgt bort. De som ikke sliter vil naturligvis hevde alt er i sin skjønneste orden fordi de omgåes ikke eller kjenner ikke folk i den kategorien. Det betyr dermed ikke at den ikke finnes.  Hele poenget bunner ut i at man velger ut fra biologiske preferanser fremdeles, selv om likestillingen gjør at det ikke lenger er nødvendig.  I et slikt scenario vil mennene komme dårligere ut, akkurat som kvinnene kanskje kom dårligere ut tidligere.  Man har dermed ikke oppnådd likestilling, men har bare byttet om på hvem som er(var) i underlegen possisjon om man kan kalle det slik.  Det er nok ikke intensjonen, men det er i hvertfall konsekvensen.

Hva mener du med valgt bort? Bare fordi alle menn ikke får barn, betyr ikke at de er valgt bort.

Kistespiker

Innlegg: 1965
Kistespiker
21.10.20 13:16
KongOlav2: Hva mener du med valgt bort? Bare fordi alle menn ikke får barn, betyr ikke at de er valgt bort.

23-25 % var det i 2014 - Trenden har vært økende siden midten av 80 tallet, og derav snart rundt 30 %. Noen få prosent velger å være barnløs og singel, men flertallet ønsker ikke det. 

Derav kan man anta at dersom du er mann og passert 45 år uten å ha stiftet familie og fått barn, så er det fordi du ikke har funnet partner. I praksis er man da valgt bort. 

Så har du den gruppen som trolig ville vært endel av statestikken dersom de ikke selv tok grep og gjorde noe med situasjonen. Her snakker om om det som kalles "kjøpekoner" fra utlandet. Legg til grunn at disse ikke hadde hatt eller fått den muligheten og tallet ville vært et godt stykke over 30 %.. 

https://www.nrk.no/norge/dramatisk-okning-i-andelen-barnlose-i-norge-1.13759502

"Uønskede menn

Det er ikke hele bildet ifølge forsker Thorgeir Kolshus.

– Menn og kvinner vil i like stor grad ha barn, men det er gapet mellom de som er frivillig og ufrivillig barnløse som er stort. Der er det nesten tre ganger flere menn som kvinner, og det vil øke, iser Kolshus.

Blant annet fordi kvinner ikke vil ha barn med menn med lavere status enn seg selv.

– Det er én årsak. Det er et holdnings- og kulturspørsmål og et etterslep av et kjønnsrollemønster som vi nok tenkte at vi hadde lagt bak oss, sier Kolshus.

Han sier at dette forsterkes når en stadig større andel av dem som tar høyere utdanning er kvinner."

Som sagt tidligere er nok ikke det som skjer intensjonen, men det er den faktiske konsekvensen.. Dersom evolusjonen kunne snakke ville den trolig ledd og brukt ordene : I told you so..

 

KongOlav2

Innlegg: 44908
KongOlav2
21.10.20 13:33
Kistespiker: Så har du den gruppen som trolig ville vært endel av statestikken dersom de ikke selv tok grep og gjorde noe med situasjonen. Her snakker om om det som kalles "kjøpekoner" fra utlandet. Legg til grunn at disse ikke hadde hatt eller fått den muligheten og tallet ville vært et godt stykke over 30 %..  https://www.nrk.no/norge/dramatisk-okning-i-andelen-barnlose-i-norge-1.13759502 "Uønskede menn Det er ikke hele bildet ifølge forsker Thorgeir Kolshus. – Menn og kvinner vil i like stor grad ha barn, men det er gapet mellom de som er frivillig og ufrivillig barnløse som er stort. Der er det nesten tre ganger flere menn som kvinner, og det vil øke, iser Kolshus. Blant annet fordi kvinner ikke vil ha barn med menn med lavere status enn seg selv. – Det er én årsak. Det er et holdnings- og kulturspørsmål og et etterslep av et kjønnsrollemønster som vi nok tenkte at vi hadde lagt bak oss, sier Kolshus. Han sier at dette forsterkes når en stadig større andel av dem som tar høyere utdanning er kvinner." Som sagt tidligere er nok ikke det som skjer intensjonen, men det er den faktiske konsekvensen.. Dersom evolusjonen kunne snakke ville den trolig ledd og brukt ordene : I told you so..

Nå er det ikke sikkert det er like mange kvinner og menn som ikke ønsker barn. 

Jeg tror det er flere grunner her. Noen menn ønsker ikke barn. Kanskje større andel enn kvinner. Og muligens "klarer" flere menn seg alene i større grad enn kvinner. Jeg opplever det iallfall slik. Og det selv menn med høyere utdanning, god jobb og god lønn.

Samtidig er det nok også flere menn enn kvinner som "faller utenfor" og ender opp som ufrivillig barnløse. Men jeg tror definitivt den store forskjellen på antall menn og kvinner som ikke har barn skyldes kun mer kresne kvinner.

(Innlegget ble redigert 21.10.20 13:33)

Kistespiker

Innlegg: 1965
Kistespiker
21.10.20 13:35
Kistespiker: Blant annet fordi kvinner ikke vil ha barn med menn med lavere status enn seg selv.

Løsningen for det motsatte kjønn er derfor å ligge foran og i et slikt scenario er det klart at det blir mange lik som blir liggende i veigrøfta. 

Everenga

Innlegg: 7852
Everenga
21.10.20 13:42
Kistespiker: – Menn og kvinner vil i like stor grad ha barn, men det er gapet mellom de som er frivillig og ufrivillig barnløse som er stort. Der er det nesten tre ganger flere menn som kvinner, og det vil øke, iser Kolshus. Blant annet fordi kvinner ikke vil ha barn med menn med lavere status enn seg selv.

Her er det jo også en vesentlig forskjell på hvor lett det er å få barn uten en fast partner. For kvinner er det en ganske smal sak om det ikke er noe biologisk galt mens for menn er døra stengt. Vanskelig å få gjort noe med det.

Ellers hadde det vært interessant å fått det geografisk inndelt. Det er jo en kjensgjerning at mange avsidesliggende steder sliter med kvinneflukt, dvs kvinnene drar til urbane deler av landet for å ta utdannelse og kommer ikke tilbake mens mange av gutta sitter igjen siden de har gård og drive, eventuelt jobb ved hjørnesteinsbedrift osv. 

Kistespiker

Innlegg: 1965
Kistespiker
21.10.20 13:48
KongOlav2: Nå er det ikke sikkert det er like mange kvinner og menn som ikke ønsker barn.  Jeg tror det er flere grunner her. Noen menn ønsker ikke barn. Kanskje større andel enn kvinner. Og muligens "klarer" flere menn seg alene i større grad enn kvinner. Jeg opplever det iallfall slik. Og det selv menn med høyere utdanning, god jobb og god lønn. Samtidig er det nok også flere menn enn kvinner som "faller utenfor" og ender opp som ufrivillig barnløse. Men jeg tror definitivt den store forskjellen på antall menn og kvinner som ikke har barn skyldes kun mer kresne kvinner.

Forskning viser at like mange kvinner som menn ønsker barn, men 3 ganger flere menn enn kvinner ender som ufrivillig barnløse. 

Videre så viser forskning at kvinner generelt ikke ønsker å stifte familie med menn som har lavere sosial rang enn det selv. ( det finnes natuligvis unntak ). 

Flere kvinner enn menn tar lengre utdanning. 

Man trenger ikke være geni for å skjønne at mye av forklaringen ligger her. 

Tidligere var det omvendt, men med en vesentlig stor forskjell.. 

Menn plukker hovedsaklig nedover 

Kvinner plukker hovedsaklig oppover. 

Så når menn var i førersetet på utdanning så ble kvinner med lavere status valgt og ble i så måte løftet videre oppover av mannen. 

Når kvinnene nå etter alt å dømme er på vei til å ta over den tronen så velges det ikke på samme vis. 

 

KongOlav2

Innlegg: 44908
KongOlav2
21.10.20 13:51
Kistespiker: Forskning viser at like mange kvinner som menn ønsker barn, men 3 ganger flere menn enn kvinner ender som ufrivillig barnløse.  Videre så viser forskning at kvinner generelt ikke ønsker å stifte familie med menn som har lavere sosial rang enn det selv. ( det finnes natuligvis unntak ).  Flere kvinner enn menn tar lengre utdanning.  Man trenger ikke være geni for å skjønne at mye av forklaringen ligger her.  Tidligere var det omvendt, men med en vesentlig stor forskjell..  Menn plukker hovedsaklig nedover  Kvinner plukker hovedsaklig oppover.  Så når menn var i førersetet på utdanning så ble kvinner med lavere status valgt og ble i så måte løftet videre oppover av mannen.  Når kvinnene nå etter alt å dømme er på vei til å ta over den tronen så velges det ikke på samme vis.

Jeg vil gjerne ha tall på hvor mange som ikke ønsker barn. Det finner jeg ikke noe sted.

Åkkesom tror kresne kvinner som nærmest eneste forklaring er veldig forenklet.

Kistespiker

Innlegg: 1965
Kistespiker
21.10.20 13:54
Everenga: Her er det jo også en vesentlig forskjell på hvor lett det er å få barn uten en fast partner. For kvinner er det en ganske smal sak om det ikke er noe biologisk galt mens for menn er døra stengt. Vanskelig å få gjort noe med det.

Nettopp... Tidligere så trengte alle som ønsket barn en partner. I dag er det kun menn som trenger en partner. 

Her kunne man enkelt likestilt det mellom kjønnene ved å fjerne muligheten kvinnene i dag har til å få kunstig befruktning. 

Med 25 % barnløse menn burde det jo ikke være problem å finne seg en partner. 

Det ville nok helt klart hjulpet på balansen og skjevheten på dette området. 

Kistespiker

Innlegg: 1965
Kistespiker
21.10.20 14:04
KongOlav2: Jeg vil gjerne ha tall på hvor mange som ikke ønsker barn. Det finner jeg ikke noe sted.

Finner noe i linken jeg vedla. 

En av seks kvinner og en av fire menn har ennå ikke fått barn når de er 45 år.

25% for menn

15% for kvinner

Andelen barnløse er på en generasjon økt fra 9 til 15 prosent blant 45 år gamle kvinner og fra 14 til 25 prosent blant menn på samme alder. Det er langt flere enn de 5 til 10 prosentene som oppgir at de ikke ønsker å få barn.

- Kvinnene klager på at det ikke finnes nok valgbare menn. (her kan man senke krava)

- Mennene klager på at dem ikke blir valgt. ( disse må gjøre seg mer valgbare). 

Flere tall på dette finner du også på SSB. 

 

 

Everenga

Innlegg: 7852
Everenga
21.10.20 14:12
Kistespiker: Her kunne man enkelt likestilt det mellom kjønnene ved å fjerne muligheten kvinnene i dag har til å få kunstig befruktning.

Det har man jo gjort før uten at det har gitt stor effekt siden Danmark ikke er veldig langt unna. Ser ikke helt at det er noen vei å gå. 

Hadde vært interessant å se hvordan statistikken var ved 55 års alder i stedet for 45. For kvinner er jo da toget nærmest kjørt mens det vel finnes en del menn som blir far etter den tid, selv om det selvfølgelig ofte vil være kull nummer to med kvinne nummer to. 

 

Kistespiker

Innlegg: 1965
Kistespiker
21.10.20 14:36
Everenga: Hadde vært interessant å se hvordan statistikken var ved 55 års alder i stedet for 45. For kvinner er jo da toget nærmest kjørt mens det vel finnes en del menn som blir far etter den tid, selv om det selvfølgelig ofte vil være kull nummer to med kvinne nummer to.

"overrepresentert blant de barnløse. Jensen og Østby (2014) tar spesielt opp om økt innvandring kan være en viktig faktor bak økningen i barnløshet blant menn i Norge. De måler barnløshet ved 45 års alder til over 30 %, men finner ikke grunnlag i sitt tallmateriale for at innvandring forklarer veksten i barnløshet."

https://www.idunn.no/tidsskrift_for_velferdsforskning/2019/04/barnloeshet_blant_menn_i_norge

 Hvis trendene som framgår av kurvene i figur 2, vedvarer, kan vi vente at ca. 20 % av menn med norsk bakgrunn født i 1974 vil være barnløse når de passerer 50 år i 2024.

https://www.ssb.no/befolkning/artikler-og-publikasjoner/stadig-flere-soker-lykken-med-utenlandske-ektefeller

 Selv om siste linken er 15 år gammel, så er situasjonen akkurat den samme den dag i dag. Dette er trolig menn som ville vært i samme båt som de i statestikken ovenfor om dem ikke selv hadde hatt muligheten til å gjøre grep selv. 

Sånn av egen observasjon så er det min sujektive vurdering at menn har justert kravene ganske mye siste 25 åra. Nå skal jeg ikke påstå at det er slik, men det passer veldig godt med eksisterende forskning. Er markedet begrenset så du justere forventningene du har. 

Alternativet er å ikke få noe. 

Å hva gjelder siste punktet så takler kvinner det bedre enn menn. De kan tross alt reprodusere seg uten bistand fra menn generelt..

(Innlegget ble redigert 21.10.20 14:43)

Everenga

Innlegg: 7852
Everenga
21.10.20 14:54
Kistespiker: Hvis trendene som framgår av kurvene i figur 2, vedvarer, kan vi vente at ca. 20 % av menn med norsk bakgrunn født i 1974 vil være barnløse når de passerer 50 år i 2024.

Hvis man da tar vekk de 5-10% som er frivillig barnløse er man jo nede på 10-15%. Er jo ikke kjempeoveraskende at en gruppe på den størrelsen ikke får barn, spørsmålet er jo om det er et problem.

Skilsmissestatistikken er ganske stabil og andelen barn av aleneforeldre har gått ned. Kan nok tenkes at den andelen hadde økt hvis de siste 10% også absolutt skulle ha fått barn. 

Kistespiker

Innlegg: 1965
Kistespiker
21.10.20 15:34
Everenga: spørsmålet er jo om det er et problem.

Det er jo åpenbart et problem for dem det gjelder. Så kan du legge på alle dem som gifter seg med utenlandsk ektefelle. 

i 2006 var tallet på ekteskap 7/10 mellom Norsk fødte. 30 % var mellom ektefeller med utenladsk borger. Menn med kvinner fra Thailand, Russland og fillipinene stod for mye av dette. 

Dette er nok ikke førstevalget for de det gjelder, men en utvei da man ikke lykkes på hjemmemarkedet. 

Hadde denne muligheten vært stengt ville tallet vært mye mye styggere. 

Det jeg lurer på er hvorfor og hvordan har det blitt slik.. Er jo absolutt ikke veldig bra denne utviklingen. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg