Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Kjendiser og narkotika

NYTT TEMA
Oslogg123
Oslogg123Innlegg: 633
01.11.18 15:51

2 saker på kort tid. Først en kjendis som ble arrestert i forbindelse med småflyet som landet på Kjeller og nå er en skespullr i 20-årene pågrepet i forbindelse med beslag av et tosifret antall kilo kokain.

Burde disse outes?

bjarsvei
bjarsveiInnlegg: 3092
01.11.18 16:09

både de som jobber i media og de som av en eller annen måte bruker å profilere seg i media er alkoholikere og narkomaner over en lav sko...

 

JudasT
JudasTInnlegg: 5587
01.11.18 17:13

Navnet på alle forbrytere burde offentliggjøres. Men ikke før dommen er rettskraftig, så klart.

hillebillys
hillebillysInnlegg: 9645
04.11.18 15:49
JudasT: Navnet på alle forbrytere burde offentliggjøres. Men ikke før dommen er rettskraftig, så klart.

Eget avsnitt i alle aviser og nyhetsmedier som lister opp alle dommer i Norge med resultater og navn på alle parter? Gjerne med bilde, adresse og kart bilde ??  Uansett grad av sak?


Tilbake til år 1748???

JudasT
JudasTInnlegg: 5587
04.11.18 18:03
hillebillys: Eget avsnitt i alle aviser og nyhetsmedier som lister opp alle dommer i Norge med resultater og navn på alle parter? Gjerne med bilde, adresse og kart bilde ??  Uansett grad av sak?

Nei. Det burde framgå av ordlyden ("forbryter") at jeg mente bare de som er dømt i straffesaker. Den andre parten i slike saker er Staten. (Offeret skal selvfølgelig ikke nevnes, om det så ikke ønsker).

Om det ikke er blitt forandret, er dette praksis i England. Ikke få nordmenn fikk seg en ubehagelig overraskelse da de i sin tid tok ferja til England og blei tatt for butikktjuveri. Navn og adresse ble i etterkant offentliggjort i engelske aviser.
Derimot kan ikke engelske aviser skrive om saka mens den pågår. Dette synes meg være en mye mer renslig praksis enn den norske, der man kan risikere å bli bretta ut i avisene i månedsvis, før saka til slutt henlegges som "intet straffbart forhold". Hva sitter da folk igjen med om fem år? "Jo, var ikke det han storsvindleren?" Notisen om henleggelsen er glemt forlengst.

hillebillys
hillebillysInnlegg: 9645
09.11.18 19:48
JudasT: Om det ikke er blitt forandret, er dette praksis i England

Nå er vi  i Norge, og Norge er litt strengere på dette med dobbel straff. 

 

Det vil si, slik navn ut henging kan anses som en straff i tillegg til straffen, og det på samme forbrytelse.

 

Men det er vel lov for media i enkeltsaker å navngi personer.
Men publisere lister med dommer, hva folk er dømt for og da ha med navn, kanskje adresse. Det vil jo nok bli dobbel straff.

Vi har heller ikke karakter ut-henging på skolene. (Ihvertfall ikke mange skoler som gjør det)

England er flott land, men deler henger jo igjen i 1748.


Tror uansett ikke at noen vil ta notis om den anklagede faktisk vinner dommen, og ikke blir dømt... for det må vel også publiseres på samme måte...

Eller mener du att en sak i media (Og andre saker) skal ha en spalte om det blir en dom.. og da med navn, bildet og gapestokk...

Men ingen dom i saken, nada niks og ingenting.. noe som selvsagt ikke vil endre noe som helst fra nå værende situasjon.

(Innlegget ble redigert 09.11.18 19:48)

JudasT
JudasTInnlegg: 5587
10.11.18 07:51
hillebillys: ror uansett ikke at noen vil ta notis om den anklagede faktisk vinner dommen, og ikke blir dømt... for det må vel også publiseres på samme måte... Eller mener du att en sak i media (Og andre saker) skal ha en spalte om det blir en dom.. og da med navn, bildet og gapestokk... Men ingen dom i saken, nada niks og ingenting.. noe som selvsagt ikke vil endre noe som helst fra nå værende situasjon.

Det virker som du ikke helt har fått med deg hvilken praksis jeg anbefaler?
La meg presisere, for sikkerhets skyld: Navn på folk som bare er mistenkt eller tiltalt, men ikke har fått rettskraftig dom, må ikke offentliggjøres. (Men rettsakene vil normalt være åpne, slik som nå, for publikum som møter opp som tilhørere i retten). 
Etter at dommen er vedtatt eller ankefristen er ute, er det helt opp til redaksjonene om, og i tilfelle hva, de vil skrive om saka og om den dømte. (Som sagt, saka har ikke vært nevnt i media før).

En slik praksis vil beskytte de uskyldige mot urettmessige rykter,  mens de skyldige får sin straff og almenheten opplyses om hvilke personer man bør være oppmerksom på at har anmerkning på vandelsattesten sin. (En slik anmerkning har for øvrig de fleste. Det er vanskelig å komme seg gjennom et langt liv uten å ha bidratt til fellesskapet ved å ha betalt ei bot, i det minste).

Klikk for å gå tilbake til toppen

Andre tjenester