Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NRK Oslo og Viken

NYTT TEMA
DrSchwei

Innlegg: 53506
DrSchwei
02.01.20 19:59

Oslo og Viken har felles sendinger på NRK TV nå. Fra hovestaden til langt uti ytre Østfold og himla langt oppi dalom. Må vel si at det for den jevne osloborger er ganske uinteressant det som skjer i Rygge eller oppi, ja hva heter det.

Men enda merkeligere er det at de kjører sendingen uten nyhetsanker! Merkelig valg. Redaktøren mener det gir mer "nærhet", de fleste vil vel si at det er helt motsatt - det å ikke ha noen som sier direkte "velkommen", skaper vel ikke mer nærhet?

Nå er det bare en serie reportasjer som flakser forbi - lite som forteller at dette er en seriøs nyhetssending med et viktig budskap.

Bakkus

Innlegg: 5357
Bakkus
04.01.20 17:54

Faen for et stygt navn. Blir regelrett irritert hver gang jeg ser det. Og det blir vel nå hver eneste gang jeg skrur på TVen ettersom det er hva NRK1 nå kaller seg. Fuck disse parasittbyråkratene som mente dette var en god ide. Pikken kan stikke seg opp ett visst sted.

(Innlegget ble redigert 04.01.20 17:55)

morsomte

Innlegg: 3879
morsomte
04.01.20 17:56

Husker den gang østlandssendingen på nrk varte i 30 minutter

BornOnThe4thOfJuly

Innlegg: 48875
BornOnThe4thOfJuly
04.01.20 18:55
Bakkus: Fuck disse parasittbyråkratene som mente dette var en god ide.

Kritikken må rettes mot politikerne i de 4 regjeringspartiene. Jeg kan nesten garantere deg at ingen byråkrater har noen gang tenkt tanken på at de 3 fylkene burde slå seg sammen.

Bakkus

Innlegg: 5357
Bakkus
04.01.20 20:02
BornOnThe4thOfJuly: Kritikken må rettes mot politikerne i de 4 regjeringspartiene

Det vil jo ikke hjelpe noe å stemme på noen av de andre partiene. SP behøver jo majoritet for at dette skal reverseres på noen måte i nærmeste fremtid.

(Innlegget ble redigert 04.01.20 20:03)

ehall

Innlegg: 23762
ehall
04.01.20 21:18

Totalt irrelevant å se på. Viken holder jeg meg langt unna, står kun på offisielle papirer. Siden jeg har like mye felles med andre steder i Viken som alle andre steder i Norge, ser jeg heller på riksnyheter og får lokale nyheter fra hele landet.

perchri

Innlegg: 11798
perchri
06.01.20 20:53
DrSchwei: Oslo og Viken har felles sendinger på NRK TV nå. Fra hovestaden til langt uti ytre Østfold og himla langt oppi dalom. Må vel si at det for den jevne osloborger er ganske uinteressant det som skjer i Rygge eller oppi, ja hva heter det. Men enda merkeligere er det at de kjører sendingen uten nyhetsanker! Merkelig valg. Redaktøren mener det gir mer "nærhet", de fleste vil vel si at det er helt motsatt - det å ikke ha noen som sier direkte "velkommen", skaper vel ikke mer nærhet? Nå er det bare en serie reportasjer som flakser forbi - lite som forteller at dette er en seriøs nyhetssending med et viktig budskap.

Støtter deg fullt ut. Gidder snart ikke å se på norsk TV annet en NRK2, med sine fine dokumentarer, så er det slutt. Tar nyhetene på PC fra England og Tyskland. Lite intressant som du sier hva som foregår "bakom fjella"

DrSchwei

Innlegg: 53506
DrSchwei
06.01.20 21:36
perchri: Støtter deg fullt ut. Gidder snart ikke å se på norsk TV annet en NRK2, med sine fine dokumentarer, så er det slutt. Tar nyhetene på PC fra England og Tyskland. Lite intressant som du sier hva som foregår "bakom fjella"

Denne "lokalsendingen" dekker altså nær 2 millioner mennesker, hva er det for slags lokalsending i Norge? Til sammenligning dekker NRK Møre og Romsdal, som har den samme sendeflaten på TV, bare drøye 250.000 innbyggere. Det virker jo nær sagt meget merkelig. At programlederne setter seg på trikk og buss og rusler rundt i småbyer rundt Oslo gjør ikke sendingen mer interessant...

BornOnThe4thOfJuly

Innlegg: 48875
BornOnThe4thOfJuly
06.01.20 22:27
Bakkus: Det vil jo ikke hjelpe noe å stemme på noen av de andre partiene. SP behøver jo majoritet for at dette skal reverseres på noen måte i nærmeste fremtid.

Spørsmålet er vel om det i det hele tatt er en sak om 2 år for noen partier. Er det en sak så holder det nok å få et annet flertall enn i dag.


Men så må man se litt nærmere på hvorfor det eventuelt skal være så viktig å splitte opp Viken igjen og også se på de negative konsekvensene av dette.


For det første er det egentlig ingen som bryr seg om fylkeskommunen. Den delen av fylkeskommunen folk flest har kontakt med er de videregående skolene. Og der endres lite da det blir den enkelte skolen man forholder seg til. Splitter man det opp så kan vi få noen stygge saker der folk som har fått plass på en videregående skole plutselig mister plassen fordi den er på feil side av en grenselinje.


De andre sakene fylkeskommunene nå driver med er blant annet kollektivtrafikk. I løpet av 2 år så kan det bli opprettet ruter som så blir lagt ned fordi man igjen får en grense. Og er de så flinke at de klarer å få på plass et sammenhengende taktsområde i Viken (noe som vil være en enorm prestasjon da slikt gjerne tar tiår) så er det politisk selvmord å gå for oppsplitting. Da har det plutselig betydning for folk flest og folk flest vil tape på en oppsplitting.


Så kan man jo ta å tenke litt på de ansatte også. Disse har nå i 1-2 år vært oppe i en omstillingsprosess der arbeidssted og organisasjon har ført til uro. Det har også ført til at mange har sluttet i løpet av denne perioden. Å utsette sine egne ansatte for enda en slik periode tyder på at fylkeskommunen er en elendig arbeidsgiver og det vil selvsagt de ansatte merke seg. Det er ikke sikkert at de ansatte gidder det lenger og de nye (gamle) fylkeskommunene vil kunne få en god del problemer med å rekruttere ansatte med riktig kompetanse.


Vi snakker tross alt om det sentrale østlandsområdet her der det faktisk er mulig å få seg andre jobber.


Slik setter det ganske mye som taler imot at en oppsplitting skjer fordi folk sett driter en lang marsj i hele fylkeskommunen generelt og potensielt så kan sammenslåingen ha ført til at folk flest vil miste noe ved en oppsplitting. kostnadene er store ved denne omorganiseringen og vil ikke bli mindre ved en reversering. De pengene må tas fra noe annet som antageligvis folk (velgerne) ikke synes er så greit å miste.


SP har ellers ikke vært kjent for å levere i posisjon på slike spørsmål. tross alt kan det godt være at det er distriktsstøttende tiltak som det må kuttes i for å betale for en omorganisering av et av landet mest urbane fylker.


Hvorfor er det viktig for deg hvilke grenser fylkeskommunen har? Har det personlig betydning for deg dette? Når hadde du sist gang kontakt med fylkeskommunens sentraladministrasjon?

DrSchwei

Innlegg: 53506
DrSchwei
07.01.20 19:52

Men denne sendingen er jo bare surr. Og irriterende nok klarer man ikke å lage bare en "sømfri" overgang fra Dagsrevyen heller, men må til med masse egenreklame og denne breiale hallodama som synes hun er kul med morsom genser og breial dialekt... Så kommer det et innslag fra Drammen, et helt generisk innslag om fastleger og medisin (hva har det med det lokale å gjøre), og så er det noen toginnslag, som selvsagt kommer til å bli dominerende i sendingene utover. Det er jo nesten det eneste man har felles...

... en "serie" med kvinner i mannsdominerte yrker er også på plass. Hva det har i sendingen å gjøre er også vanskelig å forstå, da det er en lokalsending.

Og snart er det Norge i dag. Til overmål.

(Innlegget ble redigert 07.01.20 19:53)

DrSchwei

Innlegg: 53506
DrSchwei
08.01.20 19:58

Hva i all verden holder de på med her? Et innslag om en kvinnelig (!) pilot. Fordi hun er kvinne i et mannsdominert yrke... NRK Oslo og Viken dekker et område med 2 millioner innbyggere, og så har man ikke mer stoff en noe som ser ut som skolefjernsyn på boks.

Nødutgang

Innlegg: 19390
Nødutgang
08.01.20 20:32

 "NRK Oslo og Viken dekker et område med 2 millioner innbyggere, og så har man ikke mer stoff en noe som ser ut som skolefjernsyn på boks."


 Det er mulig at hele opplegget er så dødfødt at ikke engang de som jobber med det gidder å engasjere seg i det.

DrSchwei

Innlegg: 53506
DrSchwei
09.01.20 08:39
Nødutgang: Det er mulig at hele opplegget er så dødfødt at ikke engang de som jobber med det gidder å engasjere seg i det.

Ja, tenker det samme. Kjenner ikke til seertallene i utgangspunktet, men tipper de har vært lave for Oslo og Akershus samlet. Lokalsendingene er nok mye viktigere for folk mer spredte strøk. Det handler både om tilhørighet (jeg ser forsatt av og til innom NRK Møre og Romsdal fordi jeg kommer derfra, og at det er mitt "lokalkontor) og nærhet. Tenker at det er verst for Østfold å miste sin egen sending.

(Innlegget ble redigert 09.01.20 08:39)

kansas00

Innlegg: 23407
kansas00
09.01.20 17:25

Mye av det som går i disse lokalesendingene går jo på radioen i løpet av dagen. Tipper de fleste som ville sett på disse lokalsendingene for oslo/akershus sikkert hører på p1 i løpet av arbeidsdagen.. Ellers er jo disse lokalsendingene fra distriktene litt "norge-rundt"... sånn type "elg tråkket seg inn i nabolag"... eller "post i butikk skal legges ned på lokalbutikken"... "kommunene har ikke råd til juletre på torget i år" osv.

pfrog567

Innlegg: 21158
pfrog567
09.01.20 20:41
morsomte: Husker den gang østlandssendingen på nrk varte i 30 minutter

Da husker du nok feil, for den startet kl.18.40 :) Og så fikk man en kort oppsummering kl.20.55.

morsomte

Innlegg: 3879
morsomte
09.01.20 23:49
pfrog567: Da husker du nok feil, for den startet kl.18.40 :) Og så fikk man en kort oppsummering kl.20.55.

var på midten av 90 tallet. eller har det vart 20 min siden starten ? 

DrSchwei

Innlegg: 53506
DrSchwei
10.01.20 07:16
morsomte: var på midten av 90 tallet. eller har det vart 20 min siden starten ?

1840-1900 var i alle fall lenge den vanlige sendetiden.

fargerik

Innlegg: 71712
fargerik
10.01.20 09:03
DrSchwei: Oslo og Viken har felles sendinger på NRK TV nå. Fra hovestaden til langt uti ytre Østfold og himla langt oppi dalom. Må vel si at det for den jevne osloborger er ganske uinteressant det som skjer i Rygge eller oppi, ja hva heter det.

Like uinteressant for en østfolding å få oslostoff og stoff fra langt oppi huttiheita i "lokalsendinga". Tommel ned.

GiPazzini_85

Innlegg: 89770
GiPazzini_85
10.01.20 09:07

Viken er jo i utgangspunktet for stort og med et helt korka navn. Historisk sett er det jo helt feil for store deler av regionen.

 

Så tenker kanskje at nå blir alt innen én enhet i denne nye regionen, men det ender i stedet opp med 3-4 soneinndelinger for oppgaver som f.eks. skole. Det man har endt opp med her er å bidra til en enda mer topptung fylkeskommune og at tjenestene nå kommer til å bli presset. Skal også bli spennende å se hva fritt skolevalg kan ha å si for tidligere grenseområder der en har mange videregående skoler.

Og NRK har valgt å følge denne regioninndelingen noenlunde og det kom vel veldig beleilig for NRKs del med tanke på at en har sett for seg kutt i fylkeskontorene i lang tid nå. Dersom noen lurte på hvorfor NRK ikke har vært særlig kritiske til regionreformen kan vel tenke sitt...

(Innlegget ble redigert 10.01.20 09:09)

pfrog567

Innlegg: 21158
pfrog567
10.01.20 10:12
morsomte: var på midten av 90 tallet. eller har det vart 20 min siden starten ?

Østlandsendingen på tv startet ikke før vinteren 1996. Fra kl.18.40..

DrSchwei

Innlegg: 53506
DrSchwei
10.01.20 14:47
fargerik: Like uinteressant for en østfolding å få oslostoff og stoff fra langt oppi huttiheita i "lokalsendinga". Tommel ned.

En mossing jeg kjenner mener at Østfold bare har ting fra plankebyen, uansett.... Men trist med konditoriet som må legge ned i Mjøndalen, da. Det er jo en viktig sak for hele Viken!

DrSchwei

Innlegg: 53506
DrSchwei
13.01.20 19:48

Kutt i Kriminalomsorgen, Eidsberg som eksempel, med fagforeningsleder som uttaler seg... Toppsak på det som tidligere var Østlandssendingen? Det er helt umulig å se den lokale tilknytningen her, det er jo et en nasjonal sak, i så fall, som kunne vært plassert i Dagsrevyen....

DrSchwei

Innlegg: 53506
DrSchwei
22.01.20 20:59

Blir jo bare mer og mer latterlig. Et flere minutters langt innslag om en ung dame som har en Instagram-profil om mat er lokalstoff fra Oslo og Viken???!

DrSchwei

Innlegg: 53506
DrSchwei
09.03.20 19:48

Hva i all verden har børskrakket og intervjuer med økonomer å gjøre i lokalsendingen?? Fordi det skjer på OSLO børs?

DrSchwei

Innlegg: 53506
DrSchwei
16.03.20 20:08

Som innbygger i et område med over 600.000 innbygere, Oslo, forventer jeg få noe annet presentert i nyhetene enn et hovedoppslag om smitte på Hol! Hva skjer i Oslo kommune?

DrSchwei

Innlegg: 53506
DrSchwei
16.03.20 20:09

Nå har de begynt med studiovertinne også? Denne omleggingen til Oslo og Viken er en skandale av NRK.

perchri

Innlegg: 11798
perchri
16.04.20 19:49
DrSchwei: Oslo og Viken har felles sendinger på NRK TV nå. Fra hovestaden til langt uti ytre Østfold og himla langt oppi dalom. Må vel si at det for den jevne osloborger er ganske uinteressant det som skjer i Rygge eller oppi, ja hva heter det. Men enda merkeligere er det at de kjører sendingen uten nyhetsanker! Merkelig valg. Redaktøren mener det gir mer "nærhet", de fleste vil vel si at det er helt motsatt - det å ikke ha noen som sier direkte "velkommen", skaper vel ikke mer nærhet? Nå er det bare en serie reportasjer som flakser forbi - lite som forteller at dette er en seriøs nyhetssending med et viktig budskap.

De har mistet kroken,ja. Men det er den nye bedre tid vi er inne i? Kunne enda TV selskapene slutte med innslag med intervue samt bilde. For det første er de stort sett usynkronisrt, og talen har en forvrengning på minst 60% Håpløst å deshifrere hva som blir sakt. Kanskje det er en kode? La de nå i allefall tale ,kutt videooverføringa. Uansett er jo mobiltelefon kvaliteten på tale helt elendig.Aldri har det vært dårligere en for tida. Er det helt totalt slutt på allt som heter kvalitet, eller er det tekniske i dag som er mye dårliger, en den fra analogtida?

DrSchwei

Innlegg: 53506
DrSchwei
21.04.20 19:56

Reportasje om kvinnelig bussjåfør med sjal - reportasjen er laget før 12. mars, skriver de! Hvor mange ansatte er det nå i det sammenslåtte NRK Oslo og Viken? Dette er en sending som dekker nesten halve Norge, og det man får er reprise av innslag fra Dagsrevyen og et gammelt innslag laget for mange uker siden!

DrSchwei

Innlegg: 53506
DrSchwei
04.05.20 19:48

Viktige lokale nyheter i dag - toppoppslag, Tobias fra Østfold kan øvelseskjøre på lastebil igjen!

Ærlig forbanna talt altså - er dette virkelig en nyhet som de tror interesserer vi over 1 millioner som har dette som loakalsending og som ikke har interesse for lastebilopplæring i Østfold. Jezzz...

(Innlegget ble redigert 04.05.20 19:48)

DrSchwei

Innlegg: 53506
DrSchwei
14.09.20 19:49

Lokalnyheter? Toppsaken er at Redd Barna snakker om overgrep på en barnehage. En barnehage i Oslo og Viken. Det er da ikke en lokalsak??

Neste sak er en henvisning til Thea på 13 om ble utsatt for overgrep...

Og tredje sak er reprise fra Dagsrevyen med delvis egenrekalme for 113-serie der studenter i Fredrikstad ønsker å bli ambulansearbeidere...

Dette er altså den største distriktssendingen på NRK!

(Innlegget ble redigert 14.09.20 19:49)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg