Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

"Tydelig preget"

NYTT TEMA
DrSchwei

Innlegg: 53518
DrSchwei
16.01.21 13:57

Hva er denne greia med å vise videoklipp over folk som griner på TV - eller som viser emosjoner på ulike måter. Forstår at Dagbaldet og VG trenger klipp og ønsker å vise ordførere og andre som enten får litt grøtete stemme eller det som verre er...

Men at NRK skal holde på slik. På NRK.no ligger det nå som sak nummer to, etter hytebrannen, en sak, med:

SE VIDEO

Innsatsleiar tydeleg prega etter brannen

Hva slags informasjonsbehov er det allmennkringkasteren her prøver å dekke?

Er det slik at brannen ikke er tragisk nok om man ikke skal sitte å se på videosnutter over folk som gjør jobben sin av og til er preget av situasjonen?

 

vadefugl

Innlegg: 41838
vadefugl
17.01.21 20:57

Verre å få fullstendig latterkrampe.

DrSchwei

Innlegg: 53518
DrSchwei
18.01.21 10:23
vadefugl: Verre å få fullstendig latterkrampe.

Ja, det hadde ikke tatt seg ut...

Nå er det ikke akkurat de som uttaler seg jeg kritiserer, men NRK.no som finner på å legge ut en liten videsnutt akkurat i det denne politimannen gråter eller noe...

.. jeg har ikke sett innslaget. Det er selvsagt sterkt å se politimenn, odfører og ander gråte på tv, men jeg synes ikke det er passende å klippe ut dette av sammenhengen og lage toppsaker på det:

"SE - POLITIMANNEN GRÅTER" ...

... det er nok lettvinte videklipp andre steder, om ikke NRK som en allmennkringkaster skal legge seg ned på dette nivået.

JODDEMM

Innlegg: 12055
JODDEMM
18.01.21 10:29

Han her var bare tydelig preget...

...ingenting i mot Sebastian Solevaag som vissnok "brøt sammen" etter slalåmrennet i går :)

GiPazzini_85

Innlegg: 89775
GiPazzini_85
18.01.21 10:49
DrSchwei: Hva er denne greia med å vise videoklipp over folk som griner på TV - eller som viser emosjoner på ulike måter. Forstår at Dagbaldet og VG trenger klipp og ønsker å vise ordførere og andre som enten får litt grøtete stemme eller det som verre er... Men at NRK skal holde på slik. På NRK.no ligger det nå som sak nummer to, etter hytebrannen, en sak, med: SE VIDEO Innsatsleiar tydeleg prega etter brannen Hva slags informasjonsbehov er det allmennkringkasteren her prøver å dekke? Er det slik at brannen ikke er tragisk nok om man ikke skal sitte å se på videosnutter over folk som gjør jobben sin av og til er preget av situasjonen?

Og så har man det særdeles "anglofiserte" uttrykket "åpner opp om" som preger mange saker om dagen. På norsk heter det "forteller om"!

Gjerdrum-saken er jo tragisk, men en kunne jo lukte lunta for hvordan media kom til å bruke dette underveis og i etterkant. Hvor mange prester og psykologer var egentlig på TVen i forbindelse med tragedien? Skulle nesten tro Gjerdrum var en millionby med tanke på den "mediale beredskapen".

DrSchwei

Innlegg: 53518
DrSchwei
18.01.21 11:08
JODDEMM: Han her var bare tydelig preget... ...ingenting i mot Sebastian Solevaag som vissnok "brøt sammen" etter slalåmrennet i går :)

Ja, trigger jo de samme greiene hos folk....  Men sport er jo prestasjoner og mye følelser, så det er vel litt av gamet når først intervjuer er blitt en så viktig del av formidlingen av idretten. Var det på 90-tallet "intervjusyken" slo inn for fullt? Mest plagsomt i alpint, der intervju med norske utvøere var viktigere å vise enn nestemann som satte utfor... 

... men likevel ikke helt det samme som å framheve innslag med en politimann eller ordfører som uttaler seg med følelser i en vanskelig sak.

DrSchwei

Innlegg: 53518
DrSchwei
18.01.21 11:15
GiPazzini_85: Gjerdrum-saken er jo tragisk, men en kunne jo lukte lunta for hvordan media kom til å bruke dette underveis og i etterkant. Hvor mange prester og psykologer var egentlig på TVen i forbindelse med tragedien? Skulle nesten tro Gjerdrum var en millionby med tanke på den "mediale beredskape

Jeg tror kanskje saken fikk litt ekstra mye omtale og omtanke fordi det skjedde helt mot slutten av året og strakk seg inn i det nye. Litt fordi det er høytid og det føles som en enda større tragedie. Dessuten er jo det ikke noe som skjer innenfor f.eks. politikken på den tiden. Saken fikk mye omtale i utlandet også, f.eks. hadde SVT saken på topp i ganske mange dager. Litt av samme grunn, vil jeg tro.

Ja, det er veldig mye følelser som skal formidles. Kanskje litt i meste laget. Synes i alle fall NRK kunne hatt en diskusjon om dette - at NRK.no lager klipp der man ser en snutt på 1-2 minutter der en politimann har litt problemer med å la være å vise følelser synes jeg er utidig.

Langveg

Innlegg: 18101
Langveg
18.01.21 11:20
DrSchwei: Ja, trigger jo de samme greiene hos folk.

Er ikkje heilt viss på kva du meiner med trigger. Utløyser  eller stimulerer?  Elles botnar vel all tårepersing  kring  ulukker etc at  dauden vert  oppfatta sok noko unormalt  her  til lands. På verdsbasis er det  noko slit som 50 millionar  "tragediar" i året, og innpå 50 000 i Noreg. Media har  nok å ta av.  , jamvel sorga over at mor til Støre er død må med.Ein ekstra spiss for VG hadde det sjølvsagt vori om corona hadde vori medverkande årsak ... kvar  og ein for syrgja over sine næraste, skulle ein bruka tårepersa for folk ein ikkje kjenner, fekk ein ikkje gjort anna. 

(Innlegget ble redigert 18.01.21 11:23)

GiPazzini_85

Innlegg: 89775
GiPazzini_85
18.01.21 12:27
DrSchwei: Ja, det er veldig mye følelser som skal formidles. Kanskje litt i meste laget. Synes i alle fall NRK kunne hatt en diskusjon om dette - at NRK.no lager klipp der man ser en snutt på 1-2 minutter der en politimann har litt problemer med å la være å vise følelser synes jeg er utidig.

Synes Lisenskontrolløren tar dette skikkelig på kornet, spesielt i et historisk perspektiv. Et eksempel man brukte der var dagens idrettsstjerner som bæljer og griner når de har vunnet noe, som f.eks Johnsrud Sundby. Så skrur man klokken tilbake litt over 30 år der Oddvar Brå endelig får stavret seg inn til et individuelt VM-gull i 82 hvorpå journalisten spør Brå etter løpet: "Ja, Oddvar. Hvordan synes du dette gikk?" hvorpå Brå svarer helt rolig "Jeauu...., det gikk nå greitt det herre." (fritt parafrasert)

GiPazzini_85

Innlegg: 89775
GiPazzini_85
18.01.21 15:33
Langveg: Er ikkje heilt viss på kva du meiner med trigger. Utløyser eller stimulerer?

"Stimulerande utløysing"

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg