Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Journalister integritet

NYTT TEMA
Gullfin

Innlegg: 7
Gullfin
14.12.20 12:40

Hva har skjedd? Noen år tilbake så hadde journalister integritet og forsvarte ytringsfrihet som det viktigste i deres arbeidsutførelse.

Hvordan har det blitt motsatt? Er det kommet dit at redaktør ( sjef) som ofte er/var journalist har bukket under for politiske og eller økonomiske interesser?

Dersom det er riktig observert, vil journalister i fremtiden bli «leiesoldater» som benyttes for å vinne politiske/økonomiske mål?

Fremtiden bekymrer dersom journalister forlater oppgaven ved å formidle fakta i form av balanse mellom objektivitet og personlig subjektiv mening!

Vi har nå redaktører på de fleste områder som åpenbart har oppgaver som overstyrer det vesentlige ved å formidle nyheter.

Mitt ønske er å motta nyheter som er å stole på!

Historien viser derimot at fakta manipuleres og hemmeligholdes av myndigheter og politikere  over hele verden i egen vinning.

 

BornOnThe4thOfJuly

Innlegg: 48929
BornOnThe4thOfJuly
14.12.20 15:41
Gullfin: Hva har skjedd? Noen år tilbake så hadde journalister integritet og forsvarte ytringsfrihet som det viktigste i deres arbeidsutførelse. Hvordan har det blitt motsatt? Er det kommet dit at redaktør ( sjef) som ofte er/var journalist har bukket under for politiske og eller økonomiske interesser? Dersom det er riktig observert, vil journalister i fremtiden bli «leiesoldater» som benyttes for å vinne politiske/økonomiske mål? Fremtiden bekymrer dersom journalister forlater oppgaven ved å formidle fakta i form av balanse mellom objektivitet og personlig subjektiv mening! Vi har nå redaktører på de fleste områder som åpenbart har oppgaver som overstyrer det vesentlige ved å formidle nyheter. Mitt ønske er å motta nyheter som er å stole på! Historien viser derimot at fakta manipuleres og hemmeligholdes av myndigheter og politikere  over hele verden i egen vinning.

Synes det ikke er så ille med integriteten generelt sett og er overbevist om at minnet fra hvordan det var i gamle dager inneholder store doser med utbredt glemskhet og skjønnmaling.

Utover det er resten av innlegget ditt preget av diffuse påstander om hvor ille alt ting er og det er dessverre ikke noe grunnlag å diskutere ut fra.

At journalister ikke skriver om det du vil at de skal skrive om og på en slik måte som du vil at de skal skrive betyr ikke at de gjør en dårlig jobb. Det kan faktisk tenkes at de med det gjør en god jobb og at det ikke er dine ønsker de skal rette seg etter.

Men som sagt så var det hele alt for diffust til å få noen diskusjon ut av.

Lyngen

Innlegg: 2013
Lyngen
15.12.20 20:50
Gullfin: Er det kommet dit at redaktør ( sjef) som ofte er/var journalist har bukket under for politiske og eller økonomiske interesser?

Det er vanskelig å diskutere når du ikke skriver om hva du mener har forandret seg. Politiske og økonomiske interesser er svært generelt.  Så kom igjen, fortell så er jeg med.......

(Innlegget ble redigert 15.12.20 20:51)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg