Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Line Andersen saksøker NRK

NYTT TEMA
DrSchwei

Innlegg: 53518
DrSchwei
24.02.21 18:40

Heftige saker - gå til sak mot egen arbeidsgiver som har gitt god, trygg og profilert og godt betalt jobb gjennom mange år...

https://www.vg.no/rampelys/tv/i/PRjM20/programleder-line-andersen-til-sak-mot-nrk-har-vaert-toeft

Er vel flere som har stusset at hun er tatt av skjermen. Kan vel være flere grunner. Vet heller ikke hva slag retningslinjer for å ta folk på og av sendinger.

Stusser av og til på at noen får være veldig mye på lufa, mens andre slipper knapt til.

ehall

Innlegg: 23770
ehall
24.02.21 21:25

Blir spennende å høre hva som kommer frem i rettssaken, hvorfor statskanalen fjerner en av de beste journalistene fra skjermen. 

peacock

Innlegg: 6646
peacock
25.02.21 09:31

Nesten litt trist. Line Andersen var populær og folkelig. Nå kjøres Emil Gukild fram som den nye frontfiguren. Slesk og overfladisk, men det er vel et forsøk på å nå ungdommen?

Folkflesk

Innlegg: 30289
Folkflesk
25.02.21 09:33
ehall: Blir spennende å høre hva som kommer frem i rettssaken, hvorfor statskanalen fjerner en av de beste journalistene fra skjermen.

Hva er det som gjør henne til "en av de beste journalistene"?

BornOnThe4thOfJuly

Innlegg: 48875
BornOnThe4thOfJuly
25.02.21 10:24
DrSchwei: Heftige saker - gå til sak mot egen arbeidsgiver som har gitt god, trygg og profilert og godt betalt jobb gjennom mange år... https://www.vg.no/rampelys/tv/i/PRjM20/programleder-line-andersen-til-sak-mot-nrk-har-vaert-toeft Er vel flere som har stusset at hun er tatt av skjermen. Kan vel være flere grunner. Vet heller ikke hva slag retningslinjer for å ta folk på og av sendinger. Stusser av og til på at noen får være veldig mye på lufa, mens andre slipper knapt til.

Synes det høres litt merkelig ut hele saken.

Man har vel ikke noe krav på å være skjermen bare fordi man har vært på skjermen tidligere.

Men det er selvsagt fullt mulig at det at hun ble tatt av skjermen var en slags straffereaksjon på en eller annen måte og det er i tilfelle selvsagt ikke bra.

Men hva ser hun egentlig for seg at retten skal kunne gi henne. Ja den kan gi henne penger dersom det er en straffereaksjon. Men retten kan ikke gi henne skjermtid og NRK kan ikke love henne skjermtid.

Og sannsynligheten for et godt arbeidsforhold etter en rettsak mellom arbeidstaker og arbeidsgiver er vel veldige nære null.

UnitedThom

Innlegg: 656
UnitedThom
25.02.21 10:36

En stor glede å slippe dette knisehue på TV

Sjakksendingene har blitt mye bedre å se på bl.a

Her tror jeg det er store personkonflikter med sjefer/kollegaer som ligger i grunn

 

jonas

Innlegg: 36716
jonas
25.02.21 10:48
BornOnThe4thOfJuly: Man har vel ikke noe krav på å være skjermen bare fordi man har vært på skjermen tidligere.

Det spørs vel hva som har ligget i hennes arbeidsoppgaver og hva slags kontrakt hun har med NRK. En arbeidsgiver kan ikke bare endre arbeidsoppgavene til en ansatt uten videre.

BornOnThe4thOfJuly

Innlegg: 48875
BornOnThe4thOfJuly
25.02.21 12:48
jonas: Det spørs vel hva som har ligget i hennes arbeidsoppgaver og hva slags kontrakt hun har med NRK. En arbeidsgiver kan ikke bare endre arbeidsoppgavene til en ansatt uten videre.

Nrk er vel ikke så uprofesjonelle at de har arbeidskontrakter som gir de ansatte krav på å være på skjermen.

Hvilken grunn skulle de ha med noe slik i kontrakten?

Vi snakker ikke om Dan Børge Akerø eller Rolf Kirkvaag tross alt.

jonas

Innlegg: 36716
jonas
25.02.21 13:07
BornOnThe4thOfJuly: Nrk er vel ikke så uprofesjonelle at de har arbeidskontrakter som gir de ansatte krav på å være på skjermen.

Nei, men vi vet jo ikke egentlig hva saken handler om. Line Andersen sier at saken handler om mer enn at hun er fratatt programlederoppgaver. 

BornOnThe4thOfJuly

Innlegg: 48875
BornOnThe4thOfJuly
25.02.21 13:44
jonas: Nei, men vi vet jo ikke egentlig hva saken handler om. Line Andersen sier at saken handler om mer enn at hun er fratatt programlederoppgaver.

Og det er jeg åpen for men det som framheves er at hun ikke får være på skjermen.

Men det er vel tydelig at vi ikke har den informasjonen vi burde hatt for å vurdere dette ordentlig. Sli jeg forsto det var det vel heller ikke noe de ønsket mediadekning på.

ehall

Innlegg: 23770
ehall
25.02.21 22:59
Folkflesk: Hva er det som gjør henne til "en av de beste journalistene"?

Er alltid en fordel å lese saken det linkes til, før du kommenterer;

– Ikke fra min side på noen som helst måte, svarer Andersen, som tidligere har høstet Norges sjakkforbunds hederstegn i gull (2018) og Riksmålsforbundets TV-pris (2015).  Andersen ble i 2018 nominert til den gjeve publikumsprisen før Gullruten-utdelingen, og året etter stilte hun med vinnersjanse i kategorien beste kvinnelige programleder. 

(Innlegget ble redigert 25.02.21 23:00)

DrSchwei

Innlegg: 53518
DrSchwei
26.02.21 18:40

Dagbladet med sin vanlige journalistikk: Dette krangler de om..

.. og så henter de inn en ekspert som er vant med slike saker som spekulere i hva det kan være. For så vidt greit for oss vanlige som ikke jobber med dette i det daglige, men mye går på kontrakten og eventuelt om for mye er endret av innholdet, så vidt jeg forstår...

 

jonas

Innlegg: 36716
jonas
26.02.21 18:40

Hehe, Dagbladet er sent på ballen og kommer i dag med artikkel som forteller hva de krangler om.

Dagbladet har nemlig rådført seg med en advokat som kommer med denne meget oppklarende forklaringen:

"- I bunn og grunn er dette en tolkning av arbeidskontrakten og hva slags arbeid det er avtalt at man skal ha. Vi vet ikke hva hun er fratatt og hva hun er satt til, og vi vet ikke hva arbeidskontrakten innebærer av fleksibilitet. Tvisten går ut på hvorvidt hun er pålagt nye arbeidsoppgaver og fratatt andre oppgaver som ifølge kontrakten skal ligge til henne."

Kort sagt: Vi vet ikke.

TrueTopRed

Innlegg: 13247
TrueTopRed
26.02.21 18:42
peacock: Slesk og overfladisk

Hva i alle dager?

Man kan ikke like alle, den ser jeg, men du tar det et steg lenger....hva baserer du dette på? Er det noe der, eller bare at du ikke tåler trynet hans?

DrSchwei

Innlegg: 53518
DrSchwei
27.02.21 10:09

Slike saker kan jo også være noe vanskelig for en fagforening. Hvis hun har en ekstra god eller særlig avtale om et eller annet, som hun tviholder på, så betyr jo det at hun på sett og vis ønsker å ta jobben tilbake fra noen som har den nå...

Den konflikten jeg var nærmest var da en medarbeider stilte fullstendige urimelige krav til kompensasjon for å jobbe kveldsvakter, etter først å ha godtatt å jobbe ekstra mye kveld, fordi det passet vedkommende. Fagforeningen involvert i første omgang, og ansatte på ryggmarksrefleks støttet vedkommenes sak, helt til det ble klart hva vedkommende egentlig krevde...

... ble løst med advokat på begge sider, så kostet en del.

Fagforeninger egner seg nok mer i overordnede saker som gjelder alle, ikke konflikter med enkeltpersoner, for der kan det ligge veldig mye rart.

(Innlegget ble redigert 27.02.21 10:10)

Folkflesk

Innlegg: 30289
Folkflesk
27.02.21 15:54
ehall: Er alltid en fordel å lese saken det linkes til, før du kommenterer; – Ikke fra min side på noen som helst måte, svarer Andersen, som tidligere har høstet Norges sjakkforbunds hederstegn i gull (2018) og Riksmålsforbundets TV-pris (2015).  Andersen ble i 2018 nominert til den gjeve publikumsprisen før Gullruten-utdelingen

Har aldri hørt om disse prisene og skjønner egentlig heller ikke hvorfor programledere skal hedres med slike ting innenfor sitt eget begrensede miljø. Har bare sett Line Andersen i sjakksendinger, og der synes jeg det mest betegnende ordet er flåsete. 

ehall

Innlegg: 23770
ehall
27.02.21 17:38
Folkflesk: Har aldri hørt om disse prisene

Snodig at du er med i en diskusjon om programledere, når du ser så lite på tv siden du ikke vet hva Gullruten er. Ellers ser ikke jeg på sjakk, er andre sendinger jeg har sett henne. 

DrSchwei

Innlegg: 53518
DrSchwei
27.02.21 18:27

Det er selvsagt mye smak og behag hvem man liker. Men relativt objektivt vurdert vil jeg si at denne halveis flåsete og knisete stilen i sjakk-sendingene og andre sendinger er temmelig malplassert. Det er greit med humor og småiroinske kommentarer, men ikke hele tiden, og ikke å sitte å flire og le av hver eneste lille mer eller mindre sublime spøk. Det virker ganske forstyrrende.

Og når man først har lagt merke til det er det vanskelig å unngå la seg irritere av det.

En annen ting er at hun ble veldig mye brukt i alle mulige sendinger, sjakk i julen, og så var det vel noe vintersport og så friidrett. Dette er selvsagt mye ukurant arbeidstid og veldig godt betalt. Men det er vel naturlig at NRK som en stor organisasjon deler litt mer på dette.

Personligheter er bra det - men det er noe med dagens "personligheter" som ikke er personligheter, men mer personer som setter seg selv i scene. Lager en spesiell stil, gjør ting for å være aktuell og på.

Arne Scheie er en av de største NRK-profilene, men han ble det tross beskjedenhet på egne vegne, nerdete kunnskaper og en vinnende personlighet.

I våre dager virker det som om folk går til jobben med en helt annen innstilling. Alt er skal være for egen vinnings del. Og ta tåler man heller ikke at man blir tatt av plakaten.

 

Folkflesk

Innlegg: 30289
Folkflesk
27.02.21 18:31
ehall: Snodig at du er med i en diskusjon om programledere, når du ser så lite på tv siden du ikke vet hva Gullruten er.

Jeg kan da ha en mening om en programleder som jeg selv har opplevd ved flere anledninger uten å ha hørt om en eller annen merkelig pris. Siden det ikke akkurat tyter over av programledere i et så lite land som Norge, så antar jeg at den går på rundgang. Når kommer turen til Ingvild Bryn? Eller har den allerede kommet?

(Innlegget ble redigert 27.02.21 18:32)

Folkflesk

Innlegg: 30289
Folkflesk
27.02.21 18:41
DrSchwei: Arne Scheie er en av de største NRK-profilene, men han ble det tross beskjedenhet på egne vegne, nerdete kunnskaper og en vinnende personlighet.

Innen fotballen så er Arne Scheie en naturlig kontrast til disse absurde skikkelsene man fyller opp studio på TV2 PL med. For Scheie var det 100% fotballkunnskap og 0% ekshibisjonisme, mens folk som denne Hartvig Børrestad forteller egentlig alt om hvor langt forfallet innenfor fotballsendingene har gått på den kanalen. Da de i tillegg hadde en lei tendens til å kombinere et stadig tynnere tilbud med en alltid like forutsigbar årlig prisøkning, så var det ikke akkurat med tungt hjerte jeg valgte å skille lag med disse selvpromoverende klovnene for noen år siden.

deleted3041664

Innlegg: 49494
deleted3041664
27.02.21 18:52
BornOnThe4thOfJuly: Men hva ser hun egentlig for seg at retten skal kunne gi henne. Ja den kan gi henne penger dersom det er en straffereaksjon. Men retten kan ikke gi henne skjermtid og NRK kan ikke love henne skjermtid.

Egentlig rart hun går til sak så lenge månedslønnen pumper inn på konto.

Lite å vinne? 

DrSchwei

Innlegg: 53518
DrSchwei
27.02.21 19:25
deleted3041664: Egentlig rart hun går til sak så lenge månedslønnen pumper inn på konto. Lite å vinne?

Antar at månedslønnen fort kan være det doble medkvelder på jula, hele vnt eren og veldig mye av sommeren i forhold til standard 9-17-lønn. Så det handler nok en god del om penger også. Selvsagt litt kjipt hvis man har lagt seg til vaner...

... selvsagt ikke grunn til å spekuere i private forhold, men generelt har jo disse sporstvfolka ligget på lønnstoppen i NRK.

I tillegg kommer trynefaktoren som verdi i seg selv. Med et kjent ansikt kan man få både det ene og det andre oppdraget, skrive bok etc etc.

F.eks. når man i over en mannsalder har representert NRK Sørlandet på nesten alle rikssendinger...

https://www.norli.no/sommermat-fra-sorlandet

(Innlegget ble redigert 27.02.21 19:27)

deleted3041664

Innlegg: 49494
deleted3041664
27.02.21 19:31
DrSchwei: Antar at månedslønnen fort kan være det doble medkvelder på jula, hele vnt eren og veldig mye av sommeren i forhold til standard 9-17-lønn. Så det handler nok en god del om penger også. Selvsagt litt kjipt hvis man har lagt seg til vaner...

Hun er eller var sammen med en profesjonell fotballspiller, om han har lagt opp har det kanskje snøret seg sammen i begge ender?

Rettssaken vil kanskje avsløre om det er økonomi som er motivasjonen? 

Folkflesk

Innlegg: 30289
Folkflesk
27.02.21 19:39
deleted3041664: Hun er eller var sammen med en profesjonell fotballspiller, om han har lagt opp har det kanskje snøret seg sammen i begge ender?

Hun er vel nærmere 50, så hvis denne spilleren ikke har lagt opp er han enten Norges svar på Ronaldo/Zlatan Ibrahimovic eller han har en sterk preferanse for godt modne damer.

(Innlegget ble redigert 27.02.21 19:40)

jonas

Innlegg: 36716
jonas
27.02.21 19:42
deleted3041664: Egentlig rart hun går til sak så lenge månedslønnen pumper inn på konto.

Tro det eller ei men det er faktisk folk som har lyst på en givende arbeidshverdag med interessante arbeidsoppgaver. 

Folkflesk

Innlegg: 30289
Folkflesk
27.02.21 19:44
jonas: Tro det eller ei men det er faktisk folk som har lyst på en givende arbeidshverdag med interessante arbeidsoppgaver.

Men som en annen var inne på over her: En rettslig kjennelse i hennes favør vil neppe kunne pålegge NRK å gi henne (tilbake) definerte arbeidsoppgaver som hun selv har ønske om.

(Innlegget ble redigert 27.02.21 19:44)

hamplenedomplenedis

Innlegg: 9327
hamplenedomplenedis
27.02.21 19:45

Begynner vel å bli noen år siden Line Andersen sin kjæreste, Kamal Saaliti la støvlene på hylla.

 

jonas

Innlegg: 36716
jonas
27.02.21 19:49
Folkflesk: Men som en annen var inne på over her: En rettslig kjennelse i hennes favør vil neppe kunne pålegge NRK å gi henne (tilbake) definerte arbeidsoppgaver som hun selv har ønske om.

Som han eksperten fra Dagbladets artikkel sa - vi vet ikke hvilke oppgaver hun har mistet og hva hun har fått. Så dette blir vel bare spekulasjoner.

ehall

Innlegg: 23770
ehall
27.02.21 19:53
hamplenedomplenedis: Kamal Saaliti

Med fotballkarrieren hans, og nåværende jobb som miljølærer (ifølge Wik), er det nok hun som tjener til salt i grøten der i gården. 

arkles

Innlegg: 9371
arkles
27.02.21 19:55

Hun kan vel intervjue svette mannfolk på SATS og prate i høy pitch og relativt uforståelig.. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg