Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Dyrere flybilletter grunnet mer biodrivstoff !

NYTT TEMA
xpoolman
xpoolmanInnlegg: 7212
01.10.18 12:34

Regjeringen vil ha mer biodrivstoff i flydrivstoffet, noe som både vil føre til dyrere flybilletter innenlands og mer CO2-utslipp globalt:
https://www.nrk.no/norge/det-blir-dyrere-a-fly-1.14227451

Når skal vi få et forbud mot dette ufyselige biodrivstoffet som går utover både regnskogen og matproduksjonen i verden ?

Varulv2478
Varulv2478Innlegg: 12519
01.10.18 14:57

Dette sier jeg nei til. Upraktisk, lite økonomisk fornuftig, dessuten er palmeoljesaken i ferd med å bli globalt etter hvert som miljøvernseksperter tar sterk avstand til fremstilling av biodrivstoff basert på palmeolje. Man vet heller ikke om flymotorene er i stand til å bearbeide biodrivstoff som bare vil gi meget marginale redusering i utslipp under enhver omstendighet.

Bedre å produsere egne biodrivstoff her i Norge. Dessuten har flyprodusentene som er svært opptatt med å vinne seg til kunder med redusert brenselforbruk, fattet interesse for strømdrevne fly som kan bli til virkeligheten i årene mot 2030. Det vil være bedre å tilrettelegge utviklingen av el-fly og gir flymotorprodusentene hjelp for å gjøre videre redusering av flybrensel mulig. Men saken med dieselmotoren og forfalskede målinger i utslipp har vist at det er praktiske grenser som ikke kan krysses.

Nå er det voksende motbevegelse mot fancy ideer ettersom dieselmotorsaken har gjort flere og flere betenkt mot politisk tvang, rekkeviddeangst har manifestert seg. For hvis man vil ha miljøvennlige transportalternativer, må man utvikle disse fram fremfor å tvinge uten tanke på ringvirkninger. Det finnes ikke "endelige løsninger" eller "vidunderoppfinnelser" i virkeligheten. Med mindre man klarte å utvinne energi ut av den løse luften (det er teoretisk mulig - men dessverre flere århundrer inn i fremtiden), er man nødt til å finne seg i det man har.

Miljøskadelig utslipp er svært alvorlig. Men da må tiltakene gjelder der det er viktigst, uten å skape uønskelige konsekvenser man ikke kan leve med. Biodrivstoff for fly er simpelt ikke praktisk og kan være mer til skade enn nytte.

fargerik
fargerikInnlegg: 63279
01.10.18 15:47
xpoolman: Regjeringen vil ha mer biodrivstoff i flydrivstoffet, noe som både vil føre til dyrere flybilletter innenlands og mer CO2-utslipp globalt:
https://www.nrk.no/norge/det-blir-dyrere-a-fly-1.14227451 Når skal vi få et forbud mot dette ufyselige biodrivstoffet som går utover både regnskogen og matproduksjonen i verden ?

Jeg fikk med meg dette i radioen på sykkelturen hjem.

Nei, nei, nei. Dette må da kunne stoppes, selv om Venstre har tatt sete i regjeringen og skal tvinge gjennom symbolpolitikk?

I-oil
I-oilInnlegg: 51
15.12.18 08:25
xpoolman: Regjeringen vil ha mer biodrivstoff i flydrivstoffet, noe som både vil føre til dyrere flybilletter innenlands og mer CO2-utslipp globalt:
https://www.nrk.no/norge/det-blir-dyrere-a-fly-1.14227451

Biodrivstoff... trodde den saken var lagt død . Er jo ikke miljøvennlig i det hele tatt !

Nå må politikerne følge med i timen !!

ehall
ehallInnlegg: 21399
16.12.18 01:30

Miljøekstremisme har blitt normalen nå. Er ikke mange av oss som fortsatt ikke tror på fanatismen. Men våkner politikere opp? Tja, noen land gjør det men det er få. De må bare kjempe for verdens fremtid, vi andre bare tynges ned av skatter og avgifter, er ingen andre konsekvenser eller resultater. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg