Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hatefulle lederartikler

NYTT TEMA
jeolno
jeolnoInnlegg: 12985
04.10.19 21:41

Adressas lederskrbent  går idag til et indirekte angrep på de amerikanske velgerne for å ha valgt «en president som nærer opp under hat og splittelse mellom folk».

Mener Adressa at dette påståtte hatet nå har bredt seg til flertallet av folket; ettersom mye tyder på at denne utskjelte presidenten ligger an til å bli gjenvalgt?

Eller er det slik at uttrykket hat nå er blitt like devaluert som begrepet rasisme?

speedbird_1
speedbird_1Innlegg: 496
04.10.19 21:45
jeolno: Mener Adressa at dette påståtte hatet nå har bredt seg til flertallet av folket; ettersom mye tyder på at denne utskjelte presidenten ligger an til å bli gjenvalgt?

å tolke USA gjennom norsk media er umulig...norsk media har aldri forstått valg i usa , folket i usa , hvordan folk tenker i usa , hvordan folk ønsker å leve i usa.....norske journalister har ALDRI skjønt det og feiler så det holder etter i analyse av amerikanere

kansas00
kansas00Innlegg: 22266
05.10.19 08:53

Regner med det er denne du sikter til. I og for seg helt greit siden det er adressas mening og de får mene det de vil om det er på tvers av andres meninger. Føyer seg vel bare inn i den hovedoppfatningen msm har av Trump. Uansett er det interessant at adressa mener følgende:

 

Slik ordbruk er med på å nøre opp under hat og motsetninger. Det kan føre til at grupperinger i samfunnet ser utspillene som en oppfordring om å handle og å ty til trusler og vold.

 

Trump har vel hatt samme ordbruk i sine 3 år som president nå, så hvis det han sier nører opp under og kan bidra til vold og trusler, er det underlig at det ikke allerede har skjedd. Til sist når det gjelder vold og trusler så får man ikke glemme at sist gang det virkelig nøret noe på denne banen var da den hyllede obama satt som president, mens de fargede i Ferguson og andre steder gikk amok. Det som er en trussel er jo det uforutsigbare. Noen vil kalle Trump uforutsigbar, men når man ser på ytringene hans så er ganske mye ganske forutsigbart. Interessant også hvordan adressa også drar boris johnson inn i hele bildet. Som om han har skylden for å splitte folk.Og nøre opp under hat ? Var det ikke Jean Claude Juncker , den alkoholikern, som lovet noen en plass i helvete ? Det folket var vel allerede splittet lenge før man stemte for brexit. Så man kan jo bli helt målløst av alle som skal legge skylden for ting på lederne som er nå, når problemet ligger bakover i tid. Trump gis til og med skylda for at det som kalles "vesten" bryter sammen til tross for at alle spor av det startet jo før Trump kom ned den rulletrappa. Mediene har noe gjennomgående med politikere de ikke liker. Et grunntrekk er restriktiv innvandringspolitikk. Derfor aldri Salvini eller Orban vil bli noen stor "hit" i blant de etabelrte mediene.

(Innlegget ble redigert 05.10.19 09:01)

jeolno
jeolnoInnlegg: 12985
05.10.19 10:27
speedbird_1: å tolke USA gjennom norsk media er umulig...norsk media har aldri forstått valg i usa , folket i usa , hvordan folk tenker i usa , hvordan folk ønsker å leve i usa.....norske journalister har ALDRI skjønt det og feiler så det holder etter i analyse av amerikanere

Det er nok ikke det amerikanske folket som er problemet for  norske journalister. Det er nok heller de rosa eller røde briller som benyttes under de rapporter og reportasjer som sendes hjem under opphold i USA. Venstrevridningen i journalistkorpset er veldokumentert.


I USA betraktes det private næringslivet som selv forutsetningen for velferd og suksess, Mens de røde med Ap i teten, her hjemme kjører på med sitt krav om "nei til privatisering".

Klikk for å gå tilbake til toppen