Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NRK's snille valgkamp

NYTT TEMA
SlimWhitman
SlimWhitmanInnlegg: 4374
05.09.19 17:15

Jeg har ikke tenkt mye igjennom dette her, men en tanke slo meg plutselig.

I partilederutspørringene blir partilederne alltid tvunget til å "si noe fint" om sin argeste politiske motstander. Man har også programmet "Einig", der politikere møtes for å diskutere diverse temaer helt uten avbrytelser og det skal liksom være så snilt som mulig. Så hadde de i tillegg dette programmet de kalte "norges snilleste debatt" eller noe i den duren, der man nesten skulle tro at det var Barne-TV man så på. 

Er det dette som er normalen nå, at alt skal være så snilt som mulig? Skal ikke politikk - nærmest per definisjon - være fullt av konflikt, friksjon og forskjeller?

Dersom det virkelig er/skal være sånn, er det jo sannelig ikke rart at alle går så fullstendig av skaftet når Sylvi Listhaug presenterer et bilde av noen båtmigranter.  

kansas00
kansas00Innlegg: 22266
05.09.19 21:26
SlimWhitman: I partilederutspørringene blir partilederne alltid tvunget til å "si noe fint" om sin argeste politiske motstander

Er vel omtrent som å være på jobbintervju å bli spurt om sine negative sider. Hvor mange svarer noe i en slik setting rett frem ? De fleste vrir vel svaret så det ligger hint av noe positivt under det. Har inntrykket av at politikerne parrerer spørsmålet om å "si noe fint om..." på samme måten. Har hørt det skal være for å se om folk har selvinnsikt når slike spørsmål blir stilt. Spørsmålet er så vanlig etterhvert at de fleste har klekket ut sitt svar på det på forhånd. Så i så måte er det jo meningsløst å spøre om.

(Innlegget ble redigert 05.09.19 21:29)

karichristoffersen55
karichristoffersen55Innlegg: 910
25.10.19 18:11

Alle har vi vårt av " surr" kanskje.Radio og TV som står å surrer i bakgrunnen mens vi som simultanmenneskene vi er driver med andre ting. Kanskje må vi nå konsentrere oss mer i timen. Nå skal vi jo etter evne alle betale en mediavgift eller skatt fra 1.1.2020. Kanskje en slags opprydning.  Kanskje er det riktig og helt nødvendig. Mere styring liksom Bedre kontroll over hullene i CV en som vi alle frykter så mye..

(Innlegget ble redigert 25.10.19 18:13)

jonas
jonasInnlegg: 33864
25.10.19 18:18
SlimWhitman: Så hadde de i tillegg dette programmet de kalte "norges snilleste debatt" eller noe i den duren, der man nesten skulle tro at det var Barne-TV man så på.

Mener du Supernyttdebatten som ble sendt på NRKSuper som jo er nettopp barne-tv?

Klikk for å gå tilbake til toppen