Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

FNB slapp å svare på den.

NYTT TEMA
nostalgikern
nostalgikernInnlegg: 10963
29.08.19 18:17

Da FNB-topp Myrhol forleden var i partilederutspørring i NRK, så ventet jeg at han sikkert ville bli spurt om hva han hadde som mest å utsette på det partiet som over år har forsøkt å få bomavgiftene ned (samt div. bilrelaterte avgifter), nemlig FrP.  Men det ble han ikke spurt om.  FrP ble ikke nevnt, men han ble spurt om hvilket annet parti han sannsynligvis ville stemt på hvis han ikke hadde stiftet dette FNB-partiet.  Da svarte han at han tidligere hadde stemt både på Ap og Høyre.  Ikke akkurat noen bom-motstandere noen av de i de senere ti-årene gitt... 

Det skulle vært interessant å høre hva som gjør at et "bilparti"  som FrP for han da tydeligvis virket å ha vært ganske uaktuelt over tid.  Og så kunne det vel vært interessant å høre hva FNB står for f.eks. i innvandrings og flyktninge/asyl-politikken, (det har jo kommet forespørsler fra politisk hold i hans hjemby om å få ta imot flere flyktninger i Stavanger), da for å høre ev. forskjeller til det andre  vegbom-fokuserte partiet.  Men han fikk ingen spørsmål om slike problemstillinger. 

Forresten virker det litt merkelig at når nå FNB på de ferskeste målingene går noe tilbake, så går slett ikke FrP fram, selv etter at de nærmest har satt sin regjeringsdeltakelse i spill for om mulig å "blidgjøre" disse som nå i horder har flokket seg om FNB, men nå velger å forlate det til en viss grad.

Mon tro hva er det som ikke faller i smak hos disse velgerne når det gjelder FrP?  Noe for valgforskerne kanskje? (Men jeg tror jeg vet...).

aIseboy
aIseboyInnlegg: 7927
02.09.19 00:26

Tips til deg:
Innlegget ditt hører hjemme på Politikk - Norsk, ikke media..


KansjeD
KansjeDInnlegg: 10841
09.09.19 14:19
nostalgikern: han ble spurt om hvilket annet parti han sannsynligvis ville stemt på hvis han ikke hadde stiftet dette FNB-partiet. Da svarte han at han tidligere hadde stemt både på Ap og Høyre. Ikke akkurat noen bom-motstandere noen av de i de senere ti-årene gitt...

Nå er jo politikk LITT mer enn bare bompenger...

Og det er nok først i det siste at grensen er nådd for veldig mange. Å bli tvangsilagt en ekstraskatt, helt uavhengig av egen inntekt, er noen bare folk med høy inntekt bare kan ignorere. Bare man skal en tur på sykehus, som normalt ligger i en by, så MÅ man betale for å passere bommer, enten han har høy inntekt eller ikke. Det er ikke alle som bor slik til, eller er sprek nok til å springe fra buss til buss. Dagens bompengepolitikk er KUN for friske folk, med god økonomi!

(Innlegget ble redigert 09.09.19 14:27)

nostalgikern
nostalgikernInnlegg: 10963
09.09.19 14:45
KansjeD: Nå er jo politikk LITT mer enn bare bompenger...

De som stemmer på FNB, de kan da umulig skjønne seg på demokrati og dets prosesser?  Hvorfor skal FNB få igjennom sin bompengemotstand bedre enn FrP har gjort?  Man er avhengig av et flertall som kjent, og det har ikke vært lett for FrP å kjempe mot Venstre og KrF om dette, og ikke minst mot Høyre sin OPS-løsninger (der er jo det hele basert på bomavgifter). Lederen for FNB i Bergen (Trym ett eller annet), sa at med FrP i regjering så hadde Bergen fått så og så mange flere bomstasjoner.  Dette er jo noe som politikerne i Bergen har valgt, ikke regjeringen med FrP som medlem.  Har ikke hørt at FrP er for disse gigantiske bypakkene gitt, det bestemmes lokalt.


En annen usaklighet i den tv-debatten tidlig i valgkampen, var SP-lederen som skrøt av at det var færre bommer under de rødgrønne.  Det han i farten glemte var den storstilte vegutbygginga som har foregått under denne regjeringa.


Penga eller livet?  Jeg foretrekker å slippe å ha en bil imot i 80 km i timen på glattføre, en som passerer på en knapp meters avstand, uten midtdeler.  Risikosport de luxe.

KansjeD
KansjeDInnlegg: 10841
10.09.19 10:15
nostalgikern: Hvorfor skal FNB få igjennom sin bompengemotstand bedre enn FrP har gjort?

Som alle andre er de selvsagt avhengig av å få et flertall. Hadde du trodd noe annet? :D

Mener du at SV/R/KRF/V også bør legges ned? De er jo så små at de kan jo ikke forvente å få flertall for noe?

Ingen forventer at FNB skal få et flertall i sitt FØRSTE valg, men med tiden vil de nok vokse. Ved stortingsvalget om 2 år vil de kunne bli så stor at de kan komme til å utgjøre en maktfaktor i politikken, om ikke de sittende partier begynner å skjerpe seg og innse at folk har fått nok! Man kan ikke bare gi folk mer og mer utgifter og tro at alle har like god råd til å betale.

Bomprisene er de samme enten man tjener 300.000 eller man tjener 3 MILLIONER! Gjett hvem det da har betydning for!

 

 

(Innlegget ble redigert 10.09.19 10:16)

nostalgikern
nostalgikernInnlegg: 10963
10.09.19 10:40
KansjeD: Ingen forventer at FNB skal få et flertall i sitt FØRSTE valg, men med tiden vil de nok vokse. Ved stortingsvalget om 2 år vil de kunne bli så stor at de kan komme til å utgjøre en maktfaktor i politikken, om ikke de sittende partier begynner å skjerpe seg og innse at folk har fått nok! Man kan ikke bare gi folk mer og mer utgifter og tro at alle har like god råd til å betale. Bomprisene er de samme enten man tjener 300.000 eller man tjener 3 MILLIONER! Gjett hvem det da har betydning for!

Såvidt jeg vet har FrP sørget for at bilistene har fått avgiftslettelser i milliardklassen til sammen.  Men de får ikke noe kred. av "bilfolket" for det, ser det ut til. (For noen måneder siden kom det forresten  "fra Siv" avgiftslettelser for MC-folket også, og disse er jo nå tallrike blitt).  De jobber for at det skal være så lite bompenge-betaling som mulig for dem å få til, slik situasjonen er (altså dette at de jo ikke har noe flertall for sin politikk de heller).  Jeg har spurt tidligere, uten å få noe godt svar, men kanskje du vet beskjed.., hva mener du er hovedgrunnen til at disse som ikke har sansen for å betale bomavgift, ikke like gjerne (og heller) stemmer på det relativt på landsbasis adskillig større partiet FrP?  Et par hovedgrunner til at de ikke vil stemme FrP kunne vært interessant å få info om, hvis du kanskje kjenner "stemmekveget" til  FNB.

(Innlegget ble redigert 10.09.19 10:41)

KansjeD
KansjeDInnlegg: 10841
10.09.19 12:09
nostalgikern: Såvidt jeg vet har FrP sørget for at bilistene har fått avgiftslettelser i milliardklassen til sammen.

De har sørget for at folk får en krone eller to mindre å betale pr bompassering, noe som rett og slett er en vits i den store sammenhengen. Om folk betaler 23 eller 21 kroner er totalt likegyldig folk for de fleste. Totalsummen man må betale er likevel HELT uakseptabel. Folk vil ha bommene VEKK. HELT VEKK. Ikke en krone eller to i avlat fra politikerne. Det er jo bare et HÅN mot velgerne!

Klikk for å gå tilbake til toppen