Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Køhelvete i Oslo

NYTT TEMA
VivaLV

Innlegg: 38132
VivaLV
01.06.15 12:19

Bor ikke lengre i Oslo, men er innom Oslo med jevne mellomrom.

Man spår tidenes kø-kaos pga. rehabiliteringer av tunneller i Oslo-området. Først ute er Stemstad-tunnelen. Men trenger virkelig det arbeidet og ta ett år??? Det er vel snakk om en 500 meter lang tunnel, 1000 meter hvis man tar begge løpene. Kan heller ikke huske at det er en spesielt dårlig vedlikeholdt tunnell!

Det finnes vel fremdeles utallige tunneler rundt omkring i Norge som er både lengre og ikke minst betydelig dårligere vedlikeholdt.

FlightDirector

Innlegg: 348
FlightDirector
01.06.15 16:17

Jeg er sikker på at de ikke med vilje bruker så lang tid de kan, så ja, det trenger å ta ett helt år.

Se alt som må gjøres og oppgraderes:

http://www.nrk.no/ostlandssendingen/derfor-trenger-oslos-tunneler-oppussing-1.12380919

ostgote

Innlegg: 4890
ostgote
02.06.15 09:13

Det hele begrunnes med et EU direktiv for veitunneller. Det såkalte tunneldirektivet, som mange norske tunneller visstnok ikke oppfyller til punkt og prikke. 

VivaLV

Innlegg: 38132
VivaLV
02.06.15 09:40
ostgote: Det hele begrunnes med et EU direktiv for veitunneller. Det såkalte tunneldirektivet, som mange norske tunneller visstnok ikke oppfyller til punkt og prikke.

Det er jo noe med det og være først og flinkest i klassen også da. Lurer på om man har tunnelloppgradering i Athen!

hjbjerke

Innlegg: 1085
hjbjerke
03.06.15 16:10
ostgote: Det såkalte tunneldirektivet, som mange norske tunneller visstnok ikke oppfyller til punkt og prikke.

Det er vel ikke "til punkt og prikke" som er problemet med mange norske tuneller, men at grunnleggende sikkerhetsbehov ikke er dekket (brannsikkerhet i materialer som er brukt, rømningsrom, varslingssystemer etc. etc. Jeg ville allikevel tro at det vil være enda mer å hente i mange tunneller på f.eks. vestlandet og nordover: knapt nok lys (som å kjøre inn i en sekk), brannslokkingsutstyr, dårlig merking og refleks osv. Vi har mange tunneller i dette landet - men mange holder ikke mål med tanke på sikkerhet.

InsVerderben

Innlegg: 6372
InsVerderben
24.06.15 16:45
VivaLV: Først ute er Stemstad-tunnelen. Men trenger virkelig det arbeidet og ta ett år???

Godt spørsmål!

Problemet er kanskje ikke omfanget av arbeidene men heller at det jobbes få skift på flere av veiprosjektene og vedlikeholdsarbeidene her i landet!

Dette kunne ha gått mye raskere og blitt billigere med flere skift pr. døgn, men det virker dessverre som om det ikke er aktuellt....!

benvits

Innlegg: 1098
benvits
26.06.15 09:07
hjbjerke: Jeg ville allikevel tro at det vil være enda mer å hente i mange tunneller på f.eks. vestlandet og nordover: knapt nok lys (som å kjøre inn i en sekk), brannslokkingsutstyr, dårlig merking og refleks osv. Vi har mange tunneller i dette landet - men mange holder ikke mål med tanke på sikkerhet.

Oppgraderinger av tunneler skal foregå i hele landet de neste årene, ikke bare i Oslo.

Hva tunnelen på Smestad angår, har det jo ikke blitt noe i nærheten av det kaoset som ble spådd. 

Someone

Innlegg: 27592
Someone
04.11.20 21:12

Går fremover sakte med sikkert, nå skal Festningstunnelen være ferdig, selv om den riktignok kun har vært natte-/helgestengt

Someone

Innlegg: 27592
Someone
23.11.20 21:58

Også skal de være halveis med Vålerengatunnelen, så bytter da løp de jobber med

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg