Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Stadig færre muligheter for å kommentere i media?

NYTT TEMA
Mumm-Ra
Mumm-RaInnlegg: 775
06.01.17 00:03

I norske etablerte medier og nyhetskanaler forsvinner kommentarfelt og diskusjonsfora mer og mer. NRK har ingen kommentarfelt under artiklene, og diskusjonsforumet det en gang hadde er borte. SOL er borte, diskusjonsforumet i mange nettaviser er borte, ABC nyheter ser ut til å ha fjernet kommentarfeltet, det samme har Nettavisen og Dagbladet. Hos Forskning.no forutsettes det nå at man fremstår med fullt navn.

Som sagt blir det færre og færre muligheter til å få komme til orde, og VGD er en av de få fora som fremdeles gjenstår. For kommentarfelts vedkommende forutsetter det som regel at man registrerer seg på Facebook eller Disqus. For noen nyhetskanalers del har man flyttet over til Facebook, men synes dette stedet er altfor rotete og mangler skikkelig oversikt. VGD og nå nedlagte fora er og var uendelig langt mer oversiktlige, og det samme kan sies om kommentarfelt til artikler. Facebook er mer her og nå, og om et par dager er det få som gidder å lete opp det som før har blitt sagt. Twitter sliter visstnok, og har et begrenset antall tegn en kan bruke og er også rotete. Kunne også nevnt Reddit, men det er ikke norsk selv om norske debatter er mulig, er er tilvarende rotete å se på.

Vi ser også at de kommentarfelt som enda finnes iblant forutsetter at en moderator leser gjennom innlegget før det blir synlig på nettsiden, og at feltet holdes stengt om natten.

Andre flytter over til mer alternative nyhetskanaler, men heller ikke her er aktiviteten det den en gang var.

Savner mulighetene man hadde for å uttrykke seg på nettet for 10-15 år siden. Det har forandret seg mye siden da, og ikke til det bedre etter min mening.

 

vadefugl
vadefuglInnlegg: 40087
06.01.17 23:08

Enig. Ellers så er Disqus kjekt om en ønsker å debattere i for eksempel lokalavisene.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg