Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tunellys

NYTT TEMA
Grammofon
GrammofonInnlegg: 2528
23.08.18 16:45

Kjørte litt i Italia i sommer. I motorveitunellene har de kraftig belysning de første par hundre meterne etter tunellåpningen, og så dempes lyset til omtrent det halve når øynene har tilpasset seg at sollyset er borte. Veldig smart. Finnes det lignende lysopplegg i norske tuneller, ev. hvorfor ikke?

xpoolman
xpoolmanInnlegg: 7227
23.08.18 16:53
Grammofon: Finnes det lignende lysopplegg i norske tuneller

Det er i alle fall slik i de fleste tunellene jeg har kjørt i her i landet, og det er ikke få etter å ha kjørt Norge på langs, kryss og tvers i tre måneder i bobil.

(Innlegget ble redigert 23.08.18 16:53)

BornOnThe4thOfJuly
BornOnThe4thOfJulyInnlegg: 45614
28.08.18 00:34
Grammofon: Kjørte litt i Italia i sommer. I motorveitunellene har de kraftig belysning de første par hundre meterne etter tunellåpningen, og så dempes lyset til omtrent det halve når øynene har tilpasset seg at sollyset er borte. Veldig smart. Finnes det lignende lysopplegg i norske tuneller, ev. hvorfor ikke?

Det er likt i Norge. Sterkere lys i inngangssonene og svakere jo jo lenger du kommer inn i tunnelen og øynene har tilpasset seg svakere lys.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg