Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Nettavisen outer et skikkelig svin

NYTT TEMA
goggen43
goggen43Innlegg: 11351
16.10.14 12:27

http://www.nettavisen.no/nyheter/tv-kjendis-tiltalt-for-ni-nye-voldtekter/8497462.html

Nettavisen gjør det igjen, de facer folk der andre medier dekker kolleger og andre kjendiser.

Dette er veldig bra av nettavisen og noe VG og andre bør lære av, når Nettavisen kommer med både navn og bilde kan de lett føre til at flere jenter han har voldtatt melder seg.

Ër vel på tide å få på plass bilde og navn på han overgriperen ifra Hadeland som ble tatt på lørdag også, så det blir lettere for andre jenter han har voldtatt å melde seg å si ifra.

 

(Innlegget ble redigert 16.10.14 12:41)

stabeis
stabeisInnlegg: 3576
16.10.14 12:45
goggen43: Nettavisen gjør det igjen,

Topp, glimrende.. Heng dritten ut i den offisielle gapestokken slik at alle kan se hvem dritten er..

Men, forutsetningen må selvsagt være at det ikke finnes snev av tvil om at han er skyldig, for det vil være en katastrofe om han blir hengt ut om han er uskyldig..

Et annet spørsmål er jo at disse kriminelle vanligvis har familie og kanskje barn, så man må jo passe på at uskyldige ikke blir skadelidende når de henges ut..

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44636
16.10.14 23:12
stabeis: Et annet spørsmål er jo at disse kriminelle vanligvis har familie og kanskje barn, så man må jo passe på at uskyldige ikke blir skadelidende når de henges ut..

Det blir jo de selvsagt. Vedkommende som blir presentert med fullt navn her har et sjeldent etternavn, som bare 35 personer har i Norge.

Familier takler jo dette på forskjellige måter, men det er i alle fall ganske ille hvis Nettavisen legger en stein til byrden for enten det er mor, kone, søster eller barn...

(Innlegget ble redigert 16.10.14 23:12)

S.Wilhelmsen
S.WilhelmsenInnlegg: 141
17.10.14 00:57

Identifisering av overgripere brennmerker ikke kun overgriperen, men også dennes uskyldige familie/nærmeste.

Hvilken faktisk nytte har slik identifisering som det Nettavisen presenterer? Er det for at personligheter som trådstarter skal føle en slags rettferdighet skje fyllest i en snever verden?

Langveg
LangvegInnlegg: 12700
17.10.14 16:56

Igjen eit prov på at ordet "valdtekt" har mista si eksakte tyding på norsk: Da .......... ble tiltalt våren 2013, fikk saken stor medieomtale. I utgangspunktet hadde ni kvinner anmeldt Kopseng for voldtekt. Seks av sakene ble henlagt før tiltale ble tatt ut.

Seks kvinner har "trudd seg" valdtekne, og så vart dei ikkje det likevel. No bør ein snart bestemma seg for kva valdtekt er eller i minsto stryka vald i ordet. Tekt får klara seg. 

missChance
missChanceInnlegg: 48259
17.10.14 17:03
Langveg: Seks av sakene ble henlagt før tiltale ble tatt ut. Seks kvinner har "trudd seg" valdtekne, og så vart dei ikkje det likevel.

Betyr virkelig manglende tiltale av prosessuelle årsaker at de "trodde seg" voldtatt og ikke ble det?

Betyr voldsoffererstatning for noen av disse at de "trodde seg" voldtatte og ikke ble det?

(Innlegget ble redigert 17.10.14 17:04)

Langveg
LangvegInnlegg: 12700
17.10.14 18:56
missChance: Betyr virkelig manglende tiltale av prosessuelle årsaker at de "trodde seg" voldtatt og ikke ble det?
Betyr voldsoffererstatning for noen av disse at de "trodde seg" voldtatte og ikke ble det?

Ja, stakkars offer. Det er ikkje lenger godt å vita kva valdtekt er. Ein bistandsadvokat forklarer dei ein ting og lokkar med høg oppreisingssum, og så finn retten ut noko anna. Jfr. basketballtrenaren som visstnok vart skulda for 20-30 "vald"-tekter og der bistandadvokaten hadde rota fram over tjue av sakene, dei fleste seks-åtte år gamle. Eit offer hadde jamvel funni ut - med bistandsadvokaents hjelp - at ho hadde vorti valdteken to gonger med to års mellomrom, men kunne ikkje heilt hugsa kvar. 

(Innlegget ble redigert 17.10.14 18:57)

missChance
missChanceInnlegg: 48259
17.10.14 19:05
Langveg: Ja, stakkars offer. Det er ikkje lenger godt å vita kva valdtekt er.

Jeg tror kanskje de som er voldtatt vet det bedre enn deg i hvert fall. Og jeg finner ikke noen steder at "prosessuelle årsaker" betyr at det ikke var voldtekt.

Langveg
LangvegInnlegg: 12700
17.10.14 19:18
missChance: Og jeg finner ikke noen steder at "prosessuelle årsaker" betyr at det ikke var voldtekt.

Formalist.

Kan du forresten fortelja meg kva valdtekt er i den moderne tydinga? Det er visst mange som ikkje har det klårt føre seg, og det er sanneleg ikkje rart.

Språket har mist pregnans. Eg trudde ein som hadde 100 uføretrygd, var ufør og ikkje kunne arbeida. Nei, då han kan tena 80 000 kroner utan å betala skatt. Det er visst definisjonen på ein 100% uføretrygda no. Slik har ein rota til valdtekter også.

(Innlegget ble redigert 17.10.14 19:26)

tinnyme
tinnymeInnlegg: 11108
19.10.14 20:18
Langveg: Språket har mist pregnans. Eg trudde ein som hadde 100 uføretrygd, var ufør og ikkje kunne arbeida. Nei, då han kan tena 80 000 kroner utan å betala skatt. Det er visst definisjonen på ein 100% uføretrygda no.

Det der blir for dumt.

Forsøk heller å sett deg inn i tingenes tilstand før du kommer med slike påstander.

 

Langveg
LangvegInnlegg: 12700
30.05.16 09:45

Må koma tilbake til Kopsengsaka no når dom i lagmannsretten ligg føre. Faktum er at Kopseng har fått like lang og hard straff som om han skulle ha drepi alle dei kvinnene som (ofte etter svært lang tid) hadde meldt han. Han fekk 21 års sikring (altså maksimusmstraff, jfr Breivik) .

Retten erklærte dessutan at det ikkje er von om at han vil betra seg, men at han ikkje er er (psykisk) sjuk.

Faktum er at han ikkje har skadd ei einaste av dei fysisk. Er ikkje tale om psykisk skade etter samlege der kvinna ikkje har vori heilt med på notane, eit dogme, som ikkje burde gjeva rett til å skulda nokon for valdtekt? Eg meiner nemleg at det i desse sakene ikkje er prova at Kopseng tvang seg til samlege. Han er spinkel og liten, sume av kvinnene er nok fysisk sterkare. At retten kan gå god for at sambuaren hans er vorten "valdteken" 300  gonger, grensar til det komiske. Kvinnene hevda at han hadde hatt noko i vinen deira (om dei ikkje drakk sterkare saker). Så vidt eg kan sjå, har det ikkje vorti lagt fram eit einaste teknisk prov på slik neddoping. Retten har nøgd seg med å "tru" kvinnene. Det er visst godt nok i "valdtektssaker".

Det einaste dette provar, er at mange av kvinnene (om ikkje alle) var meir eller rmindre rusa før og under samleget. Og det er vel delvis deira eige ansvar - jamvel om dei er kvinner? 

Det har heller ikkje vori tale om graviditet etter alle desse samlega. Det kan tyda på at kvinnene ikkje gjekk til sengs heilt uførebudde.

Så langt meiner eg at det dreier seg om eit av dei styggaste justismorda i norsk rettssoge.

For å irritera dei "rett"-tenkjande og moralsk lett forargelege endå meir vil eg hevda at utlendingar eller nordmenn med utanlandsk bakgrunn får strengare straff i norsk rett og får meir nyanselaus omtale i media enn "ekte" nordmenn, jfr Monika-saka, der ein no talar om "drapet" på Monika før det er klart om det i det heile dreier seg om eit drap. "Tilfeldigvis" er den skulda frå Litauen. Det verkar såleis som han ikkje har rett på vanleg skånsam omtale før han eventuelt vert dømd. 

(Innlegget ble redigert 30.05.16 09:57)

Langveg
LangvegInnlegg: 12700
30.05.16 11:57
Langveg: jfr Monika-saka, der ein no talar om "drapet" på Monika før det er klart om det i det heile dreier seg om eit drap. "Tilfeldigvis" er den skulda frå Litauen. Det verkar såleis som han ikkje har rett på vanleg skånsam omtale før han eventuelt vert dømd.

No er rettssaka mot litaueren og irrelevant fargelegging i full gang:

Sterkt møte mellom Monikas mor og drapstiltalt

Drapstiltalte Donatas Lukosevicius (34) kom smilende inn i rettssalen i Nordhordland tingrett da rettssaken mot ham startet mandag. Han er iført grønn T-skjorte og dongeribukse, og holdt først et ark foran ansiktet, men han tok det raskt bort.

34-åringens ankomst i rettssalen stod i sterkt kontrast til Monikas mor, Kristina Sviglinskaja, reaksjon på møtet med salen.

Hun ser medtatt og preget ut, kikker alvorstynget ut i luften. Ved sin side har hun sin bistandsadvokat Stig Nilsen og sin mor, som har kommet fra Litauen for å støtte hennes gjennom rettssaken. (VGN)

At mannen- det er jo berre ein (utanlandsk) mann - har seti 3 år i varetekt er ikkje noko å nemna. Mannen er dømd på førehand av media. Vert han frifunnen, vert dette med dei tre åra sikkert berre ein liten merknad i omtale av ein "merkeleg" dom. 

Bakgrunn: Monika Sviglinskaja (8) ble 14. november 2011 funnet død hjemme i leiligheten på Sotra, der hun bodde sammen med sin mor.

** Politiet konkluderte etter ni måneder med at det ikke kunne slås fast at det hadde skjedd noe straffbart i saken. Politiet mente at åtteåringen hadde tatt sitt eget liv.

** Tre år etter at Monika Sviglinskaja ble funnet død, ble morens eks-samboer siktet for forsettlig drap på åtteåringen.(Etter sterkt press frå ymse kantar)

** Mannen er nå tiltalt for drapet. Rettsaken starter i Nordhordland tingrett 30. mai.

(Innlegget ble redigert 30.05.16 11:59)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg