Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hvordan få til likelønn i Norge.

NYTT TEMA
Kistespiker

Innlegg: 1968
Kistespiker
26.11.20 13:44

Gitt ulike typer tiltak og virkemidler over de siste 40 årene så er fremdeles situasjonen at lønnsforskjellene fortsetter. Ulikhetene er der fremdeles selv om mulighetene er bedre enn noen gang. Faktisk i flere tilfeller faktisk også bedre for kvinner. 

Så hva skal egentlig til ?

Bør kvinner tjene 10-20 % mer enn menn for å kompensere for husarbeidet. Er det dit vi er på vei?.. 

 

mattamygg

Innlegg: 230
mattamygg
20.04.21 19:24
Kistespiker: Gitt ulike typer tiltak og virkemidler over de siste 40 årene så er fremdeles situasjonen at lønnsforskjellene fortsetter. Ulikhetene er der fremdeles selv om mulighetene er bedre enn noen gang. Faktisk i flere tilfeller faktisk også bedre for kvinner.  Så hva skal egentlig til ? Bør kvinner tjene 10-20 % mer enn menn for å kompensere for husarbeidet. Er det dit vi er på vei?..

Det er ikke lønns forskjeller i Norge i dag. Men det er forskjeller i hva yrkene tjener. I det offentlige er lønninger lavere en i det private. Når vi så vet at det er flere kvinner i det offentlige så vil kvinner som gruppe kommer dårligere ut.  Men enkvinnelige  lærer har lik lønn som sin mannlige kollega  gitt samme annsinitet  og utdanning. Slik er hele det offentlige lagt opp. Også i det private næringsliv

er det vanskelig å finne kjønnsforskjeller.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg