Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Oljeanalytiker bytter jobb

NYTT TEMA
DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44233
15.12.17 21:13

Hvorfor i all verden er det interessant for flere medier, åpenbart inkludert VG, Dagbladet, Aftenposten og flere andre at en oljeanalytiker i Nordea (?) bytter jobb? Hun har vært på TV noen ganger, men er det altså nyhetsverdig - i det hele tatt? Hvem i all verden bryr seg. Har ikke klikket på sakene, men ettersom hun allerede har vært på TV noen ganger, så dukker hun nok opp igjen. Nå må mediene finne en annen oljeanalytiker for å si selvfølgeligheter om oljeprisen...

kansas00
kansas00Innlegg: 19690
16.12.17 09:24

Ligger vel i tiden.. var vel ikke så mange ukene siden de samme mediene lagde nyhetssak å at nina jensen (søstera til siv) skulle bytte jobb. Den gangen var det enda litt mer, for da ble hun jo også gjest hos skavlan...

RazorBoy
RazorBoyInnlegg: 2512
16.12.17 09:39

Tina Saltvedts overgang til å jobbe med såkalt grønn energi skyldes kanskje at hun ikke har truffet særlig godt med sine ulike spådommer om oljemarkedet. Det finnes flinkere analytikere der ute, selv om det er så mange fundamentale og psykologiske faktorer som spiller inn at ingen klarer å forutse oljeprisen eksakt. Tina var en av få kvinner innen gamet, derfor fikk hun også mye oppmerksomhet. At hun nå slutter å analysere oljeprisen ses av noen som et symbol på at oljealderen snart er slutt. Jeg ser det mer som at de litt mykere verdiene passer bedre for henne. Oljens betydning blir ikke borte med det første bare av at vi ønsker oss det.

DrSchwei
DrSchweiInnlegg: 44233
16.12.17 11:15
kansas00: Ligger vel i tiden.. var vel ikke så mange ukene siden de samme mediene lagde nyhetssak å at nina jensen (søstera til siv) skulle bytte jobb. Den gangen var det enda litt mer, for da ble hun jo også gjest hos skavlan...

Joda, men det er ganske mange knapp opp når man er sjef for WWF, selv om hun selvsagt har fått mye ekstra oppmerksomhet som Siv søster, spesielt fordi de er så forskjellige i politiske holdninger...

... det finnes drøssevis at analytikere å intervjue, men mediene har en tendens til å velge sine favoritter og de samme går igjen og igjen.

For øvrig et interessant fenomen dette - hvordan enkelte "dyrkes" av mediene.

Se f.eks. hvordan UP-Olsen i gamle dager var profilert i alle medier hele tiden, alle visste hvem som var UP-sjef. Nå vet "ingen" det. Samme gjelder f.eks. syssselmann på Svalbard - noen var kjente, nå er det en helt ukjent.

En som ofte er omtalt nå, der hans forgjenger neppe var mye i mediene, er han Steinar Madsen i Legemiddelverket.

kansas00
kansas00Innlegg: 19690
16.12.17 13:20
DrSchwei: ... det finnes drøssevis at analytikere å intervjue, men mediene har en tendens til å velge sine favoritter og de samme går igjen og igjen.

Veit ikke om det er favoritter eller om det rett og slett er det mest praktiske.. Regner med at de som jobber i nrk/tv2 har nummeret til et utvalg av ekseperten og da er det praktisk for dem å kontakte disse igjen og igjen. Gjenomgående for mange av disse er jo at de er ganske utadvendte og pedagogiske.. og det er jo det mediene vil ha. I de meglerhusene/bankene disse ekspertene jobber så er det nok bare en hvis liten prosentandel som er av den typen.

Apropos det så ble det også nyhetsoppslag da harald magnus andreassen byttet jobb for ca. 1 år siden.. Han var veldig ofte i mediene, men har vært mindre i mediene etter han byttet jobb.

Uansett så tror jeg nok en variasjon i bruk av eksperter kunne gitt et litt mer nyansert bilde. Har noen ganger lurt på hvordan f.eks bildet av russland dannes når det nesten bare er hw steinfeildt nrk bruker. Ja selv nå etter at han har sluttet i mediene.. Selv i forbindelse med 100 års markeringen for den russiske revolusjon hadde de klart å dra han i studio.

(Innlegget ble redigert 16.12.17 13:22)

Corvus
CorvusInnlegg: 21206
16.12.17 23:48
kansas00: Uansett så tror jeg nok en variasjon i bruk av eksperter kunne gitt et litt mer nyansert bilde. Har noen ganger lurt på hvordan f.eks bildet av russland dannes når det nesten bare er hw steinfeildt nrk bruker. Ja selv nå etter at han har sluttet i mediene.. Selv i forbindelse med 100 års markeringen for den russiske revolusjon hadde de klart å dra han i studio.

Et mer nyansert bilde hadde også muligens vært på plass når det gjelder syn på muslimer og terror.

Det har man jo hanket inn selveste palestinavennen og terrorsiktede Lars Gule.

perchri
perchriInnlegg: 7808
30.01.18 17:04
DrSchwei: Hvorfor i all verden er det interessant for flere medier, åpenbart inkludert VG, Dagbladet, Aftenposten og flere andre at en oljeanalytiker i Nordea (?) bytter jobb?

Jo, det er for nå er hun elektrisistets analytiker, vil jeg tro. Før vi vet ordet av det , er det sone utkoppling her til lands........

Lyngen
LyngenInnlegg: 1382
31.01.18 01:13

Nok en feilanalyse av DrSchwei. Hun er vel den mest bruke og ei jeg har hiilst på utallige ganger. Hvorvidt det er interessant for vanlige lesere er nå så, med Dr S mediekritiker forstår ikke at mediene ikke kan dekke alles interesser i passe mengde til enhver tid. Så en sak her på vg som ikke interesserte meg. Wtf?????????????

Snart på tide med en ny tråd: Dr Schei underlige prioriteringer

(Innlegget ble redigert 31.01.18 01:15)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg