Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Flyskrekk

NYTT TEMA
Stenia
SteniaInnlegg: 2874
08.07.16 01:09

Jeg merker at jeg får mer angst for flytur i visse tider. Når det er så mye stress blant de som skal ordne med et fly (personell, teknisk og piloter?), så tenker jeg at da kan alt gå galt.

Heldigvis må jeg ikke fly med det første.

fargerik
fargerikInnlegg: 63432
13.07.16 17:26
Stenia: Heldigvis må jeg ikke fly med det første.

Heldiggrisen!

Jeg og familien og noen venner må pent tåle å reise til Asia i høst.

Har dog ikke noen nerver for det...men vi er jo forskjellige.

ehall
ehallInnlegg: 21424
16.07.16 19:55
Stenia: så tenker jeg at da kan alt gå galt.

Når jeg skal fly så tenker jeg statistikk, det hjelper litt. Er farligere å reise til flyplassen enn å fly derfra :)

protus
protusInnlegg: 5510
02.08.16 03:44
Stenia: Når det er så mye stress blant de som skal ordne med et fly (personell, teknisk og piloter?)

'De har vel en riemlig stressende hverdag ja.

Knokkelmann
KnokkelmannInnlegg: 112
03.08.16 21:07

Noe som har hjulpet meg med min aversjon mot å fly er å fly. Har hatt mange turer de senere årene og flyskrekken har forsvunnet :-) .

Stenia
SteniaInnlegg: 2874
04.08.16 01:51
Knokkelmann: Noe som har hjulpet meg med min aversjon mot å fly er å fly. Har hatt mange turer de senere årene og flyskrekken har forsvunnet :-) .

Så bra. Jeg avstår fra å fly. Valium hjelper ikke engang. Men jeg har jo lyst til å reise til steder, så jeg vil sikkert fly i fremtiden. Eller kanskje ikke. Tog og buss kan også være en skrekkopplevelse. Så jeg velger nok fly om reisen er lang.

hjbjerke
hjbjerkeInnlegg: 1058
16.08.16 16:23

Du har jo egne flyskrekkurs...

Egencia

SAS og Widerøe

NOCNA

Virker ikke som de koster alle verden og de holdes på forskjellige steder i landet (ihvertfall SAS/Widerøe kursene).

Kanskje noe sånt kan hjelpe deg?

(Innlegget ble redigert 16.08.16 16:24)

ylvas
ylvasInnlegg: 16
14.09.16 21:35

Å fly er statistisk sett ikke særlig farlig. Det er dog en langt større risiko ved å kjøre bil, sykle etc. i trafikken. 

Allikevel skjønner jeg at det ligger en viss redsel for det å befinne seg flere tusen meter over havet i et stort "rør" på mange titalls tonn, men i utgangspunktet går det ganske smertefritt for seg. 

Dersom det skulle skje noe med flyet etter man har tatt av, vil piloten vanligvis ha prosedyrer å følge slik at han trygt kan lede besetningen ned på bakken igjen. 

Når du sier du er redd for å fly. Hva legger du i det? Er du redd for at flyet må krasjlande, kapring eller andre scenarioer?

Altfor mange har dessverre flyskrekk. Jeg personlig er mer redd når jeg er ute og kjører bil, enn når jeg flyr. Jeg føler en mye større kontroll i et fly, enn ute i trafikken på bakken. Her kan alt skje, og du aner ikke hva som kommer rundt neste sving. Aldri. 

(Innlegget ble redigert 14.09.16 21:46)

Stenia
SteniaInnlegg: 2874
15.09.16 23:22
ylvas: Når du sier du er redd for å fly. Hva legger du i det? Er du redd for at flyet må krasjlande, kapring eller andre scenarioer?

Jeg forstår ikke hvordan den skrekken har kommet. Jeg har jo tatt mye fly i mitt liv uten å grue meg. Bare noen smånerver under take-off og landing.

Men nå er det først og fremst en klaustrofobisk følelse som plutselig kan komme i kombinasjon med brann eller lukten av krutt. Den angsten har jeg ikke lyst på, når man ikke kan gå noen steder.

 

ylvas
ylvasInnlegg: 16
06.11.16 13:54

Jeg skjønner. Klaustrofobi inne i fly forekommer hyppig, men det er ikke noe jeg har gode råd mot. Jeg tror du må oppsøke kurs eller annen hjelp for å bekjempe den slags. 

Hvis ikke så hjelper det kanskje å tenke på at det går aller, aller oftest veldig bra. 

 

perchri
perchriInnlegg: 10090
21.11.17 20:49
ylvas: Å fly er statistisk sett ikke særlig farlig. Det er dog en langt større risiko ved å kjøre bil, sykle etc. i trafikken.

Joda, bare at det går med en haug mennesker når det først detter ned. I Norge reiser stort sett en person i bil. Detter et fly med 350 personer ned er det jo det samme som 350 bilulykker. Med bil og litt erfaring har men i allefall noen muligheter å slippe unne med en manøver....i fly har man ingen valg. Har sett et regnestykke en gang på overstående statestikk og det var en myte det hele. (Skjønner hvorfor den i såfall oppsto)

Hulkibulk
HulkibulkInnlegg: 2333
12.12.17 21:30

Møt opp tidlig på flyplassen, ta 2-3 pils og vips, så er nervene borte. God tur!

Stenia
SteniaInnlegg: 2874
13.12.17 01:35
Hulkibulk: Møt opp tidlig på flyplassen, ta 2-3 pils og vips, så er nervene borte. God tur!

Så du er bare smånervøs altså. Fint for deg at du har funnet noe som fungerer :)

fargerik
fargerikInnlegg: 63432
13.12.17 13:02
Stenia: Så du er bare smånervøs altså. Fint for deg at du har funnet noe som fungerer :)

Jeg møter opp tidlig på flyplassen på grunn av at det er gratis wifi, mat og drikke i loungen. Det er helt innafor å slappe av litt i rolige omgivelser før man går inn i flyet.

Er det ikke mulig å oppsøke en ekspert og la seg hypnotisere, slik at man blir sikker på at man elsker å fly, forresten?

Men jeg kan følge deg langt på vei i klaustrofobi-greia, det er egentlig et helvete å stå som sild i tønne i innsjekk, stå i kø som sild i tønne og boarde fly, og stimle inn i en trang blikkboks med trang benplass og svett luft og trange seter med folk trøkkt inn til seg på begge sider. Og sitte trangt i timesvis, kanskje ti- elleve timer.

Du kan alltids spare opp litt mer penger, og koste på deg å oppgradere billetten når du skal på langtur, jeg syns det er verd pengene når vi reiser riktig langt og er leeeeenge i lufta. Du føler deg mye bedre når du opplever å ha luft rundt deg og god plass til beina...og kan spasere en tur for å strekke på beina uten å måtte klatre over folk.

(Innlegget ble redigert 13.12.17 13:15)

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 4217
13.12.17 17:02

Føler med alle som sliter med flyskrekk. Selv var jeg alltid nødt til å drikke meg drita full hver bidige gang jeg skulle ut å reise. Startet gjerne med en sixpack før avreise til flyplassen, for så å ta tre-fire pils (samt noen drinker) der før jeg gikk inn på flyet. Da flyvertinnene kom med tralla kjøpte jeg gjerne fem (0,33, dessverre) øl til, en liten flaske vin og litt sprit. Det funket fint i mange år, men for 12-13 år siden satte Norwegian ned foten da jeg ble helt rabiat under en flytur til Paris. Etter den turen skjønte jeg at jeg måtte prøve noe annet. Tok meg en tur til legen og fikk resept på Zopiclone (sovepiller) og Valium (beroligende), og det funker som bare det for min del. Kjører på med to-tre Valium noen timer før jeg setter meg på flyet, og én Zopiclone ca. 30 minutter før flyet letter. På de litt kortere distansene sover jeg som en stein gjennom hele reisen (snorker visstnok ekstremt høyt, vel å merke) - når jeg skal litt lenger må jeg "justere" litt underveis. Tidligere kunne jeg bare fly rundt i Europa, men etter at jeg kuttet ut alkoholen og begynte å benytte meg av disse medikamentene har jeg besøkt både Thailand og USA (to ganger).

Det som fortsatt er et problem for meg er at jeg ALLTID sliter med mareritt om flyulykker i ukene før jeg skal dra.

bjarsvei
bjarsveiInnlegg: 3747
20.01.18 12:56

det er jo en hårreisende måte å dø på....som kan vare i mangen minutter....vi skal alle dø men det er jo greit å dø på "best" mulig måte , og det er ikke noe så hårreisende som en flystyrt..

bjarsvei
bjarsveiInnlegg: 3747
20.01.18 12:59

dessuten viser det seg at hvis noe skjer med et fly så er det noe som ikke er innøvd rutine på..slik at en er i praksis tjangseløs hvis noe inntreffer og det kan utarte seg over lang tid i selve flyet..så bare fortsett å ha skrekk fordi det er livreddende

bjarsvei
bjarsveiInnlegg: 3747
07.11.18 18:18

Savnet småfli i Meråker , klokken halv fire, fortsatt ikke funnet ELT signal fra Meråker flyplass..enten er den utløst av en trepunktslanding eller så er redningstjenesten fortsatt på 60 tallet.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg