Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Media og amerikansk valkamp

NYTT TEMA
Langveg
LangvegInnlegg: 12335
19.07.16 09:18

Media Europa over har same oppslaget i dag: Melanie Trump plagierer Michelle Obama.

Påstanden er nok send ut av demokratanes valkampsekretariat, og "demokratiske" media i Europa hiv seg på. 

Heng det ein plakat over alle utanriksredaksjonar i Europa med desse to ppmodingane: 1. Skriv berre skit om : Trump, Erdogan, Putin og Assad.

2. Gjer desse statsleiarane konstant komiske: For tida finst det berre ein på den lista, men Boris Johnson stod lenge på venteliste B.

Trur mediafolk i Europa at dei deltek i den am. valkampenmapen og at det dei skriv har innverknad på utfallet av presidentvalet, eller er dei berre sauer og reagerer ved ein  rein refleks?

 

(Innlegget ble redigert 19.07.16 09:27)

Langveg
LangvegInnlegg: 12335
19.07.16 09:46

I tillegg har VGN dette. Fullt kaos på Republikanernes landsmøte.

Kaos (les: litt rot) er tydelegvis ikkje nok. Det må vera fullt (les: ein del uro).

Dessutan; Er det landsmøte republikanarane held?

jeolno
jeolnoInnlegg: 11154
19.07.16 09:54

I Europa, og spesielt i Norge, vet vi alle mye bedre enn amerikanerne hvem som bør være deres president. Vi vet at amerikanere er politisk blinde.

Media sørger for at ensretningen er total. 

kansas00
kansas00Innlegg: 19690
21.07.16 16:55

Synes det er merkverdig at mediene enda omtaler den amerikanske presidenten som verdens mektigste

 

Langveg
LangvegInnlegg: 12335
21.07.16 17:21
kansas00: Synes det er merkverdig at mediene enda omtaler den amerikanske presidenten som verdens mektigste

Meininga er vel presidenten i det megtigaste landet i verda. Spørst berre om ikkje Russland og Kina saman kan verta megtigare. Mykje er på gang mellom dei to landa når det gjeld nært samarbeid no.

Elles har Trump eit sterkt kort; ungeflokken sin - ikkje minst Donald Trump jr.

jonas
jonasInnlegg: 28903
21.07.16 17:29

Og det snedigste er jo at folk lar seg lure og kommer til å bli sjokka og vantro når Hillary ikke vinner valget med 80% av stemmene.  Det var vel temmelig mange som var skråsikre på Al Gore i 2000 og enda flere på John Kerry i 2004.

grock19
grock19Innlegg: 81642
21.07.16 17:37
Langveg: Påstanden

Jeg skjønner at det er vanskelig å svelge kritikk av Putin's buddy som gir vann i munnen for de som vil avvikle NATO og legge østlige Europa åpent for nytt russisk åk - og at man har lært litt av den russiske taktikken med å bare benekte selv de mest åpenbare sannheter, noe jo som oftest Trump også benytter seg av - men hvordan er dette en "Påstand", egentlig?

Det er en ren copy + paste-jobb, med noen få utbyttede ord for å stå til hvem det er snakk om, noe alle med to øyne + en (fungerende) hjerne kan se når man ser teksten sammenlignet.

Sjansen for text-match på det nivået, er (minst) 1 til 4,835,703,278,458,516,698,824,704.

grock19
grock19Innlegg: 81642
21.07.16 17:39
jonas: Og det snedigste er jo at folk lar seg lure og kommer til å bli sjokka og vantro når Hillary ikke vinner valget med 80% av stemmene.  Det var vel temmelig mange som var skråsikre på Al Gore i 2000 og enda flere på John Kerry i 2004.

Det er bare folk som ikke har fulgt med. Europeisk dekning er ekstremt skewed ja, men det har aldri vært noe dekning for noe slikt noe.

Bush så f.ø. ut til å være på vei mot en komfortabel seier i 2000, frem til de siste 6 dagene etter at DUI'en hans ble kjent. Ironisk nok var en av de få scenarioene som ble levnet Gore på det tidspunktet, en seier i electoral college etter å ha tapt popular vote, ved akkurat å klare å skvise seg gjennom i noen utvalgte svingstater.

Langveg
LangvegInnlegg: 12335
21.07.16 18:14
grock19: Jeg skjønner at det er vanskelig å svelge kritikk av Putin's buddy som gir vann i munnen for de som vil avvikle NATO og legge østlige Europa åpent for nytt russisk åk - og at man har lært litt av den russiske taktikken med å bare benekte selv de mest åpenbare sannheter, noe jo som oftest Trump også benytter seg av - men hvordan er dette en "Påstand", egentlig? Det er en ren copy + paste-jobb, med noen få utbyttede ord for å stå til hvem det er snakk om, noe alle med to øyne + en (fungerende) hjerne kan se når man ser teksten sammenlignet.

Her blandar du korta. Plagiattalen ser eg på som ei fillesak, kan godt vedgå at eg ikkje har gidda gå etter all den "forskinga" som er gjord i saka. I og for seg var jo talen ei indirekte hylling av Michelle Obama - og det er vel ikkje så gali. Ho er i alle fall ti gonger meir sympatisk enn det kyniske trollet Hillary Clinton. 

Når det gjeld Trump og Aust-Europa, sa vel Trump noko slikt som at han ikkje ville at USA skulle gje automatisk hjelp dersom ikkje landa det galdt, oppfylde pliktene sine andsynes USA. Han skal jo gjera USA stort igjen. Kan henda ser han ikkje på Russland som ein hovudfiende, men vert han president, vert han nok snøgt vikla inn i det tradisjonelle maktspelet der USA alltid må ha ein fiende, om dette ikkje er kommunisme eller  terroristar, så kan dei alltids dumpa ned på Russland og Kina - ikkje minst.

(Innlegget ble redigert 21.07.16 18:16)

Langveg
LangvegInnlegg: 12335
21.07.16 18:44
Langveg: at han ikkje ville at USA skulle gje automatisk hjelp dersom ikkje landa det galdt, oppfylde pliktene sine andsynes USA. Han skal jo gjera USA stort igjen

Skjøna så pass av Dagsnytt 18 nett no at for forretningsmannen Trump dreier det seg om pengar. USA betaler for mykje av NATO-gildet etter hans meining, og han vil pressa bl.a. dei baltiske landa til å betale meir. Så enkelt meint og så vanskeleg å få til er nok dette. Elles skulda ein eller annan professor på D.18 Trump for ikkje å meina det rette om Erdogan og Tyrkia. Han skal visst ha sagt at Erdogan må då få lov til å rydda opp mot kuppmakarar i eige land, og at Tyrkia ikkje er det einaste landet med indre problem. Slett ikkje så dumt sagt etter mi meining. No kjem vel samstemte  (sosial-)demokratiske media i Noreg til å hiva seg over Trumps tale i kveld og leita med ljos og lykt etter noko å setja fingeren på og såleis driva valkampen vidare for denne H. Clinton.

(Innlegget ble redigert 21.07.16 18:50)

Langveg
LangvegInnlegg: 12335
25.07.16 08:43

Dagbladet held fram med å driva valkmap for H. Clinton trass i nye avsløringar (Wassermann-skandalen og Clinton Cash) med overskrifta:

Men hennes svakheter blir små i møtet med en løgnaktig, rasistisk, sint og impulsiv demagog.

Elles gjev New York Times om lag like stor plass  til rykte om at Putin står bak avsløringane  som til meldinga om at Wasserman-dama trekkjer seg. Dei gjev vel ei slags retningsline til europeiske NATO-aviser/media om korleis dei skal fylgja opp saka. H. Clinton skal vinna valet uansett! 

(Innlegget ble redigert 25.07.16 08:51)

Langveg
LangvegInnlegg: 12335
25.07.16 09:45

Av media ein har sett på, er det berre Ekstrabladet som set skapet der det skal stå:

Demokraterne styrter, før startskuddet lyder

Demokraterne har fået den dårligst tænkelige start på partikonventet i Philadelphia, skriver Ekstra Bladets udsendte

Med mindre enten Hillary Clinton eller endda præsident Obama får Wasserman Schultz smidt på en bus tilbage til sit distrikt i Florida før solen står op, kan byen også meget vel blive stedet, hvor partiet snubler i sine egne fejl.

Langveg
LangvegInnlegg: 12335
03.08.16 15:25

Det går ikkje ein dag utan at VGN har eit eller anna anti-Trump-oppslag:

Nett no finn ein dette: Ba om at gråtende baby skulle kastes ut

Dessutan må dei sjølvsagt ha litt fordekt anti-Assad.propganda:

Den frivilligbaserte organisasjonen sier de ikke har identifisert innholdet i tønnene, men mistenker at det er klorgass, som Assad tidligere er anklaget for å ha brukt. Minst 33 mennesker ble rammet, men det er foreløpig ikke meldt om noen drepte i Saraqeb-angrepet.

Svært vage formuleringar hjelper også til å kasta skit på Putin:
En OSSE-observatør ble tirsdag truet med skytevåpen i Øst-Ukraina, opplyser Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa – Han kom sammen med tre andre menn med automatvåpen, noen av dem virket fulle, og de så ut til å ha en stilling som innebærer autoritet, opplyser OSSE videre.
Mennene skal ha snakket russisk og hørtes aggressive ut, og de hevdet å tilhøre Ukrainas væpnede styrker.

Men for første gong sidan det mislukka kuppet i Tyrkia finn ein ikkje anti-Erdogan-propganda i VGN i dag. No må avisa ta seg saman!

Det vil seia det har ho visst gjort, for langt nede på sida finn ein dette:

Pressen ber Brende presse Tyrkia

(Han som har funni på overskrifta er ok svært byrg. Tenk å koma på formuleringa pressa må presse.)

(Innlegget ble redigert 03.08.16 15:35)

Langveg
LangvegInnlegg: 12335
04.08.16 08:16
Langveg: Det går ikkje ein dag utan at VGN har eit eller anna anti-Trump-oppslag:

Dagens VG-promp:

Har det rablet for Trump?

(Innlegget ble redigert 04.08.16 08:17)

Langveg
LangvegInnlegg: 12335
05.08.16 08:45

Dagens VG-valkamp:

Ny Trump-uttalelse: Latterlig (Obama)

Har det rablet for Trump? (reprise)
Støre om Trump som president: Dypt urovekkende.

Korkje Putin, Erdogan eller komiske  Kim får  på pukkelen i dag (førebels?), men nokre sleivspark til Assad er der jo:

Stenges ute fra Aleppo:  Egeland: – Nødhjelpen står klar utenfor Aleppo

Overskrifta skapar det inntrykket at det ikkje går føre seg naudhjelp i det heile, men så vel russarar som syrarane gjer sitt (humanitære korridarar). Det går så vidt fram av artikkelen, men valet står mellom å svelta i hel eller overgje seg til det regimet som "verdssamfunnet" ikkje likar. Sjølvsagt vert det ikkje nemnt at det er gjevi amnesti til alle rebellar som overgjev seg innan tre månader.

Langveg
LangvegInnlegg: 12335
06.08.16 09:31

Dagens trumperi:

Presidentkandidat Donald J. Trump ønsket ikke å gå ut med støtte til republikanernes komitéleder Paul Ryan tidligere denne uken, noe som har skapt furore blant Republikanerne.

For ein gongs skuld har VGN brukt eit positivt ord om Trump; nemleg furore som på norsk tyder stor fagning/begeistring, stormande jubel (jfr. gjera furore: ha stor suksess)

Elles er det visst dårleg med evna til festlege påhitt. Denne går i alle fall i reprise

Har det rablet for Trump?

(Innlegget ble redigert 06.08.16 09:32)

Langveg
LangvegInnlegg: 12335
06.08.16 10:09
Langveg: Elles er det visst dårleg med evna til festlege påhitt

Ser no at VGN har laga ein ny ein: Forsvarte seg etter babyskandale.

Dagen er ikkje heilt den same utan TrumpVG ..., men kunne dei ikkje finna ein annan illustrasjon enn Trump på talarstolen? Det verft litt monotont i lengda.

 

Langveg
LangvegInnlegg: 12335
08.08.16 10:08

No har VGN køyrt "artikkelen" Har det rablet for Trump? i fem dagar i strekk på førstesida. Har det rabla for VGN?

MrChance
MrChanceInnlegg: 526
10.08.16 14:42

Iflg VGN er han denne uken facist.

Og nå advarer også Tyskland mot Trump. Det neste blir vel

"Charter Svein advarer mot Trump"

Til å ha en oppslutning på opp mot 50% har Trump åpenbart få tilhengere. Hvordan henger dette sammen ?

Er det ingen som har noe positivt å si om mannen, eller er vinklingen i media skjev ;-)

Flacoloco
FlacolocoInnlegg: 841
10.08.16 17:02
MrChance: Det neste blir vel

at dersom Trump skulle vinne president-valget i USA, da vil et samlet EU stå veldig tett sammen og taktfast kreve en ny og riktigere avstemming...

ehall
ehallInnlegg: 19458
10.08.16 19:50

Og media skjønner ikke at de er veldig lett å gjennomskue i sin jakt og hets mot Trump. Klart at mange tror på alt de leser, vi andre skjønner at dette er ren politisk kamp. Det har vi sett før, den røde norske media støtter sine meningsfeller i verden, og blir dypt sjokkert når landets innbyggere ikke er enig i medias virkelighetsbilde. Glemmer aldri når Ortega tapte presidentvalget i Nicaragua i 1990. Den norske media hadde forlengs utpekt sosialisten som vinner og ble dypt sjokkert og skjønte absolutt ingenting at ikke velgerne var enige med den røde norske media.

Langveg
LangvegInnlegg: 12335
11.08.16 08:24

Kvar dag i  snart to veker har VGN hatt på framsida: Har det rablet for Trump?

 

No ser det ut som lesarane skal verta plaga dagleg med eit oppslag til: Er Trump fascist?

Vi ventar i spaning på framhaldet. Er Trump terrorst ?????

(Innlegget ble redigert 11.08.16 08:32)

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
11.08.16 08:34
MrChance: Til å ha en oppslutning på opp mot 50% har Trump åpenbart få tilhengere. Hvordan henger dette sammen ?

Han har ikke en oppslutning på opp mot 50%. Tallene hans har gått ned de siste ukene. Grunnet at fyren rett og slett er rablende gal, og altfor ekstrem til å faktisk vinne en amerikansk valgkamp.

Når det er sagt er jeg enig i at norske medier er tildels håpløst unyanserte når det gjelder amerikansk politikk. Dette året intet unntak. Republikanske blemmer blir slått større opp bare fordi det er republikanere. 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 10210
11.08.16 08:34
Langveg: Vi ventar i spaning på framhaldet. Er Trump terrorst ?????

Trump er stormannsgal . Verre enn det er det ikke , foreløbig.

Problemet er att det som med andre tidligere kan bikke over.

Da er fanden løs om han sitter med den ultimate makta , selvsagt.

(Innlegget ble redigert 11.08.16 08:36)

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
11.08.16 08:34
Langveg: No ser det ut som lesarane skal verta plaga dagleg med eit oppslag til: Er Trump fascist?

Du vet, du kan lese noe annet enn VG. Om du føler deg plaget daglig. 

Langveg
LangvegInnlegg: 12335
11.08.16 09:07
Fygaren: Du vet, du kan lese noe annet enn VG. Om du føler deg plaget daglig.

Kva for eit norsk, svensk, fransk, tysk, engelsk media skal ein lesa? Dei driv jo alle kampanje mot Trump, New York Times ikkje minst. Litt undderhaldande er forrersten denne kampanjen, men også trøttsamt monoton og infantil.  

MrChance
MrChanceInnlegg: 526
11.08.16 12:08

I dag har han tapt valget allerede iflg VGN, så slipper vi vel flere spekulasjoner rundt dette og kan gå videre i livene våre.

JudasT
JudasTInnlegg: 5303
13.08.16 11:26

Etter å ha lett høyt og lavt kan VGN i dag triumferende vise fram en velger som har skiftet standpunkt og ikke lenger vil stemme på Trump. Dette er imponerende journalistikk; SKUP-prisen er sikret!

Langveg
LangvegInnlegg: 12335
15.08.16 12:40

På framsida av VGN i dag er Trump ikkje berre fascist, no er han også "nedtrykt og grinete" . Kva finn VGN på i morgon? Eller vil dei lata han vera nedtrykt og grinete i ti dagar framover slik dei heldt på i dagevis om at det truleg var "rablet" for han  Trump har i alle fall langt meir hunoristisk sans enn VGN.

(Innlegget ble redigert 15.08.16 12:42)

MrChance
MrChanceInnlegg: 526
16.08.16 11:50

I dag er Trump hverken facist eller grinete, men VGN serverer faktisk en Trump sak som kan sees på som nøytral. Hans uttalelser om NATOs rolle i bekjempelsen av IS blir faktisk litt positvt vinklet, men man fyller selvsagt opp med noe grums mot slutten slik at totalen kan karikteriseres som "nøytral".

Ser vi et skifte hos VGN, eller er de nå så sikre på at han taper valget at det ikke skader å holde litt tilbake på karakteristikkene ?

Er forøvrig også en syltynn sak om Trumps valgkampleder.

Leste ett sted hvor en debattant spør seg : "Hvor kalles de politisk korrekte når de tar så feil hele tiden ?" Godt spørsmål :-)

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg