Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Artikkel i Dagbladet forsvant

NYTT TEMA
farout05

Innlegg: 3644
farout05
25.09.20 15:29

https://www.dagbladet.no/nyheter/sjokkfunn-i-pengerapport---et-jordskjelv/72879492

Denne artikkelen var å finne i Dagbladet nett tidlig på formiddagen i dag, men er nå fjernet. Den handler om en sjokkrapport fra SSB som viser at forskjellene i Norge er mye større enn antatt. De rike betaler også mindre skatt enn andre, forskjellene i Norge er på nivå med Spania og Portugal.

De få som eier rikdom og makt i Norge, får denne muligheten av politikerne og media. Disse skjuler de faktiske forhold, den norske politiske hverdagen holdes oppe av myter som de rike er interessert i å beholde.

Hvis media hadde oppfylt sin samfunnsoppgave, ville ikke AP og Høyre kunne holde på den store makten de har, de rike ville også ha vært slankere. Europautredningen har en god beskrivelse av hva medias samfunnsoppgave er: 

"Mediedekningen har en klar kobling mot kunnskap og demokrati. I moderne demokratier spiller media en avgjørende rolle for å sikre et godt og åpent samfunn. Media er gitt en samfunnsoppgave. Som velgere og borgere skal vi gjennom mediene få informasjon og analyser om politikk, alternativer og konsekvenser. Media skal være en vaktbikkje som skal følge politikere og andre beslutningstakere, og holde de styrende ansvarlig. Media skal også være sporhund som skal grave frem informasjon som andre ønsker holdes skjult, og samtidig spore virkninger når snoren er klippet og hverdagen har satt inn. Endelig skal media bidra til å forme samfunnsdebatten, gi oss bilder og perspektiver."

Slik media oppfører seg er det ikke rart at demokratiet i Norge forvitrer, slik Makt- og Demokratiutredningen konkluderer.

Saken bør være valgkampsak nr. 1 ved valget neste år. En god framtid for befolkningen og landet er avhengig av at myter blir smadret og at befolkningen får kunnskap om hva som foregår.

 

(Innlegget ble redigert 25.09.20 15:30)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg